Citiraj GIZMOS prvotno napisa
Pozdrav! Pošto sam prvi puta na ovom topiću zamolila bih nekoga da mi u par rečenica opiše postupke u VV (od nazivanj, odnosno prvog naručivanja pa dalje). Zanima me, kada se otprilike od prvog kontaktiranja sa doktorom može očekivati IVF i da li inzistiraju na inseminacijama ako prijašnje nisu bile rađene u njihovoj bolnici ili se one mogu preskočiti? S obzirom da nisam iz Zagreba zanima me da li putujete na folikulometrije i postupak ili ste smješteni u Zagrebu do transfera (pitanje za recimo cure iz Istre). Malo sam neiskusna u svemu tome ali pročitala sam da se punkcije ne rade vikendom i praznicima, pa me zanima što se dešava u slučajevim kada baš na te dane treba biti punkcija (ipak ciklus ne bira vrijeme), da li onda propada cijeli ciklus ili ?
Molim vas brzi odgovor. Hvala!!!
Imaš puno pitanja ali pokušat ću ti dati odgovore kako se sjećam, prvo naručivanje i pregled je bio 8 dan ciklusai tvoj muž mora obaviti gore spermiogram jer ne priznaju od drugih bolnica tako da to možete skupa obaviti on se ne treba narućiti za to ali mora za andrološku obradu e sad to se čeka cca 1,5 mjesec.
Mi smo to obavili tako prvi put ja pregled on spermiogram i onda za mjesec dana nam je rekao da napravi i tu andrološku obradu (rezultati spermiograma ti dolaze za 3,4 tjedna doma)tako da ti se to rastagne na par mjeseci.
Za AIH ovisi o vašim nalazima tvom i njegovom dr. će odvagnuti ako ima smisla raditi ih i li nema, da i godine su dosta bitan faktor ako ste bliže 38 neće forsirati sa tim.
Punkcije se ne rade samo nedjeljom ostalim danima i praznicima se rade, oni imaju kolektivne praznike u 7 i 8 za Božić mjesec dana i za Uskrs nekih 10 dana tada ne uzimaju uopće parove za IVF ako misle da ih neće moći obaviti.
A što se tiče putovanja na folikulometrije se ide ako si u stimuliranom od 3 dc do punkcije svaki drugi dan pa onda opet za transfer mislim da bi ti bilo jednostavnije da ne putuješ ako imaš izbore jer je prilično stresno.
Ja sam na prvi IVF koji je bio prirodnjak čekala 7 mj. a za stimulirani godinu dana, mislim da je većina cura tako.