Citiraj dim prvotno napisa
Moram priznati da sam razmišljala da bi ovoliki broj negativnih beta mogao biti usko povezan sa velikom gužvom i brojnim postupcima, pa se zbog kvantitete gubi na kvaliteti.
Citiraj andrejaaa prvotno napisa
Ne znam jesam li u pravu,ali mislim kako uspješnost opada jer se transferi sve češće i češće rade drugi dan. Da je to toliko dobro ne bi Maribor,a i ostale klinike pokušavale dočekati 5 dan.
Pokušat ću demantirati i ohrabriti sve cure koje su u postupku. Na neki način osjećam moralnu obvezu stati na stranu naših doktora i biologa. Nije mi namjera nikog naljutiti, ali nakako mi se čini da smo krenuli u krivom smjeru.
Naime, gužvi na VV-u je bilo i bit će. Ja sam prije 2 godine na prvi razgovor s doktorom čekala od 11,00 d0 15,30.
Postotak uspješnosti postupaka varira iz godine u godinu, iz mjeseca u mjesec iz dana u dan. Ja sam gore već dovoljno dugo pa vidim da jedan dan ima 20 punkcija, a jedan 5. Na VV-u nema "štimanja" ciklusa kako se to radi u privatnim klinikama tako da su oni ovisni o našim ciklusima.
Također, u ovoj godini recesije i njima su malo ograničili broj postupaka pa ih u ovoj godini teoretski ima manje nego u prošloj.
Moje dvije prijateljice su ostale trudne sa embrijima starim 2 dana i to jedna nako 4 godine borbe i obilazaka privatnih i državnih klinika, a druga nakon 2 godine borbe na VV-u.
Jedina promjene koju ja vidim u zadnje vrijeme jesu gužve kod sestara.

Što se tiče FET-a i novog zakona, sve je to još nedorečeno i opustite sa. Ja sam u 3 mj. ostavila dvije cjevčice gore i namjeravam ih potrošiti