-
Draga, žao mi je zbog tvog iskustva, mislila sam da su na VV-u bili uveli praksu da se prije transfera ide kod biologice na razgovor, tako je bilo nekok vrijeme, valjda je opet neljudska gužva. Meni su jednom bili vratili 4 i ništa. U biti, na žalost, ovakvo ti je pravilo - vraćaju po biologičinoj procjeni onoliko koliko ima šanse za maksimalno dvojke. To ti znači da je od tvojih 5 recimo 2 bilo s kakvim-takvim šansama za trudnoću, a ove ostale koji su bili loši su vratili jer se na VV-u, ako sam dobro shvatila, drže neke teorije da ako se vrate i ti lošiji embriji kjoi se ne bi implantirali sami po sebi, oni lučenjem nečega (bhcg-a?) pomažu implantaciji tih koji imaju realne šanse. Nemoj se bedirati što su ti embriji možda u ovom ciklusu bili lošiji, ja sam u jednom VV-ovskom imala 13 stanica, od čega 7 loših embrija, nije se uhvatio nijedan, ali su zato embriji od drugog postupka bili dobitni - taj prethodni IVF nam je bio lesson learned koji nam je dr. L rekao i za Maribor jer smo skužili da nas obavezno moraju ICSati jer ako se ne radi ICSI ne oplode se na vrijeme i daju lošije embrije. Vjerojatno i u vašem postpuku postoji nešto za poboljšati.
U Mariboru voze drugačiju teoriju i idu na vraćanje maksimalno 3, i to, recimo, nekome s poviješću neuspješnih transfera i relativno viskoih godina - meni su u mojoj 38.-moj odmrzli i vratili 3, nakon mislim 6-7 prethodnih neuspješnih transfera. Da, pčelice, da pojasnim - u MB-u zamrzavaju blastociste, na blastociste idu ako je više od 4 embrija, a meni su zamrznuli morule na blastocistu, ali zamrznu samo one za koje misle da imaju realne šanse za trudnoću. Sumnjam da će ti, recimo, na tvoje inzistiranje, odmrznuti i vratiti više od 3 jer to ide kontra njihovog liječničkog savjeta - u principu nitko (ni VV, ako sam dobro shvatila) ne vraća više od 3 dobra embrija. Tj. ne može se sve ispregovarati i sumnjam da ćeš već na prvim konzultacijama moći inzistirati da ti vraćaju sve smrznute ili tako nešto.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma