Potpisujem BHany, razumijem sretnu35, ali ne bih voljela da se općenito topici na forumu pretvore u hrpu odvojenih topica podrške, bez imalo zrnaca sumnje i (konstruktivne) kritike, but - it's just me. Jednako su mi vrijedna i iskustva perkice koja je imala u Mariboru fjasko i sretne35 i pozitivna iskustva s VV-a, i negativna i sve živo. VV jest definitivno dobra klinika, a meni se čini i najbolja u RH! Ali, da je situacija koji put zbog gužve kaotična - a i to je, evo i mog iskustva dijeljenja kreveta s još jednom pacijenticom nakon transfera i unatoč svemu što znam - gužve, naljudski napori i sl. i dalje mi je to ostalo u mom sjećanju kao jedan začudan događaj. Ja polazim uvijek, kao i svi mi, od sebe, i mene bi demotiviralo čitanje samo pozitive i di se onda oni koji nešto slučajno posumnjaju odmah tjeraju na drugu kliniku. Netko će sumnje razriješit na način da će ostat kod svog doktora, za što ne bi. Da ponovno počinjem meni bi to falilo - to da se ne govori ništa negativno i odmah ljudi ušutkavaju jer je nemoguće da je sve super pozitivno, unatoč trudu i entuzijazmu u koji put partizanskim uvjetima i uvjetima opstanka MPO-a u Hrvata, kao što je i nemoguće da je sve uvijek pozitivno u uvjetima neemotivnog interfejsinga u Mariboru.

Pčelice - kako ja shvaćam situaciju, mislim u Mariboru nećeš moći inzistirati da ti zamrzavaju one embrije koje oni smatraju da nisu vitalni tj. sposobni za implantaciju. Oni to ne rade i takve postupke ne naplaćuju. Na način Đavoljeg odvjetnika, to se može interpretirati dvojako a) ne žele raditi postupke s embrijima u čiju sposobnost implantacije ne vjeruju jer su to racionalni ljudi, koji se ne vode svjetonazornim pitanjima toliko koliko se vode ljudi u RH i ne smatraju da od toga pacijenti imaju koristi budući da postupak teče, prolazi se transfer, bilda se endometrij, uzimaju se utrići, a šanse minimalne i ne žele to naplaćivati ili b) ne žele da im takvi transferi čija bi uspješnost bila na granici čuda ulaze u statistiku.
S druge strane, kad gledam protok vremena, ja sam na VV-u imala transfer 9 loših embrija i koji put mi je, s obzirom da mi je već 40, najviše žao izgubljenog vremena jer mi je ono sad najdragocjenije i sa svojim FSH-om ne mogu ga vratiti, ali, svak ima svoj put, pa tako i ja i ja sam si sama najviše kriva što nisam ubrzavala, nego usporavala kad me i doktor na VV-u ubrzavao. Svi ti moji postupci su bili korisni i bili su lesson learned za dobitni, osoblje je bilo fantastično, dr. L predivan, meni je osobno i Lana "četri pištolja" bila baš simpa i antipod vječno pozitivnim dr-ovima (ja trebam malo tog mračnjaštva da me "centrira" 8) ).

Stvarno se nadam da će na ovom topicu biti mjesta i sumnji, bez odmah da se krene pozivati na herojske napore koje tim na VV-u ulaže za dobrobit svojih pacijenata. I sumnja je ljudska i najbolje će je otklonit pozitivni primjer i i odgovori zašto je to tako, a ne da žena kuha svoje sumnje sama sa sobom bez da smije na topicu pitat jer se boji da će je optužit da uništava ugled klinici. Koliko god dr-ovi ginu za nas - oni su tu zbog nas, a ne mi zbog njih.