Ne shavaćam ko ljutnju i znam da postoje zameci drugog dana ocijenjeni jako loše pa su se opet pokrenuli itd. U Mariboru, u pravilu, idu na blastociste ili morule di se bolje vidi "kakav je ko". To bi ti pino bolje znala razjasnit, ali to je ona teorija da je pola zametaka nesposobno za implantaciju a to se najbolje vidi 5 dan. Ja sam, na svoje čuđenje, u Mariboru rutinski dobila blastociste, bilo je 9 embrija, ali su zamzrnuli i radili sa 7, jer su ova 2 proglašena lošima. Ako ti je to etičko pitanje, raspravi to na konzultacijama u Mariboru, vjerojatno će te pokušat obeshrabriti i reći da oni ne preporučaju zamrzavanje embrija koje ne proglase vitalnima, ali možda će napraviti to ako pacijent ima etičke razloge. Općenito, u Mariboru se, čini mi se, ide na manje embrija, nego na VV-u, tj. s većinom pokušavaju ići na blastociste i s većinom im to uspije, iako znam žena koje su imale transfere embrija 3. dana i isto uspjele, to procjenjuju njihovi biolozi, ali, u pravilu, ako ima više od 4 stanice ide se na blastociste. Ja ne bih otpisala MB već u startu, otpiši ih nakon što ti na konzultacijama kažu da ti eventualno neće izać' u susret.pčelica2009 prvotno napisa