Citiraj BHany prvotno napisa
Jednostavno mislim da čovjek treba pokušati razriješiti svoje dileme - ako to ne može - mislim da je teško živjeti s tim i prolaziti MPO - zašto bi to uopće netko želio?
Potpisujem i to je upravo ono zbog čega ja mislim da se i unutar ovog topica trbaju razrješavati dileme - tipa zašto mi je transferirano 5. Mislim da VV-ovci na to i računaju jer računaju žena će pitat druge pa će joj objasnit, ako mi već nemamo vremena, one će uputiti jedna drugu. A propos emotivne veze, moje je mišljenje da je ona i dobra i nije dobra - dobra utoliko što daje vjeru, loša utoliko što blokirava u nekim razmišljanjima o alternativama. Meni osobno je pomagalo to kad sam otkačila emocije, ostala na tome da su mi svi simpa, ali tome pristupala nekako što jemoguće više racionalno - taj me pristup manje trošio, ali, opet - svi smo mi različiti/različite, ali meni je bitno da se pitanje ili kritika ili naznaka sumnje o nekoj klinici ne shvaća osobno i emotivno od strane pacijenata. Mislim da smo zato sve mi tu - neko da pita, neko da odgovori i eventualne sumnje razriješi.

Ksena, a propos tvog slučaja, mislim da će ti pomoći da proaktivnije kreneš pitati. Ja sam u početku imala osjećaj da mi je neugodno još i postavljati pitanja i tako dodatno usporavati proces na VV-u jer kad bi svaka pitala itd. Ali, bitno sam se bolje osjećala kad sam počela pitati, ne očekujući unaprijed da će mi se reći (to mi je nekako bilo prvotno normalno očekivanje, ali kako sam kužila koje su to gužve i da je mogućnost komuniciranja minimalna), postala sam u svojim pitanjima uvjetno rečeno "agresivnija" i odmah sam se bolje osjećala na VV-u jer normalno da su mi odgovarali, a jednom sam telefonski doprijela do Lane čak i u uvjetima kad je radio samo jedan dr i kad je upravo odlazio Romac iz laba, probaj tako, mislim da će ti biti lakše kad uspostaviš takav modus vivendi s klinikom jer će ti sigurno dati odgovore i toliko vremena imaju za posvetiti se, sjećam se da se jednom L ljutio ka sam mu ušla raskopčanih čizama, rekavši da to ne radim i da toliko vremena za svakog imaju . Znači, moja ti je poruka - pristojno se izbori za svojih 5 min, skiciraj si pitanja da je to sve vremenski kraće i dobit ćeš odgovore.