bublica3 je danas primila odgovor od gđe Lažeta iz MZSS (ista gđa koja je za danas zakazala Milinovićevu presicu), po njenom odgovoru svi koji su naručeni za postupak prije novog zakona idu po starome... Pod ovo se može puno toga provući.. Evo lijepim post od bublice3 s teme Na SD-u stopirani svi postupci:

"cure nekidan sam poslala mail na:

primjedbe-na-zakon@mzss.hr
AnteZvonimir.Golem@mzss.hr
odb.zdravstvo@sabor.hr
darko.milinovic@mzss.hr

Tema: pravno i psiholosko savjetovanje

Zanima me kome da se javim za pravno i psiholosko savjetovanje
zbog medicinski potpomognute oplodnje koju imam dogovorenu u
rujnu 2009.
Moj liječnik ne zna odgovor na to pa vas molim što hitniji
odgovor jer moram početi hormonsku terapiju jako brzo.
Molim ime prezime, adresu i kontakt telefone u Splitu.

ime i prezime
neplodna(32)
__________________________________________________ ___

Danas sam dobila odgovor od Gđe. Zora Lažeta

Poštovana,
Vjerujem da uslijed raznih proturječnih informacije u javnosti, one bitne za građane najčešće nisu dovoljno jasno istaknute ili uočene. Upravo zbog stupanja na snagu novog Zakona, kao i perioda vremena koje je potrebno za donošenje provedbenih akata, ustanove u kojima se provode postupci medicinske oplodnje trebale bi postupke koji su započeti prije stupanja na snagu zakona provesti sukladno ranijim odredbama. Shodno tome, ukoliko ste na postupak naručeni prije stupanja na snagu novog Zakona, tada bi trebalo provesti postupak na način kako je to bilo riješeno po prethodnom zakonu.

Ta pravna forma važeća je za sve zakone (ukoliko u zakonu nije drugačije navedeno) jer se niti jedan zakon ne provodi unatrag već od dana donošenja.

S poštovanjem,
Zora Lažeta
MZSS
01/4607-506
099/2175-731
Zora.Lazeta@mzss.hr
1 cilja
3 AIH Cito
1 IVF u Petrovoj, 2.'09. ß 0,1
4 smrzlića
FET Petrova 5.'09. ß 0,1 "