-
eto što je meni gđa Zora Lažeta iz Ministarstva odgovorila
Poštovana,
Molim Vas da mi odgovorite na pitanje.
Naime, u lipnju, nakon neuspjelog pokušaja IVF u Sveučilišnoj bolnici Vuk Vrhovac doktor mi je rekao da mu se javim na 21 dan ciklusa u rujnu kako bismo započeli s novim pokušajem. Sada ne razumijem da li ja spadam pod pacijenta u postupku na koji se primjenjuje stari zakon ili novi zakon i zašto su klinike u Hrvatskoj objavile da prekidaju sve daljnje postupke ako, po Vašem objašnjenju, pacijenti koji imaju zakazan postupak za jesen prije ljeta imaju pravo na provođenje tih postupaka.
Molim Vas za što skoriji odgovor jer jesen je pred vratima a nedoumica i neodgovorenih pitanja jako puno. Bilo bi lijepo da napokon znamo na čemu smo da se možemo organizirati a ne čekati odgovore koji nikako da stignu.
Zahvaljujemo Vam na upitu te Vam možemo odgovoriti kako Vi i dalje imate pravo na postupke sukladno ranijim odredbama, kao i novim odredbama gdje se primjerice vrši plaćanje i do 6 postupaka od strane HZZO-a. Isto Vam tako možemo potvrditi kako sve klinike i dalje rade kao i ranije što su, nakon objave nekih medija, potvrdile pismeno ministarstvu. Prema tome, nema nikakvog razloga da se ne poštuje dogovor koji ste imali s liječnicima Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac.
S poštovanjem,
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma