mimimuc, ti ideš na FET?
Ja za FET ništa nisam trebala napraviti, došla sam čak sva nikakva, prehlađena i bez glasa (čekali smo jedan ciklus iza stimuliranog). I uspjelo je. A na dan kad sam saznala betu još sam kurila par dana na 39 stupnjeva.
mimimuc, ti ideš na FET?
Ja za FET ništa nisam trebala napraviti, došla sam čak sva nikakva, prehlađena i bez glasa (čekali smo jedan ciklus iza stimuliranog). I uspjelo je. A na dan kad sam saznala betu još sam kurila par dana na 39 stupnjeva.
ksena, meni je doc rekao klomifenski zadnji put kad sam bila, ne znam, mislim da stimulirane nema ni smisla raditi, jedino ak neko lose reagira na klomice.uglavnom mislim da ce se sve bazirati na polustimuliranim, tak mi logika nalze. zasto? ti mislis da nece nikakve?
Pa da mogu sada mjeriti sve ,kada mi je poslje svakog postupka ostalo 5kg a prije toga bila sam sasvim ok što se tiće težine ,a sad bi mi i mogao reći "draga gospođo zbog vaše debljine tj.viška kg niste u stanju ići u postupak" pa da ih odeš sve ubiti ,kako sam bijesna ,sve od reda krenuti prvo od ministra Milinovića ,sory cure na ovakvom postu ali ja vam i ne mogu opisati svoju ogorčenost na sve to ,sve mi se gadi ,ne znam ni kako ću dalje ,jer zadnji put kad sam bila u postupku (ove godine u 5mj.)sam se toliko razočarala ,bila tužna,bijesna ni sama ne znam koji je to osječaj ,kad nakon transfera čekate dva sata da vas prozove i tek vam tad kažu koliko su vam mrvica vratili ,nitko vas prije ET nije kontaktirao i pitao koliko želite već kao po nekoj traci ,a na vaša postavljena pitanja samo šute ili vele na vrijeme ćete sve saznati ,da na vrijeme dva sata nakon transfera ,i pitam se kako će sad biti, ništa bolje.
Kad krenem prema telefonu da nazovem VV jednostavno mi se ruka ukoči ,stetegne me u grlu i ja jednostavno odustanem ,što da se dogovorim ,za jedan dan koji će proći a ja ću se pitati u što sam ga potrošila da bi mi rekao dođite idući mj.i tako nekoliko mj. dok meni ne prekipi i dok ga doslovno ne krenem moliti na koljena da me uzme u postupak i tako svaki put ,mislim da ni sad neće biti puno bolje ,biti će gore i mnogi će odustati ili otići drugdje van Hrvatske
andream, da idem na FET
možda rade pretrage tek toliko da se krećemo a možda mu je nešto sumnjivo
kada sam bila prošli puta kod njega - kada sam vadila betu ,rekao mi je da dođem najesen kada mi odgovara i ništa mi nije rekao da moram još nekaj
vaditi i sada kada sam došla kaže ništa ovaj mjesec.
sada trbam doći 8. dan i donijeti uputnice za te pretrage , valjda ću ih gore raditi, nadam se da me neće i sljedeći profulati
draga Kadauna, to sto MM i ja imam manje od 30g. nema veze s ovom pricom... mi smo u prvi postupak trebali ici u 9.mj. i doci 8.dc s uputnicama za KKS i druge krvne pretrage nakon cega je trebao uslijediti sam ivf.. nalazi tih pretraga se dobivaju drugi dan (to se ne ceka kao hormoni i spermiogram) tako da ne mislim da ih dr.-i traze da bi parovi nesto radili dok se ceka... to stvarno nema smisla... i stvarno ne vidim veze u citavoj prici s nasim godinama jer bi ionako odmah isli u postupak... a i posto imam 1 jajnik koji ionako nije u savrsenom stanju, to sto imam 26g. me ne tjesi pretjerano...Kadauna prvotno napisa
Šiškice, bila sam sad na VV-u i sestra mi je rekla da nisu krivo napisali - ne trebam doci s nalazima vec s uputnicom jer ce mi krv ipak vaditi na VV-u...
nisam se trebala posebno narucivati nego moram doci 8dc u 10.mj. sestra mi je isto off the record rekla da su dobili informacije da ce se do nove godine odraditi postupci sa onima koji su naruceni na bilo koji oblik mpo prije njihovog godisnjeg. dakle, svi naruceni ce se odraditi "po starom" (sto vjerovatno znaci bez potvrda), a druge za sad nece primati... ali to je sve jos uvijek nesluzbeno i zapravo nista ne znaju...
Da ni ja nisam nikada cula nesto slicno isto sam bila već u 2 klinike, mislim da nije pitala jer je valjda mislila kako je to normalna procedura (ona je prilično nova u MPO-u)ina33 prvotno napisa
3 dc mi pada 5.10., samo mi je sestra rekla da ako dođe do kakve promjene da će mi javit. a šta ću radit nemam pojma dr. mi ljetos nije ništa rekom samo je mm morao napravit spermiogram i ja izvadit hormoneRuzicaSB prvotno napisa
Dobro mjere tlak ,ali što će im mjere struka i bokova ,pa i težina može proć ali visina , pa da li su bar obrazložili iz kojeg to razloga rade ili po običaju šute i klimaju glavom
pa mene su pitali za tezinu i visinu na prvom pregledu... vjerovatno su to svakog pitali i to stoji u kartonu, ali takve stvari se zaboravljaju... jedino nije bilo ovih mjerenja...
[quote="beba38"] pa i težina može proć ali visina
pa nije svejedno da l imas 150cm i 80kg ili 180cm i 80kg
mene pitali na prvom pregledu tezinu, al mislim da nisu visinu, i jel pusim i eventualne bolesti prije, al to su sve i mm, neke osnovne karakteristike, da ne kazem da sam sad 5 kg viska od posljednjeg postupka, jedva ih skidam :/ ko da su se zaljepile sa patafixom![]()
xfrka prvotno napisa
Ja bila danas, kod dr. Lučingera. 10.06. mi je napisao: kontrola u 9 mj, nabava lijekova, termin IVF. Danas kratko pregled, napisao da kod nadleznog ginekologa preuzmem 30 ampula Menopura, kontrola 15.10. te postupak 10 / 11 mjesec. Pitao samo jesam vjenčana i to je to.draga prvotno napisa
Novost mi je bila da je sestra za dr. Lucingera u sobi 419 (ako sam dobro broj upamtila.. vrata do njegovih uglavnom), eto pa da ne čekate ispred 411 ko ja![]()
Mene niti jednom nisu pitali ni za težinu ni visinu niti u kartonu piše ,ali ja vas cure pitam one koje su tamo bile na VV,i kojima su ta mjenja radili zbog čega to rade ,ako rade zbog određivanja terapije u postupku ne znam ali mislim da sad netko tko je išao pet ,šest puta nisu potrebna odjednom neka mjerenja
marta 26, meni se svaki put naljepi 5 kg i nikako ih ne mogu skinuti .
[quote="Kaća"]Znači ipak su upalili naši vapaji od 6 mj. da ima daju prostor (bar 2 sobe do dr L.). Bravo.draga prvotno napisa
Cure sretno u postupcima i naoružajte se strpljenjem.
Ja sam prošla 2 stimulacije (po 24 gonala i ok 20 stanica) i nisam dobila niti grama, a normalno sam se ponašala :?
Malo sam u mjesecu nakon postupka kao imala šlaufića oko struka, ali u stvarnosti se nisam niti malo udebljala (ne držim dijete i ne idem u teretane).
Vjerojatno je i to individualno.
kaća,a koja je sad sestra od dr lučingera, ima baš svoju sestru? ja ne razumijem zašto su se odvojile sestre
ja sam bila kod dr.l 15.6 i meni je rekao da dođem na kontrolu kad počnu raditi zakazano mi je za 24.9 znači ima neke nade ipak ,kača nije te tražio ništa drugo na pr. neke potvrde psihologa ili pravnika samo te je pitao dali si vjenčana joj jedva čekam srijedu i da vidim gdje ču ja završiti valjda ču i ja dočekati svoj postupak. :DKaća prvotno napisa
Evo curke da vam javim mi čekamo dva dečkića,sve je u redu i danas nam je 17+1.
Svima šaljemo puse i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve koje uskoro kreću u postupke![]()
ovakvi postovi mi vracaju nadu ,super ana cestitam ti od srca uživaj :D
ana- znači stižu nam jošdva dečkića super :D :D
ana, lijepa vijest za dečkiće, predivno![]()
![]()
A zna li tko da li su sestre od dr A i dalje u onoj "staroj" sobi? Spremam se idući tjedan do njih u posjet pa da ne zujim okolo...
cure, ja sam u panici! da li vam se kad dogodilo da vam je koji ciklus (osim prvog) poslije stimulacije produzen? meni je nakon prve stimulacije samo prvi bio duzi, a kasnije su svi bili moji normalni, a poslije ove druge stimulacije prvi, drugi i treci su bili normalni ( 28 dana), a sad mi kasni menga 7 dana! grudi su mi jako bolne( inace nisu tako jako u pms-u), a u trbuhu ne osjecam nista! strah me je napraviti test...joooooooj!!!
cvijet_kc prvotno napisa
Draga, samo napravi test) i da nas obradujes kao i Slavonka :D :D :D
samo ti napravi test, imam i ja dobar feeling. meni je samo druga menga poslije stimulacije kasnila, dakle go for it![]()
brze ste i divne! idem do grada, pa cu kupiti 1, javim se s rezultatima.
mrzim te testove!!!
ja jucer bila - kod dr.A se ide u staru sobu...andream prvotno napisa
znaci ono po starom se odnosi na potvrde, ali ne i za izvanbracne... supermi krenuli organizirat vjencanje i na kraju odustali kad je receno da mozemo potvrditi kod javnog biljeznika... a sad ni o od obrazaca ministarstva koji se za to trebaju popuniti
![]()
zna li itko ista o tome? ja moram doci 8dc koji pada pocetkom 10.mj. i ne znam sto da sad izvedem :? :?
cvijet. drzim fige :D :D
ana,![]()
za decke :D
I ja mrzim, jer mi uvijek prikažu - , ali tebi će ovaj put biti +, imam filing.cvijet_kc prvotno napisa
![]()
Točno znam kako se osjećaš....meni je isto tako bilo.... Da te utješim...proći će....beba38 prvotno napisa
![]()
ipak se narucuju i rade postupci, ajde super, to sam i mislila. cvijet, drzim fige za debeli plus!!
Pridružujem se...frka prvotno napisa
2008. odradili smo 3 ciklusa od čega 2 AIH na VV i nisu nas tražili te pretrage, a imamo manje od 30...
Marta26, NE RADE NIKAKVE POSTUPKE, a kad će početi to se još ne zna, ovaj mjesec NE. Još nisu dobili pravilnike o samim postupcima, a bez njih neće početi raditi.marta26 prvotno napisa
cureeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pozitivan jeeeeeeeeeeeee
Hajdemo se malo sistematizirati i bez panike objavljivati nova saznanja sa klinike i nova saznanja oko zakona. Što budeno precizniji to će svi lakše komunicirati.
Moramo svi biti svjesni:
1.Doktori moraju raditi po zakonu i propisima.
2.Praksa rada s pacijentima koja je bila prije novog zakona će se htjeli mi to ili ne mijenjati s novim zakonom i pravilnicima.
3.Uvjeti na VV su takvi kakvi jesu i dolazak svakog individualca kao novog pacijenta sa svim njegovim željama i nadama neće to u sadašnjoj situaciji značajno promijeniti. To se događa samo u bajkama.
4.VV vjerojatno ima najmanji prostor za rad od svih klinika u RH.
5.Imamo određeni broj klinika na raspolaganju i pacijent treba birati onu koja je najprimjerenija njegovim potrebama (anestezija, komunikacija sa biologom, dužina mirovanja nakon transfera...).
6.Nemamo sve iste dijagnoze i nismo svi podložni istim pretragama.
7.Nemaju svi muževi iste dijagnoze i nisu svi podložni istim pretragama.
8.Obzirom na dijagnoza, različite su nam terapije i postupci.
9.Praksa rada s pacijentima koja je bila prije novog zakona će se htjeli mi to ili ne mijenjati.
10.Ne podnosimo svi bol na isti način pa tako niti punkcije.
11.Ne dobiju svi HS u postupku.
12.Nije VV obećana klinika za uspjeh MPO-a.
13.Nisu svi uspjeli iz prvog pokušaja...
14....iz drugog...iz trećeg...četvrtog...petog...
15.Svi bi mi sad i odmah u postupak kad smo to odlučili, ali ponekad je viša sila jača (to posebno znaju oni kojima je npr. folikul prerano puknuo...bio prazan folikul...)
16.MPO je teška borba.
Namjera mi je da u zajedničkom interesu dobijemo jasne i precizne informacije, a ne da trošimo komunikaciju na silne ????? u glavi.
Čini mi se da je trenutno jedino znamo-da ništa ne znamo....a tako će biti do donošenja pravilnika i protoka vremena prilagodbe.
svima
čeeeeeeeeeeestiiiiiitam i sreeeeeeeeetno :D :D :Dcvijet_kc prvotno napisa
hvaaaaalaa, plačem i nemogu vjerovati, samo se nadam da ce uspjeti ovaj put,
cvijet_kc ČESTITAM :Dcvijet_kc prvotno napisa
x.andiko prvotno napisa
I hvala Bogu da ne pretjeruju s novom papirologijom...
Cvijet-kc
NAJISKRENIJE ČESTITKE TEBI I TM....![]()
![]()
![]()
![]()
Savršeno...
Želimo ti lijepu i mirnu trudnoću.....
![]()
:D :D :D :D ČESTITAMcvijet_kc prvotno napisa
Sad od~~~~~~~~~~~~~~~~~ za školsku trudnoću
Cvijet..pa nemrem vjerovat..zbilja si razveselila ovaj dio foruma... :D :D
Volim ove nenadane trudnoce...![]()
ana - cestitke za dva deckica
cvijet kc :D :D sretno i čestitke
danas sam bila kod dr.L na dogovoru, narucena
morala sam donjeti uputnicu, obavezno je doci s uputnicom cak i za dogovor. uputnica od primarnog gin. za pregled.
Dr. kaze da nista ovaj mjesec, da se javim 3.dc slijedeci mjesec i idemo u prirodni (klomifen) postupak
u sobi 419 (do njegove ord.) bile su sestre Jasminka i Ivanka, a kartoni su nam jos uvijek u staroj sobi preko puta.
cvijet kc A ŠTO SAM TI JA REKLA???!!! ČESTITAM :D :D :D :D
cvijet kc - čestitam od srca.. :D
ana- i tebi velike čestice na dvojčekima...i ja isto sanjam dvojčeke :D :D
Koliko vidim nema mi smisla dolaziti sada na VV, pričekati ću M krajem mjeseca, pa se uputiti ondje 8.dan ciklusa! Možda se do tada uspiju iiskristalizirati neke stvari pa uspijem i odraditi FET u sljedećem ciklusu :/
Ako se ništa ne pokrene...put Slovenije (nažalost)!!! Danas šaljem molbicu u Mb!
dakle cvijet kc moj feeling ne laže...ksena28 prvotno napisa
:D