Stranica 37 od 45 PrviPrvi ... 273536373839 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 2219

Tema: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mimimuc, ti ideš na FET?
    Ja za FET ništa nisam trebala napraviti, došla sam čak sva nikakva, prehlađena i bez glasa (čekali smo jedan ciklus iza stimuliranog). I uspjelo je. A na dan kad sam saznala betu još sam kurila par dana na 39 stupnjeva.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ksena, meni je doc rekao klomifenski zadnji put kad sam bila, ne znam, mislim da stimulirane nema ni smisla raditi, jedino ak neko lose reagira na klomice.uglavnom mislim da ce se sve bazirati na polustimuliranim, tak mi logika nalze. zasto? ti mislis da nece nikakve?

beba38 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pa da mogu sada mjeriti sve ,kada mi je poslje svakog postupka ostalo 5kg a prije toga bila sam sasvim ok što se tiće težine ,a sad bi mi i mogao reći "draga gospođo zbog vaše debljine tj.viška kg niste u stanju ići u postupak" pa da ih odeš sve ubiti ,kako sam bijesna ,sve od reda krenuti prvo od ministra Milinovića ,sory cure na ovakvom postu ali ja vam i ne mogu opisati svoju ogorčenost na sve to ,sve mi se gadi ,ne znam ni kako ću dalje ,jer zadnji put kad sam bila u postupku (ove godine u 5mj.)sam se toliko razočarala ,bila tužna,bijesna ni sama ne znam koji je to osječaj ,kad nakon transfera čekate dva sata da vas prozove i tek vam tad kažu koliko su vam mrvica vratili ,nitko vas prije ET nije kontaktirao i pitao koliko želite već kao po nekoj traci ,a na vaša postavljena pitanja samo šute ili vele na vrijeme ćete sve saznati ,da na vrijeme dva sata nakon transfera ,i pitam se kako će sad biti, ništa bolje.
    Kad krenem prema telefonu da nazovem VV jednostavno mi se ruka ukoči ,stetegne me u grlu i ja jednostavno odustanem ,što da se dogovorim ,za jedan dan koji će proći a ja ću se pitati u što sam ga potrošila da bi mi rekao dođite idući mj.i tako nekoliko mj. dok meni ne prekipi i dok ga doslovno ne krenem moliti na koljena da me uzme u postupak i tako svaki put ,mislim da ni sad neće biti puno bolje ,biti će gore i mnogi će odustati ili otići drugdje van Hrvatske

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

andream, da idem na FET
    možda rade pretrage tek toliko da se krećemo a možda mu je nešto sumnjivo
    kada sam bila prošli puta kod njega - kada sam vadila betu ,rekao mi je da dođem najesen kada mi odgovara i ništa mi nije rekao da moram još nekaj
    vaditi i sada kada sam došla kaže ništa ovaj mjesec.
    sada trbam doći 8. dan i donijeti uputnice za te pretrage , valjda ću ih gore raditi, nadam se da me neće i sljedeći profulati

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa
    Draga Frka,

ti imas kao i TM ispod 30 g. i vjerujem da se doktorima na VV-u nije zurilo ici s vama u postupak....... posebno ne obzirom da uobicajene guzve gore na VV-u i posebno ne obzirom na parove i zene koje dolaze na VV ili su dolazile prije zakona u 38. il 39. ili vise g.

Prednost se davala starijim pacijentima sto je i normalno i za ocekivati.
    draga Kadauna, to sto MM i ja imam manje od 30g. nema veze s ovom pricom... mi smo u prvi postupak trebali ici u 9.mj. i doci 8.dc s uputnicama za KKS i druge krvne pretrage nakon cega je trebao uslijediti sam ivf.. nalazi tih pretraga se dobivaju drugi dan (to se ne ceka kao hormoni i spermiogram) tako da ne mislim da ih dr.-i traze da bi parovi nesto radili dok se ceka... to stvarno nema smisla... i stvarno ne vidim veze u citavoj prici s nasim godinama jer bi ionako odmah isli u postupak... a i posto imam 1 jajnik koji ionako nije u savrsenom stanju, to sto imam 26g. me ne tjesi pretjerano...

Šiškice, bila sam sad na VV-u i sestra mi je rekla da nisu krivo napisali - ne trebam doci s nalazima vec s uputnicom jer ce mi krv ipak vaditi na VV-u...

nisam se trebala posebno narucivati nego moram doci 8dc u 10.mj. sestra mi je isto off the record rekla da su dobili informacije da ce se do nove godine odraditi postupci sa onima koji su naruceni na bilo koji oblik mpo prije njihovog godisnjeg. dakle, svi naruceni ce se odraditi "po starom" (sto vjerovatno znaci bez potvrda), a druge za sad nece primati... ali to je sve jos uvijek nesluzbeno i zapravo nista ne znaju...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj Mali Mimi prvotno napisa
    Da cula sam i ja da su sad poceli na vv uzimati mjere struka, bokova, visinu, težinu i mjerili tlak?
    Mojoj fendici je dr A. rekao da ne može zbog visokog tlaka u postupak?
    Meni nisu nista od tog prije radila a sta sad i krvnu sliku moramo donjeti?
    Ovo nisam nikad čula, bila sam u postupcima u tri klinike, među inima VV i Maribor... Eventualno sam promislila da nije zbog anestezije, ali nije - u Mariboru se ide na opću, a nema mjerenja struka, bokova i tlaka? Jesu li rekli zašto je to potrebno :?.
    Da ni ja nisam nikada cula nesto slicno isto sam bila već u 2 klinike, mislim da nije pitala jer je valjda mislila kako je to normalna procedura (ona je prilično nova u MPO-u)

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj RuzicaSB prvotno napisa
    Citiraj TOMISLAVA prvotno napisa
    Ja sam se danas naručila za pregled 3 dc kako mi je rekao dr. i nije bilo nikakvih problema
    Sad mi tek nista nije jasno, jel rade ili ne rade postupke ovaj mjesec?Ti ides bas u postupak ili na FET?I kad ti pada 3.dc?
    3 dc mi pada 5.10., samo mi je sestra rekla da ako dođe do kakve promjene da će mi javit. a šta ću radit nemam pojma dr. mi ljetos nije ništa rekom samo je mm morao napravit spermiogram i ja izvadit hormone

beba38 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Dobro mjere tlak ,ali što će im mjere struka i bokova ,pa i težina može proć ali visina , pa da li su bar obrazložili iz kojeg to razloga rade ili po običaju šute i klimaju glavom

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa mene su pitali za tezinu i visinu na prvom pregledu... vjerovatno su to svakog pitali i to stoji u kartonu, ali takve stvari se zaboravljaju... jedino nije bilo ovih mjerenja...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

[quote="beba38"] pa i težina može proć ali visina

pa nije svejedno da l imas 150cm i 80kg ili 180cm i 80kg

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mene pitali na prvom pregledu tezinu, al mislim da nisu visinu, i jel pusim i eventualne bolesti prije, al to su sve i mm, neke osnovne karakteristike, da ne kazem da sam sad 5 kg viska od posljednjeg postupka, jedva ih skidam :/ ko da su se zaljepile sa patafixom

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj frka prvotno napisa
    pa mene su pitali za tezinu i visinu na prvom pregledu... vjerovatno su to svakog pitali i to stoji u kartonu, ali takve stvari se zaboravljaju... jedino nije bilo ovih mjerenja...
    x

Kaća avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj draga prvotno napisa
    Jel bio netko danas gore?
    Ima kakvih novosti..mene pere nestrpljenje do petka...
    Ja bila danas, kod dr. Lučingera. 10.06. mi je napisao: kontrola u 9 mj, nabava lijekova, termin IVF. Danas kratko pregled, napisao da kod nadleznog ginekologa preuzmem 30 ampula Menopura, kontrola 15.10. te postupak 10 / 11 mjesec. Pitao samo jesam vjenčana i to je to.
    Novost mi je bila da je sestra za dr. Lucingera u sobi 419 (ako sam dobro broj upamtila.. vrata do njegovih uglavnom), eto pa da ne čekate ispred 411 ko ja

beba38 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mene niti jednom nisu pitali ni za težinu ni visinu niti u kartonu piše ,ali ja vas cure pitam one koje su tamo bile na VV,i kojima su ta mjenja radili zbog čega to rade ,ako rade zbog određivanja terapije u postupku ne znam ali mislim da sad netko tko je išao pet ,šest puta nisu potrebna odjednom neka mjerenja
    marta 26, meni se svaki put naljepi 5 kg i nikako ih ne mogu skinuti .

beba38 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kaća super ,znači ne idu svi na mjerenje

Kaća avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne, hvala Bogu...

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

[quote="Kaća"]
    Novost mi je bila da je sestra za dr. Lucingera u sobi 419 (ako sam dobro broj upamtila.. vrata do njegovih uglavnom), eto pa da ne čekate ispred 411 ko ja
    Znači ipak su upalili naši vapaji od 6 mj. da ima daju prostor (bar 2 sobe do dr L.). Bravo.
    Cure sretno u postupcima i naoružajte se strpljenjem.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam prošla 2 stimulacije (po 24 gonala i ok 20 stanica) i nisam dobila niti grama, a normalno sam se ponašala :?
    Malo sam u mjesecu nakon postupka kao imala šlaufića oko struka, ali u stvarnosti se nisam niti malo udebljala (ne držim dijete i ne idem u teretane).
    Vjerojatno je i to individualno.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kaća,a koja je sad sestra od dr lučingera, ima baš svoju sestru? ja ne razumijem zašto su se odvojile sestre

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Kaća prvotno napisa
    Jel bio netko danas gore?
    Ima kakvih novosti..mene pere nestrpljenje do petka...
    Ja bila danas, kod dr. Lučingera. 10.06. mi je napisao: kontrola u 9 mj, nabava lijekova, termin IVF. Danas kratko pregled, napisao da kod nadleznog ginekologa preuzmem 30 ampula Menopura, kontrola 15.10. te postupak 10 / 11 mjesec. Pitao samo jesam vjenčana i to je to.
    ja sam bila kod dr.l 15.6 i meni je rekao da dođem na kontrolu kad počnu raditi zakazano mi je za 24.9 znači ima neke nade ipak ,kača nije te tražio ništa drugo na pr. neke potvrde psihologa ili pravnika samo te je pitao dali si vjenčana joj jedva čekam srijedu i da vidim gdje ču ja završiti valjda ču i ja dočekati svoj postupak. :D

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo curke da vam javim mi čekamo dva dečkića,sve je u redu i danas nam je 17+1.

Svima šaljemo puse i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve koje uskoro kreću u postupke

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ovakvi postovi mi vracaju nadu ,super ana cestitam ti od srca uživaj :D

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ana- znači stižu nam jošdva dečkića super :D :D

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ana, lijepa vijest za dečkiće, predivno
    A zna li tko da li su sestre od dr A i dalje u onoj "staroj" sobi? Spremam se idući tjedan do njih u posjet pa da ne zujim okolo...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

cure, ja sam u panici! da li vam se kad dogodilo da vam je koji ciklus (osim prvog) poslije stimulacije produzen? meni je nakon prve stimulacije samo prvi bio duzi, a kasnije su svi bili moji normalni, a poslije ove druge stimulacije prvi, drugi i treci su bili normalni ( 28 dana), a sad mi kasni menga 7 dana! grudi su mi jako bolne( inace nisu tako jako u pms-u), a u trbuhu ne osjecam nista! strah me je napraviti test...joooooooj!!!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj cvijet_kc prvotno napisa
    cure, ja sam u panici! da li vam se kad dogodilo da vam je koji ciklus (osim prvog) poslije stimulacije produzen? meni je nakon prve stimulacije samo prvi bio duzi, a kasnije su svi bili moji normalni, a poslije ove druge stimulacije prvi, drugi i treci su bili normalni ( 28 dana), a sad mi kasni menga 7 dana! grudi su mi jako bolne( inace nisu tako jako u pms-u), a u trbuhu ne osjecam nista! strah me je napraviti test...joooooooj!!!

Draga, samo napravi test ) i da nas obradujes kao i Slavonka :D :D :D

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

samo ti napravi test, imam i ja dobar feeling. meni je samo druga menga poslije stimulacije kasnila, dakle go for it

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čekamo vijest, cvijet_kc ~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

brze ste i divne! idem do grada, pa cu kupiti 1, javim se s rezultatima.
    mrzim te testove!!!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    ana, lijepa vijest za dečkiće, predivno
    A zna li tko da li su sestre od dr A i dalje u onoj "staroj" sobi? Spremam se idući tjedan do njih u posjet pa da ne zujim okolo...
    ja jucer bila - kod dr.A se ide u staru sobu...

znaci ono po starom se odnosi na potvrde, ali ne i za izvanbracne... super mi krenuli organizirat vjencanje i na kraju odustali kad je receno da mozemo potvrditi kod javnog biljeznika... a sad ni o od obrazaca ministarstva koji se za to trebaju popuniti zna li itko ista o tome? ja moram doci 8dc koji pada pocetkom 10.mj. i ne znam sto da sad izvedem :? :?

cvijet. drzim fige :D :D

ana, za decke :D

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

brze ste i divne! idem do grada, pa cu kupiti 1, javim se s rezultatima.
    mrzim te testove!!!
    I ja mrzim, jer mi uvijek prikažu - , ali tebi će ovaj put biti +, imam filing.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj beba38 prvotno napisa
    ...bila tužna,bijesna ni sama ne znam koji je to osječaj ,kad nakon transfera čekate dva sata da vas prozove i tek vam tad kažu koliko su vam mrvica vratili ,nitko vas prije ET nije kontaktirao i pitao koliko želite već kao po nekoj traci ,a na vaša postavljena pitanja samo šute ili vele na vrijeme ćete sve saznati ,da na vrijeme dva sata nakon transfera ,i pitam se kako će sad biti, ništa bolje.
    Kad krenem prema telefonu da nazovem VV jednostavno mi se ruka ukoči ,stetegne me u grlu i ja jednostavno odustanem ,što da se dogovorim ,za jedan dan koji će proći a ja ću se pitati u što sam ga potrošila da bi mi rekao dođite idući mj.i tako nekoliko mj. dok meni ne prekipi i dok ga doslovno ne krenem moliti na koljena da me uzme u postupak i tako svaki put ,mislim da ni sad neće biti puno bolje ,biti će gore i mnogi će odustati ili otići drugdje van Hrvatske
    Točno znam kako se osjećaš....meni je isto tako bilo.... Da te utješim...proći će....

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ipak se narucuju i rade postupci, ajde super, to sam i mislila. cvijet, drzim fige za debeli plus!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj frka prvotno napisa
    draga Kadauna, to sto MM i ja imam manje od 30g. nema veze s ovom pricom... mi smo u prvi postupak trebali ici u 9.mj. i doci 8.dc s uputnicama za KKS i druge krvne pretrage nakon cega je trebao uslijediti sam ivf.. nalazi tih pretraga se dobivaju drugi dan (to se ne ceka kao hormoni i spermiogram) tako da ne mislim da ih dr.-i traze da bi parovi nesto radili dok se ceka... to stvarno nema smisla... i stvarno ne vidim veze u citavoj prici s nasim godinama jer bi ionako odmah isli u postupak... a i posto imam 1 jajnik koji ionako nije u savrsenom stanju, to sto imam 26g. me ne tjesi pretjerano...
    Pridružujem se...
    2008. odradili smo 3 ciklusa od čega 2 AIH na VV i nisu nas tražili te pretrage, a imamo manje od 30...

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj marta26 prvotno napisa
    ipak se narucuju i rade postupci, ajde super, to sam i mislila. cvijet, drzim fige za debeli plus!!
    Marta26, NE RADE NIKAKVE POSTUPKE, a kad će početi to se još ne zna, ovaj mjesec NE. Još nisu dobili pravilnike o samim postupcima, a bez njih neće početi raditi.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

cureeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pozitivan jeeeeeeeeeeeee

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hajdemo se malo sistematizirati i bez panike objavljivati nova saznanja sa klinike i nova saznanja oko zakona. Što budeno precizniji to će svi lakše komunicirati.
    Moramo svi biti svjesni:
    1.Doktori moraju raditi po zakonu i propisima.
    2.Praksa rada s pacijentima koja je bila prije novog zakona će se htjeli mi to ili ne mijenjati s novim zakonom i pravilnicima.
    3.Uvjeti na VV su takvi kakvi jesu i dolazak svakog individualca kao novog pacijenta sa svim njegovim željama i nadama neće to u sadašnjoj situaciji značajno promijeniti. To se događa samo u bajkama.
    4.VV vjerojatno ima najmanji prostor za rad od svih klinika u RH.
    5.Imamo određeni broj klinika na raspolaganju i pacijent treba birati onu koja je najprimjerenija njegovim potrebama (anestezija, komunikacija sa biologom, dužina mirovanja nakon transfera...).
    6.Nemamo sve iste dijagnoze i nismo svi podložni istim pretragama.
    7.Nemaju svi muževi iste dijagnoze i nisu svi podložni istim pretragama.
    8.Obzirom na dijagnoza, različite su nam terapije i postupci.
    9.Praksa rada s pacijentima koja je bila prije novog zakona će se htjeli mi to ili ne mijenjati.
    10.Ne podnosimo svi bol na isti način pa tako niti punkcije.
    11.Ne dobiju svi HS u postupku.
    12.Nije VV obećana klinika za uspjeh MPO-a.
    13.Nisu svi uspjeli iz prvog pokušaja...
    14....iz drugog...iz trećeg...četvrtog...petog...
    15.Svi bi mi sad i odmah u postupak kad smo to odlučili, ali ponekad je viša sila jača (to posebno znaju oni kojima je npr. folikul prerano puknuo...bio prazan folikul...)
    16.MPO je teška borba.
    Namjera mi je da u zajedničkom interesu dobijemo jasne i precizne informacije, a ne da trošimo komunikaciju na silne ????? u glavi.
    Čini mi se da je trenutno jedino znamo-da ništa ne znamo....a tako će biti do donošenja pravilnika i protoka vremena prilagodbe.
    svima

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

čeeeeeeeeeeestiiiiiitam i sreeeeeeeeetno :D :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvaaaaalaa, plačem i nemogu vjerovati, samo se nadam da ce uspjeti ovaj put,

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

cvijet_kc ČESTITAM :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa
    Točno znam kako se osjećaš....meni je isto tako bilo.... Da te utješim...proći će....
    x.

I hvala Bogu da ne pretjeruju s novom papirologijom...

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Cvijet-kc

NAJISKRENIJE ČESTITKE TEBI I TM....

Savršeno...

Želimo ti lijepu i mirnu trudnoću.....

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

:D :D :D :D ČESTITAM
    Sad od ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za školsku trudnoću

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

:D :D

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cvijet..pa nemrem vjerovat..zbilja si razveselila ovaj dio foruma... :D :D
    Volim ove nenadane trudnoce...

nokia avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ana - cestitke za dva deckica

cvijet kc :D :D sretno i čestitke

danas sam bila kod dr.L na dogovoru, narucena
    morala sam donjeti uputnicu, obavezno je doci s uputnicom cak i za dogovor. uputnica od primarnog gin. za pregled.
    Dr. kaze da nista ovaj mjesec, da se javim 3.dc slijedeci mjesec i idemo u prirodni (klomifen) postupak
    u sobi 419 (do njegove ord.) bile su sestre Jasminka i Ivanka, a kartoni su nam jos uvijek u staroj sobi preko puta.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

:D :D :D cestitamoooooo!!!! :D :D :D

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cvijet kc A ŠTO SAM TI JA REKLA???!!! ČESTITAM :D :D :D :D

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cvijet kc - čestitam od srca.. :D
    ana- i tebi velike čestice na dvojčekima...i ja isto sanjam dvojčeke :D :D

Koliko vidim nema mi smisla dolaziti sada na VV, pričekati ću M krajem mjeseca, pa se uputiti ondje 8.dan ciklusa! Možda se do tada uspiju iiskristalizirati neke stvari pa uspijem i odraditi FET u sljedećem ciklusu :/

Ako se ništa ne pokrene...put Slovenije (nažalost)!!! Danas šaljem molbicu u Mb!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa
    samo ti napravi test, imam i ja dobar feeling. meni je samo druga menga poslije stimulacije kasnila, dakle go for it
    dakle cvijet kc moj feeling ne laže...

:D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •