šiškice doista mislim da ova naša šala sa životinjama nije nikoga trebala uvrijediti, niti se ond odnosi na kliniku niti na naše doktore već je očaj pretočen u sarkazam zbog zakona iliti ukratko - offtopičarenje...
šiškice doista mislim da ova naša šala sa životinjama nije nikoga trebala uvrijediti, niti se ond odnosi na kliniku niti na naše doktore već je očaj pretočen u sarkazam zbog zakona iliti ukratko - offtopičarenje...
xksena28 prvotno napisa
Koliko znam i prije su pitali za visinu i tezinu (doduse nije bilo bas mjerenja) ali nikoga nisu spotali zbog xy kila viska niti zbog toga odbili postupak pa ne vidim razlog za paniku.Sto se mora nije niti tesko a i ko kaze da se to ne radi zbog statistike ili nekog istrazivanja (citala sam na netu davno jedan clanak u kojem se spominje i obim struka i bokova).
Evo nasla sam na netu taj clanak ali je u pdf-u pa linkam str. sa Googla, clanak je treci po redu (Stain i Leventhain):
http://www.google.hr/search?sourceid...a+i+bokova+IVF
A evo jos linkica na tu temu:
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=2075636
mislim da sam ja digla paniku zbog tog mjerenja, ali za to imam samo jedan razlog - ljudi, ja sam ogromna. ja sam se u godinu i pol od fine papice (a i prestala sam pušit, a i prestala sam vježbat) udebljala 15tak kg![]()
![]()
Evo mene direkt s Vuk-a.
U dogovoru s dr.L idem po svoje smrzlice odma nakon sljedeceg ciklusa sto bi reklo sredinom 10-og mjeseca.
I ne moram nikakve nalaze nove vadit, nitko me nije mjerio, ne moram na provjeru mentalnog zdravlja..nista..Znaci sve kako je bilo i ranije.
Cak se doktor uspio zaje.. sa mnom..i smijali smo se..
I ja sam presretna jel sam bila uvjerena da nece biti tako jendostavno... :D :D
ksena28 Ne pretjeruj! Uopće nisi ogromna.![]()
draga :D Super za vijest!
x sretnoooo!Dodirko prvotno napisa
kuzim da su neke cure tu veteranke i da puno vise znaju od ostalih, ali ja zbilja nigdje nisam ni osjetila da netko napada ili proziva nase dr.-e... sve je vise sala i, kako Siskica kaze, parodija na novi zakon...
mislim da je problem u ovoj pismenoj komunikaciji sto se puno toga shvati naopacke - nema popratnih gesta, nema tona glasa... sumnjam da je itko htio ista negativno sugerirati spram nasih dr.-a..
pa samo razmjenjujemo sto je koji dr. kome rekao, a u tome ne vidim nista lose - lakse cemo se svi skupa snaci i znati sto nam je za ocekivati.. i kad netko kaze "kako sad ovi rade i smiju raditi, a VV ne" to nije napad na VV nego na one koji dopustaju da se takve stvari desavaju, a do sad nam je svima postalo jasno da ne vrijede ista pravila za sve![]()
evo samo da sve obavijestim (u slucaju da ima vise slucajeva kao sto je nas) da mi je Lazeta iz ministarstva ponovo poslala mail na moj upit o vanbracnim zajednicama da imamo SVA prava ici po starom zakonu jer smo naruceni prije novog.. jos mi je naglasila to "SVA PRAVA" da mi je doslo da joj posaljem da to onda znaci da mozemo i na oplodjivanje vise od 3js i zamrzavanjemos mislit
![]()
![]()
X potpisujemksena28 prvotno napisa
i dodajem svatko tko me bolje poznaje ili sa mnom popio barem jednu kavicu zna koliko cijenim i volim tim s VV-a, i koliko sam im zahvalna jer nikada nisu pravili problem oko mojih viška kilograma koji su možda i bili razlogom neuspješnih transfera dobrih embrija (neke teorije tako kažu), ali ipak ja sam ostala trudna s najvećom ljudi kilažom koju sam u životu imala ljudi moram se prestati sramiti i napisati taj podatak javno: 107 kg je brojka koju sam nosila tada, a stalno sam brijala da imam oko 90 (mislim da oko godinu i pol dana prije toga nisam stala na vagu) i bila sam užasno tužna i očajna i debljala se od hormona i postupaka i od hrane koju volim, a najviše od tuge koja je blokirala moj organizam
sada u 8 mjesecu trudnoće kada je moja beba teška oko 2,5 kg imam 3 kg manje nego na početku trudnoće i radujem se što ću s porodom izgubiti još neke kilograme i konačno upoznati svog Vedrana
i svaki puta kad se beba promeškolji, a ja zagrlim svoj trbuh s ljubavlju se sjetim svog doktora i nikada mu neću moći dovoljno zahvaliti jer da nije bilo njega i čitavog tima ja bih i dalje bila očajna i sama...
... da li će sada neka žena zbog prevelikog body mass indexa izgubiti šansu da postane mama???![]()
frka prvotno napisa
u potpunosti se slažem ,ovo sam i ja htjela napisati![]()
![]()
![]()
sretna35 hvala ti na ovom![]()
mene jako jako muči moja sadašnja težina, ni ne pokušavam zamisliti koliko kg imam, ali mislim da sam blizu onoj tvojoj gornjoj brojci i zato me strah ovog mjerenja
ovo sam ja sadsretna35 prvotno napisa
![]()
Ja nemam previše kila, samo sam preniska.
Više me muči mjerenje tlaka ... bojim se tlakomjera.
ako se bojiš tlakomjera, tlak će biti visok na mjerenju, to pouzdano znam: pazi meni jedino na Merkuru, gdje sam bila hospitalizirana zbog tlaka 7 dana mjeranja iznose 130/80 u boljem slučaju ili 140/90 u gorem slučaju, a doma, u DZ-a, kod mame i tate i kod svih drugih koji mi ga mjere 110/70 da ne povjeruješ :/Gabi prvotno napisa
ksenaksena28 prvotno napisa
jednom ćeš reći ovo sam ja bila tada
Ovo me podsjetilo na vrijeme prije 5 godina i na riječi moje primarne ginićke, dok je ispisivala uputnicu za W govorila je neka si udovoljavam i izbacim sve tužne misli iz glave, naglasak na biti zadovoljna, a onda u postupak.sretna35 prvotno napisa
Moguće je i ovo posrijedi.ina33 prvotno napisa
![]()
cure, moze pitanje... zalosna sam i trenutno prestravljena...![]()
slucajno sam naisla na postove o FSH (bolje da nisam)... nalaze s VV-a nisam vidjela (samo je dr. A rekao da se da s njima raditi), ali imam nalaz od prije godinu dana iz Petrove kad mi je ginic dao napraviti hormone prije nego sto smo krenuli na VV (kad sam se rijesavala bestija) i FSH mi je 10,1posto je bio u granicama, nisam se na to obazirala (a ni ginic mi nije nista rekao), a sad vidim da to nije dobro... bio je 5dc... i jos vidim da nekima nakon stimulacije drasticno poraste... imam tek 26g.... da to nije zato sto imam jedan jajnik? mislim, to sigurno puno utjece, ali da je bas granicno :? ima tko takva iskustva? na sto se tu onda treba paziti? ici samo u prirodne??
bas sam zalosnasamo mi se slaze
![]()
meni je FSH 7.3 .. "kao" u granicama normale .
kad sam malo proučila ipak je visok za 3dc. Mislim da pokazuje zalihe jajnih stanica. Ti imaš jedan jajnik i misli da je to ok brojčica (jer imaš duplo manje jajnih stanica nego što bi ih trebalo biti).
Bok VVovke, niš se baš ne javljam u zadnje vrijeme, što ne znači da ne čitam i ne mislim na vas.
Trenutno je neka tuga blokirala moj organizam kako je napisala Sretna 35, no nadam se da je to tek prolazna faza i da ću se opustiti i biti zadovoljna i u listopadu krenuti na FET, dobitni naravno.
Pozdrav svima (i mršavicama i bucama i onima taman) i iako trenutno hodnici VV ne odišu pozitivom, nadam se da će nam listopad ipak donjeti sreću.
frka, koliko sam ja pokupila s foruma (ovog i stranih), stvarno je dosta uobicajeno da s jednim jajnikom imas poviseni FSH. Ali to nije prepreka za trudnocu. Ako su sve druge stvari ok, onda imas jako dobre sanse bez obzira na FSH i na jedan jajnik. (samo da ti kazem, rvukovi2 je zatrudnila s jednim jajnikom i to u 2. prirodnom IVFu (nakon dugog i teskog MPO staza u kojem je bilo grdih komplikacija i na kraju i odstranjen tumor na jajniku)) I moja susjeda, sad vec bakica, je s jednim jajnikom svejedno imala 4 djece. Drzi se![]()
frka možda da ponoviš taj FSH,pa da vidiš da li je isti ili raste,ako te to jako brine?i meni je tako bio viši prošle god.,ali kako je ja zezam sa štitnjačom i u to vrijeme mi je TSH bio jako niski dr. mi rekao da bi to mogao biti razlog višeg FSH i da se treba ponoviti kad mi se sredi TSH,pa vidjeti kaj se događa.
ali da ti i je nalaz takav kao onda,to ti ne bi trebalo raditi probleme,pa ne biti žalosna![]()
joj, hvala, curke!! bas ste me utjesile![]()
![]()
![]()
ma panicarim jer su mi se stvarno gadne stvari desile sto se toga tice pa zelim predvidjeti svaku mogucu situaciju..
svima!!
cure, ja drugi tjedan idem gore na nekakav dogovor, a ni ne ide mi sejerizgleda od svega ništa. Tužna sam i obeshrabrena totalno. još ako je i vječni optimist dr Lučinger obeshrabren svime, ne znam što ću.
Kaako vam se činio L. , jel i dalje nasmijan i ulijeva snagu?
puse svima, vi razumijete.. mnogi ništa ne razzumiju, ne razumiju moje suzne oči
ma nema šanse da je L obeshrabren...
jučer mi ulio onaj svoj nevjerojatni optimizam i rekao idemo u postupak i idući put ste trudni...
Ovo je tako lijepo cuti, hvala ti Milivoj.milivoj73 prvotno napisa
![]()
Draga franka76, drugi možda i žele razumjeti,ali teško je shvatiti ovaj naš put, ako nisi na njemu. Zato mi i jesmo tu da pružimo snagu i utjehu jedni drugima. Glavu gore i vjeruj da ćemo i mi jednom držati naše male mrvicefranka76 prvotno napisa
![]()
drage moje , što se naših doktora A & L tiče, po mojoj slobodnoj procjeni u njima je "buknuo" dišpet glede & unatoč ovog bezumlja i zato vjerujte u njih i vjerujte u sebe![]()
mene je na samoj punkciji usrećio svojom izjavommilivoj73 prvotno napisa
"tresu mi se ruke , ovo će biti trudnoća"
i ja sam se lovila za taj njegov optimizam![]()
upravo tako !sretna35 prvotno napisa
nevezano uz raspravu meni je VV ekipa na celu s dr. L genijalna i stvarno cine cuda u onim uvjetima ... i uvijek su dobre volje i smijesak im ne silazi s usta.![]()
ono najvaznije sam zaboravila...
svim curkama koje su sada u postupku zelim srecu koju sam imala tocno prije godinu dana na VV![]()
![]()
![]()
Već tri dana razmišljam da li da vam ovo napišem ili ne, jer se bojim da ne nastane panika uzalud (još uvijek se nadam da se ovo što slijedi neće desiti), ali opet mislim da je to vrlo važna informacija za one koje imaju iste planove kao i ja (a mislim da nas ima puuuno takvih).
Dakle, u četvrtak sam bila kod dr.A. i ispričala mu svoje planove s obzirom na nove okolnosti, odnosno da bih do daljnjega (čitaj: do pada Zakona ili dokle god će mi financije to dozvoljavati) na stimulirane išla van HR, a kod njega nizala prirodnjake. Točnije, za sada imam u planu Ljubljanu u 12. ili 1. mjesecu te očekujem termin za Mb u 9. mjesecu slijedeće godine. Na to mi je dr.A. odgovorio da će izgleda imati problema s prirodnjacima (to se odnosi i na čiste prirodnjake i na klomifenske) jer, kako se sada bolnice više ne financiraju same, Darkec im je izgleda toliko ograničio broj prirodnih postupaka da će mi eventualno moći srediti jedan jedini klomifenski između Ljubljane i Maribora, i to je sve za slijedeću godinu. Napomenuo je da ovo još nije službeno i da još nema ništa na papiru, ali da su dobili usmenu informaciju.
Eto, izgleda da se Darkec pobrinuo da nam smanji šanse čak i s prirodnjacima u Hr!![]()
Ajme, ako to stvarno i bude tako mislim da me nitko neće nagovoriti da idem na stimuliranim pod takvim uvijetima
XXX ...nažalostksena28 prvotno napisa
![]()
Magi7 i Wewa bravo za j.s. i ~~~~~~~~~~~~za tulum
Aurora, uzivaj i odmaraj ...... you are PUPO nowi sorry sto sam jucer za tebe rekla punkcija
mislila sam transfer
![]()
Vjestica, Metkovka i ostale cure koje su inkognito ~~~~~~~~~~~~~~~~~
Napisala sam neki dan da se osjecam kao u Gospodaru prstenova kad su mracne sile SAURON (=Milinovic) i SARUMAN (=nije dozvoljeno spominjati ime lijecnika ali boja kose je ista) udruzile snage, a nas gledam kao HOBBITE.
Zelim Vam da uzivate u danasnjem danu koji je bar u Zg prekrasan.
ajme, ovo je trebalo svanuti na odbrojavanjuKadauna prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
jao, pa sta ce se onda raditi????![]()
pa nece nas valjda morati filati s tolikim lijekovima da bi oplodili samo 3js??? ja sam mislila da ce se samo i raditi prirodni i blago stimulirani :? :? :? nista drugo ni nema smisla po ovom zakonu![]()
Evo, Ksena je odlično opisala trenutnu situaciju u HR.ksena28 prvotno napisa
Prirodnjake im je HZZO ograničio još prije godišnjih a na stimulirane će rijetko tko pristati...i šta nam ostaje? Odlazak u inozemstvo. Tko si može priuštiti liječenje u inozemstvu bolje mu je da krene što prije.
![]()
Ma prekrasno! Onda se mi koje na stimulaciju ne reagiramo pa nema smisla ići vani (a u IVF plkl. mi ne pada na pamet) možemo oprostiti od MPO-a.
Ostaje nam dragi bog u kojega ja, uz dužno poštovanje, ne vjerujem.
Cure, za koliko vas naruče ovih dana na VV? Ja bih obišla L.-a, a zbog posla mi je nezgodno naručiti se danima unaprijed (ne znam hoću li moći izostati) pa je l' može, recimo, da nazovem u ponedjeljak za srijedu (budući da samo razgovaraju, a ne "operiraju")?
Vikki, mislim da se mozes tako dogovoriti. Ja nisam imala problema s terminom, samo nazovi i sve im objasni.
Ja sam bila prosli cetvrtak, uopce nema guzve, cak sto vise, nas je bilo mozda 5 zena u hodniku, dva muskarac..... meni je bilo sablasno
Hvala, Kadauna. Onda se ne čeka dugo, ako dođem ujutro oko 8, pretpostavljam?
ja sam dosla oko 9 i nisam cekala mozda 10 minuta.
a da dodjes mozda odmah ujutro u 7h?
Super! Mislim da ću tako i napraviti, onda ću možda tek malo zakasniti pa ne moram posebno najavljivati.Kadauna prvotno napisa
Tko bi rekao da ću žaliti za vremenom kad sam čekala satima gore![]()
Veliki potpis!vikki prvotno napisa
U petak sam bila treca na redu i cekala mozda 15-ak minuta..i sve to u takvoj sablasnoj tisini i mrtvoj atmosferi da sam se vise vrpoljila od tog osjecaja nego kad sam cekala satima...![]()
I da..netko je rekao da su doktori pozitivno raspolozeni...ja bi rekla ni blizu kao nekad..(nekad=prije 2 mjeseca)..
I da..netko je rekao da su doktori pozitivno raspolozeni...ja bi rekla ni blizu kao nekad..(nekad=prije 2 mjeseca)..[/quote]
draga, pa rekla si da ste se smijali, dakle što ste čini L sve je isto. tp je dobro. a i krećes na fet bez svih procedura, ma super,želim ti sreću
I ja sam u petak bila kod najdražeg dr. A i mogu reći da je bio raspoložen kao i inaće. Dugo smo razgovarali, potom me pregledao. Bio mi je 12 dc i vidjeli smo jedan prekrasan folikul na lijevom jajniku od 23 mm i prekrasan trolisni endometrij, na što se dr. nasmijao i dao mi "upute" za hopa cupa
. Bio je odlučan i rekao: sad čete sigurno ostati trudni 8) ! Ja sam se samo smijala i pitala za alternativu, na što mi je dao popis krvnih pretraga koje moram napraviti i sljedći mjesec donjeti uputnicu za FET.
E da ja moram izvaditi krv za KKS, AST, ALT, GGT, PV, APTV, fibrinogen, D-dimer, urea, kreatinin, kolesterol ukupni, LDL-C, HDL-C, trigliceridi. Uglavnom sestra je gledala što je napisao i nije niš rekla da to moram vaditi u nekoj drugoj bolnici, pa pretpostavljam da se može u njihovom labaratoriju. Ako sam krivo upučena molim da me se ispravi, kako nebi imala frku paniku kad dođem gore (previše se bojim vađenja krvi pa mi se neide dva puta ak gore nemaju sve).