Ja pak mislim da ima. Evo članka 15 Zakona, evo i prostora di bi se to moglo. Milinoviću je najbitnije kako će to ispast u medijima, tj. da zvuči kao "pobjeda" i "nema manipulacije s embrijima".Kadauna prvotno napisa
Evo članka 15. i prostora za malu slobodicu di bi se eventualno to moglo dozvoliti:
"V. PROVEDBA POSTUPKA MEDICINSKE OPLODNJE
Članak 15.
U postupku izvantjelesne oplodnje mogu se oploditi najviše tri jajne stanice dobivene u jednom postupku.
Broj zametaka koji se unose u tijelo žene ne može biti veći od onoga koji, u skladu s profesionalnim dostignućima i iskustvima, obećava uspješan postupak medicinske oplodnje i, koliko je moguće, ograničava rizik višeplodne trudnoće.
U jednom postupku nije dopušteno unijeti u spolne organe žene više od tri zametka.
Višak preostalih spolnih stanica pohranjuju se za korištenje uz uvjete propisane ovim Zakonom."
ovaj dio je ključan:
"Broj zametaka koji se unose u tijelo žene ne može biti veći od onoga koji, u skladu s profesionalnim dostignućima i iskustvima, obećava uspješan postupak medicinske oplodnje i, KOLIKO JE MOGUĆE, OGRANIČAVA RIZIK VIŠEPLODNE TRUDNOĆE."
Bolje išta nego ništa, ali po meni je sve to premalo, debelo premalo, kad se sjetim svih svojih smrznutih embrija i općenito vraćenih embrija (nijedan nije ostao u labu, svi vraćeni) - od njih sveukupno oko 8 (mislim) zamrznutih i 5 svježih, samo se uhvatio jedan zamrznuti... Pa se mislim koliko će onda postupci trajati za neku ženu oko 35-te, mlađe (ispod 30) i s muškim faktorom neplodnosti neće negativnosti ovog zakona toliko osjetiti, ali takvih pacijenata je malo, u odnosu na gro populacije - ja bih procijenila na 32+.