Stranica 11 od 25 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 1239

Tema: POTPOMOGNUTA U PRIVATNIM KLINIKAMA

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    Ja sam mislila da se ide u mb samo 4-5 puta,a ne svaki dan na uzv.Ovo mi je sve malo pretjerano.
    Pčelice, dobro si mislila. Ide se na 3-4 UZV i onda punkcija i transfer. Nije to svaki dan. Budući da sam ja uletila baš u neko praznično doba imala sam UZV 2. dc i onda tek 8. dc. Al sigurno to bude kod svakog drugačije ovisno o duljini ciklusa i medicinskim indikacijama.

Miss July, ja sam pisala cijenu za Gonal pen. On je nešto skuplji od ovih pojedinačnih Gonala, ali nemam pojma kolika je razlika, uzdala sam se u iskustvo jedne naše forumašice i htjela sam baš pen. Ja sam dobivala nekih 10-15 eura povrata DDV-a ili kako li se to već zove.

iskreno baš i ne računam na povrat poreza od današnje hrvatske, osim toga imamo kredite za stan koji nam "pojedu" povrat i dobijemo maksimalno koliko mogu samo zbog kamata

Cure sretno!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Onda je ok.tako već može.Već sam sva bila u računanju.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi smo u zadnjem postupku bili 4 puta u MB (2 UZV, punkcija, transfer i gotova parada).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Mi smo u zadnjem postupku bili 4 puta u MB (2 UZV, punkcija, transfer i gotova parada).
    Možda tri UZV, punkcija i transfer i gotova parada .

A u dobitnom FET-u najbolje - samo na dan transfera i ciao-bao.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I zbog toga mi se mariborski način čini posebno humanim - nema tog kontinuiranog interfejsinga s klinikom, poštedno je na pacijentovo vrijeme.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

zaista su bila dva uzv, fenomenalno sam reagirala na stimulacija i svi su bili zaprepasteni koliko ima js i kako su se brzo i dobro razvili - u zadnjem postupku nam je jednostavno bilo sudjeno da nam se zvijezde posloze

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure isprika što ulijećem, ali jel možda netko bio nedavno kod Škvorca?
    Zanima me kakva je procedura, naravno i cijene...

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jelena shvatila sam što si mi rekla. Meni nije važno da je pen, jer mi suprug daje injekcije, a i obični gonali su jeftiniji. Dobro je znati da i u Sloveniji mogu kupiti Gonale po sličnoj cijeni kao i kod nas, ako ustreba. Hvala na informacijama. Idemo u Maribor prvi puta pa nam to puno znači.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj necija mama prvotno napisa
    Cure isprika što ulijećem, ali jel možda netko bio nedavno kod Škvorca?
    Zanima me kakva je procedura, naravno i cijene...
    Ovo nedavno ti je sad irelevantno - cijene će se mijenjati, kao i procedura, s obzirom na novi zakon (neće smjeti oploditi više od tri jajne stanice, morat će zbog toga obavezno ići na ICSI jer u protivnom jako riskiraju da se ne oplodi ništa i da nema transfera, nema zamrzavanja itd.). Sad ti je razdoblje pipkanja u mraku dok se tržište ponovno ne ustabili (sa cijenama, načinom postupanja i sl.). Zakon je tek objavljen u NN-u.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

znam da je sad kaos i ni oni sami vljda ne znaju kako će
    ali zanima me što traže od nalaza, da li trebam što ponavljat, pa da si to obavim do jeseni još
    ina u pravu si da će vjerojatno ići na ICSI i da je sve to li-la, ali me zanima kolika mu je bila cijena, pretpostavljam da ju neće dizat više od 20%, ako će ju dizat.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ms. July, ako si u MB u postupku mozes razmisliti i o Menogonu kao alternativu za Gonal (menogoni su puno jeftinije), jedino ako ti Veljko striktno naglasio da uzimas odredjene ljekove se toga moras pridrzavati.

Umjesto decapeptyla mozes korisititi i Diphereline (sestra jasna ti ih moze naruciti kod apoteke u domu zdravlja gdje je privatna ordinacija). cini mi se da smo dobili 7% povrata PDVa na ljekove (podignes u apoteku kod iduceg dolaska). Menogone sam narucila u Pragu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Točno. Sestra Jasna će ti na telefon reći između čega se smiješ odlučiti. Mislim da se Dipherelin može kupiti u Slo, a Decapeptyl kod nas i da je ista substanca, samo što je Decapeptyl jednostavniji za uporabu (već je izmiješano), a Dipherelin ima prednost da se ne mora držati u frižideru, al moraš sam mućkati.

Ja sam si kod pena zamislila da je super jer je doza vrlo precizna, nije onako kao kad si sam mućkaš pa ti ostane malo u ćošku. Poslije se pokazao još super jer ima vrlo usku iglicu i oštru pa se puno lakše pikne od ovih singlova. Ali dr. V. je izričito rekao da je svejedno je l pen ili single.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

necija mama, možda bi bilo najbolje da ih nazoveš ili navratiš pošto si blizu. Oni će ti sve najbolje reći, kuda, kako, šta i koliko ...

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

necija mama,
    možeš se javiti g. Alfredu Kniewaldu i na alfred.kniewald@zg.t-com.hr. Od 1.8-15.8. mislim da nisu u HR. Hvala im što su uz dr. Radončića pokušavali osvijestiti ovu čudnu zemlju.
    Jako su ljubazni i dat će ti sve informacije.

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala cure na savjetima. Dogovorila sam se s Dr.V da ću uzimati Gonale jer sam u prijašnjim postupcima dobro reagirala na njih a za supresiju sam se odlučila na Superfact jer mi je bilo ok sa sprejom, pa predpostavljam da će biti u redu i s injekcijama. Inače sam skolna alergijama, pa pucam na sigurno.Dobro je i to što ni Gonale ni Superfact ne moraš držati u fržideru. Samo nisam sigurna kako s hormonima preko granice. Ima li tko iskustva s tim?

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa

Ja sam si kod pena zamislila da je super jer je doza vrlo precizna, nije onako kao kad si sam mućkaš pa ti ostane malo u ćošku. Poslije se pokazao još super jer ima vrlo usku iglicu i oštru pa se puno lakše pikne od ovih singlova.
    Ja isto bila prezadovoljna korištenjem Pen-a. Zaista vrlo precizno što se tiče doza i lagano za korištenje, a iglica super tanka tako da ubod jedva osjetiš. Za svaku preporuku!

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Miss July prvotno napisa
    Samo nisam sigurna kako s hormonima preko granice. Ima li tko iskustva s tim?
    Pa ako imaš recept, nema problema. To su tvoji osobni lijekovi, kao što nose drugi bolesnici svoje lijekove, tako ti nosiš svoje lijekove - hormone.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mi poslali papire za Maribor, ako ne upali ranije bar da imamo tamo termin osiguran, vec sam polako umorna od svega

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mali Mimi i mi smo tako kao i vi išli kod nas na MPO i čekali Mb, dok se nisam umorila i razboljela pa smo odlučili pauzirati godinu dana (iako baš nemamo puno vremena). Izgorila sam i psihički i fizički.Sada sam kao nova, puna elena i energije s potpunom amnezijom na sve gluposti i razočaranja iz prijašnjih postupaka. Nekada je možda dobro malo smiriti strasti. E sada, da li smo bili u pravu vidjet ćemo.....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mali Mimi i mi smo tako kao i vi išli kod nas na MPO i čekali Mb, dok se nisam umorila i razboljela pa smo odlučili pauzirati godinu dana (iako baš nemamo puno vremena). Izgorila sam i psihički i fizički.Sada sam kao nova, puna elena i energije s potpunom amnezijom na sve gluposti i razočaranja iz prijašnjih postupaka. Nekada je možda dobro malo smiriti strasti. E sada, da li smo bili u pravu vidjet ćemo.....
    Ma ne namjeravam sad ići non stop u postupke ali morala bih pokušati zbog endometrioze jer postoji mogućnost da se vrati, bilo mi je rečeno nakon operacije (koju sam uradila pred nepunih mjesec dana) da ili moram piti anti bebi pilule ili pokušati ostati trudna a zbog njegove dijagnoze mislim da bez IVF-a neće ići :/

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mali Mimi ti najbolje znaš što Vam je činiti. Navela sam samo našu odluku, iako smatram da je ok, strah me posljedica ako to nije bila. Želim ti da nikad više ne čuješ riječ endometrioza. Vi kao i mi imate dva uzroka neplodnosti (kao da jedan ne bi bio dovoljan) pa bi bilo dobro da si se ti tvog riješila. Želim ti sreću u tome.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo nisam sigurna kako s hormonima preko granice. Ima li tko iskustva s tim?
    Nismo imali problema s tim nikakvih, mislim da na granici ne ispituju kakve lijekove imate sa sobom... A ja u torbi uvijek makar ketonal ili takav neki analgetik.

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ina 33 problem je ako ne prijaviš a oni nađu lijekove. U tom te slučaju mogu kazniti samo zato što nisi prijavila. No mislim da neće praviti probleme jer mi idemo k njima ostaviti pristojnu lovu, pa im kažnjavanje ne bi bilo dobra reklama. Dobro mi je da znam da te neistresaju iz gaća. Hvala!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Curke, znate da ja zivim u Crikvi.
    10.8. bi morala raditi uzv, ali izgleda da cu ga moci raditi tek popodne. (to idem privatno)
    Sto znaci da onda ne mogu nazvati sestru Jasnu i reci joj stanje (folikula iznad 10mm).
    Kaj sad?
    Da onda ipak odem negdje drugdje?

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ša se tiče unosa ljekova u RH nije to baš tako bezazleno i nije da se samo s receptom mogu unijeti u Hrvatsku. Prije svega, obzirom da su ti ljekovi skupi trebalo bi imati nalaz od doktora ili nešto gdje piše da moramo koristiti te ljekove (da bi ih se uopče moglo unijeti). Ako ovjerite njihov ddv vodite računa o tome da 1 račun ne iznosi više od 500 eura (slovenija i hrvatska imaju sklpljen govor pa si međusobno javlaju za takve iznose). To se odnosi na Dragonju, za druge prijelaze ne znam. Ukoliko ne prijavite ljekove (a njihova vrijednost je manja od 5000 tisća kn) slijedi kazna od 500,00 kn na licu mjesta i plačanje uvoznih davanja. Ukoliko ne prijavite ljekove čija je vrijednost vća od 5000,00 kn slijedi pokretanje prekršajnog postupka. Ako ne ovjerite ddv male su šanse da će vam netko samo tako kopati po torbici pa se može riskirati i neprijaviti. U svakom slučaju ja bi ih uvjek rađe kupila hr ako ulaze u poreznu prijavu.

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

GIZMOS hvala!

Tako nešto sam i ja mislila da jest. Bar što se pokretanja prekršajnog postupka i kazni tiče, no nisam znala o kojem iznosu je riječ. Znači hrvatski - hormoni. Pa to je ok, neka lova ostane kod nas.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Nismo imali problema s tim nikakvih, mislim da na granici ne ispituju kakve lijekove imate sa sobom... A ja u torbi uvijek makar ketonal ili takav neki analgetik.
    X

A bome više nemam nikakvu potrebu plaćati porez ovdje da se troši na krstarenje bivšeg premijera, važnije mi je ušparati 100 kuna i dati maloj Leoni za liječenje leukemije.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    10.8. bi morala raditi uzv, ali izgleda da cu ga moci raditi tek popodne. (to idem privatno)
    Sto znaci da onda ne mogu nazvati sestru Jasnu i reci joj stanje (folikula iznad 10mm).
    Kaj sad?
    ponavljam

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kaj sad?
    ponavljam
    10.8. moraš dobit njihov OK da nemaš ciste (ne bi smjelo bit nikakvih folikula većih od 10 mm) da bi započela sa stimulacijom. Taj dan je dan za početak stimulacije. Sigurno možeš dogovoriti s Jasnom what-if scnearij - nazovi i objasni situaciju i dogovorite se da ako je sve OK ti započinješ s terapijom (neka ti kaže što je terapija, to su ti vjerojatno već odredili), ako ne onda da se čujete ili taj dan ili sutradan.
    Njoj je bitno da ti razumiješ postupak tj. da nema pikanja ako ima ciste, plus joj je bitno da zabilježi da si ti startala, a to može i sutradan pribilježit.
    Tebi je bitno znat kad se i s čim pikaš ako nema ciste - vjerojatno u taj ponedjeljak navečer - i koji je what-if scnearij ako ciste nema.
    Dogovorite sve to i objasni joj di živiš.
    Mislim da ti je jednostavnije to nego šibat u pon u Rijeku jer onda gubiš cijeli radni dan ili njegov dobar dio. A Mariborčanima svejedno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, nazovi joj, reci da ćeš u pon na UZV tek poslijepodne i pitaj možeš li joj javiti nakon onog termina. Ako ne, dogovorite se da ti kaže terapiju ako je sve OK (koji lijek + koliko ampula + kad započet s pikanjem) ili da te uputi što radit ako nije sve OK.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

SREDILA! :D

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

martina123 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sad i cijelo vrijeme na godišnjem (bit ću ti bliže )

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

martina123 da li si razgovarala baš sa sestrom Jasnom?
    Ja sam jučer zvala pa su mi rekli da sestre Jasne nema i da nazovem u ponedjeljak.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne, sredila sam uzv u Rijeci. (nema veze, obavit cu to i gibam doma pa nastavljam raditi)
    Sa Jasnom se nisam cula.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Danas sam dobila odgovor iz Maribora da su nas upisali u listu čekanja :D :D i da ćemo dobiti navodilo sa točnim terminom zdravljenja, to su valjda konzultacije :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa
    Danas sam dobila odgovor iz Maribora da su nas upisali u listu čekanja :D :D i da ćemo dobiti navodilo sa točnim terminom zdravljenja, to su valjda konzultacije :?
    Ne, pretpostavljam da ti je to termin za IVF postupak. Što ste od njih tražili - konzultacije ili da vas prime na IVF? Koji put konzultacije nisu potrebne (ali su po meni uvijek poželjne za tvoja eventualna pitanja), one se čekaju par mjeseci, termin godinu i nešto kusur...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tražili smo IVF ali sam na kraju napisala da se nadam njihovom odgovoru i konzultacijama.
    Ja sam mislila da se konzultacije obavezno odrade sa svim parovima pa neću valjda prvi put doći tamo kad budem u postupku?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam dobila samo termin bez konzultacija.Mislim i ovako su mi se konzultacije svodile na uzv,par rečenica i to je to.Ako me što zanima pitati ću eventualno u hodu.

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mali Mimi ako ti nešto nije jasno pošalji im mail sa upitom odgovore ti za 2-3 dana na ivf.mb@ukc-mb.si.
    Mi smo se u 6. mj 2008. naručili na konzultacije na broj 00386 2321 24 90 te smo 9 mj. na njih i otišli. Konzultacije su se sastojale od predaje medicinske dokumentacije i razgovora. Kako smo mi imali sve što su tražili rekli su nam da smo na redu za IVF u 9 mj. 2009., dali nam da ispunimo nekakve obrasce o prijašnjim pokušajima, provedenim pretragama, uzrocima neplodnosti, godinama te im se javimo ako do 6 mj. ne dobijemo protokol. Kako ga nismo dobili poslala sami im mail s upitom. Isti ili drugi dan sam dobila odgovor da ću dobiti protokol za par dana. Tako je i bilo. Od naših je konzultacija prošlo godinu dana pa ne znam da li sada možda postupaju na drugi način. No u svakom slučaju pitaj ih. Ti si "mušterija" koja plaća.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ane80 prvotno napisa
    e ovako ja sam ovdi nova,pa citam vase poruke na forumu o temi mpo.
    ja imam termin za stimulaciju iduci mjesec u privatnoj klinici ADEBAR u becu i moram reci da sam jako zadovoljna pristupom kako doktora tako i osoblja,a sto se tice cijene nas ce kostati oplodnja 650 eura (4 pokusaja)plus 320 eura ljekovi,sada ne znam jeli zato sto zivimo u austriji i placamo zdravstveno jeftinije ali tako stvari stoje da ce nama 70% platiti zdravstveno osiguranje.
    Molim vas drage forumasice ako ste bile u ADEBAR privat klinik da mi se javite pa da prije nego sto u to sve krenem podijelite iskustvo sa mnom Razz pa da znam sta me ceka a ovako pojma nemam Undecided
    ürijatno pa do tipkanja
    Evo ja prvi put cujem za kliniku ADEBAR pa mi je drago da ane80 nije koristila pretraznik. Jer ovo je topik o (svim) privatnim klinikama, zar ne?

Sretno svima u postupku!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, ovo je topic za sve privatne klinike.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mar, drzim palceve, super, da sve ljepo napreduje!
    ~~~~~~ svima u postupku!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Balulalow prvotno napisa
    mar, drzim palceve, super, da sve ljepo napreduje!
    ~~~~~~ svima u postupku!
    Hvala ti draga! (malo je lakse znajuci da sutra uzimam zadnju kontracepcijsku )

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Cure pomoć!
    Evo sad sam dobila mail iz maribora i protokol pa sam malo zbunjena! Piše da ako dobijem M između 28.7 i 3.8 tada 7 dan trebam piti kontracepcijske pilule i tako sve do 30.09 ali ja sam već imala M 31.07 i u čet mi je sedmi dan a ja nemam nikakve pilule u sebe i da li to znaći da ću 2 mj piti pilule ili da tek sa sljedećom M počinjem ili ne???? zbunjena sam!
    Takoder su mi ponudili razlićite vrste pilula a niokada do sad ih nisam uzimala pa ne znam koje da uzmem molim savjet!!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Šta mislite da li da ih zovem ili spadam tek sa kontracepcijom iza 27.08 po sljedećoj M???

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ici sutra ih obavezno nazvovi da ti objasne. Oni prilagode te protokole sebi na planirane termine, tako da je moguce, da se i 2 mj uzima kontracepcija. Mislim, da čak ja jesam. A ko ti da pilule-tvoj doktor, oni ti samo preporuce, ne? (ne znam toga, jer nisam iz hr).

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Tako se i meni desilo, ja sam uzimala kontracepciju samo jedan mjesec onda.
    Takoder, sama biras kontracepciju, imas dole topic od wewe gdje smo pisale o kontracepciji.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I da, naravno, nazovi ih i onda se sa njima dogovori.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dobro po svemu sudeći ja još stignem u čet početi ali isto ću ih nazvati,jer i u jednomi u drugom slućaju zadnji dan kontracepcije mi je 30.09 barem tako sam ja shvatila! Cure

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ici malo zna biti zbunjujući protokol kada ga prvi put vidiš i zato pogledaj ga još koji put. U prvoj rubrici piše kada ti je očekivana menstruacija u drugoj koji dan trebaš piti kontracepciju (da li 2. ili 7. dan)a u trećoj do kada piješ i koliko pauze moraš napraviti do ponovnog uzimanja.Doduše ne znam da li imamo sličan protokol ali ne mogu vjerovati da trebaš piti kontracepciju skoro 2 mj. bez pauze. Što se izbora kontracepcije tiče skoro ni jednih od navedenih tableta nema na hrvatskom tržištu, pa mi je moja gin. preporučila Cilest i dala onaj recept koji samo pokažeš u ljekani, a tablete kupiš. Ne znam da li možeš kupiti tablete bez tog recepta, ali mislim da ne bi trebalo biti problema ako im pokžeš protokol. Još ti nije kasno da ih sutra kupiš i počneš piti. Sretno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •