ivica_k, meni su odgovorili u roku tjedan dana i odgovor je stigao s adrese doktora Ordination Dr. A.Schütz [ordi-schuetz@aon.at]
ivica_k, meni su odgovorili u roku tjedan dana i odgovor je stigao s adrese doktora Ordination Dr. A.Schütz [ordi-schuetz@aon.at]
.... forumasice odvam hvala na lijepim zeljama.
Istina, CUDA se dogadjaju,ali vjerovale ili ne meni je to bio :shock:
Puno,puno vam hvala.
sto se tice Adebar klinik,moram priznati da nisam znala sta me ceka dok nisam dosla tamo. Dr. Schütz je jako bio ljubazan cak se i ponudio da mi vodi cijelu trudnocu,a i osoblje je jako ljubazno i ako treba sve ce obijasniti po 100 puta.
Meni je osobno rekao da imaju jako veliki postotak uspijesnosti,da sam u dobrim rukama i da se ne brinem,ne meni je bilo samo da se opustim...
I kada bi morala opet da razmisljam o mpo,opet bi se odlucila za njih premda sam bila tek u pocetku,ali ono na koji su nacin pristupili jako mi se svidilo...
Ali opet svako ima svoje ukuse da ne ispadne kako ih hvalim na sva usta.
tijekom postupka dostupan je psiholog i akopunktura i razne vjezbe relaxacije.
tako da tko god od vas bude isao neka ne misli da nece biti strucno zdrinut i da nece doci do informacija koje vam trebaju i koje bi zeljeli znati prije i tijekom postupka.
toliko za sada od mene,ako vas jos sta interesira slobodno pitajte.
pozdrav i svako dobro...
p.s. veliki pozdrav ivici.k,rozaliji,pcelici ma pozdrav svima vama
bok cure, samo da ovdje pitam - ima li tko da se na jesen sprema za Maribor? Gost 1 trazi za RTL jedan par, snimili bi reportazu o odlasku van, mislim da bi to bilo ODLICNO, jer nam zbilja vise treba ekponiranje na televiziji...
Pa ako ima netko tko bi htio malo na taj nacin pomoci i svima koji ostaju u Hrvatskoj na "lijecenju", pliz pogledajte temu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=81674
I naravno ane80, cestitke![]()
Ponovi e-mail i upit ili napravi forward. Moguće je da su već otišli na GO ili je dr. greškom propustio e-mail. Inače, uvijek odgovara tako da je vjerojatno neka greška u komunikaciji. Ja sam mu najčešće pisala navečer, a već u ranu zoru (5-6h) dobivala kratke odgovore jer piše s BlackBerry-ja ili iPhon-a. Ako su neki duži odgovori, onda ćeš čekati dan-dva s njegovog e-maila.ivica_k prvotno napisa
![]()
Ako ti ja mogu kako pomoći, pitaj.
Čestitke ane80 :D Nadam se da će ovaj put sve biti ok i da ćeš zaboraviti sve ono ružno što je ostalo iza tebe...ane80 prvotno napisa
Nek bebica bude zdrava i nek ti dobro prate trudnoću da ne bude iznenadjenja kao prvi put.
Nego, što se tiče lijekova, teško da ćeš ovu cijelu kombinaciju uspjeti prodati u Hr, mislim u paketu. Razlog je taj što se ta kombinacija lijekova koristi u Austriji, ali ne kod nas i u Sloveniji. Npr. Aprednislon (50 kn) i Orgalutran (250€ kutija s 5 inj.) se u HR uopće ne koriste, ja sam bila jedina.
Inače, cijene lijekova su u HR, SLO i IT puno jeftinije nego u Austriji. Ja sam Utrogestane plaćala u Beču 11€ po kutiji, a kod nas dodje manje od 50 kn - skoro pa duplo jeftinije. Pregnyl je samo 15€ u Italiji. Gonali i Menopuri (1 ampula cca 150 kn) se kod nas koriste, kao i u Sloveniji. Svakako prodaj ili pokloni Gonal Pen jer je gotov proizvod i vrlo praktičan za upotrebu.
Nadam se da se ne ljutiš na moj komentar, ovo je samo dobronamjerna kritika jer vjerujem da nisi upućena u stanje s lijekovima za MPO u Hrvatskoj. Osim toga, problem je taj što većina tih lijekova mora stajati u frižideru pa ne znam kako ćeš to nekome poslati u HR, osim osobno predati u ruke.
Sretno![]()
riječanka77, imaš pp
riječanka77, imaš pp
.....zelen bor rijecanka ima odgovor![]()
ane80 prvotno napisa
Trebala si napisati da si prodala lijekove...
![]()
Sretno i čuvaj se!
Cure, koje ste išle van Hrvatske na postupak - jeste li imale pravo na bolovanje?
Kod nas je praksa da dobiješ bolovanje ( napišu u otpusnom pismu preporučeno mirovanje ) 2 tjedna nakon transfera tj. do vađenja bete. Zanima me mogu li nakon postupka odnijeti papire koje dobijem svojoj dr. i dobiti tako bolovanje?
Ja nisam ni tražila bolovanje, a u Mb ionako ne preporučaju mirovanje nakon transfera, iako sam bila 4 dana doma.
Ja bih prije transfera otišla svojoj dr i pitala je da li bih mogla dobiti bolovanje po bilo kojoj osnovi, ne vjerujem da bi ti za ovakav slučaj netko odbio dati par dana.
Svakako ponovi mail, ja sam poslala mail isto u srpnju, a povratnu informaciju sam dobila za dva tjedna. Idemo u Beč u utorak, dakle 01.09. i to bi trebao biti naš prvi postupak, eto i ja se nadam da će nam biti uspješan kao i riječanki 77.ivica_k prvotno napisa
Ovak, s obzirom da si radim friške nalaze za Beč jučer sam išla k soc.giniću po uputnicu za vađenje hormona koju mi je on odbio dati jer kako sam se ja sad to sjetila, da ne mogu na svoju ruku dolaziti po uputnice kako mi padne na pamet, da on prvi puta čuje za to i ako trebam nalaze nek idem privatno ili nek idem na W gdje sam obavila zadnji IVF pa nek mi dr tamo da uputnicu!!! Pa što ću na W ići molit da mi napiše da traži pretrage ako više ne namjeravam ići kod njih na postupak? Jel ja imam pravo na tu uputnicu ili ne? Kako vi to rješavate? Dobro da sam uspjela iskamčiti od dropće prakse barem hormone štitnjače.
Privatnim vađenjem - minimalni set ti je od spolnih hormona FSH, LH, PROLAKTIN od 2-5 dc (jedan od tih dana), progesteron 7 dana nakon tvoje ovulacije (ako je obično 14 dc tj. ako ciklus traje 28 dana onda 21, ako je dulje onda često i 25 dc). Bitno je još izvadit i TSH, hormon štitnjače. U Mariboru traže sljedeće - FSH, PROLAKTIN I TSH i možeš to uzeti onda kao minimalni set jer FSH je bitan za ovarijsku rezervu i procjenu protokola, prolaktin za ovuliranje i može se menadžirat lijekovima, TSH za očuvanje trudnoće i isto se može menadžirat lijekovima. Ili molim opću praksu da mi to piše na moju postojeću dijagnozu osteopenije. Ili molim MPO-ovca da mi napiše "molim izvaditi to i to". Socijalac ti je tu u pravu, mora imati neko pokriće, tj. većina se ne izlijeću s uputnicama, nego čekaju da netko od specijalista napiše "molim to i to". Pa ti zamoli specijalistu da napiše molim.jelenkić prvotno napisa
Ili odi u Breyer ili neki drugi privatni i izvadi makar FSH, PROLAKTIN (OBA NA 3 DC), TSH (bilo koji dan) i pitaj račun na ime za prijavu poreza za 2009. Svaki hormon ugrubo oko 120 kn računaj.
Ako su ti bečani napisali da to traže svakako joj/mu predoči - trebao bi ti na temelju toga napisati. Ako to tamo ne piše, onda ti je jednostvnije platiti sama najosnovniji set da ne bi bilo ups prolaktin ili TSH ili FSH.
Ja sam otišla kod svog ginekologa i on mi je dao uputnicu za sve hormone koje sam tražila, s time da sam ga prethodno nazvala i pitala da li mi on može izdati uputnice, tražio je da samo zapišem na papir koji su mi hormoni potrebni. Da sam išla privatno platila bi nalaze 1.500,00 kn, a ovako sam te novce uštedjela. Tvoj socijalni ginekolog ti mora izdat uputnice.jelenkić prvotno napisa
Ja sam došla s papirom iz Beča, ali kod dr. opće prakse. Napisala mi je te pretrage bez problema, ali to nije njihova obveza. Ipak bi to trebao dati ginekolog i kao što kaže ina33, moraš doći s nekim papirom da ideš u postupak za MPO.jelenkić prvotno napisa
Ako hoćeš, pošalji mi e-mail na moj pp, pa ću ti poslati popis pretraga u pdf formatu.
I naravno da imaš pravo na te uputnice. Pa ne može ti specijalist s VV napisati uputnicu za te pretrage, svejedno. On može samo dati preporuku da se to i to napravi.
Da, mora se socijalcu predočit preporuka da se to napravi (papir iz Beča di piše "molim napraviti to i to" ili "pretrage potrebne pred postupak"), ne može se reći - idem u postupak, napravila bih hormone (bez predočavanja nekog specijalističkog papira).
Izvini, ali mislim da to ovisi i o volji socijalnog ginekologa. Ja sam tražila uputnice za vađenje hormona na svoju ruku, jer sam htjela unaprijed imati sve nalaze koji su mi potrebni za postupak.ina33 prvotno napisa
Da, izgleda da ipak sve ovisi o volji socijalca.
Riječanka, poslala sam ti mail na pp! hvala!!!!
Možda će dr opće prakse biti bolje volje, ipak dala mi je uputnicu za štitnjaču, uzv dojke i ca 125.
O, da, da. Ja uvijek pretpostavljam da nemaju volje, pa da me pozitivno iznenade. Super da si našla na dobrog/dobru socijalku. Jako to ovisi i o mjestu, oni optrećeni s puno pacijanata, još ako im se nađe par MPO-korisnika, češće nisu široke ruke, nego jesu.Marians prvotno napisa
Ma ovaj moj nije opterećen s puno pacijenata, tak dan je imao 3 trudnice i mene i doslovno me istjerao van indirektno rekavši da sam glupa plava kokoš i kaj ja imam tražiti od njega. Do sad je uvijek bio ok, a kaj ga je spopalo jučer... misterija.
Marians, sretno i javljaj nam dojmove...sigurna sam da ima još cura koje planiraju put Beča, pa su nam sva iskustva dragocjena! Da li idete na IMSI?Marians prvotno napisa
Marians Sretno i javljaj novosti! Nadam se da ja neću biti "slučaj"...
Želim vam svima što prije plusiće i pozitivne bete!![]()
Da, idemo na IMSI. Ispričavam se, idemo na dogovor u utorak, 08.09. Svakako da ću vas izvijestit o dojmovima.ivica_k prvotno napisa
Hvala! Ti "slučaj", ne, ne. Ja sam odlučila da nam mora uspjeti i ne prihvaćam ništa drugo :Drijecanka77 prvotno napisa
:D Danas sam imala guzvu oko nabacki kontrac. koje preporucuje dr.V iz Mb. Ima ih samo u BIH, a ako ih uzimate u RH morate cekati 2 - 3 tjedna (tzv. interventni uvoz).
aleksandra, pa mozes birati, bitno je samo da su monofazne
ja ovaj put uzela Yasmin, nisu na popisu, a preporodila sam se u odnosu na Microgynon od prosloga puta
Pitala sam mailom sestru J. da li mogu koristiti Triguilar jer ih mi je prepisao moj doktor, al je ona rekla da ih doktor ne preporucuje vec da uzmem Microgynon, nije rekla za Yasmin.. :?
ja ih nisam ništa pitala nego mi je moja dr preporučila Cilest jer sam tražila neki koji nema nuispojave a i one koje su navedene u protokolu nema ih kod nas!!
je li Cilest monofazna kontracepcija???wewa prvotno napisa
to zbilja ne znam - monofazna kontracepcija ima 21 tbl od kojih svaka ima istu koncentraciju hormona. je li cilest takav?ici prvotno napisa
probaj naguglati![]()
Po svemu sudeći izgleda d jesu jer su sve jednake i u uputama stoji da sve imaju jednaku količinu homona
wewa![]()
Nisam napomenula da u Mariboru sada rade sa novim medijem za jajne stanice, sada nakon punkcije jajne stanice budu 3h u tom novom mediju (od ovog mjeseca) prije nego se spoje sa spermicem...
Sory ak sam to vec negdje napisala...![]()
napisala si, a nije zgoreg ponoviti, meni su to genijalne vijesti!martina123 prvotno napisa
ima li treme pred transfer? nek bude bezbolno i nek se bebac(i) primi/e za mamicu odmah!![]()
wewa prvotno napisa
![]()
![]()
ma vidis ti mene blesavu!!!!!
![]()
Pa nije trema, nego onako... mravi secu u trbuhu... razmisljam sto se trenutno desava sa mojim mrvicama, kako idu, koliko ih je ostalo...
Dugo me bolio jajnik (tri dana), a i non stop sam umorna pa se nadam da cu sve to odmah zaboraviti kada cu cuti dobre vijesti....
![]()
ma sve ce biti bas kako treba, samo laganini! setaj, pij puno vode, citaj i raduj se trudnoci!martina123 prvotno napisa
![]()
btw. Ina33 je vec pisala, ali me zanima i friska info, sta si sve nosila na punkciju sa sobom? kako si podnijela anesteziju? ko ti je radio punkciju? gdje si isla na uzv, u ambulantu ili u bolnicu? srecom, nemam puno pitanja![]()
![]()
![]()
Ajmo po redu draga:
- na punkciju sam nosila spavacicu, kucni ogrtac, uloske /i gacice i ulozak sam imala kada sam otisla u salu tak kada sam se probudila da ih odmah imam (bile su mi ispod plahte s kojom su me pokrili)/ u slucaju krvarenja i papuce.
- anesteziju sam podnjela, a valda ok, kasnije sam bila onako... mucna i pomalo mi se vrtilo (i vani je vrucina) pa nismo otisli u restac kasnije vec samo do Macdrive-a kojeg imas na desnoj strani ulice kada izlazis iz Maribora (jos si u Mariboru). Dok sam lezala dva sata bilo mi je ok, pomogla sam si tako sto sam si stolac od suvozacevog mjesta spustila skroz u lezeci polozaj i otvorila prozor da mi puse.
- punkciju mi je radio dr.Reljic
- uzv-e sam obavljala u bolnici, drugi su u ambulanti ali sam ja dosla dan ranije od narucenog jer sam se bojala hiperstimulacije jer sam joj podlozna.
Eto mila...![]()
Martina zelim ti puno srece...i male trojke, s tobom smo...![]()
![]()
Drage forumasice, sto se tice injekcija dajete li ih same ili mozda strucna osobe..cesto putujem pa neznam kako cu to uskladiti
joj, srce si, sve si pokrila sto me zanimalo!martina123 prvotno napisa
ja cu biti gore stalno, tako da mi nece biti problem za odmaranje, hihihihi, svakako je feeeling kao cista turistika!
![]()
drzim fige za extra blaste u nedjelju!
Aleksandra, ja vec 3. pokusaj sama sebe pikam, nije nikakav problem, a mozes onda sama odluciti u kojim ces se terminima pikati![]()
Hvala, hvala, a znas kako kazu treca-sreca...
Martina, citam da ti je Milan Reljic radio punkciju - sretnica jedna on ima 'carobnu ruku'. Meni je on radio jednu punkciju (drugu je Vida majstorski napravila) a dva puta transfer. Mirne duse mozes cekati transfer i betu![]()
U utorak idemo kod dr. Reša na konzultacije!
Cure koje ste nedavno bile, jel' nam treba vinjeta do Ljubljane?
Kad sam se dogovarala za konz. rakao je samo da dođemo 1.9. u 17h a nije me pitao za ime i prezime - kad dođem da samo kažem da sam naručena u 17h ili?
Ako je netko bio nedavno naka napiše što se događa na konzultacijama i svoje dojmove - može i na PM.
Zanima ma cijena tih konz. - čula sam da se odmah radi ultrazvuk i spermiogram?
maca2, za Ljubljanu je od početka trebala vinjeta, ali se za razliku od Maribora i provozaš po autoputu. Ne znam odakle putuješ, ali kad se ide iz Zg prema Ljubljani, HR autoput košta nekih 5 kn, a prema Mariboru 42kn, tako da barem tu ušparaš 10 eura svaki put kad ideš.
Sigurna sam da si već pregledala moje postove i od lezanke na ovom topicu vezano uz dr. Reša, a novije od toga ja na žalost ne znam.
Pretpostavljam da će biti gužva popodne. Ulazi se po redu, kako je tko stigao. Je li se što u zadnjih mjesec dana mijenjalo s cijenom ne znam. Mi smo pred godinu dana platili 50 eura, netko je poslije spominjao 80, a zadnje je netko pisao opet 50 eura. Sretno!
E sad..... ne znam....samo su ga spomenuli.... jedva da sam i to skuzila...Mali Mimi prvotno napisa
8) ...
Probat cu se raspitati...