Stranica 18 od 25 PrviPrvi ... 81617181920 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 1239

Tema: POTPOMOGNUTA U PRIVATNIM KLINIKAMA

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa
    U utorak idemo kod dr. Reša na konzultacije!
    Cure koje ste nedavno bile, jel' nam treba vinjeta do Ljubljane?
    Kad sam se dogovarala za konz. rakao je samo da dođemo 1.9. u 17h a nije me pitao za ime i prezime - kad dođem da samo kažem da sam naručena u 17h ili?
    Ako je netko bio nedavno naka napiše što se događa na konzultacijama i svoje dojmove - može i na PM.
    Zanima ma cijena tih konz. - čula sam da se odmah radi ultrazvuk i spermiogram?
    Ja bih rekla da je najbolje imati vinjetu za put u Ljubljanu.

Kada dodjete javite se sestri na prijemu i samo recite da ste za dr. Resa. Sestra ce uzeti jedan osobni dokument i prozvati vas po redu kako ste dosli.

Konzultacije su prema mom dojmu zapravo samo dogovor za postupak. Dr. ce vas prema nekom njegovom obrazcu pitati za odredjene nalaze, napraviti UZ i pogledati uzorak sperme na mikroskopu.

Cijena tog prvog pregleda je 50 €.

Na prethodnoj stranici (16-oj) ove teme u mom prvom postu mozda mozes pronaci jos koju informaciju. A ako te eventualno jos nesto zanima, samo pitaj.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo da podjelim s vama informacije koje znam...ja sada krećem u postupak dobila sam protokol, pošto je moj slučaj specifičan ja se držim Ivf poliklinike jer su oni dobro upoznati s mojim stanjem!

Kod njih se sve radi po novom zakonu, obavila sam razgovor s psihologom i dobila potvrdu isto tako sam razgovarala s pravnikom i dobila potvrdu, riješila sam svu papirologiju koju su me zahtjevali kopiju vjenčanog lista, osobne....bez obzira šta sam bila u postupku prije stupanja zakona mora se sve to napravit! Ivf poliklinika obavlja postupke jer ima licencu koja je potrebna za lječenje neplodnosti i to je ima već 5 godina, dok druge neke ustanove nemaju zato stoje postupci!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nije mi jasno na koju foru poliklinika IVF moze raditi kada u zakonu jasno stoji da SVE klinike koje se bave potpomognutom oplodnjom moraju podnjeti zahtjev za izdavanje licenje za obavljanje MPO postupke. Mogu samo zakljuciti da Simunic i min. zdravstva jedan drugog zasluzuju ...

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni je sestra rekla da oni imaju licencu za lječenje neplodnosti već 5 godina!

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Znaci vec pet godina znaju za novi zakon... mene zanima nesto drugo. Trebam kupiti gonale za MB i sestra J. mi je rekla da ih kupim najbolje 30...zanima me da li ih mogu vratiti ako ostane (nisu bas jeftini) ili sto vi radite s onim sto ostane..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleksandraj prvotno napisa
    Znaci vec pet godina znaju za novi zakon... mene zanima nesto drugo. Trebam kupiti gonale za MB i sestra J. mi je rekla da ih kupim najbolje 30...zanima me da li ih mogu vratiti ako ostane (nisu bas jeftini) ili sto vi radite s onim sto ostane..
    Možeš se s ljekarnom Filipović u Zagrebu dogovoriti da ih vratiš. Jedino se lijekovi koji idu u frižider (decapeptyl, ovitrelle) ne mogu vratiti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Naravno, ako si ih od njih kupila.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo ja jučer bila na konz. kod dr. Reša!
    Kaže da mogu odmah sa sljedećim ciklusom u postupak ( stimulirani ICSI ), smatra da je prošlo dovoljno vremena od prošlog postupka i da ne će biti problema ( 4mj ).
    Promijenio mi je stimulaciju iz gonala u menopure ( misli da nisam dobro reagirala na gonale ).
    Ono što me najviše iznenadilo je da mi je čim me stavio na UZV rekao na imam PCOS :? , u HR mi to nitko nije rekao, ( bila sam u Petrovoj, IVF pol. i Vinogradskoj ) a sve doktori koji se isto bave MPO - ne znam ko' je sad tu lud ?
    Pitam ga jel' moguće da su mi te ciste nastale od stimulacije gonalima, on kaže ne, i dalje mi je nevjerojatno da ovdje to nitko nije uočio ili rekao.
    Pretpostavlja da je i to mogući uzrok neuspješnosti prošlog postupka jer ako imam PCOS js su mi lošije kvalitete - zbog toga je i predložio menopure jer su kao bolji od gonala za PCOS.
    Još uvijek sam zbunjena, ali kažem MM - sad se ne moraš živcirati da je samo u tebi problem, vidiš da samo oboje u "banani", baš smo se našli !

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sbonetic prvotno napisa
    Evo da podjelim s vama informacije koje znam...ja sada krećem u postupak dobila sam protokol, pošto je moj slučaj specifičan ja se držim Ivf poliklinike jer su oni dobro upoznati s mojim stanjem!

Kod njih se sve radi po novom zakonu, obavila sam razgovor s psihologom i dobila potvrdu isto tako sam razgovarala s pravnikom i dobila potvrdu, riješila sam svu papirologiju koju su me zahtjevali kopiju vjenčanog lista, osobne....bez obzira šta sam bila u postupku prije stupanja zakona mora se sve to napravit! Ivf poliklinika obavlja postupke jer ima licencu koja je potrebna za lječenje neplodnosti i to je ima već 5 godina, dok druge neke ustanove nemaju zato stoje postupci!
    Imam dva pitanja, ako netko zna:
    1. Da li je dovoljno da samo žena ide na to psihološko savjetovanje i potvrdu kod pravnika, ili i suprug/partner to mora proći???
    2. Koliko to košta?

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da li se ide u postupak iako postoje ciste..meni se isto cesto javljaju

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ono što me najviše iznenadilo je da mi je čim me stavio na UZV rekao na imam PCOS :? , u HR mi to nitko nije rekao, ( bila sam u Petrovoj, IVF pol. i Vinogradskoj ) a sve doktori koji se isto bave MPO - ne znam ko' je sad tu lud ?
    A da provjeriš sp.hormone da budeš sigurna?

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hm, maca, to mi je fakat cudno. sad ti se nece dati kad si u postupku, al si ako vec nisi provjeri hormone pa ces najbolje znati. ja si razmisljam o rešu, al cekam jos ove zavrzlame da vidim kaj ce bit kod nas

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kaže da mogu odmah sa sljedećim ciklusom u postupak ( stimulirani ICSI ), smatra da je prošlo dovoljno vremena od prošlog postupka i da ne će biti problema ( 4mj ).
    Promijenio mi je stimulaciju iz gonala u menopure ( misli da nisam dobro reagirala na gonale ).
    Pitam ga jel' moguće da su mi te ciste nastale od stimulacije gonalima, on kaže ne, i dalje mi je nevjerojatno da ovdje to nitko nije uočio ili rekao.
    Pretpostavlja da je i to mogući uzrok neuspješnosti prošlog postupka jer ako imam PCOS js su mi lošije kvalitete - zbog toga je i predložio menopure jer su kao bolji od gonala za PCOS.
    Još uvijek sam zbunjena, ali kažem MM - sad se ne moraš živcirati da je samo u tebi problem, vidiš da samo oboje u "banani", baš smo se našli !
    Tako je i mojoj prijateljici rekao da ima policistične jajnike (bila je kod njega na 2 postupka) a prije joj to nitko nije rekao a i poslje je bila kod još jedne ginekologice koja joj je to isto opovrgnula, i njoj je to bilo sumnjivo.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Aurorablu,mora biti i partner/suprug jer morate oboje potpisati potvrde, ja sam to platila 100 kn!

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Znači plaća se..ja sam pomislila nakratko da nećemo morati plaćati ništa od potvrda.Ali ako je 100,00 kn nije strašno.
    Ja ne mogu naći ona pitanja što ste prošli na savjetovanju..?

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ali to je privatno....mislim da se u državnim bolnicama ne bi smjelo naplaćivat!

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj marta26 prvotno napisa
    hm, maca, to mi je fakat cudno. sad ti se nece dati kad si u postupku, al si ako vec nisi provjeri hormone pa ces najbolje znati. ja si razmisljam o rešu, al cekam jos ove zavrzlame da vidim kaj ce bit kod nas
    Spolne hormone sam vadila prije 1.ICSI u Petrovoj i bili su u redu:

FSH 6,7
    LH 5,4
    E2 104
    PRL 17,7
    TSH 2.01
    Progesteron 55,8

Ja se ne kužim previše ali rekli su mi tu da su mi hormoni o.k., jel' se neka od vas razumije? :?

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa

Tako je i mojoj prijateljici rekao da ima policistične jajnike (bila je kod njega na 2 postupka) a prije joj to nitko nije rekao a i poslje je bila kod još jedne ginekologice koja joj je to isto opovrgnula, i njoj je to bilo sumnjivo.
    Kako ti je prijateljica bila zadovoljna s njim?
    Je li bilo uspješno?
    Meni je isto malo glupo što je odmah rekao PCOS a nije niti pogledao vrijednosti hormona niti pitao za njih...ah šta ću sad, jadne smo sa ovim novim zakonom i moram van ako hoću pošteni postupak a baš sam si tu našla super dr. u kojeg sam imala puno povjerenja i nadala se uspjehu , a kad ono novi zakon i ništa od toga...možda se još nešto u dogledno vrijeme promijeni...

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

zato je najbolje pricekati, sve se moze izokrenuti takorekuc preko noci. na temelju cega on to zakljucuje, bas ga pitaj drugi put. reci da su ti hormoni ok i da imas uredne m... pa vidi kaj ce rec

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

maca2 a koji dan ciklusa ti je bi jucer kad si bila na UZ pregledu kod dr. R.?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja sam bila u svibnju u postupku i sadašnji UZV-i mi pokazuju povećane jajnike i 3 ginekologa su me gledala i kažu dva "obična": "tu ima još svašta", a MPO-ovac "jeste li na nekim lijekovima?". Nekih se cisti napravilo, ali koliko mi se čini prevelika je zbrka da bi se netko točno izjašnjavao. Naravno da to ne mora imati nikakve veze s tvojim slučajem, cure idu i nakon tri mjeseca u stimulaciju, ja ne bih smjela.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

maca2 zanemari moje gornje pitanje. Najbolje ti je da pogledas sta ima na internetu o PCOS (za pocetak npr. ovdje ili ovdje) pa da na osnovi toga ocjenis ima li smisla to sto ti je dr. R. rekao.

Ono sto ja jos samo mogu nadodati je da meni to nije rekao.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ina hvala za savjet..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa

Kako ti je prijateljica bila zadovoljna s njim?
    Je li bilo uspješno?
    Meni je isto malo glupo što je odmah rekao PCOS a nije niti pogledao vrijednosti hormona niti pitao za njih...ah šta ću sad, jadne smo sa ovim novim zakonom i moram van ako hoću pošteni postupak a baš sam si tu našla super dr. u kojeg sam imala puno povjerenja i nadala se uspjehu , a kad ono novi zakon i ništa od toga...možda se još nešto u dogledno vrijeme promijeni...
    Pa tako nije ga baš hvalila uglavnom ono što se već pisalo o njegovom karakteru (da je dosta surov), ali najbitniji je naravno rezultat njima nije uspjelo nažalost, mislim da je kod njega dijagnoza bila azoo.( samo nekoliko potencijalnih spermica)
    A što se tiče stimulacije nije baš dobro reagirala prvi put je imala od 10 folikula nekih 5 j.s drugi put joj je uveo neki drugi lijek i onda je bila još slabija reakcija kad je imala svega nekoliko j.s, i sam je poslije priznao da je pogrješio u izboru.
    Nije baš ohrabrujuće iskustvo ali probajte možda vama baš uspije.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zna li neko za Vili da li i kod njih vrijedi da ako smo naručeni do 31. 7. za jesen da rade po starom zakonu? Saznat ću u pon, ali sam nestrpljiva.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

curke, sorry sto davim sa vec sigurno milijun puta postavljenim pitanjem... nemam vremena kopat po forumu a htjela bih to danas rijesiti.. kako se u Mariboru narucuje za konzultacije? znam da se sad ceka do slijedece godine na njih , ali da se bar narucimo (i u medjuvremenu molimo Boga da nam tu uspije usprkos zakonu)... da li trebamo odmah slati papire itd. ili to nosimo na konzultacije? tj., treba li nam ista vise od imena i prezimena za zakazati termin konzultacija?

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

frka, posalji im sve nalaze i pismo u kojem ih molis za termin, e mail adresu pa ce te oni kontaktirati.meni su se javili za mjesec dana a termin za konzultacije sam dobila 3mj od njihovog maila.Znaci ukupno oko 4 mj cekanja.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa
    frka, posalji im sve nalaze i pismo u kojem ih molis za termin, e mail adresu pa ce te oni kontaktirati.meni su se javili za mjesec dana a termin za konzultacije sam dobila 3mj od njihovog maila.Znaci ukupno oko 4 mj cekanja.
    Gledala na TVu, sada se, na zalost, po novom na konzultacije samo ceka oko godinu dana... :/

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam se neki dan naručila za konzultacije i one su mi 18.11. tako da nije tako strašno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    Gledala na TVu, sada se, na zalost, po novom na konzultacije samo ceka oko godinu dana... :/
    Je li vi ovo o Mariboru pričate da se konzultacije čekaju godinu dana???

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odakle vam ta info - koji TV? Koliko znam, u Mariboru je rok čekanja na konzultacije par mjeseci - evo, sbonetic ih je nedavno kontaktirala, a na postupak još uvijek godinu dana. Napram onoga što se po novom zakonu sada nudi u Hrvatskoj, uopće nije tako loše jer se u Hrvatskoj sad ne postoji, po meni, opcija normalnog IVF-a tako da nije da se gubi vrijeme dok se ovdje može napravit ne znam što.

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj martina123 prvotno napisa
    Je li vi ovo o Mariboru pričate da se konzultacije čekaju godinu dana???
    čula sam i ja neki dan da se samo konzultacije čekaju godinu dana,jer je pritisak parova iz Hr jako velik...ali nisam zvala pa ne znam,navodno je sam doc V.pričao o tome

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

raspitat ću se gdje je to objavljeno...

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

dr. V je rekao da se za konzultacije upisuju termini nagodinu, dakle čeka se cca 4 mjeseca, a ne da se na konzultacije čeka godinu dana! gledala prilog nekidan

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mozda je bili nejasno receno jer sam i ja shvatila na prilogu da nema novih termina do VI mjeseca. Ova druga inf. je puno bolja

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa
    dr. V je rekao da se za konzultacije upisuju termini nagodinu, dakle čeka se cca 4 mjeseca, a ne da se na konzultacije čeka godinu dana! gledala prilog nekidan
    Sad je sve jasnije! Ne čekaju se konzultcije godinu dana, zasad je priliv toliki da se produljilo zbog CRO i dobrod dijela BIH pacijenata koji gravitiraju Hrvatskoj za mjesec dana.

luna1 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pozdrav, cure
    često sam na forumu, čitam i učim od vas, komentar bacim kad sam stvarno ljuta na ovaj zakon MPO i vezano uz njega, onda sam obično zločesta s komentarima. Ja i mm idem u vili čitajući vas vidim da se tu dopisujete bez obzira na kliniku glavno da je privatna, nadam se da vam se mogu pridružiti da i sebi olakšam dane. Htjela bi vam se malo predstaviti, dvije godine i 3 mjeseca se borimo s neplodnoću, moji nalazi ok, mm oligozospermija, krenuli smo u vili i još nismo došli do postupka, samo smo vadili nalaze do besvjesti i narivali su nas za 3 pa 4 mjeseca na kontrole i tu je mom strpljenju došao kraj, pa smo u 5 mjesecu otišli u Vili i u 6 bili u postupku icsi, ja 30 menopura , dva spreja i kak već slijedi, transfer 01.06. i pazite sad za tri dana teška hiperstimulacija, nemogućnost mokrenja hematom 6 cm na mjehuru, cijelu noć krvarila doma i trpila bolove i čekala jutro da nazovem vili i dođem na pregled, Radončić je poludio kad je vidio kaj sam trpila cijlu noć, da skratim završila sam u bolnicu s kateterom, i strašnim bolovima ništa mi nisu davali jer nisu znali dali sam trudna, i tak su prolazili dani ja sam odlučila sama stati na noge i piti tekućine i jesti svoju hranu koju su mi nosili u bolnicu bez obzira kaj dok to nisu dozvoljavali samo da se dignem na noge, odbila sam uzet krv i snagom volje koja neznam od kuda mi digla se na noge i otišla iz bolnice. Sada bi trebala ponovo ići na postupak u 12 mjesecu sve ispočetka, skupljam energiju i snagu za nove pobjede.
    Pripremam se u 10 mjesecu proči na konzultacije da me primi u postupak bar u 11 mjesecu.......eto to je od mene htjela sam to podijeliti s vama vi me bolje razumijete jer prolazite kroz to isto.......pozdrav

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa
    Jel to misliš na onaj prilog od RTL-a neki dan, mislim u subotu? Pa što nisu novinari rekli da su konzultacije kod dr. V. "bukirane" do 6. mj. iduće godine, a da se sada zbog velikog priljeva na postupak čeka i dulje od godinu dana. Tako sam ja čula neki dan na TV-u. Očito novinari svašta izmišljaju kad forumašica sbonetic ima termin za konzultacije krajem 11.mj. :?

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma najbolje ih je nazvati telefonom...malo ih je teze dobiti ali to je najbolje za uci u postupak...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja upravo zvala MB. Termini za konzultacije se sad u ovoj godini vise ne moze dobiti (dakle vise od 4 mjeseca cekanja), sestra je rekla da cekam konac rujna pa da opet nazovem za konzultacije.

A termin za postupke se ceka - kaze sestra Jasna - kao svih godina do sada izm. 12-13 mjeseci, iako ocekuju duza cekanja obzirom na situaciju.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

maca2, sto dr. Res trazi od nalaza na konzultacijama?

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa
    ja upravo zvala MB. Termini za konzultacije se sad u ovoj godini vise ne moze dobiti (dakle vise od 4 mjeseca cekanja), sestra je rekla da cekam konac rujna pa da opet nazovem za konzultacije.

A termin za postupke se ceka - kaze sestra Jasna - kao svih godina do sada izm. 12-13 mjeseci, iako ocekuju duza cekanja obzirom na situaciju.
    upravo tako je rekao dr. V...upisuju konzultacije za nagodinu, a ne da se čeka godinu dana za konzultacije

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da je najbolje nazvat telefonom i dobiti termin konzultacija i onda na konzultacije ići s nalazima.

Gledala sam i ja taj prilog s prof. V, rekao je da upisuju za iduću godinu već, ne da se čeka godinu dana.

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A ja sam izgleda sve krivo čula Hormoni i nesanica čine svoje

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

luna-za tvoj slijedeći postupak želim ti puno sreće

što se tiče mb-čini mi se da nešto požuruju jer su meni već drugi put poslali obavijest da im pošaljem nalaze.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    luna-za tvoj slijedeći postupak želim ti puno sreće

što se tiče mb-čini mi se da nešto požuruju jer su meni već drugi put poslali obavijest da im pošaljem nalaze.
    Jel to znači možda da ubrzavaju termine, da bi mogli ranije doći na red. Zovem ih u ponedjeljak da vidim šta se događa.
    To bi bilo superrrrrrrrrrrrr vijest da malo požuruju sa terminima dogovorenim.
    Ako neko nešto sazna neka javi plizzzzz.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sbonetic prvotno napisa

sbonetic, sori, znam da s obzirom na tvoj specifican slucaj zelis ostati kod ljudi koji znaju tvoju povijest bolesti, ali evo i ovde moram izraziti zgrazavanje nad likom i djelom simunica. sram da ga bude, potplacena dusa!
    on ima licencu?? kako to on ima licencu vec 5 godina kad je to nova fora???? i samo se u njega ne ceka? ma mrs!
    frendicu mi je on "oplodio", peca pacijente po petrovoj da idu kod njega privatno i kad dodju privatno tek onda se ponasa ko covik. uf zgrozena sam sa smecem kojeg nam serviraju on i njegov pajdas mengelinovic!!

sorry na offtopic ali stvarno sam ovo morala izbaciti iz sebe

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala, curke!
    ja sam isto cula da se konzultacije ne mogu dobiti do 6.mj. 2010.
    a nalazi su mi na VV - hormone nisam ni vidjela, samo mi je dr. rekao da se da s njima radit... nista, pricekat cu drugi tjedan pa u pohode :D

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ROZALIJA...MA KAKVU OBAVIJEST SU TI POSLALI? jA IMAM TERMIN U U 4 MJESECU I NITKO MI NIŠTA NIJE JAVIO, PITAO...APSOLUTNO NIŠTA! DA LI SU TI SE JAVILI PUTEM MAILA ILI?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •