Stranica 22 od 25 PrviPrvi ... 122021222324 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 1239

Tema: POTPOMOGNUTA U PRIVATNIM KLINIKAMA

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hej cure...

ja malo upadam ko padobranac...
    Naša Riječanka 77 je bila u Beču, u Adebar klinici www.adebar.co.at/page.php
    ...čini mi se da oni imaju malo niže cijene(ako nisu u međuvremenu poskupili - ima na netu cjenik)

svima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidim da je Rijecanka77 bila u Adebar klinici, ne znam je li to ta za koju si zainteresirana, evo njenog posta pred x stranica na ovom topicu, pošalji joj PP, vjerojatno će moći bolje pomoći:

http://213.191.133.21/forum/viewtopi...=asc&start=400

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Koji broj je ispravan?

386 31 577 101

ili

386 031 577 101

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja sam tu kliniku uzela u razmatranje adebar

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Strike prvotno napisa
    Koji broj je ispravan?

386 31 577 101

ili

386 031 577 101
    Bez nule, zoveš ovako 00 386 31 577 101.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Koji broj je ispravan?

386 31 577 101

ili

386 031 577 101
    Bez nule, zoveš ovako 00 386 31 577 101.

Hvala ina, ja sam zvala bez ove dvije nule

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Za Mb možete zvati i u bolnicu na brojeve:
    00386 2 321 2448 ili 00386 2 321 2490

Ja sam zvala na ovaj prvi broj oko 14 sati i dobila odmah sestru Jasnu.

Na onaj njezin mob: 00386 31 577 101 nisam uspjela, tj. bila je nedostupna.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

hvala cure na brzom odgovoru

a sa riječankom sam se vec čula preko pp.

ova klinika Wels mi se čini zgodnom,jer se može komunicirati na hrvatskom,pa sam mislila da je možda jednostavnije :/ ,nego na engleskom.

nisam ni sama pametna,nikako odlučiti,mrzim kaj non stop važem i važem,svaki dan druga odluka.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Drage cure prvo da vas sve skupa pozdravim, nova sam na forumu i trebalo mi je sedmica dana da sve iscitam sta ste pisale ovde i neizmjerno ste mi pomogle vasim iskustvima i savjetima.
    Ja sam inace iz Bosne, Banja Luka i zahvaljujuci vama sam sam na jednom mjestu saznala sta mi je sve potrebno od dokumentacije za slanje u MB (za ovu opciju smo se suprug i ja odlucili)
    Kod mene je sve od nalaza u redu dok je kod MM smanjena pokretljivost i jedina opcija je ICSI.
    Poslala sam maloprije svu dokumentaciju na sva 3 maila koje ste navele ovde a sutra cu i postom pa cekam odgovor odnosno zakazivanje konsultacija.
    Jos jedno me interesuje ako mi mozete pomoci, posto vidim da nema puno zena iz Bosne, vecina ste iz HR, pitanje vize odnosno garantnog pisma?? Koliko sam shvatila vama nije potrebno za prelazak granice a da li znate da li treba nama iz Bosne i ako da koja je procedura.......
    Jos jednom svim zenama veliko hvala na pomoci

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga Ela,

dobrodosla i cim prije trudna otisla

Wewa ti je iz BiH, kao sto ti je i Rozalija. Vjerujem da ce ti se one javiti s informacijama ali stvarno ne vjerujem da za Sloveniju trebate garantna pisma :?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kadauna, MB izdaje garantna pisma za drzavljane B&H jer im je potrebna viza za ulazak u Sloveniju (barem je uvijek bilo tako, neznam dali se u medjuvremenu nesto promjenulo).

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Draga Ela kao prvo dobro nam došla i što prije dobila svog malog .
    Ja ti živim u BiH , ali imam hrvatsku putovnicu pa nam nije trebalo garantno pismo i sestra Marija nas je konuzltacijama pitala treba li nam.

On izdaju garantna pisma a možda ne bi bilo loše da ih zovneš na telefon i upitaš u svezi toga koja je procedura. Znam da je naša wewa pred odlazak u Sloveniju vadila vizu u njihovoj ambasadi u Sarajevu.

Od ti želim puno sreće u Mariboru.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ajme ovo nisam znala, koma!? PA nije Slovenija obecana zemlja :? pa da drzavljani BiH trebaju vize i garantna pisma :?

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Ela31 prvotno napisa
    Drage cure prvo da vas sve skupa pozdravim, nova sam na forumu i trebalo mi je sedmica dana da sve iscitam sta ste pisale ovde i neizmjerno ste mi pomogle vasim iskustvima i savjetima.
    Ja sam inace iz Bosne, Banja Luka i zahvaljujuci vama sam sam na jednom mjestu saznala sta mi je sve potrebno od dokumentacije za slanje u MB (za ovu opciju smo se suprug i ja odlucili)
    Kod mene je sve od nalaza u redu dok je kod MM smanjena pokretljivost i jedina opcija je ICSI.
    Poslala sam maloprije svu dokumentaciju na sva 3 maila koje ste navele ovde a sutra cu i postom pa cekam odgovor odnosno zakazivanje konsultacija.
    Jos jedno me interesuje ako mi mozete pomoci, posto vidim da nema puno zena iz Bosne, vecina ste iz HR, pitanje vize odnosno garantnog pisma?? Koliko sam shvatila vama nije potrebno za prelazak granice a da li znate da li treba nama iz Bosne i ako da koja je procedura......
    Jos jednom svim zenama veliko hvala na pomoci
    evo,ja sam iz Bosne,i jos smo isli prije 2 godine u Maribor na biopsiju testisa kod dr.-a Vlaisavljevica!

ovo sam napisala u svojm postu kad sam se vratila iz Mb!:
    "sto se njih u splosnoj bolnici tice,jako su profesionalni(mada sam se zalila na njih kad nisu mogli naci termin ) zvali su 2 puta u toku sedmice da potvrde termin ,a garantno pismo(nama iz BiH treba viza )su u roku od dva dana poslali faksom,cak je i postom stiglo za 3dana. "

sjecam se da ,nakon sto smo dobili gar pismo(uopce se ne sjecam je li tamo pisao datum biopsije) ,otisli smo u sarajevo u ambasadu,gore smo popunili neki formular,cekali u redu 2 sata da to predamo ,naravno uz to smo prilozili gar pismo.
    nakon 7 dana smo dosli po vizu,nikakvih problema nije bilo,obzirom da je lijecenje u pitanju

kad smo isli na konsultacije ,dakle prvi nas odlazak u Mb,onda su nam gar pismo poslali prijatelji iz Velenja,tako da Splosna bolnica nije imala sa nama nista, akad smo trazili vizu,rekli smo da idemo prijateljima u posjetu.

negdje sam cula da se sad narucuje na neki razgovor u ambasadi,da bi se izbjegla guzva,ali to svakako treba provjeriti. nazoves ambasadu i pitas sve sto te zanima.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa
    ajme ovo nisam znala, koma!? PA nije Slovenija obecana zemlja :? pa da drzavljani BiH trebaju vize i garantna pisma :?
    Mislim da nama treba viza za svaku drzavu izuzev susjednih Hrvatske i Srbije.

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vidim da je Rijecanka77 bila u Adebar klinici, ne znam je li to ta za koju si zainteresirana, evo njenog posta pred x stranica na ovom topicu, pošalji joj PP, vjerojatno će moći bolje pomoći:

Mi idemo na konzultacije u Adebar 25.09. pa ako tko ima kakva pitanja slobodno mi se obrati i ja ću ih rado pitati za vas. Friške informacije uvijek dobro dođu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jelenkić prvotno napisa

Mi idemo na konzultacije u Adebar 25.09. pa ako tko ima kakva pitanja slobodno mi se obrati i ja ću ih rado pitati za vas. Friške informacije uvijek dobro dođu.
    Evo dva:

- je li imaju limit na godine pacijentice koje primaju tj. na visinu FSH-a?
    - je li u pravilu idu na transfer blastociste tj. s koliko jajnih stanica idu na blastociste?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dopuna pitanja gore - koji im je cut-off level FSH i godine žene, ako imaju limit prema godinama?

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja vrijedno zapisujem pitanja... Samo pucajte!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jelenkić evo i mog prvog pitanja:

jel težina vs visina žene ima ikakvog utjecaja na postupaka, ako da kakvog?

sjetit ću se još toga pa ti javit

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ajme ovo nisam znala, koma!? PA nije Slovenija obecana zemlja Confused pa da drzavljani BiH trebaju vize i garantna pisma Confused
    Nisam ni ja to znala ali znam da u Sloveniji zivi jako puno Bosanaca. Bas komplicirano, znaci svaki put kad im rodbina npr. dolazi u posjet moraju se zafrkavat s tim pismima i vizama...

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dopuna pitanja gore - koji im je cut-off level FSH i godine žene, ako imaju limit prema godinama?
    ...još jedno pitanje-govori li tko u klinici hrvatski?
    sve ono što bih ih htjela pitati nemoguće mi je na eng.ili njem...

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ia30, ako će ti koristiti ova info, našla sam je na jednom drugom forumu..sve klinke u beču koriste (po potrebi) usluge prevođenja za pacijente iz Hrvatske, Srbije, Bih od gđe Branke Iživkić, njezin broj je +43-676-369-53-01.

mi idemo u adebar na konzultacije početkom listopada, komunicirati ćemo na engleskom, ali kome treba prevoditelj, nije loše znati!

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa
    ia30, ako će ti koristiti ova info, našla sam je na jednom drugom forumu..sve klinke u beču koriste (po potrebi) usluge prevođenja za pacijente iz Hrvatske, Srbije, Bih od gđe Branke Iživkić, njezin broj je +43-676-369-53-01.

mi idemo u adebar na konzultacije početkom listopada, komunicirati ćemo na engleskom, ali kome treba prevoditelj, nije loše znati!
    hvala,meni je od velike koristi jer moj eng.s medicinskim pojmovima :?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo,dobila sestru u Mb,rekla da mogu uzimati Yasmin i prvi uzv je u Mb i da će se još javiti

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cestitam Strike..jel to uzv prije gonala

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da je uzv prije gonala,vjerojatno negdje ujutro,pa moraju odrediti dozu.
    Jesi ih dobila?

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nisam draga, sutra ih i ja zovem telefonom jer cu inace poludjeti. Pogotovo jer me muce moji hormoni i ne znam da li jos nesto trebam uzimati ili da ih jos jednom vadim. Idem opet na uzv iduci tjedan zbog cisti da vidim jesu li nestale ciste. Moj dr mi je rekao da je to bila redovita ovulacija i da je to ok jer jajnici rade, ali mene sada sve brine. Mozda se bolje opustiti i kako bude..bude 8)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi se vratili sa konzultacija iz Praga.Nisu spominjali druge konzultacije koje su rekli da moramo imati kada smo kontaktirali telefonom.Krećemo u postupak sljedeći mjesec :D

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nini, super! Sretno!

Strike, baš su rekli da prvi uzv mora biti u Mb? Kaj ne možemo to i doma obaviti? :?

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni su rekli da mozemo prve uzv napraviti i kod kuce (ali nisu rekli koliko cesto i na sto doktor treba obratiti pozornost), ali da najkasnije 8 ili 9 dan stimulacije moram uzv napraviti kod njih.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Strike, baš su rekli da prvi uzv mora biti u Mb? Kaj ne možemo to i doma obaviti? :?[/quote]

Pitala me sestra odakle zovem,a pošto sam je tu na samoj granici sa Slo,rekla mi da je onda uzv kod njih, a inače valjda ko je dalje,može i u svom mjestu

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nini Sretno!

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nini,super za dogovor.Jesi dobila protokol?Kakav ti je opci dojam?Kod kojeg dr si bila?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Razgovarali sa dr Sonja Lazarovska.Dr. je draga i pihvaća tvoje mišljenje.Konzultacije traju sat vremena ali ona kaže da traju onoliko koliko nama treba.Odredila mi je protokol sličan kao i prva dva jer sam na njega dobro reagirala pa ona kaže da ne bi onda puno mijenjala ako je nešto dobro.Rade vikendima i praznicima.Sve u svemu (ako se odbije put)ja super zadovoljna!!!Hvala cure na ljepim željama.Ako vas još nešto zanima pitajte.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nini prvotno napisa
    Razgovarali sa dr Sonja Lazarovska.Dr. je draga i pihvaća tvoje mišljenje.Konzultacije traju sat vremena ali ona kaže da traju onoliko koliko nama treba.Odredila mi je protokol sličan kao i prva dva jer sam na njega dobro reagirala pa ona kaže da ne bi onda puno mijenjala ako je nešto dobro.Rade vikendima i praznicima.Sve u svemu (ako se odbije put)ja super zadovoljna!!!Hvala cure na ljepim željama.Ako vas još nešto zanima pitajte.

Nini, teško se snalaziti na ovom topicu, ajde pls napiši di si to bila, da li primaju pacijente u visokim godinama, koji im je granični FSH kojeg tretiraju i idu li na blastociste (ako sve to znaš) ?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ina33Mi smo bili u Pronatalu.Šta se tiče godina,do nas je bio par sa 39+.Tako da mislim da uzimaju i "starije"pacijentice.Sa FSH ti ne mogu pomoći jer stvarno ne znam.Kod njih je običaj ići na blastice ali ako ti ne želiš onda je ET 3 dan(to sam pitala).Ako još šta treba tu sam!!

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

U koliko sati se mora primiti Decapeptyl,a u koliko Gonal?

I koliko bi uopće morala kupiti Decapeptyla?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hvala drage cure na brzim odgovorima vezano za garantna pisma........meni je haos u glavi znam da sam na samom početku tek sam papire poslala čeka me još tona izgubljenih živaca......
    Čitam vaše postove pa sve ste generalno apsolvirale cijeli postupak, terapiju, dok je za mene još uvijek sve viša matematika :?
    Vjerovatno ću vam jo puno ¸¸dosađivati¸¸ ovdje svojim pitanjima i podpitanjima jer zaista u Bosni se malo žena odlučuje za MB i skoro da se i ne priča o tome na forumima
    Znate li koliko vremena trebam čekati da me kontaktiraju pošto sam poslala sve papire? Ili da li ja možda trebam da ih zovem na one brojeve??

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Strike, imaš različitih ideja o tome kada se treba pikati. Koliko sam upratila, u VV-u misle da treba Gonale oko 17h pikati, a za Decapeptyle je svejedno, ali uvijek u isto vrijeme. Reš kaže da je svejedno, ali u isto vrijeme. Meni je bilo najlakše prije posla, tako da sam uvijek pikala između 6.30 i 7 ujutro i Decapeptyl i Gonal. Dobila sam u zadnjem postupku 16 js.

Koliko komada moraš kupiti ovisi o tvom protokolu tj. kada počinješ, i koliko su ti dugi ciklusi, tj. kada ti je ovulacija. Ako si u dugom protokolu, a koliko se sjećam jesi, onda će ti trebati cca 20 kom.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa
    Strike, imaš različitih ideja o tome kada se treba pikati. Koliko sam upratila, u VV-u misle da treba Gonale oko 17h pikati, a za Decapeptyle je svejedno, ali uvijek u isto vrijeme. Reš kaže da je svejedno, ali u isto vrijeme. Meni je bilo najlakše prije posla, tako da sam uvijek pikala između 6.30 i 7 ujutro i Decapeptyl i Gonal. Dobila sam u zadnjem postupku 16 js.

Koliko komada moraš kupiti ovisi o tvom protokolu tj. kada počinješ, i koliko su ti dugi ciklusi, tj. kada ti je ovulacija. Ako si u dugom protokolu, a koliko se sjećam jesi, onda će ti trebati cca 20 kom.

I ja sam se pikala u Petrovoj u 17h. A ja sam mislila da decapeptyl ide ujutro,a Gonali popodne. Nikad nisam bila u dugom protokolu.
    To će još javiti sestra iz Mb koliko trebam kupiti? Ili se počinje sa jednom dnevno do prvog uzv?Inače mi punkcija do sada uvijek bila od 12.-15.dc

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nini sretno u Pragu!

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Na VV Gonali idu ujutro i uvijek u isto vrijeme (UZV je ujutro i ujutro se određuje terapije) +, - pola sata/sat.
    Petrova to preporuča poslijepodne.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nini prvotno napisa
    ina33Mi smo bili u Pronatalu.Šta se tiče godina,do nas je bio par sa 39+.Tako da mislim da uzimaju i "starije"pacijentice.Sa FSH ti ne mogu pomoći jer stvarno ne znam.Kod njih je običaj ići na blastice ali ako ti ne želiš onda je ET 3 dan(to sam pitala).Ako još šta treba tu sam!!
    Puno hvala, super da idu na blastice !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa

I ja sam se pikala u Petrovoj u 17h. A ja sam mislila da decapeptyl ide ujutro,a Gonali popodne. Nikad nisam bila u dugom protokolu.
    To će još javiti sestra iz Mb koliko trebam kupiti? Ili se počinje sa jednom dnevno do prvog uzv?Inače mi punkcija do sada uvijek bila od 12.-15.dc
    Mariboru je svejedno kad se uzimaju gonali i kad se uzimaju decapeptyli, samo dr-u na UZV-u reci jel' se pikaš ujutro ili navečer (da zna zbog rasta folikula). Za decapeptyle im je, koliko sam shvatila, užasno bitno da se držite vremena - maksimalno odstupanje plus minus pola sata - za gonale ili menopure baš i ne. Ja sam se pikala u isto vrijeme i rekli su mi da je to OK - ujutro, u 7 h, prije posla da se ne zezam s decapeptylom i frižiderom plus da ne moram trkat doma na injekcije itd., to mi se pokazalo najzgodnije, a preko vikenda se opet možeš vratiti ćorit, tj pikao me MM - jedna injekcija s jedne strane trubuha, druga s druge.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam se mislila pikati u 20 sati jer sam cesto na terenu..trebam odgovor hitno jer prvi Decaptyl dajem u nedjelju

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleksandraj prvotno napisa
    Ja sam se mislila pikati u 20 sati jer sam cesto na terenu..trebam odgovor hitno jer prvi Decaptyl dajem u nedjelju
    Ako je tvoje pitanje možeš li ga davati navečer u 20 h, mislim da možeš, ali to onda mora uvijek bit 20 h, promisli i to da ćeš se morati pikati kad ćeš već ići u Maribor, znači morat ćeš nosit decapeptyl tamo i pikat se negdje putem. Opet, zamolit ću te da ipak provjeriš sa sestrom Jasnom, ona ti je dostpuna preko mailova.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala ina ...saljem stalno poruke, ali mi vec duze vrijeme nije odgovorila..bit ce da sam dojadila pitanjima, ali im je protokol suvise opcenit i nije cudo da se nizu pitanja... nisu mi rekli ni da li trebam napraviti pretrage za anesteziju... :? :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleksandraj prvotno napisa
    Hvala ina ...saljem stalno poruke, ali mi vec duze vrijeme nije odgovorila..bit ce da sam dojadila pitanjima, ali im je protokol suvise opcenit i nije cudo da se nizu pitanja... nisu mi rekli ni da li trebam napraviti pretrage za anesteziju... :? :?
    Pretrage za tako kratku anesteziju se ne rade, dobiješ prije anestezije papir koji anesteziolog pogleda pa porazgovarate ako ima kakvih pitanja. To je opća anestezija u trajanju od otprilike 5 min, možda koju minutu više...

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Je li moguće da decapeptyl 0,1 stoji 390,00kn (pakovanje od 10 komada)? Ali mi nije znala reći da li još na to ide PDV

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •