Stranica 5 od 25 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 1239

Tema: POTPOMOGNUTA U PRIVATNIM KLINIKAMA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Od maila ne, ali od poste da.
    Sjecate se da sam termin dobila u 8mj. (sad), a na konzultacijama sam bila tek u 11mj. (zato sto sam postom poslala sve papire: dosje bolesti oba partnera, kopija pasosa oba partnera i molba da bi se ljecili tamo).

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

martina123, meni je sestra jasna rekla da ne mogu na FET prije rujna zbog preuređenja laboratorija. moglo bi se i tebi desiti da tek idući mjesec kreneš s kontracepcijom, meni se čak čini vjerojatnim. nadam se da ćeš čim prije riješiti sve nedoumice i da ćeš što kraće čekati. to čekanje stvarno ubija (ako se sjećaš mi smo čekali godinu dana, pa onda još jedan beskonačni mjesec). opet, bolje da lab bude skroz spreman, nego da se forsira prerano.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Tu se apsolutno slazem sa tobom, meni nije problem cekati nego bi samo voljela znati, pa da mogu planirati, pa cak da je tek u 10mj.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A pogledajte link: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...nozemstvo.html

i dole komentar: Kad srce kaze dijete - kaze Maribor!

Pa onda sto reci ?!... Slovenija ne treba ni komentar vise za slovenski turizam!

Kad srce kaze ljeto, kaze Hrvatska ... da, da.... :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Dezela je od 20. kolovoza opet u punom pogonu
    Uf, malo me uznemirila ova prica o duplicima iz FETa, ipak sam ja vec jedna stara zena

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Dezela je od 20. kolovoza opet u punom pogonu
    Kak znas, kak znas??? Si zvala? Tell meeeee!!!!!!! :D :D :D

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prijateljica je prije 2 tjedna bila na konzultaciji kod profe i nosila je salabahter s mojim pitanjima sa sobom

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    i dole komentar: Kad srce kaze dijete - kaze Maribor!

Pa onda sto reci ?!... Slovenija ne treba ni komentar vise za slovenski turizam!

Kad srce kaze ljeto, kaze Hrvatska ... da, da.... :/
    Ajme, koja je meni ovo ipak tuga, unatoč našoj maloj Slovenki i unatoč rodbinskoj povezanosti sa Slo, to, naime, da ne možemo i kod nas imati takve lab uvjete i takav zakon, pa kao da je i nakon x godina od raspade ex države aktualna ona pjesma "Slovenija, zemlja mog sna, Slovenija, zemlja obećana" .

A propos blizanaca iz FET-a, Maxime, meni su se iz FET-a prvo uhvatila 2, jedan je bio blighted ovum, isto tako i andream s VV-a... Pitaj Veljka što savjetuje a propos broja transferiranih..

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Martina 123, molim te reci mi treba li odmah prilikom slanja nalaza prvi puta poštom u Maribor slati i preslike putovnica ili si to kasnije odradila kada su ti se javili? Da li su ti termin poslali poštom ili si još morala zvati telefonom? Mailom sam pokušala,ali ne odgovaraju!
    Naime, ja još čekam samo nalaze progesterona 21 dan, a sve drugo sam obavila, tj. : folikulometriju, ostale hormone, HSG, dodatni pregled štitnjače i sve je uredu. MM imao je malo slabiji spermatogram,ali i to smo značajno popravili nakon što sam ga nakljukala silnim vitaminima!
    Ostaje nam jedino Maribor, jer nemam snage za čekanje i razočaravanja u našim bolnicama, ali dok čekam Maribor pokušala bih privatno kod nas.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj modesty4 prvotno napisa
    Martina 123, molim te reci mi treba li odmah prilikom slanja nalaza prvi puta poštom u Maribor slati i preslike putovnica ili si to kasnije odradila kada su ti se javili? Da li su ti termin poslali poštom ili si još morala zvati telefonom? Mailom sam pokušala,ali ne odgovaraju!
    Koliko kužim, preslike putovnica ne trebaju za hrvatske državljanine, nego za srpske, pretpostavljam zbog viznog režima, ali neka se javi martina123 sa svježim infaćima.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj modesty4 prvotno napisa
    Koliko kužim, preslike putovnica ne trebaju za hrvatske državljanine, nego za srpske, pretpostavljam zbog viznog režima, ali neka se javi martina123 sa svježim infaćima.
    Trebaju, trebaju sad i nama! (mi oboje hrvatski drzavljani)
    Ja sam napravila brosuricu (uvezla sam sve kao biljeznicu, cak sam kasniej dobila pohvalu od doca ):
    - 1str. moje pismo i molba
    - 2.stranica preslike putovnica od oba partnera (to su me trazili bas)
    - 3str. na A4 ukratko nasa povijest bolesti i svi postupci (po tockama)
    - svi nalazi iskopirani naravno (original je kod mene) i ispod svakog je broj stranice (jer sam skroz na pocetku napisala SADRZAJ da se lakse snadu)...

Ha,ha,ha... Nesto kao sto si radila kad si predavala Diplomski rad.. 8)

Eto,,,

Jer sam i ja prvo slala mail ali nista, pa sam nazvala pa mi je sestra rekla da posaljem pismo.
    Onda sam pustila koji tjedan pa zvala za dogvorim konzultacije, koje tada nisu bitne kada su jer se vrijeme postupka racuna od onog datuma primitka pisma, pa se ne moras dalje zuriti....

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jucer sam ih zvala i doc je sada na konferencijama i nema ga...
    I moram tek zvati za 14dana....
    I kazem ja znaci onda ce sve biti pomaknuto (kontracepcija) i kaze ona meni da ne...
    E sad.... J acu zvati taman prije M (jer to mi je zadnji mjesec) i ako necu saznati nista onda cu zahtjevati da preskocim 8mj. jer NIKAKO nejdem bez pauze sa kontracepcijom!...

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi nismo slali preslike putovnica (oba hrvatski državljani). Inače sam te nalaze poslala u 5.mj. Da im naknadno pošaljem ili će me zvati?

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Strike prvotno napisa
    Mi nismo slali preslike putovnica (oba hrvatski državljani). Inače sam te nalaze poslala u 5.mj. Da im naknadno pošaljem ili će me zvati?
    Cuj, nemam pojma... Ja znam da su mene to trazili.... E sad ne znam jer to zbog mojih dva cudna prezimena ili sto,..

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Martina hvala ti! Skupit ću sve i poslati čim stignu nalazi, ali vjeruj mi diplomskog i stotine seminarskih radova su mi preko glave, tako da sigurno neću biti sistematična kao ti. Ali tako sam se slatko na usporedbu!!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

...nemas na cemu....

(u zadnje vrijeme smo jako ozbiljne na forumu, pa malo sale ne skodi... )...(koliko god crno sve izgledalo...)...

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pozdrav! Vidim da komentirate da li treba poslati putovnicu!!!
    I nama su rekli da je obavezno (putonica ili osobna) i da ne zaboravimo poslati skupa sa nalazima!!!
    Ima možda netko svježe informacije o cijenama postupaka (onako po stavkama kao što je ina33 jednom napisala) Čujem da su se cijene još dizale...
    Molim odgovor ako netko zna (može i privatno)

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Također zainteresirana za cijene!!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Baš sam nedavno to ja pitala znači IVF+ICSI oko 3200 €

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ici prvotno napisa
    Baš sam nedavno to ja pitala znači IVF+ICSI oko 3200 €
    Jel to cijena s lijekovima ili bez

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne znam kada su se dizale cijene. u svakom slučaju nama je u svibnju ispalo manje nego sam ja po stavkama izračunala, s tim da kad nisam bila sigurna pri proračunu sam uzimala najgoru opciju. i da, definitivno je jeftiniji uzv u ambulanti, nego u bolnici. nama je ukupno ispalo 2217 eura bez lijekova. sam ICSI je 1089 eura, ali nemam sad mogućnost da vam detaljnije razradim, tek za desetak dana.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hvala Jelena!!! Ajde molim te čim budeš imala novih saznanja o cjenama, javi! Puno je ovdje zainteresiranih, a situacija je (barem meni) takva da svaka kuna puno znači i da treba sve predvidjeti...
    Ako je još netko bio nedavno u postupku samo neka se javi sa novim informacijama...

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni je jedina muka taj hebeni datum.... Sestra kaze: ma da kako ne u 8mj.!
    Vi curke da se sve pomice za 9mj.
    Ja bi zeljela dva mjeseca kontracepciju...
    Ma, ljuta sam...malo...
    Jer i ja trebam sakupiti lovu, isplanirati slobodno, dati godisnji, mm takoder-.--- A nista ne znam, jos uvijek.. :?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Koliko sam ja skužila od postova cura koje su bile nedavno to je cijena bez lijekova dakle samo njihov "rad",lijekove ionako kupujemo u nas jer nam pošđalju poštom protokol.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ahoj!
    Cure, koliko vas planira u 9.mjesecu u Prag? Mislim da ću i ja!

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ne znam da li je informacija točna ali čula sam da su lijekovi u sloveniji jeftiniji nego kod nas i možda bi ih se isplatilo tamo kupiti...možda vratiti porez itd. (sigurno se da nešto uštedjeti). Znam kad mi je mama bolovala od raka da smo se raspitivali u sloveniji i italiji za neke ljekove koji u rh nisu bili na listi. najskuplji su bili u Italiji, pa kod nas i najjeftiniji u sloveniji i to dost jeftiniji (ne znam zašto...)

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj diona prvotno napisa
    Ahoj!
    Cure, koliko vas planira u 9.mjesecu u Prag? Mislim da ću i ja!
    samo super da si se javila

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa
    Ne znam da li je informacija točna ali čula sam da su lijekovi u sloveniji jeftiniji nego kod nas i možda bi ih se isplatilo tamo kupiti...možda vratiti porez itd. (sigurno se da nešto uštedjeti). Znam kad mi je mama bolovala od raka da smo se raspitivali u sloveniji i italiji za neke ljekove koji u rh nisu bili na listi. najskuplji su bili u Italiji, pa kod nas i najjeftiniji u sloveniji i to dost jeftiniji (ne znam zašto...)
    Mi smo kupovali lijekove u Italiji i bili su mi puno jeftinij nego kod nas (cca 250 eura uštede). Zvala sam i u Sloveniju ali u neko malo mjesto pa nisu znali za te lijekove. Radi se o lijekovima koji nisu na listi u RH, barem mislim, jer je jedino ljekarna na Dolcu rekla da ih može uvesti.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dobila sam protokol mailom!!!! :D

Medutim, ja sam svoj M dobila vec 12.6., a oni su mi rekli da vec u ovom ciklusu pocnem sa kontracepcijom drugi dan....

Zovem ih na mob jos nema nikoga, pokusavam dalje...

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo, napokon znam sve! :D
    Necu uzimati 2mj. vec samo 1mj. kontracepciju i onda 17.8. prvi uzv!!! :D :D :D

Cure, drzite mi fige!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo, napokon znam sve! :D
    Necu uzimati 2mj. vec samo 1mj. kontracepciju i onda 17.8. prvi uzv!!! :D :D :D

Cure, drzite mi fige!
    Martina šaljem ti milion ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspiješan postupak u Mariboru da nam se vratiš sa dva u buši i da otvoriš sezonu mamica od duplića na potpomognutoj u privatnim klinika a onda malo po malo jedna po jedna da te stignu druge cure.
    SRETNO DRAGA!!!!!!!!!!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Joj hvala, sva sam uzbudena, jer me ful iznenadio mail..
    Nego, evo sto mi pise:

Decapeptyl 0,1mg, Dipherelin 0,1 ili Superfact 0,5 - za supersiju mi pise datum 27.7.2009.

A posto sam ja sev zaboravila od mog zadnjeg postupka (nemojte se smijat ) htjedoh pitati, koliko dana uzimam supersiju?

Te, takoder, gdje ste vi kupovali supersiju i Gonal F-75 ili jos bolje Gonal Pen? (da vidim gdje mi je najjeftinije)..

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

He,he imam jos jedno pitanje, koja kontracepcija ima najmanje nus pojava?
    Na protokolu mi pise:
    Femoden, Legravan, Mycrogynon, Stediril isl.

Ina je pricala o Yasmine?

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Martina123, šta to je sve šta su ti napisal u protokolu ili? Šta nema nekih objašnjenja? Ja nisam nikad bila u stimuliranopostupku ali kako je krenulo vjerojatno ni neću do MB i da mi ako nešto napišu ja to ništa ne bi shvatila...jer ne znam apsolutno ništa o tim ljekovima, kako se daju, kada, zašto...(nadam se da je protokol ipak malo opežniji...cure koje imaju staža sigurno ga shvačaju ali neko kao ja????????
    Molim te piši o svemu, sve šta su i rekli, kako točno ide postupak...

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Martina123 drži se i sve sa osmjehom!!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo dio:

...
    Priprema postupka vantjelesne oplodnje ima nekoliko faza. Prva je sinhronizacija menstrualnog ciklusa. U toj fazi jajnik je u stanju mirovanja i u njemu se ne razvijaju folikuli i ne dozrijevaju jajne stanice. To postizemo svakodnevnim uzimanjem kontracepcijskih tableta ( Femoden, Legravan, Mycrogynon, Stediril isl.) u periodu
    jednog ili dva mjeseca. Nakon prekida uzimanja tableta dobiti cete krvarenje - menstruaciiu. ....

DRUGA FAZA ( FAZA ZASTITE JAJNIH STANICA)
    V drugoj fazipripreme blokiramo mehanizme ovulacije iduvamo jajne stanice pred neZeljenim dejstvorn
    hormona LH Za to koristimo jedan od medikamenata. Faza supresije mehanizama ovulacije agonistom. To su Decapeptyl 0,1 mg ili Diphereline 0,1 ili Suprefact 0,5 ml. Aplikaciia podinje u svim
    skupinama na isti datum. Oba lijeka daju se svaki dan, podkozno, u isto doba dana. Odredenu dozu lijeka aplicirajte svaki dan do dan pred punkciju. To znaci da cete lijek u zadnjoj fazi pripreme aplicirati
    zajedno sa gonadotropinima.
    .............. (znaci svaki dan uzimam Decapetyl ili Superfact od 27.7., tako mislim)

TRECA FAZA( FAZA STIMULACIJE ZRENJA JAJNIH STANICA)
    U trecoj fazi pripreme stimuliramo razvoj folikula svakodnevnim injiciranjem gonadotropina.
    (Faza stimulacije rasta folikula gonadotropinima). Za tu fazu treba nabaviti lijek Gonal F ili Menopure. Aplikacija injekcija podinje u grupama istovremeno. bez obzira na dan pocetka krvarenja koje je uslijedilo uzimanju zadnje tablete. Lijek aplicirajte svaki dan pribliZno u isto vrijeme (tolerancija 1 sat prije ili kasnije) ....

... (eto, medu inim)

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Joj hvala, sva sam uzbudena, jer me ful iznenadio mail..
    Nego, evo sto mi pise:

Decapeptyl 0,1mg, Dipherelin 0,1 ili Superfact 0,5 - za supersiju mi pise datum 27.7.2009.

A posto sam ja sev zaboravila od mog zadnjeg postupka (nemojte se smijat ) htjedoh pitati, koliko dana uzimam supersiju?

Te, takoder, gdje ste vi kupovali supersiju i Gonal F-75 ili jos bolje Gonal Pen? (da vidim gdje mi je najjeftinije)..
    Ja sam ti Suprefact spray kupovala u Italiji u Basovizzi, to je prvo mjesto nakon graničnog prijelaza Kozina. Pričaju hrvatski i košta 40 eur što je skoro pa duplo jeftinije nego kod nas. Gonal je tamo skuplji, isto je 40 eur.
    Sretno

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hvala na opširnom odgovoru ali je još uijek ništa ne razumijem. Ma nema veze ima jo 10 jeseci do MB a do onda ću valjda znati više...Pozdrav i držim ti veliko fige da uspiješ nakon toliko čekanja..

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

GIZMOS... e sad, 6godina i je i nije duga borba sa neplodnoscu... Ali mi je cist dost!.. Hvala ti na dobrim zeljama, a ja kad skuzim sve onda cu sve objasniti tu (ok, ne bas kao Ina ali... )..

gupi51...puno ti hvala draga, zapisala adresu!

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Za sve one koje zanimaju cijene lijekova u Italiji, ovdje možete provjeriti cijene koje vas zanimaju. Naime, slučajno sam naletjela na te stranice dok sam tražila svoje lijekove za postupak i mogu potvrditi da su cijene vjerodostojne onima u ljekarni.

Gupi51 je navela npr. Gonal F:
    http://www.paginesanitarie.com/skfar...0sir%201ml.htm
    ili npr. Suprefact spray:
    http://www.paginesanitarie.com/skfar...1mg%20erog.htm

Ne morate znati talijanski, samo odaberete gore početno slovo lijeka koje tražite i kad se pojavi popis, skrolate do traženog naziva. Jedino, pazite da su količine identične onima koje tražite, tako da usporedba bude pravilna.

Nadam se da sam pomogla, barem onima koji žive blizu IT i kojima se isplati skoknuti preko granice. Uglavnom, neki su lijekovi jeftiniji, a neki ne.

Pozz

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pitanje za Mariborčanke, premišljam se već neko vrijeme da li da probamo i tamo pa sam mislila da bi bilo dobro se pribilježiti na listu i da usporedo probam to još par puta ako ne uspije da imam Maribor kao rezervu i sad ako sam dobro shvatila za prvi put se zove telefonski na onaj broj za samoplačenike i onda se šalje poštom svu dokumentaciju ili se čeka prve konzultacije sa doktorom pa tu donesemo to?
    Kako bi bilo najbolje?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa
    Pitanje za Mariborčanke, premišljam se već neko vrijeme da li da probamo i tamo pa sam mislila da bi bilo dobro se pribilježiti na listu i da usporedo probam to još par puta ako ne uspije da imam Maribor kao rezervu i sad ako sam dobro shvatila za prvi put se zove telefonski na onaj broj za samoplačenike i onda se šalje poštom svu dokumentaciju ili se čeka prve konzultacije sa doktorom pa tu donesemo to?
    Kako bi bilo najbolje?
    Evo,jedna moja prijateljica zvala u Mb prije 2 dana i rekli joj da dođe krajem 8.mj.na konzultacije. Nazoveš ih i kad dobiješ datum konzultacija,doneseš im sve nalaze koje imaš i onda ako ti nešto bude falilo,pošalješ im poštom.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa
    Kako bi bilo najbolje?
    Najbolje bi bilo da odmah pošalješ nalaze i da ih nakon toga zoveš na telefon i dogovoriš datum konzultacija jer od momenta kada zaprime nalaze tada se računa datum kada ideš u postupak. tako je naša martina poslala nalaze a tek par mjeseci nakon toga išla na konzultacije ali datum kada su joj zaprimili nalaze je bio datum kada računaju cca godinu dana kada te pribilježe za postupak.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

rozalija...
    upravo tako!Pogledaj malo gornje postove u ovom topicu.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma da gledala sam i to sto je Martina pisala a citala sam i od Ine i sad sam ostala zbunjena sto prije, ali mislim da mi je jos prerano za slanje dokumentacije pošto uskoro idem na laparoskopiju pa ću im i to morati dostaviti naknadno a i nemam nalaze od hormona to mi je na VV

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hormone i ostale nalaze možeš poslati 3 mj. prije postupka.Povijest bolesti i prijašnje postupke šalješ poštom a oni ti odgovore točno kada si na redu i što još trebaš poslati.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala svima na odgovorima, mislim da ću pričekati i poslati poslije laparo. to što imam, a onda te hormone naknadno ako to nije bitno za dobivanje termina

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Martina, tek sam sad vidjela, da uskoro pocinjete :D
    Neka bude uspjesan ovaj put u MB.
    Imas pp

Svim curama zelim puno srece i pozitivnih beta!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Slovenko moja , hvala ti! Doslo mi je nekako naglo, ali ne mogu se bolje osjecati!

Stranica 5 od 25 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •