Stranica 8 od 25 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1239

Tema: POTPOMOGNUTA U PRIVATNIM KLINIKAMA

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    Citiraj martina123 prvotno napisa
    Citiraj Jelena prvotno napisa
    ju-hu wewa! :D
    sakrijte pasoše u sef!

Naprijed Wewa!!!!!!!! :D :D :D
    Nadam se da cemo obje biti uskoro vesele i debele!
    Ja vec ispunjavam ovaj drugi uslov
    jedva cekam trudnicke muke aBd, mantram i vibram za nas obje
    cure, hvala sto se radujete mojim novostima
    ... ...
    Joj, dao Bog da pisemo o trudickim mukama uskoro...

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma hočeš sigurno i to če nas sve ohrabiti! Samo naprijed!

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

laky jel trebaš broj od Danice iz Praga?Ako njega trebaš evo ti:00420724291087 samo što ti je ona sad na g.o.tako isto i ostalim curama koje se spremaju za Prag neka nazovu ovaj broj i Danica će vam sve reći što vas zanima.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

wewa draga, sretno ako Bog da

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj AB7 prvotno napisa
    laky jel trebaš broj od Danice iz Praga?Ako njega trebaš evo ti:00420724291087 samo što ti je ona sad na g.o.tako isto i ostalim curama koje se spremaju za Prag neka nazovu ovaj broj i Danica će vam sve reći što vas zanima.
    da treba mi za frendicu

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

žene drage molim pomoć ...
    najviše zbog predstojećeg zakona a onda i zbog uvjeta odlučili smo
    probati i u mb
    nalaze mislim poslati poštom u 9 mj pa me interesira koliko stari nalazi smiju biti ... većinom imam nalaze (briseve, hormone...) od 12/08
    da li su to prestari nalazi ?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bitno je da pošalješ povijest bolesti,da možeš dobiti termin,a nalaze šalješ 3 mj.ranije.Ja mislim da je bolje da su ti brisevi,papa i hormoni novi,jer ja sam radila bris 2 tjedna prije pa je pokazalo esch.colli.Kad pošalješ povijest bolesti,oni će ti poslati što i kada trebaš poslati.Kad im pošalješ nalaze-oni će ti najvjerojatnije poslati protokol(barem ja tako mislim-do protokola još nisam stigla).

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ciao cure, nakon koliko remena se nakon telefonskog poziva u Mariboru dobije termin za konzultacije? Odugovlačim nazvat jer ne želim da me naruče prije 10 mjeseca!!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Termin ne dobiješ kada nazoveš nego kad oni zaprime tvoju dokumentaciju,znači ako pošalješ sada,u postupak ćeš ići u 7.mj 2010.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala na odgovoru!!!! Ja sam sredinom 5 mjeseca poslala mail sa svom skeniranom dokumentacijom. Nitko mi nije odgovorio do danas. Planiram ih nazvat na telefon, ali ne želim termin u ljeto. Znači od prilike godinu dana!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam poštom-preporučeno.

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    Bitno je da pošalješ povijest bolesti,da možeš dobiti termin,a nalaze šalješ 3 mj.ranije.Ja mislim da je bolje da su ti brisevi,papa i hormoni novi,jer ja sam radila bris 2 tjedna prije pa je pokazalo esch.colli.Kad pošalješ povijest bolesti,oni će ti poslati što i kada trebaš poslati.Kad im pošalješ nalaze-oni će ti najvjerojatnije poslati protokol(barem ja tako mislim-do protokola još nisam stigla).
    hvala

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

molim vas, ako netko zna, neka mi posalje cijene praga na pp
    mislim ici gore ako ovaj idiotski zakon stupi na snagu, pa da imam backup

hvala unaprijed

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja sam poštom-preporučeno.
    To je i jedini nacin koji oni priznaju.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

molm vas koje se liječite po privatnim klinikama u RH da napišete koja je cijena FET-a ovdje na temu.

i inače, već smo vam i prije rekle, slobodno pišite cijene, nemojte preko pp-a, info. su bitne svima.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    molm vas koje se liječite po privatnim klinikama u RH da napišete koja je cijena FET-a ovdje na temu.

i inače, već smo vam i prije rekle, slobodno pišite cijene, nemojte preko pp-a, info. su bitne svima.
    Ja ću prva cijena FET-a u CITU je 3000 KN.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puno hvala, a cijena u ivf pol.?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mb ima sve po stavkama pa pretpostavljam da se računa zamrzavanje + odmrzavanje + embriotransfer = 224,80+224,80+125,86=575,46 eura

Znači preko 4200 kuna, ne znam koliki je tečaj sad, s tim da je zamrzavanjanje već plaćeno nakon stimuliranog postupka, tako da preostaje još oko 2500 kuna.

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Je li se kao početak postupka u Mariboru računa početak primjene antibebi pilula ( piju se 2 mjeseca) ili stimulacija prije IVFa?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Biene prvotno napisa
    Je li se kao početak postupka u Mariboru računa početak primjene antibebi pilula ( piju se 2 mjeseca) ili stimulacija prije IVFa?
    Mislim početak pijenja antibebi - tada se obavezno mora nazvati sestra i prijaviti kad se započelo s prvom tabletom i to je početak postupka.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Biene prvotno napisa
    Mislim početak pijenja antibebi - tada se obavezno mora nazvati sestra i prijaviti kad se započelo s prvom tabletom i to je početak postupka.

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala Ina

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

To bi značilo ako dobim termin za postupak za godinu dana, da onda tek počnem s antibebi, a sam postupak je za otprilike 14 mjeseci?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam imala konzultacije u veljači 2008. i rečeno mi je da sam za godinu dana u postupku. Protokol sam primila krajem listopada i od idućeg mjeseca krenula sa anti-bebi. Termin za prvi UZV, stimulaciju i postupak sam odradila u siječnju 2009. (rezultat je u potpisu :D ).
    Znači kod mene je bio slučaj da sam čekala 11 mjeseci na postupak, uključujući i kontracepciju.

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala Rotty, super za uspjeh :D

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja nisam bila na pilulama, već samo decapeptyl i gonal i još sam uletila u travnju kad je bila ona frka u Mb, svejedno je ispalo da bi punkcija trebala biti točno godinu dana od provg razgovora. nije bila jer mi je zbog nekih problemčića odogođen postupak mjesec dana.

Biene, sretno!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jpj cure ja jedva čekam svoj postupak u MB, sljedeći mjesec radimo markere i šaljemo nalaze i onaj upitnik popunjen za Maribor. E sada imam jedno pitanje ako nam je postupak dogovoren za 02/2010 kada bih mi mogli zaprimiti protokol da možemo polagano krenuti sa nabavkom lijekova i naravno sa slaganjem financijske konstrukcije,
    A da Jelena jesi ti sama za stimulaciju izabrala gonale ili ti ih je doktor V. odredio i na osnovu čega gonali. Ja sam do sada koristila samo menopure, gonale nikada i neznam kako na njih reagujem pa sam malo u dvojbi zbog stimulacije.

Cure

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ROZALIJA, kada su tebi rekli da pošalješ nalaze i upitnik? Ja sam bila na konzultacijama u 5 mjesecu i dobila termin u 04/10 i rekli su mi da nalaze pošaljem u roku od tri mjeseca od konzultacija. Malo mi je rano jer vjerujem da će još biti promjena do druge godine, a i čini mi se da bi na taj način nalazi bili prestari (recimo hormoni i brisevi) Ovo ostalo (markeri,hiv, vdrl...) nema veze, ali hormoni mi se mjenjaju iz mjeseca u mjesec a kamoli do 04/10. Ja sam mislila čak nazvat ili poslat poruku na onaj mobitel od sestre da provjerim, ali stalno nešto odgađam...Mislim da i na upitniku piše da ga treba vratiti na njihovu adresu skupa s nalazima u roku od tri mjeseca...

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I još jedno pitanje? Šta mislite kakva bi mogla biti moja terapija ako još nikad nisam bila u postupku (osim AIH-a) ? Dugi ili kratki protokol i o čemu to uopče ovisi? koliko tih gonala, decapeptyla? Počinju za prvi put sa manjim dozama ili je to sve individulano?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa
    I još jedno pitanje? Šta mislite kakva bi mogla biti moja terapija ako još nikad nisam bila u postupku (osim AIH-a) ? Dugi ili kratki protokol i o čemu to uopče ovisi? koliko tih gonala, decapeptyla? Počinju za prvi put sa manjim dozama ili je to sve individulano?
    Dugi protokol, svi su u dugome, ovisi o logistici klinike i o timingu punkcije, tako rade često pacijentima opterećene klinike, osim ako nekonema posebnu dg. zbog čega je posebno uputno bit na antibebi - PCOS, endometrioza, ciste ili tako nešto. S obzirom na mladost, vjerojatno će ti krenuti s dvije ampule gonala, ako bude potrebno, dizat će ti je natri, gonal je lijek izbora za mlađe pacijentice, decapeptyl jednom dnevno, to je svima isto. Kod tebe nemaju već nekog iskustva u smislu kako si reagirala na IVF stimulaciju, tako da će to bit prva probna vožnja, nadajmo se, uspješna.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja ću poslati nalaze tri mjeseca prije,znači negdje u 12.Jel to ok?(mislim nadam se da neću morati)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja ću poslati nalaze tri mjeseca prije,znači negdje u 12.Jel to ok?(mislim nadam se da neću morati)
    Mislim da je, ali možeš mailati sestre i provjeriti. Sretno!

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pozdrav cure..evo i mi se spremamo poslati dokumentaciju u mb..koliko sam shavtila za početak je dovoljno poslati povijest bolesti i neke osnovne nalaze (spermiogram, HSSG hormone). Malo me sram pitati ali da li je povijest bolesti nešto što pitaš svog doktora da napiše ili mogu sama sročiti ukratko što ne štima, što smo do sad radili... također me zanima da li oni sami odlučuju da li je par za IVF ili ICSI ili i to sami tražimo...

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sročiš ukratko problem i priložiš sve što si do sada radila npr.spermiogram ili hsg ili sl.,ovisi o bolesti

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hvala pčelice , to je bilo brzo

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

cURE MOJE DRAGE, NIJE VEZANO ZA POST, ALI UPRAVO SAM NA POSLU DOŽIVJELA UŽASAN STRAH, NEMOĆ...SVAŠTA NEŠTO. RADIM NA GP, TRČI SLOVENAC SA BEBICOM U RUCI PREMA MENI I PRUŽA MI DIJETE I VIČE NA MENE DA ZOVEM HITNU, DA SE DIJETE GUŠI. UŽAS! 15 MINUTA JE TREBALO DA DOĐE HITNA I TIH 15 MINUTA NEĆU NIKADA ZABORAVITI...PRESTRAŠNO. NADAM SE DA JE BEBA SADA DOBRO I DA JE U SIGURNIM RUKAMA, ALI TAJ OSJEČAJ DA NAS 20 STOJI I NE ZNA KAKO POMOĆI, A RODITELJI VIČU, PLAČU, U ŠOKU SU...NEKE OSNOVE BI SVAKA OD NAS TREBALA ZNATI I STVARNO ĆU SE RASPITATI KAKO REAGIRATI U TAKVIM SITUACIJAMA JER OVO JE VEĆ 3 SLIČNA SITUACIJA KOJOJ SAM PRISUSTVOVALA NE ZNAJUĆI ŠTA I KAKO DALJE...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

kod nas se pali sluzbeno auto i prati auto roditelja pod rotacijom do prve hitne ili bilo koje s prelaza nečeka se hitna ,radim isti posao i imali smo slične situacije kad je trebalo reagirati a imali smo i tečejeve "krizne situacije " ato treba svima .
    sorry na OT

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Da, otac djeteta je molio policiju da napravi upravo tako ali dotični je rekao da ne može, ja radim na carini, nemam ni službeno vozilo ni rotirku pa nije bilo šansi da na taj način pomognem. Mene zadesilo smirivanje roditelja u ne baš mirnoj situaciji...ali dobro je, nadam se da je dobro...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj coolerica prvotno napisa
    pozdrav cure..evo i mi se spremamo poslati dokumentaciju u mb..koliko sam shavtila za početak je dovoljno poslati povijest bolesti i neke osnovne nalaze (spermiogram, HSSG hormone). Malo me sram pitati ali da li je povijest bolesti nešto što pitaš svog doktora da napiše ili mogu sama sročiti ukratko što ne štima, što smo do sad radili... također me zanima da li oni sami odlučuju da li je par za IVF ili ICSI ili i to sami tražimo...
    Povijest bolesti - mislim da je OK ono što vi sročite i ostali liječnički nalazi koji ukazuju da ste za IVF ili ICSI. Jeste li za IVF ili ICSI gledaju oni, ali u dogovoru s vama - ima slučajeva kad su nalazi neloši (kao kod nas), ali par ima loše rezultate oplodnje u prethodnim IVF-ovima pa onda to par istakne i kaže da je njihov hrvatski MPO-ovac sugerirao ICSI. Na primjer - tako je bilo kod nas. Ako vam je prvi put da idete na IVF onda će vas oni voditi.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

gizmos-ako je mala beba-okreneš naopako i protreseš-to se meni dogodilo sa jednogodišnjakom jer mama nije naglasila da dijete ne zna jesti,samo na flašicu(dijete počelo plaviti).Kada je veće onda onaj zahvat-zablokirala sam pa se ne mogu sjetiti kako se zove.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja pijem svoju Dijanu35, malo me kadkad ulovi tuga pregolema , ali posto znam da je sve to samo kemija onda se ne sekiram! 8)
    Cula sam se sa sestrom, uglavnom sad ih pijem do 5.8. neprekidno, zatim pocinjem sa Decapeptilom!..
    Pa onda prvi uzv doma, i onda 17.8. uzv u Mb! :D

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    Ja pijem svoju Dijanu35, malo me kadkad ulovi tuga pregolema , ali posto znam da je sve to samo kemija onda se ne sekiram! 8)
    Cula sam se sa sestrom, uglavnom sad ih pijem do 5.8. neprekidno, zatim pocinjem sa Decapeptilom!..
    Pa onda prvi uzv doma, i onda 17.8. uzv u Mb! :D
    bravo, bravo, samo korak po korak!
    ja pijem svoj Yasmin, boli me glava, muce mucnine, ali manje nego s Microgynonom, barem zasad - a slijedim te s 3 sedmice razmaka :D

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

:D

Joj, mene mucnine muce samo malo ujutro, ostalo (osim male depre koji put) je ok!...

Ma super macko, gremo mi polako!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mislim da bi ti ipak mogla poslati malo ranije nalaze jer nama je postupak 02/2010 a doktor je rekao da nalaze pošaljemo krajem 8 mjeseca kako bi se mogla odrediti stimulacijašto znači da ćemo tri mjeseca unaprijed doboti protokol. A što se nalaza tiče doktor preferira markere, HIV i VDRL koji ne smiju biti stariji od 6 mjeseci a nama za hormone ništa nije rekao da mu spremimo. Na konzultacijama smo donijeli nalaz hormona. Ipak ja ću sada kada budem slala markere i HIV odraditi i hormone i spremiti ih tako da bar ima uvid u nalaz pred određivanje stimulacije.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala,onda ćemo to u 8.mj kad budem na godišnjem(ionako mislim da i ovaj puta ništa)

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa
    Jpj cure ja jedva čekam svoj postupak u MB, sljedeći mjesec radimo markere i šaljemo nalaze i onaj upitnik popunjen za Maribor. E sada imam jedno pitanje ako nam je postupak dogovoren za 02/2010 kada bih mi mogli zaprimiti protokol da možemo polagano krenuti sa nabavkom lijekova i naravno sa slaganjem financijske konstrukcije,
    A da Jelena jesi ti sama za stimulaciju izabrala gonale ili ti ih je doktor V. odredio i na osnovu čega gonali. Ja sam do sada koristila samo menopure, gonale nikada i neznam kako na njih reagujem pa sam malo u dvojbi zbog stimulacije.

Cure
    Draga rozalija, oprosti nisam ni skužila da si me pitala, malo sam dekoncentrirana u zadnje vrijeme. Što se tiče financijske konstrukcije, već sam pisala da moraš računati s oko 3000 eura s lijekovima. Cjenik si vidjela. Ja ne bih puno unaprijed kupovala lijekove. Ja sam imala decapeptyle oko mjesec dana unaprijed, a Gonale sam kupovala malo po malo da mi ne ostane viška, jer su jako skupi.
    Ja sam sama odabrala Gonale, iako mi je prvo rečeno Menopure. Imam laganu inverziju LH-FSH pa sam si tako sama posložila da bi mi bilo bolje. Nemam medicinsku potvrdu (nisam ni pitala) da je to opravdano, ali je meni bilo logično i dobro je ispalo. Rozi ~~~~~~~~ iz sve snage!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jelena

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da li stvarno nalazi HIV-a i markeri hepatitisa ne smiju biti stariji od 6 meseci. Po meni je nekako dovoljno jednom ih napraviti dok si u postupku, ima oš netko informaciju da tako traže u MB da budu svježi. Za hormone markere ima logike, ali pak ovo...???? Ne vjeruem da bi opet mogla dobiti uputnice kad je sve bilo negativno

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da li netko radio pretrage na TOXOPLASMA gondii i kako se ta pretraga radi uopče? Da li iz krvi, da li ide preko uputnice (je to ono povezano s mačkama ili sam zabrijala) Ja imam 4 mačke pa pitam, nikad se ne zna...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa
    da li netko radio pretrage na TOXOPLASMA gondii i kako se ta pretraga radi uopče? Da li iz krvi, da li ide preko uputnice (je to ono povezano s mačkama ili sam zabrijala) Ja imam 4 mačke pa pitam, nikad se ne zna...
    ja sam radila kompletan TORCH, tu je i titar toxoplazmoze, i to na svoju ruku prije Mb. ispalo je dobro sto sam uradila jer mi je Toxo pozitivna, a nemam vlastitu macku, samo puno gostujucih u vrtu.

Stranica 8 od 25 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •