Stranica 4 od 25 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 1239

Tema: POTPOMOGNUTA U PRIVATNIM KLINIKAMA

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon duge pauze odlucila ja ponovno krenuti u kakvu takvu akciju (za pocetak barem kontrolni papa i brisevi) i neugodno se iznenadila jer moj dr.T vise ne radi u poliklinici IVF
    sad je u drzavnoj poliklinici a nisam bas nekako spremna provoditi puno vremena na hodnicima bolnica....

med. sestra mi je preporucila doktoricu R.D. iz iste poliklinike pa me zanima imate li iskustva s njom?

druga evantualna varijanta mi je dr. R iz poliklinike Vili pa sam sad totalno u nedoumici sto da radim i kome da odem.

treba mi dr. koji je smiren, podrzavajuci i eventualno me spreman pripremiti za Prag.
    imate neki savjet?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam čula samo pozitivu o novoj dr. u Pol. IVF, a dr. R iz Vilija ti je baš takav kako si opisala u svom postu... Sretno!

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mia imaš pp

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mia prvotno napisa
    druga evantualna varijanta mi je dr. R iz poliklinike Vili pa sam sad totalno u nedoumici sto da radim i kome da odem.

treba mi dr. koji je smiren, podrzavajuci i eventualno me spreman pripremiti za Prag.
    imate neki savjet?
    Savjetujem ti dr.R jer znam neke osobe koje su se kod njega pripremale (uspješno) za Prag!
    Sretno

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni su svi na IVF super-upravo sam jučer obavila pregled i dogovor kod dr.Š.Dobila sam zbog svojih nalaza briseva i esch.colli dalacin vag. i multi-gyn za ispiranje rodnice.Brisevi novi gotovi u petak i ja krećem sa stimulacijom početkom 6.Mislim da smo Tikica i ja raspravljale o 6.staničnim zametcima 3.dan.Dr. kaže da su slabije jajne stanice i da je bitna fragmetacija zametaka tj.trebaju biti kvalitetni i pravilno se dijeliti.Što će reći-bitan kvalitet a ne kvantitet.Sada mi je pojačao 4 dana po 4 gonala i možda icsi.Šta bude-bude.Sada odoh na spavanac jer sam došla iz Zg u ponoć a išla raditi jutros u pet.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pozdrav! Molim vas za pomoč!!!!!!!
    Nedavno sam bila na konzultacijama u Mariboru i dobila termin za IVF u Mariboru. Kao i obično, milijom pitanja koji su mi se prije ulaska u ordinaciju vrzmali po glavi odjednom su nestali, i sada me toliko toga muči, a nemam koga pitati. Sestra u MB rekla je da nije potrebno nazivati i da ču o svemu biti obaviještena na vrijeme, ali ipak...
    Na konzultacijama sam dobila jedan upitnik kojeg ja i MM moamo ispuniti i u roku od tri mjeseca poslati sa ostalim nalazima (koje je doktor zaokružio na listi) u bolnicu. Nakako mi se čini prerano ispunjavati taj upitnik jer sam dosad prošla amo 2 inseminacije, a očekujem prije mb termina jedan postupak u Rijeci. Osim toga dr V. je preporučio laparoskopiju za koju još nisam sigurna da ču je raditi, jer se u Rijeci ne slažu s time, pa mi se čini da ako u ovom trenutku pošaljem nalaze da će velik broj informacija nedostajati jer se štošta može promijeniti do 4 mjeseca.
    Kakva su vaša iskustva? Da li ste nove nalaze slali naknadno mailom ili ste ih pokazali doktoru neposredno prije postupka, na uzv ili slično???

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nalaze sam uvijek slala prije postupka (ne smiju biti stariji od godinu dana). Svaka cast ekipi u Rijeci ali ako ti je prof. Vlaisavljevic preporucio laporoskopiju onda bi ozbiljno o tome razmisljati.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Nalaze sam uvijek slala prije postupka (ne smiju biti stariji od godinu dana). Svaka cast ekipi u Rijeci ali ako ti je prof. Vlaisavljevic preporucio laporoskopiju onda bi ozbiljno o tome razmisljati.
    Apsoluntno se slazem! Morat ces izabrat, slusati ili jednu ekipu ili drugu ekipu, inace ces doci do toga da ce ti se sve zbrckati i da vise nista neces znati niti biti sigurna u ista...
    Ja sam nalaze poslala dva i pol mj. prije postupka.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Gizmos, prije postupka šalješ nalaze, a apropos laparaskopije različite su paradigme ponašanja naših i slovenskih MPO-ovaca, barem kako sam ja to skužila. Vani (Slovenija) nekako gledaju IVF kao zadnju stvar u nizu i prije nego što se do toga dođe nastoje napraviti sve kako bi taj IVF i uspio - znači svu dijagnostiku odraditi prije, provjeriti sve hormone, sve, sve, sve što bi eventualno smetalo. I, naravno, probati napraviti sve blaže stvari prije jer em je IVF skup, em se teško dočeka, em je hormonalni udar, onda žele osigurat da nema neke sitne cake koja bi mogla spriječavat uspijeh (tipa: endometrioza, tipa povišen TSH, tipa povišen prolaktin, a koji put se to ovdje, u nekim prepoterećenim klinikama previdi i tek se ide čačkat ako je žena imala xy neuspjeha). Ja sam, of kors, pristana, jer sam tamo zatrudnila tako da bih ja definitivno slušala prije ono što bi mi tamo rekli, ma kako mi eventualno emotivno (iz obzira prema "lokalnom" dr-u bilo teško), ali ipak tu smo zbog sebe, a ne iz obzira prema dr-ovima, bilo kojima. Vani, pa i u Sloveniji, koji put na laparaskopiju gledaju kao na normalnu predijagnostiku za IVF, a kod nas će ti reć - uf, to je operacija. Onda, s druge strane, ti isti koji će ti reć ufff operacija, ajme, će rutinski pak poslat muškarca da ode andrologu za mišljenje i operaciju za varikokelu, koja je isto operacija nebezazlenu operacija (vani - Maribor, Brisel više to uopće ne preporučaju, koliko sam čula jer stvarno rijetko pomaže za poboljšanje spermiograma, a nije čista dijagnostika), tako da stav, po meni, nije konzistentan. Ne radi se, naravno, o nekoj lošoj namjeri nego svaki sustav unutar sebe nastoji pomoć pacijentu, ali ja bih tu prednost ipak dala MB sustavu. Naravno, ovisit će i o tvojim inklinacijama što bih ti sad radila. Meni je prof. Vlaisavljević bio rekao da ne trebam na laparo kad je već "preskočena" pa sam je ipak napravila jer sam imala puno neuspješnih postupaka i osjećala sam da to moram napraviti za neki svoj mir, a imala sam med. incikaciju. Sretno, ma što odlučila i kome god se, uvjetno rečeno, priklonila - svi su dr-ovi tu iz želje da pomognu, a samo koji put sreća zna di će tebi upalit i koji će ti savjet, na kraju krajeva, bit bolji (za tebe, mislim).

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je logičan slijed-folikulometrija,hormoni,spermiogram-ako je to sve ok-onda definitivno hsg pa čak i laparoskopija.Ne znam tko ti je radio inseminaciju a da prvo nije dijagnosticirao prohodnost jajovoda.U biti, bilo bi lakše kada bi znali tvoju dijagnozu.Nakon laporo,6 mjeseci ne možeš u postupak.Tako su barem meni rekli.Sretno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    Nakon laporo,6 mjeseci ne možeš u postupak.Tako su barem meni rekli.Sretno
    Meni su rekli nakon tri (doduše, bila je dijagnostička, ne radna) - laparo + histero sam imala 23.4.2007., transfer mariborskih smrzlića sam imala 3.7.2007. i zatrudnila.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, a propos laparo i bolovanja i to varira od klinike do klinike, meni je rečeno 7 dana bolovanja (radila u CITO-u), neke žene koje su je radile na SD-u su bile na bolovanju 3 tjedna... Vjerojatno ovisi i to što se radilo, ali sam stekla dojam da je to grubo pravilo, tako da je i to klinika-based, kao i koja je dijagnostika potrebna pred laparo... Sve ti ovisi gdje bi je ti radila, što oni kažu i preporučaju...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

bog cure

ja sam bila prije par dana u mariboru na konzultacijama,na laparoskopiji sam bila prije sest mjeseci zbog operacije endometrioze,sa muzem je sve ok.Dr mi je reka da nam je jedina opcija izvantjelesna oplodnja jer da tu endometrioza nista ne znaci,a da nam u prilog idu godine relativno sam jos mlada (28) i muzev spermiogram je dobar.Sada sam trenutno sest mjeseci na terapiji zoladexom da se uniste ta zarista endometrioze pa mi je reka da mu se javim kad dobijem zadnju inekciju,da skupim ostale nalaze sta nam fale do tada pa da mu posaljem.Nisam ga bas dobro razumila ali mislim da mi je rekao da za taj postupak nisu bitni jajovodi...malo mi to nije bilo jasno ali sam se cila tamo zbunila pa ga nisam pitala nista....je li vi znate o kakvoj se tocno oplodnji radi
    help

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ketyy prvotno napisa
    bog cure

ja sam bila prije par dana u mariboru na konzultacijama,na laparoskopiji sam bila prije sest mjeseci zbog operacije endometrioze,sa muzem je sve ok.Dr mi je reka da nam je jedina opcija izvantjelesna oplodnja jer da tu endometrioza nista ne znaci,a da nam u prilog idu godine relativno sam jos mlada (28) i muzev spermiogram je dobar.Sada sam trenutno sest mjeseci na terapiji zoladexom da se uniste ta zarista endometrioze pa mi je reka da mu se javim kad dobijem zadnju inekciju,da skupim ostale nalaze sta nam fale do tada pa da mu posaljem.Nisam ga bas dobro razumila ali mislim da mi je rekao da za taj postupak nisu bitni jajovodi...malo mi to nije bilo jasno ali sam se cila tamo zbunila pa ga nisam pitala nista....je li vi znate o kakvoj se tocno oplodnji radi
    help
    Svi odgovori na tvoja pitanja su u ovom odličnom sažetku tehnika medicinski potpomognute oplodnje, a za IVF uopće nisu bitni jajovodi:

http://peternel.ipapercms.dk/demos/RODA/Neplodnost/

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

haj žemske
    meni nisu jasne neke stvari oko cijena tih postupaka u privatnim klinikama.Npr. zašto je velika razlika u cijeni prirodnog i stimuliranog icsi kad u stimuliranom ionako sami kupujemo ljekove?Koje su tu usluge zbog čega je stimulirani skuplji?možda zbog oplodnje više stanica kojih bi trebalo biti,zamrzavanja ili.... :?

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam se nekako sama sa sobom dogovorila da u roku od 2 mjeseca pošaljem postojeće nalaze (rekli su mi najkasnije tri mjeseca od konzultacija) i onda da naknadno prije postupka ponovim briseve radi sebe. Ponovila bi i hormone jer glupo je donosit zaključke na temelju hormona starih godinu dana kad su se meni već kroz 6 mjeseci svi promjenili. zapravo su mi najbolji bili kad sam prvi put došla kod doktora i rekla ja želim dijete...Čim sam ušla u postupak, valjda od stresa koji nosi, sve se to povisilo na rubne granice, ali nije ipak ništa zabrinjavajuće zasad. mislim da su klomifeni i dabrostoni utjecali na njih!!! Brine me jedino prolaktin koji mi ne pada ispod 550 (ni to nije po doktorima strašno, ali moja kuma je imala prolaktin 770 kad joj je otkriven tumor na hipofizi) Ima li tko sličnih iskustava? Ona je morala hitno na operaciju

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ne znam da li se rasprava o inseminaciji vodila oko mog pitanja, ali meni je rađen HSG u Izoli i oba jajovoda su prohodna. Nakon toga doktor mi je preporučio da idemo s klomifenima tri ciklusa i ako ne dođe do trudnoče da se naručim za laparoskopiju. Iskreno, bila sam iznenađena jer mi nije rekao da dođem na uzv čisto da vidi kako reagiram na klomifen, ali kao uvijek-šutjela sam, misleći da je ipak on doktor i da zna bolje od mene.
    Hjtela sam samo reči da me ipak nisu samo tako stavili na inseminaciju...ali to je bio sljedeći korak nakon HSG-a ali u drugoj bolnici i kod drugog doktora koji se uopče nije slagao ni sa klomifenima ni sa laparo...
    Iskreno, ni meni nije bilo jasno zašto sam dobila klomifen kad je odmah ustanovljeno da su ciklusi u redu, hormoni u redu, da ovulacija postoji...
    Sada mi je čak i žao jer mi se nekako čini da što se više ljekovima mješamo u majku prirodu to če nam biti teže vratio organizam koji je funkcionirao u stanje da opet sam bez stimulacija profunkcionira...IMA LOGIKE, ali to su samo moja razmišljanja i nagađanja

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj bony prvotno napisa
    haj žemske
    meni nisu jasne neke stvari oko cijena tih postupaka u privatnim klinikama.Npr. zašto je velika razlika u cijeni prirodnog i stimuliranog icsi kad u stimuliranom ionako sami kupujemo ljekove?Koje su tu usluge zbog čega je stimulirani skuplji?možda zbog oplodnje više stanica kojih bi trebalo biti,zamrzavanja ili.... :?
    Mogu samo nagađati zbog čega je razlika u cijeni. Prvo mora se odrediti stimulacija na osnovi nalaza i kontrolirati strože, nego kod prirodnog. Možda se uzima prosjek broja stanica u stimuliranom pa se na toj bazi kreira cijena jer se mora oploditi veći broj stanica i osigurati im medij, pratiti njihov razvoj.
    Zamrzavanje se plaća dodatno.

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

u slucaju da se do transfera ne dođe placa li se cijeli postupak ili samo dio??

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj bony prvotno napisa
    u slucaju da se do transfera ne dođe placa li se cijeli postupak ili samo dio??
    Dio. U slučaju da je aspiracija negativna još i manji dio.

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Da li mi netko može reći par riječi o MPO u Postojni kod dr. Reša? Nažalost s obzirom na ovaj novi zakon tražimo alternativu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

lezanka je tako detaljno opisao njihov bingo odlazak u Postojnu. čini se da su izbrisani njegovi postovi. :/

mi smo bili lani. ne znam što te točno interesira. prvo činjenice: folikulometrija se radi u ljubljani, punkcija i transfer u postojni. ne čeka se da se uđe u postupak. dr. reš radi svaki dan uključujući subotu i nedjelju i to prvo rano od 6 ujutro u ljubljani folikulometrije pa od 8 u postojni punkcije i transfere, a onda nekad popodne opet u ljubljani. mi smo rano kretali iz Zagreba, bili u ljubljani već u 5.30, on je uvijek već bio u ambulanti, u 8 smo bili već u zagrebu i normalno išli na posao. prvi termin možeš dobiti putem maila s njihove stranice, ali ljeti, mislim, ne rade.

njegov pristup je dosta jednostavan. govori hrvatski, ali ne govori puno. nekakvo suosjećanje se od njega baš i ne treba očekivati. s druge strane sve funkcionira. nema iznenađenja, nema slatkorječivosti i lažnih nada. čak je malo i presurov u iskazivanju prognoza.

ono što mislim da je jako dobro kod njega je da me na punkciji MM držao za ruku i da smo skupa stiskali moj trbuh i da je bio i na transferu samnom. on definitivno liječi par, a ne ženu kao u dosta drugih klinika. s druge strane nakon transfera 2 embrija je rekao: "vjerojatnost da se oba uhvate je mala, vjerojatnost da se samo jedan ulovi je dosta veća, a najveća vjerojatnost je da se niti jedan ne ulovi."

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa
    lezanka je tako detaljno opisao njihov bingo odlazak u Postojnu. čini se da su izbrisani njegovi postovi. :/

mi smo bili lani. ne znam što te točno interesira. prvo činjenice: folikulometrija se radi u ljubljani, punkcija i transfer u postojni. ne čeka se da se uđe u postupak. dr. reš radi svaki dan uključujući subotu i nedjelju i to prvo rano od 6 ujutro u ljubljani folikulometrije pa od 8 u postojni punkcije i transfere, a onda nekad popodne opet u ljubljani. mi smo rano kretali iz Zagreba, bili u ljubljani već u 5.30, on je uvijek već bio u ambulanti, u 8 smo bili već u zagrebu i normalno išli na posao. prvi termin možeš dobiti putem maila s njihove stranice, ali ljeti, mislim, ne rade.

njegov pristup je dosta jednostavan. govori hrvatski, ali ne govori puno. nekakvo suosjećanje se od njega baš i ne treba očekivati. s druge strane sve funkcionira. nema iznenađenja, nema slatkorječivosti i lažnih nada. čak je malo i presurov u iskazivanju prognoza.

ono što mislim da je jako dobro kod njega je da me na punkciji MM držao za ruku i da smo skupa stiskali moj trbuh i da je bio i na transferu samnom. on definitivno liječi par, a ne ženu kao u dosta drugih klinika. s druge strane nakon transfera 2 embrija je rekao: "vjerojatnost da se oba uhvate je mala, vjerojatnost da se samo jedan ulovi je dosta veća, a najveća vjerojatnost je da se niti jedan ne ulovi."
    Hvala ti na odgovoru! To me je otprilike i zanimalo. Razmišljamo i o Mariboru ali Postojna nam je puno bliže. Lakše je izvediva. Znaš li otprilike koliko kod njih košta ICSI?
    Možda je i bolje da se dr tako postavlja, možda neuspjeh malo manje boli kad nemaš prevelika očekivanja, a sreća je onda opet puno veća. Joj što filozofiram.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj gupi51 prvotno napisa
    Hvala ti na odgovoru! To me je otprilike i zanimalo. Razmišljamo i o Mariboru ali Postojna nam je puno bliže. Lakše je izvediva. Znaš li otprilike koliko kod njih košta ICSI?
    Možda je i bolje da se dr tako postavlja, možda neuspjeh malo manje boli kad nemaš prevelika očekivanja, a sreća je onda opet puno veća. Joj što filozofiram.
    nisam sigurna za cijene, ali mislim da su na webu. lijekove smo mi od njega kupovali, onda ti se ne dogodi da imaš viška nečega, jer dobiješ toliko komada koliko ti treba. dosta je jeftinije nego Mb.

i nema kod vas više neuspjeha. ovaj će postupak biti dobitni! mi smo otišli kod njega dok smo čekali Mb da nam ne propadne godina.

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa
    Citiraj gupi51 prvotno napisa
    nisam sigurna za cijene, ali mislim da su na webu. lijekove smo mi od njega kupovali, onda ti se ne dogodi da imaš viška nečega, jer dobiješ toliko komada koliko ti treba. dosta je jeftinije nego Mb.

i nema kod vas više neuspjeha. ovaj će postupak biti dobitni! mi smo otišli kod njega dok smo čekali Mb da nam ne propadne godina.

Hvala ti na info. Potražila sam i postove od lezanke ali ništa.
    Nažalost mi se već unaprijed pripremamo za ovaj zakon. Istražujem pomalo i IMSI metodu koju rade u Beču, navodno je bolja od ICSI.
    Nadam se da će i vama jesen biti dobitna i da stignu ljetne bebe.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cure, tko je bio nedavno u prirodnom IVF/ICSI postupku u poliklinici Vili može li mi reći cijenu? Može i na pp ako se ovdje ne smije pisati!
    Hvala

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

cure danas sam čula jednu fantastičnu mariborsku priču.
    Par iz grada dugo u braku djece nije bilo. Otišli u Maribor,prvi ICSI i bingo dvojkice. Ostalo im smrzlića i pošto se približilo već 5 godina od njihovog pohranjivanja, odlučili otići po njih da ne propadnu. I opet BINGO i opet duplići.
    Tako umjesto možda planiranih dvoje dječice, dobili ih na kvadrat.
    :D :D :D :D :D :D za Maribor.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

To se zove sreće!!!!!!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prve dupliće smo propustili, ali bismo od smrzlića (ili kako sestra jasna kaže odmrzlića ) mogli taman dobiti četvero

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa
    cure danas sam čula jednu fantastičnu mariborsku priču.
    Par iz grada dugo u braku djece nije bilo. Otišli u Maribor,prvi ICSI i bingo dvojkice. Ostalo im smrzlića i pošto se približilo već 5 godina od njihovog pohranjivanja, odlučili otići po njih da ne propadnu. I opet BINGO i opet duplići.
    Tako umjesto možda planiranih dvoje dječice, dobili ih na kvadrat.
    :D :D :D :D :D :D za Maribor.
    Ajme majko, koje srece!!!!! :D :D Cestitaj im i u nase ime!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E sad..kaj mene muci...
    Naime, ja imam onako crni iscjedak sto znaci uskoro dobijam M.
    To je M taman 2mjeseca prije 8mj. kada kao imam zakazan postupak u Mariboru.
    Zvat cu popodne u Mb, jesam dosadna ali bi fakat voljela znati kada i koji je moj termin te kada pocinjem sa antibejbi tabletama... :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    E sad..kaj mene muci...
    Naime, ja imam onako crni iscjedak sto znaci uskoro dobijam M.
    To je M taman 2mjeseca prije 8mj. kada kao imam zakazan postupak u Mariboru.
    Zvat cu popodne u Mb, jesam dosadna ali bi fakat voljela znati kada i koji je moj termin te kada pocinjem sa antibejbi tabletama... :/
    Nazovi ih, nije uopće tako rijetko da prije stigne menga nego protkol (tako je i kod mene bilo), vjerojatno protokole još nisu napisali ili poslali, ali žene vjerojatno već imaju grupirane po datumima i onda, ovisno o danu menge, će ti sestra reći točno kad početi s antibebi - samo pitaš s kojima (mislim da su Yasmine OK i da se ne mora za tako kratko vrijeme pijenja radit onaj koagulogram).

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zvala sam ih, sestra Jasna je na dopustu, javila mi se sestra Marija.
    Oni jos ni nisu poceli preuredivati lab, nego valda taman u 8mj.
    Nemaju jos protokole, a ja danas dobila... :? :/

Rekla mi je da nazovem krajem iduceg tjedna. E sad, meni c eonda proci onaj 7 dan pijenja antibejbi tableta, e sad, jel to znaci da mi je onda ovaj mjesec propao kaj se tice njih?
    Pa cu ih, recimo, samo jedan mjesec piti to ne znam.
    Budem ih pitala...
    Jer sam stvarno htjela smiriti jajnik makar na dva mjeseca...

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

..mislila sam 7 dan kada pocinjes sa tabletama..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    Zvala sam ih, sestra Jasna je na dopustu, javila mi se sestra Marija.
    Oni jos ni nisu poceli preuredivati lab, nego valda taman u 8mj.
    Nemaju jos protokole, a ja danas dobila... :? :/

Rekla mi je da nazovem krajem iduceg tjedna. E sad, meni c eonda proci onaj 7 dan pijenja antibejbi tableta, e sad, jel to znaci da mi je onda ovaj mjesec propao kaj se tice njih?
    Pa cu ih, recimo, samo jedan mjesec piti to ne znam.
    Budem ih pitala...
    Jer sam stvarno htjela smiriti jajnik makar na dva mjeseca...
    To ti znači da se ne zna još da li te primaju na vrijeme, pa ćeš piti antibebi mjesec dana, ili ćeš piti antibebi ipak 2 mjeseca, pa će te primiti mjesec kasnije.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, valda tako...
    Javim iduci tjedan kakav im je raspored!

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Curke, iduci tjedan idemo na punkciju. Do sada sam primila 12 gonala i osjecam se napuhnuto ko lopta. Nadam se da je sve to normalno.
    Mozete li ukratko opisati kako izgleda punkcija kod Vilia i sto mozemo ocekivati taj dan?

Mog dragog posebno brine njegov dio posla. Naime kad smo bili na VV prostor u kojem je predvidjeno da obavi svoj dio posla je bio skroz "nepoticajan"... a i dobio je skroz malu usku epruveticu u koju je tesko bilo ista ubaciti i sve mu je skoro otislo sa strane (ovo su njegove rijeci)... Jadan :/ osjecao se grozno taj dan.

Ne bi htjeli da se slican film ponovi...

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Punkciju i transfer rade u Deželićevoj, dobiješ anesteziju (plaća se 700 kn), mm je bio cijelo vrijeme s nama i gledao što se događa - sve bude gotovo za 15 min, ne moraš ništa od svojih stvari nositi
    prije punkcije mm je dao svoj doprinos - uvjeti su daleko kulturniji od onih na VV-u
    sretno!

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pozdrav! Može mi netko reči kako se kreću cijene za ivf na Viliju i koliko se prosječno plate lijekovi (ovulacija otprilike 14 dan)

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Gizmos, mislim da ti je IVF oko 8000kn, ja sam sada u postupku ali nisam pitala za cijene jer racunam otprilike toliko ako nije doslo do nekih znacajnijih promjena.Lijekovi su jako individualna stvar, mene ce doci sigurno 7500kn ako ne i vise.Nema to veze s danom ovulacije.Jesi bila vec negdje u postupku?

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala ivice_k

Dakle suprug moze biti cijelo vrijeme s nama? To mi je super i nekako ulijeva dodatnu sigurnost. Ovo mi je prva punkcija, svakako mislim uzeti anesteziju. A lijepo se probuditi i prvo ugledati svoju ljubav

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Matovila prvotno napisa

Mog dragog posebno brine njegov dio posla. Naime kad smo bili na VV prostor u kojem je predvidjeno da obavi svoj dio posla je bio skroz "nepoticajan"... a i dobio je skroz malu usku epruveticu u koju je tesko bilo ista ubaciti i sve mu je skoro otislo sa strane (ovo su njegove rijeci)... Jadan :/ osjecao se grozno taj dan.

A sam se nasmijala kad sam ovo pročitala. Naime, MM je doživio istu stvar na VV vrlo traumatično i mjesecima prepričavao svoje doživljaje našim prijateljima koji su crkavali od smijeha....Pogotovo ovaj dio za epruvetu i spermu koje je bilo na sve strane osim u epruveti!
    Medjutim, vjerujem da mu u tom trenutku nije bilo nimalo smiješno jer me nakon obavljene "misije" nazvao i rekao da hitno nadjem privatnu kliniku gdje ćemo ići na prvi postupak jer da se on na VV više ne vraća....

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Medjutim, vjerujem da mu u tom trenutku nije bilo nimalo smiješno jer me nakon obavljene "misije" nazvao i rekao da hitno nadjem privatnu kliniku gdje ćemo ići na prvi postupak jer da se on na VV više ne vraća....
    Moj dragi je zbog ovoga skoro pa razvio PTSP Nije mu bilo lakse ni kad je isao u Petrovu raditi spermiogram. Dok je cekao red za WC, tip iza njega je stalno komentirao kome je kolko dugo vremena trebalo Ozbiljno je razmisljao o tome da tipa iza sebe odalami.

Ovo ali i jos neke stvari su nas potaknule da razmislimo o privatnoj klinici...(guzva, cekanje, nemogucnost raspolaganja vlastitim vremenom, punkcija bez anestezije...)

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

TACA70! Nisam još bila u postupku ali se polako pripremam. Ovih dana ću na 3 inseminaciju u prirodnom ciklusu (bez ikakvih ljekova) i onda mi preostaje još jedna. Htjela sam ih preskočiti, ali nije bilo moguče. U 04/10 sam naručena u MB ali bi ako je moguče htjela bar jedan stimulirani postupak proći u HR, čisto da budem upučena i da znam što me čeka. U soc.bolnicama će se to teško dogoditi jer su velike gužve pa sam razmišljala da prije tog 04/10 odem negdje privatno, ako bude prilike. (Mada sam svjesna da se neću moći baš toliko financijski rastegnuti). Ali znaš kako je, kad si na samom početku, htio biš sve odmah-doslovno glavom kroz zid. Tako je meni sad, upisala bi se najrađe na sve privatne i socijalne klinike...Ali mjesec ima samo 30 dana, a plača samo tri nule...

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Maribor

Hi cure, poslala sam e-mail sa upitom i svim nalazima do sada u Maribor nadajući se da će odgovorit i evo prošlo je mjesec dana i nikakvog odgovora.
    Planiram ih nazvat idući tj. Nakon koliko vremena zakažu konzultacije s Prof.Vlaisavljevićem?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Praksa cure, praksa je bitna.
    I moj MM 1. put je bio šokiran, al što se mora, mora se, ciljao je najbolje što je mogao. Kasnije mu nisu smetale ni cure koje sjede na stolici točno nasuprot vrata na pola metra, niti komentari iz laboratorija sa poluotvorenim prozorčićem, niti graja cura koje čekaju ispred sobe dr. Lučingera... Toliko se dobro koncentrirao da kad je mislio da je malo u epruvetici, napunio bi je dva puta.
    Baš sam ponosna na njega. A bilo je i onih koji su zvali žene za pomoć. I to je ljudski.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

HEJ BUBLICA! Na tvom bi ih mjestu nazvala. Nikad im još nisam slala mail pa ne znam što je za očekivati, ali nekako mi je bilo sigurnije zvati ih. Bila sam uporna ali isplatilo se. Ne znam s kim sam pričala, ali sestra koja se javila je bila jako ljubazna (Zvala sam u ordinaciju Magdalene Božić u Novoj Vasi i tamo sam bila i na konzultacijama)

Pozdrav svima i puno uspjeha želi svima koji čekaju i išćekuju!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Maribor

Citiraj bublica3 prvotno napisa
    Hi cure, poslala sam e-mail sa upitom i svim nalazima do sada u Maribor nadajući se da će odgovorit i evo prošlo je mjesec dana i nikakvog odgovora.
    Planiram ih nazvat idući tj. Nakon koliko vremena zakažu konzultacije s Prof.Vlaisavljevićem?
    Zovi ih, imaš na njhovoj net stranici broj za samoplačnike koji se zove svaki dan, mislim od 15-16. Od kad ih dobiješ u pravilu se konzultacije čekaju oko mjesec dana, sad će možda i više s obzirom na godišnje.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj basina prvotno napisa

Praksa cure, praksa je bitna.
    I moj MM 1. put je bio šokiran, al što se mora, mora se, ciljao je najbolje što je mogao. Kasnije mu nisu smetale ni cure koje sjede na stolici točno nasuprot vrata na pola metra, niti komentari iz laboratorija sa poluotvorenim prozorčićem, niti graja cura koje čekaju ispred sobe dr. Lučingera... Toliko se dobro koncentrirao da kad je mislio da je malo u epruvetici, napunio bi je dva puta.
    Baš sam ponosna na njega. A bilo je i onih koji su zvali žene za pomoć. I to je ljudski.
    Oooooooooo i MM je bio u šoku ali samo prvi put,a sad je na VV već ko doma pa je dosta brzo i gotov

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: Maribor

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj bublica3 prvotno napisa
    Zovi ih, imaš na njhovoj net stranici broj za samoplačnike koji se zove svaki dan, mislim od 15-16. Od kad ih dobiješ u pravilu se konzultacije čekaju oko mjesec dana, sad će možda i više s obzirom na godišnje.
    Slažem se sa inom, telefon u ruke budi uporna i zovi ih. I ja sam im spremila mail, čekala nekih 1-1,5 mjesec da se jave sa povratnim odgovorom i na kraju ipak uzela telefon u ruke, bila uporna dobila ih konačno i dogovorila termin.
    Zato draga u akciju, izgleda da od mailova nema baš puno koristi, telefon je jedini siguran način ugovaranja konzultacija. Sretno!!!!!

Stranica 4 od 25 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •