Stranica 9 od 25 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1239

Tema: POTPOMOGNUTA U PRIVATNIM KLINIKAMA

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa
    da li stvarno nalazi HIV-a i markeri hepatitisa ne smiju biti stariji od 6 meseci. Po meni je nekako dovoljno jednom ih napraviti dok si u postupku, ima oš netko informaciju da tako traže u MB da budu svježi. Za hormone markere ima logike, ali pak ovo...???? Ne vjeruem da bi opet mogla dobiti uputnice kad je sve bilo negativno
    Hej draga moja i mi smo na konzultacijama imali sve nalaze i markere i HIV i opet je doktor ponovio da ih odradimo ponovo jer pred postupak ne smiju biti stariji od 6 mjeseci a za hormone apsplutno nije ih ni spomenuo niti rekao da ih trebamo imati novijeg datuma ali je zato markere, HIV i VDRL strogo pocrto novijeg datuma.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma oni izgleda svima drukčije govore, meni su u ono vrijeme bili tek napravljeni u 5 mjesecu i možda zato nije ništa spominjao. Čak je rekao da ja ne tream ništa iše od nalaza jer sam imala sve, jedino je napomenuo da MM napravi što je potrebno. Meni je predložio još samo laparoskopiju ali jednostavno ne znam ko da mi ju napravi, jer u kbc Rijeka ne žele.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

GIZMOS sigurno ti ne trebaju novi nalazi. Nisu niti meni trebali. Rekao nam je dr. da je to sve što mu treba i to je to, nitko nas nije poslije pitao za nove. Eh, to za toxoplazmu ne znam. Ali ja bih napravila sve što mi padne na pamet od pregleda, jer mi je bio prevažan ishod.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A neznam cure moje izgleda da smo mi imali različite situacije ali nama je stvarno rekao da uradimo ponovno navedene nalaze. GUZMOS i mene je reka da se žena ne može smatrati 100% ok, ako nije odrađena laparo iali s obzirom da nas dvoje idemo ICSI da nije neophodna. Ja sam ipak odlučila u 9 mjesecu kada prođu ove vrućine odraditi i laparo i histero da budem full spremna.
    Samo ne znam ima li neko ograničenje u razmaku između laparo i postupka, točnije nakon laparo za koliko mogu u postupak.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa
    A neznam cure moje izgleda da smo mi imali različite situacije ali nama je stvarno rekao da uradimo ponovno navedene nalaze. GUZMOS i mene je reka da se žena ne može smatrati 100% ok, ako nije odrađena laparo iali s obzirom da nas dvoje idemo ICSI da nije neophodna. Ja sam ipak odlučila u 9 mjesecu kada prođu ove vrućine odraditi i laparo i histero da budem full spremna.
    Samo ne znam ima li neko ograničenje u razmaku između laparo i postupka, točnije nakon laparo za koliko mogu u postupak.
    ima veze, najbolje da nazoves sestru Jasnu na onaj broj mobitela iza 2, pa vidis s njom. meni je pauza nakon histeroskopije bila 2-3 mjeseca.

super da si se odlucila i to obaviti, onda rastereceno mozes po bebaca

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    ima veze, najbolje da nazoves sestru Jasnu na onaj broj mobitela iza 2, pa vidis s njom. meni je pauza nakon histeroskopije bila 2-3 mjeseca.

super da si se odlucila i to obaviti, onda rastereceno mozes po bebaca
    Nazovi, ali evo da ti kažem svoj slučaj - isto se nakon konz. u MB-u odlučila obaviti laparo + ponoviti histero, pitala dr. Šparaca kolika je pauza nužna - 3 ciklusa. Laparo+histero+biopsija endometrija na bakterije (moj prijedlog zbog problema s upalama) bila 23.4.2007., uspješan transfer iz kojeg se dogodila moja jedina trudnoća bio je 3.7.2007.)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uz ogradu, ovo moje je bilo FET, tj. nisam imala stimulaciju tj. dugi protkol, provjeri sa sestrom u MB-u, mislim da će one to znati.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ina

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

rozalija,meni su nakon laparo rekli da ne mogu 6 mjeseci u stimulirani.Najbolje provjeri

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Oprosti na neznanju, ali što je to TORCH? Nikad nisam čula, a ne bi volila da mi nešto promakne, jer dosad sam sve nalaze radila na svoju ruku i na moje inzistiranje...ponekad se osječam kao istjerivač uputnica...
    Danas sam baš dobila uputnicu za citologiju (isjedak iz dojki) i nadam se da će biti dobro, ali ipak me i strah jer sam predugo ognorirala, misleći da će prestat samo od sebe. Za razliku od drugih cura što imaju mlječni iscjedak, kod mene je zeleni, ljepljivi i to mi izgleda strašnoooo!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Oprosti na neznanju, ali što je to TORCH?
    Standardan test za toksoplazmu, rubeolu, herpes simplex i cytomegalovirus, znaju ti medicinari tu kraticu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Glupo sam napisala, htjela sam reći neće ti to nikome promaknut, to je nešto standardno.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

evo nesto novo, vazno i neugodno: u Mb je poskupio bod po kojem se obracunava cijena elemenata postupka - od septembra je cijena uobicajenog ICSI paketa 2500 umjesto dosadasnjih 2200 eura, pa da se znate pripremiti :/

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Oprosti na neznanju, ali što je to TORCH?
    Standardan test za toksoplazmu, rubeolu, herpes simplex i cytomegalovirus, znaju ti medicinari tu kraticu.
    Pametno je prije postupka napraviti taj TORCH, jer nikad ne znaš...a kad već zatrudnite, onda može biti već kasno. Meni je srećom sve bilo negativno.

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Malo sam uspoređivala cijene pa evo novih informacija:
    Maribor bez lijekova dođe cca 2521,61 eur prije poskupljenja. Toj cijeni treba dodati još 262,51 eur za zamrzavanje embrija i još 110 eur za anesteziju. Sve skupa to dođe 2894 eur. tome još dodajte cijenu nakon poskupljenja. Naravno odmrzavanje blastocista se dodatno plaća.
    Beč (klinika Adebar) ICSI dođe 2200 eur (u cijenu je sam uključila prvu konzultaciju) ta cijena obuhvaća sve, folikulometrije, anesteziju itd. Ako želite IMSI dodajte još 600 eur. dakle IMSI 2820 eur. (Cjenik je na njihovim web stranicama)
    Postojna (dr Reš) ako sam dobro informirana- ICSI=1100 Eur. Ovo treba još provjeriti.
    Poliklinika IVF: ICSI=10000 kn + prva konzultacija. Zamrzavanje do godinu dana 1000 kn.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj gupi51 prvotno napisa
    Malo sam uspoređivala cijene pa evo novih informacija:
    Maribor bez lijekova dođe cca 2521,61 eur prije poskupljenja. Toj cijeni treba dodati još 262,51 eur za zamrzavanje embrija i još 110 eur za anesteziju. Sve skupa to dođe 2894 eur. tome još dodajte cijenu nakon poskupljenja. Naravno odmrzavanje blastocista se dodatno plaća.
    Beč (klinika Adebar) ICSI dođe 2200 eur (u cijenu je sam uključila prvu konzultaciju) ta cijena obuhvaća sve, folikulometrije, anesteziju itd. Ako želite IMSI dodajte još 600 eur. dakle IMSI 2820 eur. (Cjenik je na njihovim web stranicama)
    Postojna (dr Reš) ako sam dobro informirana- ICSI=1100 Eur. Ovo treba još provjeriti.
    Poliklinika IVF: ICSI=10000 kn + prva konzultacija. Zamrzavanje do godinu dana 1000 kn.
    Gupi, jesi ti bila u Mb?
    na osnovu cega tvrdis da je cijena prije poskupljenja bila 2894 eura?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Svjesna sam koliko je grda financijska situacija opcenito ali mislim da je tesko usporediti cjenike raznih klinika s obzirom da one vjerojatne nemaju sve isti postotak uspjesnosti (ina33 ce mi se smijati, ona zna da ja volim brojke ). Ja bi na primjer radje platila vise za postupak u klinici koje imaju bolje rezultate, rezoniram na taj nacin da bi mi onda vjerojatno trebalo manji broj postupaka da dodjem do krajnog cilja ...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi sigurno nismo toliko platili u svibnju ove godine. Zaboravila sam točno, ali nam je ispalo oko 2200 eura. Cijene se razlikuju u ovisnosti gdje se išlo na UZV i koliko ih je bilo. U to je ubrojano i zamrzavanje. Mislim da smo mi standardni ICSI slučaj.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa
    Mi sigurno nismo toliko platili u svibnju ove godine. Zaboravila sam točno, ali nam je ispalo oko 2200 eura. Cijene se razlikuju u ovisnosti gdje se išlo na UZV i koliko ih je bilo. U to je ubrojano i zamrzavanje. Mislim da smo mi standardni ICSI slučaj.
    Pogledat ću kad dođem doma na raćunu što piše. S tim da na računu kojeg se dobije na kraju ne pišu pregledi u ambulanti, ti se odmah plaćaju po 50 eura.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

htjela sam se pozvati na tvoje iskustvo u proslom postu - zapravo, pogresno je sabirati sve stavke iz cjenovnika, jer ako treba centrifuga spermija, onda ne treba punkcija, itd itd...

zato je mjerodavno usporediti vrijednost boda, a izracunala sam da je s 4,1 eura porasla na 4,8.

a bitno je i ovo sto Maxime kaze: dzaba sto je ICSI u IVF Poliklinici (bio) 9.500 Kn, ja opet ne bih tamo (pogotovo ne nakon izjava koje je prof. S davao povodom zakona).

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma ne tvrdim ja ništa. Samo sam zbrojila stavke iz cjenika koji je objavljen na ovom topiću par postova gore pa možete sve iskontrolirati:
    priprema dokumentacije 39,01, priprema pacijenta za stimulaciju ovulacije 100,19, folikulometrija 82,76 (računala sam 3 puta), punkcija folikula 100,48, Laboratorij 1273,89, ET 147,14, kultivacija jajne stanice do blastociste 328,25, početna opskrba jajne stanice 257,15, separacija spermatozoida 27,25
    Pa zbrojite. Ne znam što se tu ima tko ljutit. I da, i ja sam bila u Polikl. IVF i više nikad.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    Citiraj martina123 prvotno napisa
    Spisak:

- Priprema dokumentacije - 39,01
    - Priprema pacijentice za stimulaciju ovulacije - 100,19
    - Folikulometrija - 82,76
    - Punkcija folkula - 100,48
    - Laboratorij - 1 273,89
    - Punkcija testisa i izolacija spermatozoida - 96,12
    - Separacija spermatozoida (SWIM UP) - 27,25
    - Embriotransfer - 147,14
    - Zamrzavanje zametaka ili odmrzavanje zametaka - 262,81
    - Opca anestezija - 55,18
    - Predanesteziolosko ocjenjivanje sposobnosti za operativni zahvat - 55,18
    - Jajne stanice, produzena kultivacija do stadija blastociste - 328,25
    - Pocetna opskrba jajne stanice - 257,15
    - Separacija spermatozoida - 27,25
    - Intrauterina inseminacija - 50,24
    Naravno, sve u eurima.
    evo, da i opet malo pogledamo...

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I još nešto, ovo sam išla računati jer razmišljam kamo krenuti, a nije mi svejedno gdje idem i za koju cijenu. Niti sam rekla išta protiv Maribora niti sam rekla da tamo neću ići, naprotiv pripremam se poslati papire tamo da dobijem termin. Pa koliko košta da košta. Ako bude trebalo ići ću i na Mars da dođem do svog cilja.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Svjesna sam koliko je grda financijska situacija opcenito ali mislim da je tesko usporediti cjenike raznih klinika s obzirom da one vjerojatne nemaju sve isti postotak uspjesnosti (ina33 ce mi se smijati, ona zna da ja volim brojke ). Ja bi na primjer radje platila vise za postupak u klinici koje imaju bolje rezultate, rezoniram na taj nacin da bi mi onda vjerojatno trebalo manji broj postupaka da dodjem do krajnog cilja ...
    Apsolutno potpisujem! Austrija - pa Bebomanka nam je iz Austrije dolazila u Maribor na IVF i uspjela u Mariboru, Maribor ima veću statistiku uspješnosti i Austrija je dobar primjer kako restriktivno zakonodavstvo smanjuje uspješnost postpka,čak i u visokotehnološki razvijenoj zemlji kao što je to Austrija. Austrija meni osobno uopće ne bi dolazila u obzir, pogotovo jer oni neki njihovi instituti objavljuju reklame po Gloriji, spamaju ljude mailovima, hvale se uspješnošću od 50% (koja ne postoji nigdje osim mislim na par klinika u Americi) itd. Ono - fishing for patients, to mi je već neprivlačno odmah, iz stomaka, na prvu loptu, bez da znam išta o zakonodavstvu. U Austriju i Njemačku na IVF uopće ne bih išla. Ostaje Slovenija - Reš i Maribor se, mislim, ne mogu usporediti po jačini laba, brojnosti osoblja. Isto tako dalje. I u ekonomiji postoji i nešto što se zove goodwill i ne plaća se bezveze. Iskreno, moj bi izbor sada bio, da razmišljam o inozemstvu, rađe prištedit, ako nije frka s godinama, i otići u Maribor ili Prag, nego imati x postupaka, koji će bit jeftiniji, u klinikama di je uspješnost manja. Jedino se sve to mijenja ako postoji neki zdravstveni (visok FSH ili tako nešto, velike godine, nema se vremena, muž pomorac pa možemo isključivo tad i tad) ili logistički specifikum (ne mogu platit više od x kuna, ne mogu putovati u inozemstvo) koji bi me usmjerio negdje drugo. Iz tih razlika dolaze i razlike u cijeni - veća klinika, više ljudi na plaći, veća uspješnost, veća gužva, veća potražnja, puno toga formira cijenu, nisam ja sad ekspert za cijene na zdrav. tržištu, ali vodila bih se time di je najbolje (najveći postotak uspješnosti), a ne gdje je jeftinije, ionako najveći "trošak" - izlaganje tijela stimulaciji - ne možemo izbjeći pa da radimo tamo di su najveće šanse da će urodit plodom.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj gupi51 prvotno napisa
    Ma ne tvrdim ja ništa. Samo sam zbrojila stavke iz cjenika koji je objavljen na ovom topiću par postova gore pa možete sve iskontrolirati:
    priprema dokumentacije 39,01, priprema pacijenta za stimulaciju ovulacije 100,19, folikulometrija 82,76 (računala sam 3 puta), punkcija folikula 100,48, Laboratorij 1273,89, ET 147,14, kultivacija jajne stanice do blastociste 328,25, početna opskrba jajne stanice 257,15, separacija spermatozoida 27,25
    Pa zbrojite. Ne znam što se tu ima tko ljutit. I da, i ja sam bila u Polikl. IVF i više nikad.
    nije rijec o ljutnji - ali mislim da je daleko pouzdanije cuti iskustvo iz prve ruke, nego sabirati stavke, nikako ne mozemo unaprijed znati sta nas ocekuje. ok je imati neku okvirnu cifru, cisto da se covjek ne iznenadi, ali je konacnih varijanti mnostvo.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nemojte misliti da mislim nešto loše ali upalo mi je u oko(osim nečega jučer što mi je upalo pa sam sad iz bolnice došla sa povezom kao jednooki Jack) da NIKAD VIŠE ne bi u IVF polikliniku.Ja sam tamo išla zadnja tri puta.Ako nije problem da napišete razlog,ako ne javno onda meni na pp.Mislim da je bitno da razmijenimo iskustva,pa makar i negativna jer možda je netko nešto uočio što netko drugi nije.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pcelice, meni je najveci problem to sto ne zamrzavaju nista osim blastica. A zna se desiti trudnoca i sa 4, 6, 8 stanicnim zametkom. Nisam dobila ni detaljnu informaciju o kvaliteti blastica.

Druga stvar, u mojoj grupi, proslog proljeca, bilo nas je 5, raznoraznih dijagnoza - niti jedna nije uspjela. A bila je i cura kojoj su u prirodnjaku isli na blasticu - i dobili je. Doduse, cini mi se da je postupanje bilo uslovljeno praznikom...

I treca stvar, nekome mozda sitnica, kad sam nazvala da javim negativnu betu (a prokrvarila sam kao i ti, pod utricima, vrlo rano, mozda 5-6 dpt), sestra mi je vrlo jednostavno rekla, ok, sad se odmorite dva-tri mjeseca, pa se cujemo za novi postupak. Ispada nazalost da i same sebi moramo cuvati zdravlje, jer je meni 2 mj pauze premalo. Nije da mi se zuri, tad mi je bilo 29.

Kad sve saberem, uz cinjenicu da mi svakako sve placamo, onda radije pare dam klinici za koju smatram da ce mi pruziti najbolju uslugu.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

:? :? :? -totalno šokirana ovo sa zamrzavanjem
    :? -i opet šokirana što si prokrvarila 5.dan nakon transfera kao i ja i isto meni uvijek kažu,ali ja to ne uvažavam i pravim pauzu koliko ja hoću.
    ovo je sve jako dobro znati i puno ti hvala što si javno napisala.Dobro je sagledati činjenice

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pcelice, meni je najveci problem to sto ne zamrzavaju nista osim blastica. A zna se desiti trudnoca i sa 4, 6, 8 stanicnim zametkom.
    Wewa, strategija većine klinika je kultivacija embrija do stadija blastociste i u MB-u je to tako, tj. većina zamrznutih embrija su blastociste, većina općenito embrija u MB-u su blastociste.

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moja iskustva iz Austrije su samo pozitivna, nije me nitko niti spamao niti lovio za rukav da dodjem. Dapače, sama sam bila ta koja je sjela uz komp i napisala desetak i više upita u klinike diljem Austrije. Tada sam i saznala za novu IMSI metodu koja je za našu dijagnozu bila najizglednije rješenje. Nakon što smo i dobili preporuku za Adebar od drugih ljudi u Beču, odlučili smo se. I uspjeli!
    Da moram, opet bih išla tamo jer idu u korak s novitetima iz svijeta potpomognute oplodnje, što nije slučaj u HR i SLO. Za Prag ne znam jer su bili toliko profesionalni da mi se nikad nisu udostojili odgovoriti na e-mail.

Da sam trebala IVF, vjerojatno bi išla u Hr ili negdje bliže jer se ipak radi o puno jednostavnijem postupku nego ICSI-IMSI, ako gledamo s apekta lošeg spermiograma.

Što se tiče cijene kod dr. Reša, meni je to malo čudno da se naplaćuje samo 1100€?

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Austrija je dobar primjer kako restriktivno zakonodavstvo smanjuje uspješnost postpka,čak i u visokotehnološki razvijenoj zemlji kao što je to Austrija.
    U kojem smislu restriktivno? Nisam baš u toku...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rijecanka77 prvotno napisa
    Austrija je dobar primjer kako restriktivno zakonodavstvo smanjuje uspješnost postpka,čak i u visokotehnološki razvijenoj zemlji kao što je to Austrija.
    U kojem smislu restriktivno? Nisam baš u toku...
    Sori, uključi se na pdf niže, proguglaj - ukratko, Njem. i Austrija imaju ograničenja a propos zamrzavanja zametaka, što narušava uspješnost postupaka.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ok, nisam bila informirana...Meni su zamrznuli, ja nisam imala problema. A i poznanica iz Beča je iz FET-a dobila dijete, tako da nisam znala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ok, nisam bila informirana...Meni su zamrznuli, ja nisam imala problema. A i poznanica iz Beča je iz FET-a dobila dijete, tako da nisam znala.
    Riječanka, ne znam ni ja točno detalje jer mi je teško rekonstruirati zakon vs. praksa u Austriji, znam jedino Bebomanku koja se odlučila, nakon iskustva u Austriji, liječiti u MB-u i razmišljala o VV-u. Oni neki od kojih dobivam mailove su Ins. Prof. Zech, nisam to nikad čitala što u njima piše, ali na čudan način sam im se našla na mailing listi, a neka klinika (kad idući put vidim napisat ću koja) objavljuje oglase po Areni ili Gloiriji uz nešto što ima postotak 50%, meni je to čudno. Ja sam napisala kako bih ja, ne da imam apsolutni pregled o svemu, a ja nisam imala spec. problem koji bi me gurao ovamo ili onamo, mi smo idiopate.

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pogledala letimično...vidim da ima dosta nedoumica u svezi prakse u Austriji. Meni je punktirano 9 js, oplodjeno 8 js i ponudili su mi 3 embrija vrlo dobre kvalitete. Mi smo se odlučili za dva, a jedan su zamrznuli. Više od toga i o njihovom zakonu ja stvarno ne znam. Znam da me nisu tražili vjenčani list jer to vrijedi samo za Austrijance (iako sam ga ja naravno donijela).

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo cure nabrzaka:
    -priprema dokumentacije
    -IVF
    -sepracija semčic
    -zamrzavanje
    -UZV folikulometrija
    -punkcija
    -ET
    -preanestezijsko ocjenjivanje
    -anestezija
    =2117,94 eura

u svibnju 2009.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo, samo ukratko što se tiče Njemačke, oni imaju zamrzavanje i to oplođene jajne stanice ali samo u Vorkernstadiumu, što znači oko maksimalno 22 sati nakon oplodnje, kasnije NE SMIJU ZAMRZAVITI.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mislim da su se oni iz Graza reklamirali-nisam sigurna sada kako se zovu.Znam samo da je moja sestrična zvala WHO i da se postotak u Europi kreće oko 20-25%.Ne znam tko ima 50,ali ako da to je super.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

evo cure nabrzaka:
    -priprema dokumentacije
    -IVF
    -sepracija semčic
    -zamrzavanje
    -UZV folikulometrija
    -punkcija
    -ET
    -anestezija
    =2117,94 eura

u svibnju 2009.
    Tnx!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

evo nesto novo, vazno i neugodno: u Mb je poskupio bod po kojem se obracunava cijena elemenata postupka - od septembra je cijena uobicajenog ICSI paketa 2500 umjesto dosadasnjih 2200 eura, pa da se znate pripremiti :/
    uh, znaci taman sam se izvukla za mjesec.... Bas mi je zao... :/

Al kako bi svaka od nas rekla, Maribor je Maribor... i kad je skuplji ....uspjesnost je uspjesnost... a ustedi se ...

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo cure nabrzaka:
    -priprema dokumentacije
    -IVF
    -sepracija semčic
    -zamrzavanje
    -UZV folikulometrija
    -punkcija
    -ET
    -anestezija
    =2117,94 eura

u svibnju 2009.
    Hvala draga za informaciju ovo nam puno znači, mislim da i mi spadamo u grupu klasičnog ISCI i super za ovaj tvoj podatak da možemo znati otprilike koliko love da spremimo za postupak.
    A da naša buduća trudnica wewa će doći sa friškim informacijama o cijenama.Od joj želim puno sreće.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

evo cure nabrzaka:
    -priprema dokumentacije
    -IVF
    -sepracija semčic
    -zamrzavanje
    -UZV folikulometrija
    -punkcija
    -ET
    -anestezija
    =2117,94 eura

u svibnju 2009.
    Hvala draga za informaciju ovo nam puno znači, mislim da i mi spadamo u grupu klasičnog ISCI i super za ovaj tvoj podatak da možemo znati otprilike koliko love da spremimo za postupak.
    A da naša buduća trudnica wewa će doći sa friškim informacijama o cijenama.Od joj želim puno sreće.
    Khm, khm....
    Netko me je zaboravio...

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

martina nisam te zaboravila draga moja ja sam uvijerena 100% da ti nama otvaraš prva sezonu trudnica (i to sa ) na ovom postu, samo wewa pošto ide u mjesecu dolazi sa friškim informacijama o novim cijenama.

Ja navijam za tebe punim za uspiješan postupak u Mariboru i molim te nemoj nas razočarati mi očekujemo dva .

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ova navodno uspješna klinika kod Graza ima nekakvo mikroskopsko praćenje stanica pa navodno procjenjuju najbolji trenutak za oplodnju. Meni to baš i ne bi pomoglo kad ja imam uvijek dobre embrije.

Što se onog cjenika tiče tu su uključena tri UZV u bolnici, to su oni za 80 eura.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ova navodno uspješna klinika kod Graza ima nekakvo mikroskopsko praćenje stanica pa navodno procjenjuju najbolji trenutak za oplodnju.
    Čudno mi to - kad je punktiraju, tad je oplođuju, to je to, ne mogu je, pretpostavljam, pratit unutar folikula? Ne znam, za to nisam čula, 50% mi strši, onda bi sve rijeke pacijenata krenule prema njima, ne bi se ( morali) reklamiravat... Bila bih presretna da me netko demantira i da je s time uspješnost 50% i da to većini pacijenata radi razliku.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

martina nisam te zaboravila draga moja ja sam uvijerena 100% da ti nama otvaraš prva sezonu trudnica (i to sa ) na ovom postu, samo wewa pošto ide u mjesecu dolazi sa friškim informacijama o novim cijenama.

Ja navijam za tebe punim za uspiješan postupak u Mariboru i molim te nemoj nas razočarati mi očekujemo dva .
    8)

Evo, potrudit cu se svim silama!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

..takoder, nadam se da ce nekako nasa wewa spijet izbjeci te cijene, kao ono.... ja stigla prije....

A tesko..... na zalost tesko... Ne kod njih..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pogledala letimično...vidim da ima dosta nedoumica u svezi prakse u Austriji. Meni je punktirano 9 js, oplodjeno 8 js i ponudili su mi 3 embrija vrlo dobre kvalitete. Mi smo se odlučili za dva, a jedan su zamrznuli. Više od toga i o njihovom zakonu ja stvarno ne znam. Znam da me nisu tražili vjenčani list jer to vrijedi samo za Austrijance (iako sam ga ja naravno donijela).
    Evo suvislog obrazloženja zakonodavstava Austrije, Njem. i Švice:

http://www.javno.com/hr-hrvatska/kos...-struku_270825

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ova navodno uspješna klinika kod Graza ima nekakvo mikroskopsko praćenje stanica pa navodno procjenjuju najbolji trenutak za oplodnju.
    Čudno mi to - kad je punktiraju, tad je oplođuju, to je to, ne mogu je, pretpostavljam, pratit unutar folikula? Ne znam, za to nisam čula, 50% mi strši, onda bi sve rijeke pacijenata krenule prema njima, ne bi se ( morali) reklamiravat... Bila bih presretna da me netko demantira i da je s time uspješnost 50% i da to većini pacijenata radi razliku.
    evo ovdje novinarski
    http://www.kinderwunsch-institut.at/...nal_092007.pdf

odnosno ovo je baš ta klinika

http://www.kinderwunsch-institut.at/

ne mogu direktno linkat na vijesti, imaju frameove, ali treba izabrati jezik, pa na news i onda skorlat do 7. Jaener 2008, Polar Aide, s tim da mi se čini da samo na njemačkom imaju link na vijesti. ali nigdje nisam vidjela da barataju s 50%, samo da su puno bolji od 30%.

piše da je to rezultat istraživanja sveučilišta u bonnu i da su oni jedini iz njemačkog govoronog područja koji to koriste. Sigurno se može i s Polar Aide koješta nagooglat, ali kod mene je trenutno situacija da imama točno određeni zadatak na poslu i čim ga završim mogu na godišnji, a završava mi neovisno o tome kad odem na njega, tako da sad samo radim

Stranica 9 od 25 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •