Stranica 13 od 25 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 1239

Tema: POTPOMOGNUTA U PRIVATNIM KLINIKAMA

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj Kadauna prvotno napisa
    bez obzira na inflaciju, ako u Mb ovim tempom nastave poskupljivati bit će uskoro skuplji od Njemačke i Austrije, mislim da su sad već blizu.
    Ako je inflacija razlog poskupljenju, onda ne znam kako je Dr. Reš koji je također u Sloveniji toliko jeftiniji od Mb?
    Mislim da se dr. Reš i MB ne mogu uspoređivati, dr. Reš je jedan, Maribor je cijeli pogon s 3 doktora, mislim 3 biologa itd. A i po navali pacijenata se ne mogu uspoređivati, vjerojatno se i uspješnost prilično razlikuje. A vjeorjatno i MB poskupljuje i dijelom jer može tj. kuži da je najvruća alternativa ljudima na ovim prostorima. Tako mi se bar čini da ide, nemam pojma kako se do u detalje formiraju cijene na IVF tržištu.
    U Hrvatskoj je zakon takav da su zdravstvene usluge (u drzavnim ustanovama, ne vrijedi i za privatne) za strance dvostruko skuplje nego za hrvatske građane. Mozda je i u Sloveniji tako i onda to objašnjava razliku u cijeni između Maribora i dr. Reša.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da se dr. Reš i MB ne mogu uspoređivati, dr. Reš je jedan, Maribor je cijeli pogon s 3 doktora, mislim 3 biologa itd. A i po navali pacijenata se ne mogu uspoređivati, vjerojatno se i uspješnost prilično razlikuje. A vjeorjatno i MB poskupljuje i dijelom jer može tj. kuži da je najvruća alternativa ljudima na ovim prostorima. Tako mi se bar čini da ide, nemam pojma kako se do u detalje formiraju cijene na IVF tržištu.
    Kad sam krenula u MPO postupke, ovo isto su govorili i meni za klinike u Zagrebu. Jedni su govorili da je VV najjači, drugi pak da je Petrova ta u koju treba ići. Mi smo se, na čuđenje svih, odlučili za Sveti Duh u kojem je tada bio samo jedan jedini doktor na humanoj reprodukciji i nikada, ali baš nikada nismo požalili. I sada kada znam puno više o svemu tome (jer, priznajem, kad smo krenuli bili smo dosta naivni u svemu), opet bih se odlučila za SD, jer smatram da su, upravo zbog njihovog malog (sada većeg nego kad smo mi kretali) tima, uvjeti u kojima se radi puno bolji nego na ostalim klinikama.
    Ali to je moje osobno mišljenje i tako smatram da svaki treba donijeti svoj stav prema drugim stavovima, ali samo pod uvjetom da su ti tuđi stavovi objektivni.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    Ali to je moje osobno mišljenje i tako smatram da svaki treba donijeti svoj stav prema drugim stavovima, ali samo pod uvjetom da su ti tuđi stavovi objektivni.
    Naravno.

Ma, svako ima drugačiji put odlučivanja i uvijek se oko ovoga lome koplja, pa, npr. na topicu, samo primjerice recimo VV, teško prolaze negativnosti jer će neke žene to zaboliti i odreagirat će u stilu - ako nemate povjerenja, zašto se liječite tamo itd. A nekima će to pasati na način da razriješe neke svoje dileme, vide da je i drugima isto, skuže koja su ograničenja i donesu svoju odluku should I stay or should I go. Ja sam od ovih koje baš traže sve živo, još su mi dragocjenija neg. iskustva iz svih klinika jer ih ljudi teško iznose, dok se o pozitivi lakše piše, da se mogu lakše odlučit. Negativna su mi vrijedna da skužim di je zaštekalo i kao nekakav lesson learned da ja to izbjegnem kod sebe.

Stvar je da nekome paše slušati tuđe stavove, nekome to otežava odluku, a teško je skužit koji je neko tip - ja idem maksimom da će netko kome ne paše slušati te tuđe stavove to relativno lako izignorirati (zato jer sam sama tip da mi paše čuti sve živo i poztivino i negativno o svakoj mogućoj stvari i na temelju toga donijeti odluku, koja je kod mene promjenjiva jer sam mijenjala klinike jer je tako meni bilo najlakše i to je bio my way i za svaku stvar je kod mene tako - minimum tri liječnička mišljenja ako se stvar ne rješava.

Ali, tuđi stavovi NIKAD nisu objektivni jer ljudi nisu objektivni i treba to tako uzimat. Objektivan bi bio kompjuter, ali nije ni on jer bi ga ljudi filali podacima, a već je tu prva falinga, možda i nesvjesna jer podatke treba uzimat istovrsne, a teško je to kao pacijentu skužiti.

O ukusima ne treba raspravljati, ali sve što imamo na netu je upravo razmjena tuđih iskustava. Iako je na forumu općenito često primjetan stav, ajmo ga nazvati, penso positivo i ne želim negativna iskustva jer mi otežavaju, ja sam od onih kojima ta iskustva olakšavaju pa zato pišem sve živo jer vjerujem da ima još ovakvih kao ja, a lakše je, čini mi se, u glavi izbrisat suvišne informacije nego živit gladan njih.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da pitam... Nakon sto se obavi transfer u Mariboru, da li nakon 10 dana kad izvdis betu doma, dolazis jos kod njih na uzv?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    Da pitam... Nakon sto se obavi transfer u Mariboru, da li nakon 10 dana kad izvdis betu doma, dolazis jos kod njih na uzv?
    Ja nisam, neke su žene išle, ne znam zašto. Ja sam dalje sve to odrađivala u ZG-u kod svoje privatnice.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj. kad sam ostala trudna bilo je ljeto pa sam to odrađivala u CITOu u Splitu jer ipak su mi transferirali tri, trebalo je vidjeti koliko ih je itd.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Aha, ok, samo da znam kak to ide...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

martinice, betu vadis u zagrebu - trudnocu ces pratiti gdje tebi odgovara ali u HR

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

:?

Ja sam usla u postupak u Mariboru. Htjela sam probati i u RH (zbog cijene od skoro 3000 EUR u Mariboru), ali mi je moj ginekolog savjetovao da zbog godina (navrsila 40) idem u Maribor jer novi zakon smanjuje uspjeh. Kako je nama izuzetno stalo do bebe, odlucili smo se odreci kupnje novog auta i krenuti po bebu pa sto bude...Ukoliko rezultat bude pozitivan nije me briga za cijenu jer se lijecimo vec 8 godina i do sada su se svi s nama poigravali (svaki ginekolog ima svoju teoriju). Zato savjetujem mladje da odlucno krenu u postupak jer godine brzo idu, a na kraju uvijek preostane ova postupak. Zna li tko iznose injekcija i gdje ih je najbolje nabaviti??? Puno hvala..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Aleksandraj, jedno od standardnih mjesta za nabavku ti je ljekarna Filipović u Zagorskoj, lako ćeš prouglati broj, mislm da ti je reda veličine Gonal oko 200 kn, menopur oko 180, decapeptyl i suprefact i ne znam - nazovi ljekarnu i pitaj. Jedna od opcija je i merional koji se nabavlja u Mađarskoj u Nagykaniszi, ali mu doktori (osim na Pol. IVF i to vjerojatno za mlađe pacijentice) nekako, ne znam, ne da ne vjeruju, nego su ga neskloni možda prepisivat problematičnijim pacijenticama (skupina 40+), neki sumnjaju u način skladištenja, jedan dr. s kojim sam pričala da u njemu ima dosta hcg-a pa je kompliciranije pacijentice (starije) nije lijek prvog izbora itd. To ti ističem jer je on cijenom upola jeftiniji, ali neki zatrudne i na njemu, to ti je nekako tvoj izbor dal' igrat ziheraški, dal' probat uštedit. Pogledaj to ili kad budeš išla u Sloveniju pitaj cijene kod njih i mislim da se može imat povrat PDV-a pa izračunaj što ti dođe jeftinije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, merional se ne može nabaviti kod nas niti u Slo, samo Mađarska, možda bih na tvom mjestu ostala na Gonalu ili Menopuru (već što ti savjetuju u MB-u) za stimulaciju.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam u zadnjem postupku uspjela nabaviti Menogon po vrlo povoljnoj cijeni jer se MPO klinika u Pragu htjela rjesiti zalihe ljekova ciji je rok trajanja jos bio samo dva mjeseca.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cijena u 5 mjesecu za suprefact spray je bila 470 kuna.
    To je najjeftinije sto sam ja uspjela pronaci i to u ljekarni sto je Ina33 spomenula.
    Zvala sam i Madjarsku za Merional i on dodje 48 kuna.

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kod nas je ljekarna Filipović najeftinija jer je Gonal 199 kuna, Superfact ampule 5,5 ml 370 kuna ( imaš za 11 dana) Menopur 142 kune i Decapeptyl 51 kunu. Nalaze ti se na Trešnjevci, Zagorska 42. Broj telefona 01/36 92 100.Čak su mi rekli da bi poslali poštom, no nije mi se to činila kao dobra ideja na ovu vrućinu, pa sutra idem po njih u Zgb. U
    Sloveniji je Gonal pen oko 320 eura, 900 IJ ( obični gonal je 75 IJ) te dobiš povrat njihovog PDV-a od 7%. Ja sam izračunala da mi se više isplati kupiti kod nas i tražiti povrat poreza a i nemam frke na granici oko prijenosa hormona, povrata poreza itd.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pinny prvotno napisa
    Cijena u 5 mjesecu za suprefact spray je bila 470 kuna.
    To je najjeftinije sto sam ja uspjela pronaci i to u ljekarni sto je Ina33 spomenula.
    Zvala sam i Madjarsku za Merional i on dodje 48 kuna.
    Pinny, Suprefact sprej nije na mariborskoj listi lijekova, isključivo suprefact injekcije, samo da se aleksandraj ne zbuni...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Miss July prvotno napisa
    Ja sam izračunala da mi se više isplati kupiti kod nas i tražiti povrat poreza a i nemam frke na granici oko prijenosa hormona, povrata poreza itd.
    I ja sam ovako radila - kupila kod nas u Filipović, prijavila porez iduće godine (račun za lijekove mora biti izdan na ime).

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    martinice, betu vadis u zagrebu - trudnocu ces pratiti gdje tebi odgovara ali u HR
    he,he... vidis ti mene pozitivke.. 8)

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala Vam svima...ipak cu u ZG. Sto mislite, moze li se folikulometrija raditi u RH (barem na pocetku) da ne moram putovati (ja sam iz Dalmacije pa je to uzasno daleko).

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Aleksandraj, samo javi sestrama u MB da ces u HR odradjivati u HR. Ja bi osobno birala ginekologa za folikometriju koji se razumije u MPO i koji ima dobar UZV ...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleksandraj prvotno napisa

Hvala Vam svima...ipak cu u ZG. Sto mislite, moze li se folikulometrija raditi u RH (barem na pocetku) da ne moram putovati (ja sam iz Dalmacije pa je to uzasno daleko).
    Obično ti to ovako ide - 1. UZV koji obično pada na 3.-4. dc (ovisno kako će ti doći kad staneš s antibebi koje su dio njihovog protokola) radi se u svom mjestu stanovanja i njima je jedino bitno da im javiš prisutnost folikula većih od 10 mm (ako su prisutni to znači da su ciste i da se ne započinje sa stimulacijom gonalima). Znači, taj prvi, s kojim se kreće dok si na supresiji (suprefact, decapeptyl), a prije stimulacije (gonal, menopur itd.) oni čak sugeriraju odradit doma. Nakon toga je prvi obično nakon 7 dana stimulacije, obično u MB-u i onda najčešće još samo jedan dva dana nakon prvoga pa punkcija. Znači, sve skupa u MB-u bi dobro bilo biti od 7. dana nakon što kreneš sa stimulacijom do punkcije, ako si iz jako dalekih krajeva. Ako si iz ST-a mislim da komodno možeš otići na folikulometrije u CITO, oni se inoako isto bave liječenjem neplodnosti i vezrirani su u folikulometrijama. Pitaj Mariborčane za sugestiju.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pinny, Suprefact sprej nije na mariborskoj listi lijekova, isključivo suprefact injekcije, samo da se aleksandraj ne zbuni...

Sorry, nisam znala da se u Mb koriste iskljucivo injekcije. Kakva je trenutno situacija kod nas izgleda da ce i meni biti ovo korisna informacija.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja poznanica je kod Resa isla u lipnju na IVF i tocna je informacija da je tamo 1100 eura + lijekovi...a sad, zasto tolika razlika :?
    Da li je koja mozda u zadnjih 6 mejseci isla u Vili na lagano stimulirani IVF ili ICSI (cetrotide, menopur)?
    Zanima me cijena. Moze na PP.

TNX!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tikice, više puta se poteže to pitanje, barem jednom na stranici ovog topica . Razlika je po meni zbog ovoga - Maribor je razvikaniji, veće statistike uspješnosti pa onda i tržište i navala formira cijenu, plus ima na plaći 3 ginekologa, mislim 2 biologa, sestre itd... Mislim da tu isto funkcionira tržišna ekonomija kao i sa cijenama razvikanih stručnjaka u bilo kojem drugom polju.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ne znam da li je možda netko bio u obje klinike pa da nam prenese vlastita iskustva... ja sam čula price i pohvale i za jedne i druge (sve ovisi gdje je tko uspio)...moja susjeda je npr. uspjela u ZG pa sada ima tri slatke trojke, a znam mnoge da ni nakon više pokušaja nisu uspjeli ni u Ljubljani ni u Zg...neki su uspjeli i homeopatijom nakon bezuspješnih pokušaja u svim klinikama

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Svakakvih priča ima, puno se toga čuje, na kraju moraš sama presjeć' u sebi što i kako je tebi upotrebljivo. Hrv. klinike ne bih sad trenutno savjetovala zbog kaosa oko novog zakona, a i kad se kaos slegne, bitno će past uspješnost postupka i ne može se očekivati više od 20% po transferu, u Slo je to oko 40% (Maribor, mislim).

Mislim da nemamo na forumu nikoga tko je bio i kod Reša i u Mariboru, to eventualno pitaj na slovenskom forumu za neplodnost, zove se Živa, sumnjam da je neko iz RH išao prvo kod Reša pa u Maribor, to nije logičan hodogram najčešće, jer ljudi najčešće kombiniraju jednu hrv. kliniku i jednu slo, tj. tako su radili dok nije bilo ovog novog zakona, ali ko zna, možda se neko novi i javi.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zna li netko koliko se čeka u Pragu IVF (bez donacije?)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Dodirko, u klinici Iscare u Pragu se ceka od prilike 3 mjeseca ...

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Super! :D

A onda umjesto u Parzi ... u Prag.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Dodirko evo linke Iscare klinike (kada smo prije nekoliko godina kod njih bila na razgovora kod njih su ostavili jako pozitivan dojam): http://www.iscare.cz/index.php?set=en

Druga opcija je (nama su bili prekomercijalni i nisu nam ostavili dobar dojam): http://www.gest.cz/gb/index.php

O pronatalu postoji zaseban topic.

Vjerujem da je u Pragu jos uvijek jeftini postupak nego na ostalim EU drzavama.

Sretno

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam se definitivno odlučila za Maribor jer su i najprofesionalniji, a i moj ginekolog ih je preporučio. Ovdje jedino što je negativno je visoka cijena i boravak u Mb za one iz udaljenijih krajeva..preporučila bih njihov hostel ako ima slobodnih mjesta jer je cijena oko 30 Eur s doručkom, a smještaj je ok i u središtu je Mb. Bila sam malo razočarana na prvom razgovoru jer smo išli "kao na traci", ali vjerujem da će dalje biti drugačije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleksandraj prvotno napisa
    Bila sam malo razočarana na prvom razgovoru jer smo išli "kao na traci", ali vjerujem da će dalje biti drugačije.
    Aleksandraj, oni su užurbani, kao i svi, ako ima nešto što te posebno zanima prije konzultacija si napiši pitanja na papir i pitaj ih pa tako "skoči s trake". Tj. ako nema pitanja ili nekih posebitosti na što bi trebalo ukazati onda se šiba standardni protokol.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

curke, kak je sad u viliju, jel bio netko zadnje vrijeeme? kako oni uskladjuju zakon, ak i oni ne prestanu s radom. bila sam kod njih u 9 mj prosle godine i bilo je ok, al me izaslo prilicno, ak su jos poskupili, ne bih bas

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma znam..pitanja tek sada kreću kada sam krenula u postupak...osjećam se zbrkano..trenutno idem na sve kontrole iako mi je dr. VV rekao da je dovoljno napraviti krvne pretrage na bolesti. Ja sam napravila i bakterioloski pregled, hormonalni te UZV. Na posljednjem pregledu su mi rekli da imam velike šanse je mi je edometrij 9 mm iako nemam pojma zbog čega je to bitno. Strah me jer imam hormonalni disbalans te sam izgubila bebu u 8. tjednu (trudnoća je bila prirodna). Nakon pregleda su jedino otkrili problem kod muža s brojem i pokretljivošću pa su me utješili da je i to možda razlog sppontanog. Punkcija bi trebala biti, ako bude sve ok zakazana sam za 19.10. Baš me strah zbog mojih ludih hormona

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Endometrij se gleda (debljina, struktura) jer je po nekim teorijama bitan za implantaciju embrija (minmalno bi trebao biti 8 mm na dan transfera), iako je po nekim drugim teorijama irelevantan, ako sam dobro shvatila to su neka nova stremljenja. U čemu je štos s hormonima, svakako im to naglasi tj. njima istresi sva pitanja koja te muče, forum neka ti služi samo kao podsjetnik što ih sve trebaš pitati.

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Marta26 i svi ostali, naravno...

Ja sam danas zvala Vili-ja i rekli su mi da počinju raditi od 24.08. i da ako imamo vjenčane listove možemo normalno odmah u proceduru. Rade po novom zakonu što se tiče oplodnje 3JS, ali ne traže nikakve potvrde o savjetovanju i slične gluposti. Za cijene su mi rekli da je Prirodan ICSI 4500,00 kuna a blago stimulirani 7400,00. Ne znam za običan IVF jer mi to nažalost ne treba pa nisam ni pitala.

Nadam se da sam malo pomogla.

I za kraj velika svima nakon mog podužeg izbivanja sa foruma i hlađenja glave i koječega drugoga.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

bab thx, onda nisu mijenjali cijene. sve si razmisljam o dr.Reš, uf, dragi ce mi poludit s mojim idejama

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Marta, nema na čemu.
    A daj mi reci jel u toj cijeni sve ili se još nešto dodatno plača( osim lijekova naravno)? Žena koja mi se javila nije baš bila 100 % sigurna.

Ja sam upravo googlala dr. Reša i "njegovu" bolnicu ...mene isto zanimaju cijene da vidim koliki kredit ću dići jer bez toga na žalost nećemo moći.
    Ako netko zna taj podatak...molim da nas prosvijetlite.
    Hvala!!!

pippi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Razgovarala sam s liječnicima u privatnim klinikama i jako ozbiljno shvaćaju sve propisano.
    Naime, kazne su ogromne i neće ići u postupke bez pravilnika i pismenih uputa, a njih nemaju. Budući ništa nije definirano, niti se točno zna što se smije i kako raditi. Čini mi se da će to biti sušno razdoblje za postupke dok se ne donesu barem osnovni pravilnici. Od koje god odredbe zakona se krene, nemoguće je realizirati napisano, pa moraju stati s postupcima, jer im uvijek mogu reći da su u prekršaju.
    Zato mislim da nam je bolje raditi na back-up planu nego se nadati da će se nešto pozitivno dogoditi.
    Jedino što od Milinovića očekujem su kontrole i kazne, nikako olakšavanje bilo kakvih aktivnosti.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jedino što od Milinovića očekujem su kontrole i kazne, nikako olakšavanje bilo kakvih aktivnosti.
    ovo i ja mislim, bez obzira što su u Vili-u rekli drugačije.

Zakon propisuje da se prije postupka obavi niz radnji (psih. savjetovanje, drugo mišljenje, etc.) i vjerujem da će kazniti svaku kliniku i doktora koji se ne budu držali toga.

Meni je isto najbolja opcija imati termin negdje vani, neka čeka a ovdje u HR vidjeti kako će se situacija razvijati.

ja još uvijek u sebi mislim i nekako znam da će zakon morati pasti, no kako i kada to valjda sam Bog dragi zna.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Bab prvotno napisa
    Marta, nema na čemu.
    A daj mi reci jel u toj cijeni sve ili se još nešto dodatno plača( osim lijekova naravno)? Žena koja mi se javila nije baš bila 100 % sigurna.

Ja sam upravo googlala dr. Reša i "njegovu" bolnicu ...mene isto zanimaju cijene da vidim koliki kredit ću dići jer bez toga na žalost nećemo moći.
    Ako netko zna taj podatak...molim da nas prosvijetlite.
    Hvala!!!
    ja sam izgleda danas razgovarala sa resom

otvorila stranicu, vidila broj, nazvala, javila se slovenka, ja rekla da ne pricam slovenski, ona spojila nekog tipa (valjda njega, nije se predstavio). uglavnom jako cudan razgovor.
    ja mu kazem da sam iz hr i da zbog novog zakona ne mogu tu na jesen na ivf a
    on: kad vam je 1. dan ocekivanog ciklusa?
    ja:za tjedan dana.
    on: ne moze onda slijedeci ciklus, javite mi se 10 dana prije drugog ocekivanog ciklusa.
    ja: ali ali ali ja sam mislila u 11. na icsi, znate bila sam na stimuliranom u svibnju pa mislim
    on: (prekine me) sasvim vam je ok da sada idete na novi
    ja: hmmm ali ja bih ipak pricekala 11. mjesec (tako su mi u citu rekli i vjerujem mom sparcu), znate bila sam u dugom protokolu.
    on: (opet prekine) onda se vidimo 10 dana prije ocekivanog ciklusa kad se odlucite
    ja: (zbunjitis totalitus) ok molim vas samo jos jedno pitanje... koliko kosta icsi
    on: 1100 eura. cujemo se!!

tako da nemam pojma sta se dogodilo.... najcudniji razgovor sa dr.

mene sad zanima di cu ja pobogu doci taj 10. dan prije mengaca?? u postojnu?? u ljubljanu??
    eto, jedino sto sam skuzila sigurno je da je postupak 1100 eura....

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pinky,mislim da bi ga trebala opet nazvati taj 10.dan prije ocekivanog ciklusa pa sve dogovoriti.Cula sam da je cudan ali to nekome smeta,nekome ne.Btw. meni su 3 doktora rekla da su 3 ciklusa sasvim ok za pauzu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Cure ne zelim se praviti pametna ali budite oprezne kada se upustate u postupke u privatne klinike u inozemstvo. Puno klinika ajmo reci nije 'filantropsko orijentirano' i ima svakojakih klinika na trzistu. Bojim se da ce se povecati broj losih iskustava bas zato sto je situacija u HR tragicna i pacijenti su prisiljeni otici preko granice zbog MPO postupaka.

Kada smo suprug i ja krenuli u potragu za privatnom MPO klinikom preko granice dobili smo savjet iz strucnih krugova da izbjegavamo Madjarsku i Italiju (Italija ima vise od 400 klinika koje se bave MPOom!).

Gdje god vas put odvede, zelim vam od da vas taj put dovede do roditeljstva ...

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

valjda ga napadaju nase curke, pa ima express odgovore! a dr reš je u ljubljani ne u postojni, to se vidim brka. u postojni se samo obavlja punkcija. ok, 1100eura je manje nego kod nasih privatnika, za icsi naravno. bab, mene je kostao oko 9000 sami icsi stimulirani plus lijekovi sve skupa me izaslo 17000kn. ak mislis za prirodni ne znam, al mislim da je u toj cijeni sve osim lijekova

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

maxime, 400??? ajme meni. mislim da necu dalje od slovenije, a ova ljubljana mi se cini trenutno najidealniji izbor, al jos cekam 9 mj pa cu vidjeti sto ce na vv reci, al ak nece raditi nemamo bas izbora, na zalost

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

i meni su rekli da je dosta tri mjeseca, nasi na vv rade pola godine samo zato jer jadni ne stignu sve, ovak nekak dobijaju mjesta

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Kada smo suprug i ja krenuli u potragu za privatnom MPO klinikom preko granice dobili smo savjet iz strucnih krugova da izbjegavamo Madjarsku i Italiju (Italija ima vise od 400 klinika koje se bave MPOom!).
    Nadam se da informirani pacijenti koji "Rodiraju" neće u Italiju. U Mađ. postoji nekakva klinika u Segedinu di idu cure iz Bgda, ne znam koliko je dobra. Po meni je nekako logičan put Slovenija (MB ili Reš), Prag, za austrijske ne znam... S druge strane, ne znam hoće li ta mjesta moći "opslužiti" sve pacijente koji će se odliti iz Hrvatske, to su, u biti, pacijenti iz RH i BIH.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pinky još jednom nazovit 15 dana prije očekivanog ciklusa i reci mu da za 5 dana trebaš doći (kao što ste se dogovorili). Aprije toga pitanja na papir. Očito možeš odmah kada poželiš.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zašto nemam pravo na edit svojih postova.... Onda izgleda ovako nepismeno. :/

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

http://www.privatehealth.co.uk/hospi...atment-abroad/

Ovo je link na jednu stranicu na koju je MM danas naišao. Ima popis velikog broja klinika koje se bave IVF-om u Europi i linkove na njih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •