Citiraj aleksandraj prvotno napisa

Hvala Vam svima...ipak cu u ZG. Sto mislite, moze li se folikulometrija raditi u RH (barem na pocetku) da ne moram putovati (ja sam iz Dalmacije pa je to uzasno daleko).
Obično ti to ovako ide - 1. UZV koji obično pada na 3.-4. dc (ovisno kako će ti doći kad staneš s antibebi koje su dio njihovog protokola) radi se u svom mjestu stanovanja i njima je jedino bitno da im javiš prisutnost folikula većih od 10 mm (ako su prisutni to znači da su ciste i da se ne započinje sa stimulacijom gonalima). Znači, taj prvi, s kojim se kreće dok si na supresiji (suprefact, decapeptyl), a prije stimulacije (gonal, menopur itd.) oni čak sugeriraju odradit doma. Nakon toga je prvi obično nakon 7 dana stimulacije, obično u MB-u i onda najčešće još samo jedan dva dana nakon prvoga pa punkcija. Znači, sve skupa u MB-u bi dobro bilo biti od 7. dana nakon što kreneš sa stimulacijom do punkcije, ako si iz jako dalekih krajeva. Ako si iz ST-a mislim da komodno možeš otići na folikulometrije u CITO, oni se inoako isto bave liječenjem neplodnosti i vezrirani su u folikulometrijama. Pitaj Mariborčane za sugestiju.