Citiraj ina33 prvotno napisa
... Maribor ima dovoljno resursa i da radi određeni follow-up svojih pacijenata i to mi je isto pokazatelj njihove kvalitete ...
Kafanska priča. Maribor je klinička bolnica i tamo je netko plaćen da radi i znanstvene radove, koji podrazumijevaju i što više statistike. Kao oni to rade zbog djece. Moš misliti.

Glede toliko velikog broja obavljenih postupaka i po toj liniji i bolje uspješnosti iz toga, prema statistici sa Mariborskih stranica ranga 600-700 postupaka godišnje. Rodilo se do sada iz postupaka recimo max 3250 djece (u 2008 3000-to plus 250 godišnje) - 5% blizanaca, pa dobijemo zaokruženo 3000 i iz 30% uspješnosti dolazimo do brojke postupaka od recimo 10000 (ukupno povijesno).

Mi smo bili 2300-ti par (postupak) kod dr. Reša (iz trenutne baze podataka, no za pretpostaviti da je ukupno povijesna). Razumno je pretpostaviti da tip vodi isključivo svoje podatke.

Kada bi pretpostavili da se u Mariboru od početka od kada rade postupke potpomognute oplodnje nitko nije promjenio i da imaju stalno ista tri tima, to bi značilo da je svaki prosječno odradio 3333 postupka. Naravno postavlja se pitanje koliko je razumno pretpostaviti da se tamo nitko nije mijenao u svo ovo vrijeme.

No bez obzira na sve to ispada da u Mariboru ne rade toliko više postupaka i da zbog toga da imaju 'toliko' veće iskustvo. Sa druge strane brojke mi potvrđuju ono što mi je sam dr. Reš rekao: 'Da Maribor ne radi puno više postupaka od njega i da mu nije baš jasno zašto.'