Citiraj wewa prvotno napisa
da, zaista je bitno cuti i drugu stranu, i one dijelove price koji budu izbaceni - od potpuno promasene stimulacije, od dugog protokola koji jeste laksi za kliniku ali ne mora nuzno odgovarati pacijentici, pa do nedovoljno dobro kalibrirane stimulacije - puuuno je bolje ici na step down nego na step up protokol.

ja bih ovako podvukla crtu: kad birate kliniku, birajte ono sto je najbolje za VAS, imajuci na umu da i uz najposvecenijeg MPO strucnjaka morate konce drzati u svojim rukama zelite li izbjeci neugodne greske koje se MOGU desiti. sto je anamneza slozenija, to je potrebnija kontrola i prethodna edukacija.

svakako bi bilo dobro da imamo sto vise informacija o svim privatnim EU klinikama na koje ovdasnji pacijenti idu - ocito je da ce ove informacije biti sve trazenije, nazalost.
Potpis.

Citiraj aleksandraj prvotno napisa
Prvi razgovor sa VV mi je bio malo čudan jer on nije ni pogledao moje nalaze (imam gadni hormonalni disbalans te od 2001. nemam redovita krvarenja). Rekao je da će me zbog godina ubaciti u prvi slobodan termin te da od pretraga muž i ja napravimo samo pretragu krvi na HIV itd, a ostalo nije potrebno.
Ovo W je pretpostavljam dr. V. Vlaisavljevic?
Nije dobro sto ti nije pogledao nalaze. O tome ja pricam. Ista stvar se dogodila i meni. Doduse, meni je pogledao nalaze i rekao da su uredni i da ih ne treba ponavljati. Tako sam uoci samog postupka imala nalaz hormona preko godinu dana star, a na njemu je FSH bio 9.4. Terapija je bila svega 24 gonala, tj. 2 dnevno. Rezultat - 2 folikula.

To mi je malo čudno jer ne znam kako ću reagirati na lijekove zbog cista na jajnicima, ali se nadam da ću to riješiti u dogovoru sa sestrom Jasnom kada počnem primati hormone. Prije 10 dana sam dobila program koji vrrijedi za sve
I treba ti biti cudno (bilo je i meni ali sam se prepustila njihovom vodstvu i nisam se htjela uplitati u njihov posao - tako sam ja to sebi bila predocila). Ono sto mozes napraviti jest: zvati, insistiratiti, (pisati ako je potrebno) i upozoravati. I da, to je ta traka - salju isti program svima.
Dakle, ako imas hormonalnih problema, moras reagirati i po mogucnosti imati skroz friske nalaze kad krene postupak.
Meni se dogodilo krvarenje kroz stimulaciju pa sam se bila uspanicila i prije zakazanog termina za UZV. Zvala sam sestru (i ostrila zivce dodatno jer se nisu javljali na telefon) i kad se konacno javila zamolila sam je da mi da termin prije zakazanog (zbog krvarenja), rekla je da ne moze, da se strpim. Mozda, da su me pogledali prije, mozda bi skuzili da je potrebno dignuti broj ampula, ili bi me makar smirili.

BTW, ja se nisam javljala prije na ovaj topik iz razloga da ne obeshrabrim drage cure s foruma koje su u postupku ali mozda ovim postom pomognem nekome da izvuce maksimum iz svog postupka u Mariboru, a cim ulovim komp. na duze, napisat cu cijelo svoje iskustvo u toj bolnici.

Sretno svima.