E tikice moja i mene to muči kako se Maribor priblžava, šta izabrati za stimulaciju, dosada sam radila samo jedan ICSI i koristila menopure, reakcija nije bila tako loša dobijeno 13 JS od kojih se 12 oplodilo, samo što su embriji bili užasne kvalitete, jedva dvostanični, vraćeni 2 dan. Gonale nisam koristila do sada i ne znam uopće kako na njih reagujem. A šta sada? Šta izabrati to je dilema velika? Malo me buni to što sam biraš stimulaciju, a ja jednostavno ne znam šta da izaberem.tikica_69 prvotno napisa
Ovih dana ću spremiti za Maribor još dodatne nalaze koje sam trebala uraditi i napisati uz njih profesoru jedno malo pisamce sa mojim dvojbama.
A da u postupku ICSI prvo sam krenula sa 3 menopura a onda je reakcija bila spora i doktor povećo na 4. Negdje sam pročitala da prilikom stimulacije nije dobro povećavati sa manjeg broja injekcija na veći jer se dobiju lošiji embriji već treba u početku ići sa većim brojem pa ako se burno reaguje da smanjuje broj injekcija. I to ću pitati doktora, ma sve što me interesira napisat ću mu a usput ću mu poslati i mail sa dodatnim pitanjima. Pravo ću bombardirati sa pitanjima, ipak plaća se taj postupak oko 3500 EUR pa im treba svašta napomenuti.
A ti i ja draga moja skupa u 02/2010 za Maribor i vraćamo se sa dva![]()
uvjerena sam.
![]()
![]()
![]()