Citiraj jelenkić prvotno napisa
Ovak, s obzirom da si radim friške nalaze za Beč jučer sam išla k soc.giniću po uputnicu za vađenje hormona koju mi je on odbio dati jer kako sam se ja sad to sjetila, da ne mogu na svoju ruku dolaziti po uputnice kako mi padne na pamet, da on prvi puta čuje za to i ako trebam nalaze nek idem privatno ili nek idem na W gdje sam obavila zadnji IVF pa nek mi dr tamo da uputnicu!!! Pa što ću na W ići molit da mi napiše da traži pretrage ako više ne namjeravam ići kod njih na postupak? Jel ja imam pravo na tu uputnicu ili ne? Kako vi to rješavate? Dobro da sam uspjela iskamčiti od dropće prakse barem hormone štitnjače.
Privatnim vađenjem - minimalni set ti je od spolnih hormona FSH, LH, PROLAKTIN od 2-5 dc (jedan od tih dana), progesteron 7 dana nakon tvoje ovulacije (ako je obično 14 dc tj. ako ciklus traje 28 dana onda 21, ako je dulje onda često i 25 dc). Bitno je još izvadit i TSH, hormon štitnjače. U Mariboru traže sljedeće - FSH, PROLAKTIN I TSH i možeš to uzeti onda kao minimalni set jer FSH je bitan za ovarijsku rezervu i procjenu protokola, prolaktin za ovuliranje i može se menadžirat lijekovima, TSH za očuvanje trudnoće i isto se može menadžirat lijekovima. Ili molim opću praksu da mi to piše na moju postojeću dijagnozu osteopenije. Ili molim MPO-ovca da mi napiše "molim izvaditi to i to". Socijalac ti je tu u pravu, mora imati neko pokriće, tj. većina se ne izlijeću s uputnicama, nego čekaju da netko od specijalista napiše "molim to i to". Pa ti zamoli specijalistu da napiše molim.