Stranica 19 od 25 PrviPrvi ... 91718192021 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1239

Tema: POTPOMOGNUTA U PRIVATNIM KLINIKAMA

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja sam se naručila za konzultacije u Mb telefonski 24.8. i dobila termin 23.11.
    Isti dan sam poslala i nalaze poštom i to sam rekla sestri, a ona mi je odgovorila da super da sam joj to napomenula da si zapiše da nalazi stižu.
    Termin za postupak još čekamo, ali po ovome izgleda da smo se barem za konzultacije naručili u zadnji čas prije opće navale.

I da, i meni su hormoni na VV-u. Poslala sam bez njih uz napomenu da ću hormone poslati naknadno. Samo da mi što prije počne teći ovih godinu dana do postupka.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

cure jel bi mi molim vas mogle dati broj tel u Mariboru na koji se može naručiti za dogovor
    hvala vam

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Najbolje zovi sestru na mob: 00386 31 577 101 između 14h00-14h30.
    Tako sam je ja uspjela dobiti nakon par dana bezuspješnih kontaktiranja na razne fiksne telefonske brojeve.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Vali prvotno napisa
    Mislim da je najbolje nazvat telefonom i dobiti termin konzultacija i onda na konzultacije ići s nalazima.

Gledala sam i ja taj prilog s prof. V, rekao je da upisuju za iduću godinu već, ne da se čeka godinu dana.
    Ja mislim da je bolje poslati nalaze poštom tako sam ja napravila i kad zaprime poštu u roku nekih tjedan dana ti zapišu termin, a ovako se najprije čeka na konzultacije evo sada barem 4 mj. i onda će vam tek dati termin za godinu dana.
    Ja još nemam termin za konzultacije ali bitno mi je da imam termin za postupak a ovo ću obaviti u tih godinu dana. U biti konzultacije nisu ni obavezne ako imate sve od nalaze, ali bolje je da se ide i riješe neke nedopumice barem ja tako razmišljam.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Miki76 prvotno napisa
    Tako sam je ja uspjela dobiti nakon par dana bezuspješnih kontaktiranja na razne fiksne telefonske brojeve.
    Hvala za info probat ću sutra nadam se da ne smeta ako je subota ili da zovem u pon?

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa
    ROZALIJA...MA KAKVU OBAVIJEST SU TI POSLALI? jA IMAM TERMIN U U 4 MJESECU I NITKO MI NIŠTA NIJE JAVIO, PITAO...APSOLUTNO NIŠTA! DA LI SU TI SE JAVILI PUTEM MAILA ILI?
    Hej ja sam postavila ovo pitanje jer je pčelica napisala da je požuruju sa slanjem nalaza pa sam je pitala da nije riječ o pomijeranju i ubrzavanju sadašnjeg dogovorenog termina.
    A nisam ja dobila nikavu obaijest a svakako ću ih u ponedjeljak zvati da malo ispipam situaciju pa ti javim ako bude kavih izmjena. Inače ja sam prije 5 dana poslala sve dodatne nalaze koje su mi tražili i sada samo laganini čekam protokol za koji se nadam da će stići u 11 mjesecu.

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa
    Citiraj Miki76 prvotno napisa
    Hvala za info probat ću sutra nadam se da ne smeta ako je subota ili da zovem u pon?
    Mislim da se zove od ponedjeljka do petka, ali probaj sutra za svaki slučaj, nemaš što izgubit.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi odlučili po svog otići u Prag!Dobili termin za konzultacije 17.09 :D .SL je aktualna ali me zanima da li koja rodica ide isto put Praga?
    Svima

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gizmos-meni su ponovno poslali obavijest.Već su mi jednom poslali u 4.mjesecu i sada opet s tim da su nadopunili sa naznakom o embriotransferu-ono ako je manje od 4,onda vraćaju 2.dan a ako je više onda do blastica.

luna1 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pčelica hvala.... jel ide koja u vili uskoro? Mene isto zanima ako si prvi puta išla po starom zakonu, kako dalje? Tek u 10 mj. imam konzultacije ...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj luna1 prvotno napisa
    pčelica hvala.... jel ide koja u vili uskoro? Mene isto zanima ako si prvi puta išla po starom zakonu, kako dalje? Tek u 10 mj. imam konzultacije ...
    Ja idem u Vili u pon na UZV pa ću probati ispitati kako je kod njih...

luna1 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

MARE41, zlatna si. daleko mi je 10 mjesec neznam kaj će bit s tim zamrzavanjem, sve me to muči, ramišljam o Mariboru ako tu se ništa ne riješi.....

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nini, ja isto planiram u Prag krajem godine.Ides u Pronatal?Kako si zakazala konzultacije?Napisi malo o dojmovima i kako to ide kod njih kad se vratis.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

MARE41, zlatna si. daleko mi je 10 mjesec neznam kaj će bit s tim zamrzavanjem, sve me to muči, ramišljam o Mariboru ako tu se ništa ne riješi.....
    I ja sam razmišljala o Viliju više kako bih ispitala imunologiju a onda ne znam možda se odlučim i na neki poluprirodnjak, a znaš da za Maribor treba čekati godinu dana tako da ne škodi i da se tamo prijavite a ako se stanje kod nas promjeni ili ako ostaneš trudna samo otkažeš termin

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I ja sam razmišljala o Viliju više kako bih ispitala imunologiju a onda ne znam možda se odlučim i na neki poluprirodnjak, a znaš da za Maribor treba čekati godinu dana tako da ne škodi i da se tamo prijavite a ako se stanje kod nas promjeni ili ako ostaneš trudna samo otkažeš termin[/quote]
    daj Boze da se ovo svima dogodi i prije promjene i prije maribora, ili makar 50 posto nama

luna1 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala cure, znači mogu telefonski nazvati i naručim se na konzultacije i to se čeka godinu dana, ako sam vas dobro skužila, moram još naći broj, dali kod nekog konkretnog doktora ili..... ili se na postupak čeka godinu dana.... a konzultacije su ranije... pomozite mi da mi bude jasnije

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala cure, znači mogu telefonski nazvati i naručim se na konzultacije i to se čeka godinu dana, ako sam vas dobro skužila, moram još naći broj, dali kod nekog konkretnog doktora ili..... ili se na postupak čeka godinu dana.... a konzultacije su ranije... pomozite mi da mi bude jasnije
    Ovako - možeš telefonski nazvati i naručiti se za konzultacije, to se, zasad, čeka 4 mjeseca, ali nemoj puno dvojiti da ili ne, jer ta lista raste kako postaje izvjesno da u Hrvatskoj nema ništa od izmjene rigoroznog zakona jer sad pritišću pacijenti iz cijele Hrvatske i dobrog dijela BIH koji su svoje probleme rješavali u jedno 7 državnih i 3-4 privatne klinike u RH. Postupak se čeka 12-13 mjeseci od kada zaključe da imaš odrađenu dijagnostiku - neki, kojima su drugi doktori rekli da su jednoznačno za IVF (npr. dijagnoza začepljenih jajovoda) i koji su iz daljih destinacija (Srbija, Makedonija), samo pošalju papire preporučeno i onda dobiju termin 12-13 mjeseci od kad Maribor primi papire.

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nini i ja se spremam u prag već sam bila kontaktirala s njima ali nikako da dobijem povratni mail s terminom pa sam se čula s gđom.danicom i rekla da vjerojatno mail nije stigao do njih. ja ponovo poslala mail jer mi je rekla da će mi u ponedeljak sigurno odgovorit.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa
    Nini, ja isto planiram u Prag krajem godine.Ides u Pronatal?Kako si zakazala konzultacije?Napisi malo o dojmovima i kako to ide kod njih kad se vratis.
    Da idem u Pronatal.Kontaktirali smo ih sredinom 8mj.(telefonski gsp. Danicom).Ukratko rekli naše dijagnoze i šta smo sve od posupaka radili.Za dva tjedna nam se javila i zakazali termin za konzultacije.Kaže da je praksa bolnice prije postupka otići na dvije konzultacije(ne može se riješiti poštom ili mailom).Nije nam Prag onako usput ali...Kod njih se na postupak čeka nekih 2-3mj.Kad se vratim javim detalje.
    Ameli, javi šta ste dogovorile.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hvala Rozalija, ja sam se izgleda zabunila i poslala pitanje tebi, ali svakako se javi s info kad ih nazoveš.
    Sada imam još jednu molbu za vas cure koje ste bile već u postupku, ako mi netko od vas može poslati "dugi protokol" koji su vam poslali mailom prije postupka. Pretpostavljam da svima šalju jednake pa ako nekome nije to problem da mi pošalje. Htjela bi se pripremiti jer vjerujem da će biti dosta pitanja i nakon protokola jer nisam još bila u postupku, a zanima me jako da li je dovoljno razumljiv za nekoga tko trenutno ne razumije ništa...Hvala vam!!!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Imam ja protokol koji mi je poslala jedna cura ali je u PDF formatu pa ga ne mogu spremiti na pp. (ne mogu ga kopirati) Spremi ti meni na pp tvoju adresu mail pa ću ti ga poslati.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

RPZALIJA POSLALA SAM TI PP, ALI NE ZNAM DA LI SAM POSLALA KAKO TREBA JER NE VIDIM NIŠTA U SENTBOXU.JAVI MI!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pretpostavljam da svima šalju jednake pa ako nekome nije to problem da mi pošalje....a zanima me jako da li je dovoljno razumljiv za nekoga tko trenutno ne razumije ništa.
    Draga GIZMOS,
    nemaju svi isti protokol, ni u stimuliranom postupku, ni kod FET-a. Što se tiče (ne)jasnoća, sestra Jasna će ti sve dodatno rajasniti. Nemoj se ustručavati pitati. Je li jasno ili ne, je meni teško ocijeniti budući da mi je Mb bio treći postupak. Meni se uvijek čini dobra metoda kad mi netko nešto objasni odmah ponoviti što mi je rekao da vidim jesam li dobro razumjela.

Cure ~~~~~~~~~~~~~~~~ za mariborski

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Tako bi trebalo biti, ali neki dan se vodila rasprava na forumu kako uglavnom daju isti protokol pogotovo kad nemaš puno iskustva iza sebe, pa sam mislila čisto da vidim kako to izgleda...zapravo me najviše buni to što ti unaprijed kažu kad je punkcija a nije mi jasno kako to mogu znati prije ultrazvuka i takve stvari...toliko muke oko skupljanja novaca i svega, da jednostavno ne bi htjela nešto zeznuti zbog vlastita neznanja. Svatko tko je bio barem jednom u stimuliranom ima otprilike ideju kako će to ići a meni je sve jedan veliki upitnik!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gizmos, svatko dobije isti protokol (kolicinu lijekova ti odredi dr. na 1. UZV.). Ali ti si tu da im ukazes na svoja eventualna odstupanja od standarda, pa ce se oni mozda prilagoditi tebi ako zakljuce da je potrebno... Da, kontracepcija se uzima i zato da se ustimaju ciklusi grupe zena, pa se ide grupno na punkcije, transfere, UZV-e...vidit ces i sama.

Zelim ti uspjeh! (obzirom na tvoje (mlade) godine, vjerujem da ne moze biti drugacije nego bingo)

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hvala ti fritulica, ali ovih dana sam dosta potištena i obeshrabrena pa bi htjela požurit vrijeme, ali ne ide. Drugi tjedan idem na posljednju inseminaciju pa čemo vidjet što i kako dalje!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

GIZMOS, ja ću opet ponoviti da ne dobivaju svi isti protokol. Bila sam u Mb u svibnju ove godine. Vjerujem međutim da većina dobije isti i da s obzirom da ti u potpisu piše da kod tebe nema problema i da si mlada, onda će ti vjerojatno dati najčešći. Ako bude razloga za drugačiji protokol, dogovorit će se dr.-i međusobno i dati ti neki za koji misle da ti odgovara.
    Mene su pustili bez kontracepcijskih, odnosno nisu mi rihtali termin kako im paše, već kako priroda kaže tako da sam upala u jednu malu grupicu od 4 cure (ostalo je bilo standardno 20 d.c. decap., 2 d.c. gonal). Vidjela sam da za one koje rihtaju da je veća gužva na punkciji i transferu. Ono što me je iznenadilo je da sam ja u svojoj grupi bila uvjerljivo najstarija (35), dok mi se kod "narihtanih" činilo da su starije cure. Možda je sve kriva procjena i neka me slobodno isprave cure koje su bile u takvoj ekipi.

slažem se s fritulicom da nema nikakvog razloga kod tebe za potištenost. vi ste pravi materijal za dobru bebicu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vidjela sam da za one koje rihtaju da je veća gužva na punkciji i transferu. Ono što me je iznenadilo je da sam ja u svojoj grupi bila uvjerljivo najstarija (35), dok mi se kod "narihtanih" činilo da su starije cure.
    Da, ja bila u ekipi "narihtanih", tamo sam bila jedna od mladih, sa svoje 32 godine. Dominirala je ekipa od oko 35 - 40.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni se pak ovako čini - ako se upadne s većinom samoplačniki (ne-Slovenke) onda su to starije, ako se upadne sa Slovenkama odna su to mlađe cure.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jelena, ti si znači, ako sam dobro shvatila, sa Slovenkama bila?

Dakle, "nenarihtane" su samo slovenke, a "narihtane" smo mi ne-Slovenke? I pokoja iznimka?

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Vali prvotno napisa
    Dakle, "nenarihtane" su samo slovenke, a "narihtane" smo mi ne-Slovenke? I pokoja iznimka?
    Lapsus naravno, Slovenke velikim slovom, da se netko ne uvrijedi.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni je to prava koma sa riktanjem ciklusa, neznam šta da kažem na sve to, ali samo da u MB bude bebač, nadam mu se od srca.
    I vama cure svim to želim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Rihtanje ciklusa je standard svih pacijentima preopterećenih klinika, a Maribor ih rihta dugo i dugo je uspješan. I meni je prvi put bilo koma popit antibeb, ali mi se na tijelu pokazalo lakši protokol s antibebi (nakon neuspješnog IVF-a odmah ovulirala), nego kratki protokol bez rihtanja - neovuliravanje i po 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni nariktavanje ciklusa uopce nije bio problem, znala sam da je MB najbolja opcija da dodjemo do trudnoce i dogovorila sam se sama sa sobom da cu napraviti sto god traze od mene (u granicama normalne ) jer smo puni povjerenja izabrali tim od Prof. Vlaisavljevica.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Na punkciji je bila jedna cura iz Bosne i 3 Slovenke, a na transferu samo Slovenke i ja, budući da smi mi imale više stanica pa smo imale 5. dan ET.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala ti fritulica, ali ovih dana sam dosta potištena i obeshrabrena pa bi htjela požurit vrijeme, ali ne ide.
    Joj, i ja bi htjela pozuriti vrijeme, i nikako nedje....

luna1 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure sad sam zvala dr. Reša, sestra me je prespojila, naručena sam na konzultacije 24.09.2009. u 11 sati, i rekao mi je da će pogledati nalaze i da ćemo možda biti ak treba drugi mjesec u postupku, kak onda netko čeka 12-13 mjeseci, ne kužim

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cure sad sam zvala dr. Reša, sestra me je prespojila, naručena sam na konzultacije 24.09.2009. u 11 sati, i rekao mi je da će pogledati nalaze i da ćemo možda biti ak treba drugi mjesec u postupku, kak onda netko čeka 12-13 mjeseci, ne kužim
    Problem je što ne postoje odvojeni topici za Maribor, Reša itd. pa se koji put ne razumije tko o čemu - u Mariboru se čeka, kod Reša ne.

luna1 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja pojma nemam kako doći do njega ? Ja sam sve krivo razumila ja sam mislila da je Reš u bolnici u Mariboru da je sve to isto

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja pojma nemam kako doći do njega ? Ja sam sve krivo razumila ja sam mislila da je Reš u bolnici u Mariboru da je sve to isto
    Ne. Otiđi na prvu stranicu ovog topica, imaš post Maribor i kako se tamo naručiti - tamo se konzultacije sada čekaju oko 4 mjeseca, postupak oko 12-13 mjeseci nakon što zaključe da si kandidat za IVF tj. da je dijagnostika odrađena. Reš je privatnik, radi u Postojni i u Ljubljani, Maribor je državna bolnica koji ima dio za "samoplačnike", u što spadamo mi koji nismo iz Slovenije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U stvari, barem mislim da je privatnik, to točno ne znam, ali znači radi se o dva skroz drugačija mjesta - jedno je Postojna/Ljubljana (Reš), a drugo je Maribor (Vlaisavljević i njegov tim).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Problem je što ne postoje odvojeni topici za Maribor, Reša itd. pa se koji put ne razumije tko o čemu - u Mariboru se čeka, kod Reša ne.
    Svaka cast nasim moderatoricama ali mislim da su u ovom slucaju napravile veliku gresku. Da ne bismo reklamirali? Pa kao da ne reklamiramo sada i to uglavnom samo Maribor, a manjina koja je zainteresirana za druge klinike na ovom topicu je izgubljena.
    Osim toga upravo nas Zakon sada sam po sebi reklamira privatne klinike van HR.
    Zar nije svrha ovog foruma pomoc i olaksavanje snalazenja na MPO putu? Sada smo fokusirani uglavnom na privatne klinike, tj. prakticki drugog izbora ni nemamo. I sto nalazimo na forumu? Kaos, sve privatne klinike u jednoj temi na kojoj se jedino "Mariborcanke" uspijevaju snalaziti.

Ako ovaj PDF i dalje ima primarni cilj: pomaganje forumasima, onda definitivno treba razdvojiti privatne klinike (u posebne topike).

luna1 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala sad mi je jasnije......u Mariboru gdje se svi naručujete da li je tamo jetinije nego kod Reša

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala sad mi je jasnije......u Mariboru gdje se svi naručujete da li je tamo jetinije nego kod Reša
    Ne, skuplje je.

luna1 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala......

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Potpisujem fritulicu. Ovaj topic na niš ne liči. :/

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I ja se slažem s tim. :/

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja se slažem oko razdvajanja privatnika trebalo mi je ispočetka dosta dugo dok sve pohvatam, mislim da bi bilo najbolje tako

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

u potpunosti se slažem s fritulicom i molim moderatorice da nam razdvoje privatne klinike jer se nikako ne snalazimo u ovom čušpajzu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo i moje male kapi - i ja mislim da je došlo vrijeme da se to pravilo revidira, s obzirom da je MPO situacija u Hrvatskoj bitno promijenjena u odnosu na prošlih 10-tak godina i da će se bitan broj korisnika prešaltati na liječenje vani po "privatnim" klinikama, ako ih možemo tako nazvati - Maribor, Reš, Prag itd - "privatnim" u navodnike jer ne znam točno koja je od njih privatna po vlasništvu, ali iz naše perspektive platiša sve su, u stvari.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •