Možeš sigurno i Yasmine, nazovi sestru Jasnu i provjeri koje još možeš.Strike prvotno napisa
Možeš sigurno i Yasmine, nazovi sestru Jasnu i provjeri koje još možeš.Strike prvotno napisa
Hvala ina,zvala ali se nitko ne javlja(14,00-14,30h).
Danas ionako idem na papu i briseve pa ću pitat i svog dr.
Znači,može mi prepisat Yasmine
Strike, zovi sestru Jasnu ili joj piši mail. Ja sam se u oba slučaja nakon dobivanja protokola konzultirala sa sestrom Jasnom. Svima piše Gonal F u toj tablici, a meni su onda na telefon rekli da uzmem Menopur, ja sam tražila ipak Gonal (pisala sam već o tome, imala sam neke razloge...). Pitaj onda i koja ti je alternativa za taj lijek kojeg nema, odnosno možeš li ga u Slo nabaviti.
i jedna debela vibra za vas ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jelena prvotno napisa
Ni ja baš nisam oduševljena Gonal F pošto mi je prvi postupak sa njim bilo sve nezrele j.s., a sa Menopurima došli i do blastocista. Jel to moram sad pitati ili na prvom uzv? Mada će mi onda već biti kasno za nabaviti lijekove
I ja sam bila u istoj situaciji s kontracepcijom - nije bilo onoga sto su prepisali. Sestra Jasna je rekla da uzmem bilo koju. Uzela sam ono sto je bilo, ne sjecam se naziva, samo da su u pakiranju bile 3 boje tableta (s 3 razlicita nivoa hormona) koje je trebalo uzimati odredjenim redom (npr. prvih 7 dana bijele, zatim 7 dana narancaste itd). Kad sam na kraju rekla sestri sto sam uzimala, ispalo je da je to najgora opcija, no cak i onda je rekla da ustvari nije vazno. To je bio uspjesan pokusaj, dobili smo 17 js kao nikad prije, 7 blastica, blizance![]()
Dobila sam od dr.Yasmine,htio mi dati Triqular,al ja se odlučila za prve,veli da ga žene baš i neću,da se boje,al da je ok.
I dao mi da još provjeri FSH,LH,PRL,E2 i TESTOSTERON. To ću obavit početkom 10.mj.i prije pilula. Jel to stignem pokazati dr.V? I kad ću točno znati koje lijekove ću uzimat,da ih znam nabaviti
Cure imam jedno pitanjce za vas. S obzirom da sljedeće godine gibamo za Maribor, interesira me jeste li vi odrađivale laparaskopiju prije postupka u MB. Mi sm radili HSG i nalaz je bio ok, dr. V će je rekao da laparaskopija ukoliko je nismo do sada radili nije obavezna ali mene sada muči to da li je uraditi ili ne. A s druge strane kod nas je zdravstvo katastrofa, bojim se prepustiti u ruke ovim doktorima ovdje da mi ne unište i ono što je zdravo, pa sam u velikoj dilemi a novci nam trebaju za Maribor pa mi se sada baš i ne plaća laparo i histero po privatnim klinikama jer svaki dinarčić nam je bitan.
Intresiraju me vaša iskustva, jeste radile laparo prije MB?
Ja sam laparoskopiju obavila pred 2.godine. A ako je HSG uredan,mislim da ne trebaš. Jedna cura isto imala samo HSG uredan i ne mora na lpsc, to joj rekli sad u 8.mj.u Mb
Hvala na odgovoru draga moja. Ma znaš čovjeka uvijek nešto kopka, da uradim još ovo i ovo, pa da sam sigurna da je sve ok, stalno nešto preispitujem a MM sada nije za to da radim laparo kaže haj strpi se vidjet ćemo poslije Maribora šta će biti pa onda idi dalje. a još mu u ušima odzvanjaju riječi dr. V na konzultacijama kada nakon postupka u Mariboru budete htjeli bebu prirodnim putem odradite laparaskopiju. Joj........... koje riječi. :? :? :? :?Strike prvotno napisa
Da mu se pozlate riječi![]()
I nama je rekao da ćemo nakon postupka imati bebu,a drugo dijete da ćemo imati prirodnim putem.Riječi koje stvarno podignu!
Definitivno može, ja sam ih koristila.Strike prvotno napisa
Da, ali skoro pa iz emotivnih razloga, kao što će sad tikica na HSG (u stilu da odradimo sve, baš sve, prije nego što odustanemo od pravljenja bebe) - Vlaisavljević je rekao da nema smisla kad je preskočena, Šparac u CITOu isto u principu, ali da nakon toliko transfera nije medicinski indicirana i prepustio je odluku nama. Za uspjeh IVF-a bitnija je histeroskopija budući da se u laparasokpiji jajovodi preskaču, ja sam je radila da ne bi slučajno ispala kakva endometrioza mala - na kraju histero uredna, laparo skoro pa uredna - minimalna endometrioza - jajovodi skroz prohodni. To je bilo 3 mjeseca pred dobitni transfer u Marib oru.rozalija prvotno napisa
pardon - htjedoh reći da nakokon toliko transfera nije medicinski neindicirana - imala sam 6 transfera, mislim, prije tog dobitnog
I meni je doktor V. preporučio, ali docentica je smatrala da je nepotrebno. sada mi je našla neku izraslinu na desnom jajniku, koju namjerava pratiti kroz 1-2 ciklusa, a ako se ne povuče ili što več rekla je da čemo na laparo. koliko vremena mora proči od laparaskopije do stimuliranog postupka, ili je to individualno. Kakva su vaša iskustva?
Ja opet sa istim pitanjem..kako prenosite hormone u Sloveniju..da li ih morate prijaviti na granici??? Sto se tice tableta, ja sam za sve pitala sestru Jasnu jer oni valjda najbolje znaju i uzela sve sto su oni savjetovali. U nedjelju se pocinjem pikati pa za mjesec dana na punkciju... :D :D :D :D
Bublica3, evo mailovi:
1.ivf.mb@sb-mb.si
2.ivf.amb@ukc-mb.si
3.ivf.amb.maribor@gmail.com
I ja bih molila odgovor, na koji način mogu prenijeti lijekove iz Austrije u Hrvatsku, a koji nisu kupljeni u njihovoj ljekarni već privatno od nekog, jel ih treba prijaviti ili ne i da li na granici gledaju šta imamo po torbama? Možda je dovoljan doktorov spisak što trebamo nabaviti za liječenje?
Cure sretno! Želim vam isti rezultat kao martinin![]()
![]()
GIZMOS, bolje je staviti razmak prije i poslije @ u adresama, jer smanjuje rizik od spamanja![]()
laky je već pisala negdje o tome, ona pozna carinske propise.jelenkić prvotno napisa
Mi često idemo preko granice, jedino nekada moramo otvoriti gepek. Osobnu torbu mi nisu nikad pregledavali.
Nismo imali s prijenosom lijekova dosad problema.jelenkić prvotno napisa
U okviru osobne prtljage sukladno čl.5 uredbe o uvjetima i postupcima za ostvarivanje od oslobođenja plačanja carine (NN br 5/07) mogu se unijeti i:
D) lijekovi i medicinski proizvodi u količini neophodnoj za putnikove osobne potrebe (prema mišljenju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi neophodnim lijekovima smatra se količina potrebna najviše za jednomjesečnu uporabu)
E sad, po ovome ispada da se ljekovi mogu unositi, ali u daljnjem tektu piše da kad se radi o domaćim putnicima (nama) da oslobođenje vrijedi kad kupujemo lijekove koji su u stranoj državi registrirani na listi ljekova, a u RH nisu na listi (što znači da ih nemamo di kupiti). Sad smo opet na istom i opet ništa ne znamo (jer ako lijekovi postoje u Rh onda se država mora osigurati i naplatiti uvozna davanja) kolio sam ja skužila za nas vrijede samo ona oslobođenja kad hrvatske ljekove kao putnici nosimo npr. u sloveniju. U svakom slučaju ako ovjeravate DDV na iste, vodite računa da vrijednost po jednom računu ne prelazi 500 EUR zbog uzajamnog sporazuma (dojavljivanje) i da, medicinski dokumentaciju uvijek nosite sa sobom
Jedan Gonal Pen košta taman 311 eura. Pa ako se kupuje 2, bolje na 2 računa i na dvije osobe pa oboje u red za DDVGIZMOS prvotno napisa
![]()
Eh, da, budući da smo išli češće u Sloveniju i to u 4-5 ujutro, jednom su nas pitali Slovenci kamo idemo i zašto i ... Uglavnom kad smo pokazali papir od dr. Reša su rekli da je to OK. Mi uvijek nosimo nešto a la povijest bolesti.
U Mb se ni danas nitko ne javlja,jučer ih isto zvala,na broj 386 31 577 101 Ima možda koji drugi broj?
I meni ne odgovaraju na e-mail. Bit ce da im je guzva..probaj im poslati e-mail poruku
a ja sam ih jučer uspjela dobiti,rekli su mi da nemaju slobodnog termina za konzultacije...da se javim neki drugi put...
Poslala sam e-mail jednoj ljekarni u SLO, oni imaju Microgynon (3 tablice u jednoj kutiji),dođe 10,40 eura
A imaju i Stediril m (drugi proizvođač), 1 tablica za 21 dan, dođe 3,02 eura
Ovo mi se čini neuobičajeno, jedino da ne bilježe još za 2010.-tu.ia30 prvotno napisa
vjerojatno....zvala sam na onaj br.mob-a,inače je naglasila da mogu i poslat papire pa da čekam njihovo javljanje...velike su gužveina33 prvotno napisa
Da i meni su rekli nek nazovemn krajem 9 mj. za konzultacije jer su valjda termini za ovu godinu popunjeni, u svakom slučaju dobro bi bilo poslati papire a konzultacije ćete obaviti u idućoj godini. Termin dobijete kada budu dostavljeni svi papir koje dr. smatra potrebnim.ia30 prvotno napisa
Citat (s drugog foruma) dr-a iz privatne hr klinike:
S obzirom na nova pravila Zakona, od sada ćemo raditi isključivo ICSI na 3JS, jer to daje realnije rezultate oplodnje. U tu svrhu, ma koliko stimulacija morrala biti blaga, osobno preferiram davanje Gonala umjesto klomifena. Stoga bih Vam savjetovao da zadnjih 7-10 dana ciklusa svakako uzmete Utrogestan 2x1/vaginalno ili Dabroston 3x1, na usta, ili Primolut Nor 1x1 od 5mg, kroz isto razdoblej; Gonal bi trebalo uzimati od 2. dana ciklusa.
Ni meni se nitko ne javlja u Mb iako sam u programu u desetom mjesecu...imam cesto ciste na jajnicima pa me zanima da li to trebam rijesiti prije pikanja (pocinjem u nedjelju)
Antibebi će vjerojatno pomoći da se ciste ne stvaraju, a u Mariboru te sa cistama i velikim estradiolom (kao i, vjerojatno, u drugim klinikama) neće primiti na stimulaciju jer bi stimulacija samo nahranila te ciste, ako sam dobro shvatila. Shema je ta da prije početka aplikacija injekcija za stimulaciju (gonal, menopur) moraš na kontrolni UZV - onaj koji je na protokolu označen kao 1. UZV i koji se obavlja u tvom mjestu stanovanja, to ti pada do 4 dc najčešće, tj. ne moraš zbog toga umaribor) i tek kad javiš sestri da nema cista (u protokolu ti piše "zabilježite prisutnost folikula većih od 10 mm") onda ti ona kaže da se kreće u stimulaciju. Ako postoji cista, onda se nalazi neko drugo rješenje, ali se stimulirnaje nakratko odgađa - imala je sličnu situaciju forumašica jelena, malo su odgodili početak stimulacije i super je na nju odreagirala.aleksandraj prvotno napisa
I jos..iako su m do sada hormoni bili u normali...zadnji put mi je estradiol bio izuzetno nizak, ali ocito to i nije takav bad
A ako bi neko na 1.uzv u Maribor? Kad se to dogovara? Kad ih se uopće ne može dobiti![]()
ako nekoga zanimaju cijene u austriji našla sam dobar link za kinderwunschklinik
http://www.kinderwunschklinik.at/ima...nisch_info.pdf
Pogledajte na njihovim stranicama kada ih se treba zvati na koji broj:Strike prvotno napisa
http://www.ivf-mb.net/onas.htm
Piše:
Informacije
Naročanje z napotnico
++386 2 321 24 48 od 14. do 15. ure
Naročanje za samoplačnike
++386 31 577 101 od 15. do 16. ure
Splošne informacije
++386 2 321 24 60 od 10. do 15. ure
Mi smo samoplačniki. Nije ni u pravo vrijeme lako dobiti, a ako zovete u 14 h, neće vam se nitko javiti.
Moje iskustvo je da desetak minuta stalno nazivam i u pravilu ih dobijem. Dogodilo mi se ipak da ih jednom ili dvaput nisam uopće dobila.
Ni meni se jos ne javljaju...vise ni na mail. Sada postajem uspanicena jer imam gomilu pitanja i nisam sigurna sto raditi :? :? :? Strike do prvog uzv imas vremena pa ce ti se dotle javiti, sada polako kreni s pilulama...
Naročanje za samoplačnike
++386 31 577 101 od 15. do 16. ure
A na mom protokolu piše da treba zvati od 14 do 14.30 i još piše da treba zvati samo u navedeno vrijeme. :?
bok curke!
http://www.kinderwunschklinik.at/ima...nisch_info.pdf
gledala sam ovu stranicu,da li je netko bio u ovoj klinici?
cijene su stvarno visoke
Na mom piše od 14 do 15.30 h. Ja sam ih dobila pred 20 minuta, možda sam 5 minuta zvala. Spreman papir s datumima, pitanjima i redom pitam i pišem, jer inače sve zaboravim i pobrkam.Strike prvotno napisa
Jelena prvotno napisa
Zovem ih od 14h,svakih 20-ak sek i ništa(birali ste nepostojeći broj)
Rijecanka77 je bila negdje u Beču, mislim, možda je bila i u toj ili zna tko je tamo bio, sad je trudna, pošalji joj PP.trubabuba prvotno napisa
Da, i kod njih je bio problem, mislim, u spermiogramu...