Citiraj aleksandraj prvotno napisa
Evo i ja od sinov pikalica..usla u drugu fazu bez problema..jutros imala malo krvarenje, ali kazu da je to ok ako uzimas kontracepciju prvi puta ..ima li tu tko kakvog iskustva. Takodjer me zanima da li prije pocetka uzimanjaa gonala treba ici i na uzv i analizu hormona, ili je dovoljan samo uzv..takodjer ne znam gdje u Splitu daju rezultate analize hormona isti dan (kazu u protokolu da o tome ovisi kolicina gonala)..
Krvarenje ti je OK. Ne treba ići na analizu hormona, osim ako ti ne nađu cistu, onda će ti sestra Jasna reć' da ideš izvadit estradiol, tj. E2. U Splitu ti to mogu napravit laboratorij Analiza i laboratorij u zgradi di je Cito, zaboravila kako se taj zove, ako nisam nešto polupala, oba su privatna, jedan hormon je oko stotinjak kn, mislim, bude isti dan. UZV u Splitu možeš napravit u CITO-a, i u bilo kojeg ginića u kojeg imaš povjerenja, ja bih otišla kod ovih iz CITOa kad ionako rade stimulacije i IVF pa bi u njih imala najviše povjerenja - znači, il' Šparac il' Poljak. Ovo kako se zove lab u zgradi od CITOa će ti najbolje znat cure iz ST-a na topicu Potpomognuta u Dalmaciji. Broj gonala ne ovisi, koliko sam skužila mariborski način postupanja, o nalazu hormona, nego o nalazu UZV-a, ako je slučajno prisutna koja cista na tom prvom UZV-u (na protokolu piše prijavite prisutnost folikula većeg od 10 mm), onda je upitan start s gonalima za taj ciklus i onda se vadi E2 i ako je visok, ne starta se taj ciklus, jer se na visok estradiol ne smiju primati gonali i menopuri jer oni „hrane“ cistu, ako sam to dobro shvatila.