-
Zoloft - kako ste ga uzimale na početku?
Sutra bih trebala da krenem sa terapijom Zoloftom po preporuci psihijatra. Doza je za sada 50mg ujutru nakon doručka. Ono što me je zbunilo jeste komentar doktorice opšte prakse kod koje sam došla po recept da je čudno što odmah krećem sa celom tabletom i to ujutru zbog širokog spektra nuspojava. Po njoj bih trebala barem prvih 7 dana lek uzimati po pola prepisane doze i to uveče pa kad se organizam privikne ili ako nuspojave izostanu da prebacim uzimanje leka onako kako mi je psihijatar naložio.
Ima li neka od vas iskustva sa ovim lekom? I ako ima koje su se nuspojave kod vas javljale na početku uzimanja
Napomena: pored Zolofta od sutra preventivno krećem i sa Koenzimom Q10 i Centrum vitaminima jer me internista šalje i na Torlak na analize za koksaki, adeno i još par virusa kojima se trenutno ne mogu setiti imena kao i na teleradiografiju srca. Internista, psihijatar i opšta praksa su u dogovoru oko mog lečenja tako da nijedno nije dalo lek ili dijagnozu na svoju ruku
-
clumsy mom,
to zvuci dobro i super da su tvoji ljekari u dogovoru. prijedlog doktorice opste prakse je po mom misljenju ok, premda je tih 50mg ustvari MINIMALNA doza sama po sebi i tu nisu realni problemi sa zavisnoscu ili drasticnim side-effects (dakle, kod doza manjih od 50mg nisu dokazali da djeluju, evtl.kao placebo).
zoloft je inace SSRI intibitor i prvi rezultati se vide cesto vec nakon nedelju dana, pa onda kasnije nakon mjesec-dva. u svakom slucaju, svaki covjek je prica za sebe, i samo ti ces moci da kazes da li zoloft prija i u kolikoj mjeri. osluskuj sebe (ali ne pretjerano
) pa ako vidis da ti ne odgovara (mucnina, nesanica, crne misli, smanjena zelja za sexom...) onda se moze razmisljati o alternativama (ali prvo daj vremena). nadam se da ces uskoro prijaviti dobre rezultate
-
hvala
Ipak sam krenula sa pola doze
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma