i meni su danas rekli da samo dođem do 7 ujutro, da su velike gužve..
jel zna neko može li se spermiogram napraviti u npr. četvrtak ili petak kod dr Srb?!
i meni su danas rekli da samo dođem do 7 ujutro, da su velike gužve..
jel zna neko može li se spermiogram napraviti u npr. četvrtak ili petak kod dr Srb?!
to i mene zanima, kada se radi spermiogram kod dr. Srb?
Imam jednu kolektivnu molbu:
lijepo bih zamolila sve koji su bili ili su u postupcima po novom da se priključe temi Novi zakon i njegova primjena praxi kako bi podijelili iskustva sa curama. Prije smo imali temu Jačina stimulacije-forumska statistika, ali sad su se stvari malo promijenile pa bi na novoj temi mogli razmijeniti iskustva koja će svima biti od koristi.
Kakva je stimulacija, koliko je stanica dobiveno, kad su vraćene, što je s preostalim...neke klinike uvode anesteziju, u nekima se plaća Choragon,..., itd, itd...
Hvala![]()
Spermiogram u ivf laboratoriju se radi ponedjeljkom, utorkom i srijedom. Četvrtkom se izdaju nalazi.Bea prvotno napisa
Danas smo bili po potvrdu kod psihijatra ( tamo kod očnog) i rekli su nam da od ponedjeljka oni više neće izdavati te potvrde nego psiholog u KBO.
cannisa to sam čula i ja. Imam informaciju da će savjetovanje biti u bolnici na odjelu psihijatrije uorkom i četvrtkom od 13,00 do 15,00 sati.
bok!
ja sam nova, i već danima tražim po netu iskustva iz Osk i tek sam sad našla.... :D
mi smo kod dr Šijanovića i mm ide u pon na spermiogram, pa s njim kod dr na dogovor na koju MPO.
za pravnu službu smo se raspitali i to je sve o.k. rekli su da donesemo preslike osobnih iskaznica i vjenčanog lista.
ali za psihol. ali su nam prošli tjedan rekli da idemo kod očnog. sad čitam da od pon. ipak u bolnici...
:?
ja isto u utorak prije 7 ideh kod psihijatra kraj očnog...i šta ću sad?! :/
U bolnicu se treba javiti kod psihologa, kod očnog to više ne rade....tako su mi rekli.
da, mene danas naručila za sutra u pol 2!
nataša,
za psihologa u KB se mora naručiti? ne može se samo doći, kao u pravnu službu bez unaprijed odogvora?
:/
jel se može telefonski?
evo ja došla iz KBO.m arta prvotno napisa
DA, ZA PSIHOLOGA MORAŠ NAZVAT, TRAŽIT gosp. FRENCL( psiholog) na psihijatriji ( sorry na velikim slovima) i da te naruči! kaže da je prebukirana! bili smo gotovi za nekih 40 minuta, mi smo joj bili prvi, srećom s debelim iskustvom pa smo više mi nju uputili nego ona nas!
pravnik je bio gotovo za 10 minuta, ništa nas nije pitao...
eto... a ono štpo mene sad zanima je za kontrpolu kod doktora sa nalazima, dakle idem drugi put, kakva uputnica mi treba?!
da li za pravnika treba uputnica i kada se može doći?
mojo soc. gin. mi nije da uputnicu za pravnika.
Kako je bilo kod psihologa, da li vas je gnjavila?
za pravnika ne treba uputnica, ja sam ju imala, ali ne treba! psiholog nas nije gnjavila, pitala nas malo kako to proživljavamo, jesmo složni, kako okolina na to gleda, kako se nosimo sa eventualnim neuspjehom i tako...ništa posebno..jako ugodna mlada žena!
samo što je prebukirana, dana se, dok smo mi bili, naručila nekog za idući tjedan :shock:
bila sam gotova sa pravnikom i spermiogramom u pol 10 pa sam ju molila, pošto nisam iz osijeka, das me primi, i primila nas!!nataša prvotno napisa
![]()
Hvala Nataša.
Kod psihologa idemo 27.10. u 14,00 sati pa se nadam da će me i pravnik htjeti primiti. Isto nismo iz Osijeka.
Mi isto idemo kod psihologa 27.10. u 13 sati, možda se i sretnemo! A poslije toga kod pravnika, rekli su da se kod njih može doći svaki dan čini mi se od 8 -16 sati, potvrde izdaje njih troje pa je uvijek netko tamo.
Danas sam nosila od MM uzorak sjemena u lab. -spermiogram..budući da mi je doktorica dala posudicu, ali nisu htjeli uzeti, mora on doći. Tko mi je kriv nisam se informirala, isto nisam iz Osijeka, ali nisam niti daleko 30 min. Uglavnom već dva tjedna ganjam nalaze, ali mi ništa ne ide od ruke, svagdje moram doći bar dva puta..počevši od uputnica..valjda će od idućega tjedna biti bolje!
Helou curke!!!
Dakle,konačno se nešto počelo događati!!!Dugo,predugo je trajalo zatišje... :/
~~svima~~ za debele živce~~ i uspjeh na svim poljima~~![]()
Danas provjereno;
Za psihologa se mora naručiti i to samo telefonski na br: 511-781. i radi samo utorkom i četvrtkom. Danas sam zvala cijeli dan na tel. ali se nitko ne javlja, probat ću sutra.
kako nisu htjeli uzet? i nama su dali posudicu, ali igrom slučaja moj muž je stigao osobno,sestra ESTER REKLA DA SAMO MORAMO DONIJETI unutar sat vremena?!!Vela prvotno napisa
ne razumijem.....
a ovo vađenje krvi na hepatitis, jel se to može i kad si već u postupku?
Ja sam isto mislila da moram donijeti unutar sat vremena, rekli su da je to OK kada se nosi sjeme za oplodnju, ali za spermiogram se radi još neka pretraga koja se mora napraviti u roku od 20 min. Možda da je MM donio ne bi pravili problem..
Za Hepatitis imam nalaze od 05.mjeseca, tako da to neću sada raditi. Mislim da to moraš napraviti bar prije punkcije js.
Imam još jednu novu informaciju, vezano za onu 1. stavku što moramo nabaviti - nalaz i mišljenje osobnog ginekologa- e pa izgleda da to mišljenje ne vrijedi ako je od osobnog ginekologa nego mora biti od nekog drugog dr.spec.ginekologa. To mi je rekla cura koja danas ide na punkciju, pa se stalno čuje sa dr. P. To su valjda ovaj ponedjeljak dobili pravilnike..samo sada ne znam koji doktor bi mi dao bolje mišljene od moga ginekologa, no vidjet ćemo!
da li može mišljenje drugog gin. iz KBO ili će se morati ići u zagreb, ako soc. gin. nemože da ti mišljenje?
ne, mišljenje može dati samo ginekolog koji se bavi potpomognutom oplodnjom, ali ne u KBO.Bea prvotno napisa
Kad dođete kod doktora slijedeći put dobit ćete popis klinika gdje se možete obratiti, ja imam cijeli spisak!
između ostalog i dr Šimunić, ja sam danas, po dr P. preporuci, poslala svoj ambulanti list i molbu faksom na njegovu bolnicu, dok sam to tražila od sestre koja mi sejavila sam čula kako govori svojoj kolegici valda: " još jedna iz KBO oISJEKA TRAŽI DRUGO MIŠLJENJE, i dala mi broj faksa na koji sam sve poslala. dr Š će mi, navodno, u ponedjeljak svoju potvrdu također poslati faksom!
mene dr Š nikad nije u životu vidio, ali dobro, nema veze :/
eto, toliko o tome! ja danas bila, pa znam pouzdano!
ostalo je sve ostalo isto, pravnik, psiholog u KBO, dr Frencl....
e sad ja molim za pomoć: kako krećem u prirodni IVF odmah nakon mestruacije koja je za par dana, zanima me:
1. moram li imati sve briseve spremne?
2.pošto je prvi spermiogram MM bio ok, danas sam ga podigla, mora li još koji put raditi spermiogram, a nevezano za punkciju? jer u uputama piše morfološki pregled uzorka.
eto. ako ko zna![]()
Za spermiogram neznam, ali LH trakica bi trebalo biti u svakoj ljekarni. Iako sam ja jednom imala problem-prvo pakovanje sam kupila bez problema, ali mi je trebalo još jedno hitno i odjednom nisam uspjela pronaći u cca. 4 ljekarne, imali su samo jedno pakovanje kome je prošao rok trajanjapa sam kupila takvo.. bolje se opskrbi malo prije.
Lh trake je najbolje uzeti preko neta. Kod nas su preskupe. A znala sam naći u pakovanju od 5 kom i neispravnih!
Cannisa, gdje se može preko neta kupiti? i koliko se čeka?Cannisa prvotno napisa
Ja sam naručila s ove stranice http://www.saveontests.com/Ovulation.htm
stigli za 8 dana radnih.
ne, rekao dr za nekih 2 mjeseca da bi mogli počet :/ivica_k prvotno napisa
a ja, evo, bolesna ko konj, prehlađena, sa temperaturom, užasnim kašljem, danas dobila M i sad prekosutra moram na UZV drugi dan menstruacije...
na poslu mi haotično.... jedva sam čekala sve ovo a sad me snašlo ovo sve i dođe mi da vrištim..
eto, malo da se iskukam...inače, idem ovaj ciklus na prirodnjak! uf.....
Nataša, da te utješim, ja sam imala užasne mučnine i vrtoglavice od nekih antibiotika koje sam pila zbog bakterije, tako da sam skoro odustala od punkcije, toliko mi je bilo loše. I, taj put je sve ispalo najbolje mogućeA cijeli postupak je išao nekako nakrivo, sve redom je bilo loše. Nikad ne znaš što ti je predodređeno...
znala sam da kad krene loše, krene....
ostasmo bez postupka, idemo na ciljane odnose, nakon 10 godina ciljanja....
nataša
moje je mišljenje da ništa nećeš potići u Osijeku. Pazi da se ne vrtiš u krug. Sorry na iskrenosti al to je moje mišljenje. Moje povjerenje je u KBO izgubljeno.
ZAŠTO?!" Možda ja PP??DUSICA1 prvotno napisa
Dušica1, da li si krenula negdje dalje na MPO? Nisam niti ja nešto previše optimistična, ali eto sada bar imamo neko pravo na više postupaka, pa ako ne upali od par puta u Osijeku, idemo negdje dalje..
Iako je i moj sada postupak pod upitnikom. Imam gotovo sve što mi treba od papirijade, ali tek idući tjedan ću znati kada biologinja ide na seminar (10-ak dana), ako se njen termin poklopi sa mojim onda ništa za ovaj puta. I ima još jedna stvar koja visi u zraku..da li će se pokidati vag.ultrazvuk (mislim da je mislio na onaj u sali za aspiraciju), a zbog procedure drugi se ne može nabaviti u nekom kratkom roku...
Nataša, želim ti brzi oporavak!
Vela
Eto nemam ti sto reci osim ovog sto si napisala i ta njihova totalna zbrka u radu nemam riječi. Da idem na kliniku u Novi Sad kod doktorire kod koje sam isla na preporuku. Detaljni su i naprave ti prvo sve ali apsolutno sve preglede prije postupka. Meni je na ultrazvuku otkrila da imam polip na maternici sto ovdje nisu vidjeli al su trebali s obzirom na veličinu a bila u stimulaciji i nista meni je dr jednom na folikulometriji nesto rekao kao joj vidi se nesto al nista to nije bitno. Ocito da je bilo bitno. Za njegov nalaz laparaskopije je rekla ko da ga je sarlatan napisao a sto mi je potvrdila i moja dr u Osijeku. Eto vise im nista ne vjerujem jer smo im tu ocito cista statistika. Odlucila sam se sad tamo 16.11 obavit histeroskopiju i nakon toka cu ici kod njih u postupak nakon oporavka naravno. Eto svega ja napisa al ima toga jos, samo ne zelim zbog cura koje idu u Osijek na postupak kvariti optimizam. Cura koja je zajedno samnom isla na terapije bockanja i sve ostalo do embriotransfera nije ni dosla skoro je podlegla zbog hiperstimulacije a nitko od dr nije reagirao.
dusica1, ako smijem pitati kod kojeg dr si išla u KBO?
bila sam pacijentica dr V ali i drugi su isti. Kad njega nije bilo obratila sam se dr P zbog pocetka terapije dr P je bio dosta drzak i bezobrazan kao ja nisam njegov pacijent. Mislim da smo tamo svi prvenstveno pacijenti KBO a ne da nas doktori svojatajui bahate se. Zar ne?? A pogotovo kad pocnu jedan po drugom pljuvat. Strasno.
Potpisujem!!!!!![]()
![]()
lea kakvo je tvoje iskustvo. Mada se puno stvari javno zna o KBO svi sute. Meni je dosta da budem nekome pokusni kunic i da se vjezba na meni i da budem cista statistika. A da ne pričam da mi puno pretraga nisu ni napravili a što su trebali prije postupka. Dr u Novom Sadu kad me pitala za neke nalaze ja sam samo slijegala ramenima nisam znala ni o cemu priča. Samo me pitala "pa gospođo kako ste mogli krenuti sa postupkom a da nemate te i te nalaze". Ocito da vaš dr nije svjestan rizika ili to olako shvaća. Ne mogu opisati koliko sam bila ljuta i bijesna. A tek sestre kad sam dolazila na pikanje u bolnicu ko da im je smrt dosla na vrata. Ma najgori odjel. Prosto da žena poželi da kad ostane trudna ode negdje dalje roditi.![]()
![]()
![]()
DUSICE, shvaćam tvoju frustraciju, ali ipak, stani malo na loptu. Zaista nije u redu da se na ovakav način blati cijeli Odjel ginekologije.
Ne ja nisam frustrina jer u zivotu sam prosla puno teze situacije i stojim cvrsto na lopti. Ali kako to da mi laparaskopijom ustanove zacepljene jajovode i prosirene i krenem sa stimulacijom zanemare polip na maternici jer kao to ne smeta, a kad odem dalje na pregled MOJI JAJOVODI U REDU nisu zacepljeni, a smeta polip. To su mi potvrdili i u ZG. A dr se prepucavaju pred pacijentima tako da sam to osobno dozivila. Stanje u bolnici je opce poznata stvar. Pa onda kako imat povjerenje u te dr?? to nije fustracija to je istina a to su mnoge zene dozivjele i dozivljavaju samo se suti o tome. Na folikulometriji mi je rekao da nesto vidi na mternici kao polip al nije to bitno. Kad sam prokrvarila i kad sam imala strasne bolove dr me nije ni pogledao. Ipad sam ja bila njegov pacijent. A jedna cura je skoro umrla , on ju je primio u bolnicu i vise je isto nije niti pogledao al ju je grubo odbio za daljnji postupak rekavsi da mu vise ne dolazi. Tako se ne postupa sa pacijentima. Oprostite na podugackom postu al to je moje misljenje. Ukratko u KBO su daleko od Zagreba ili bilo kojeg drugog centra sto se tice MPO.Superman prvotno napisa
Danas mi je stigao papa-cin 3. U subotu sam trebala krenuti s postupkom..Kako će sada ići stvari, stvarno neznam, koliko će mi vremena trebati da to riješim?? Nikada nisam imala nikakav cin, papa uvijek ok.
Vela, imas pp!
Ja sam bila na zadnjem AIH u svibnju prije novog zakona.
Sad me kopka da krenem na IVF.
Pitanja za one koje znaju:
1. Jel mi prvo treba uputnica od moje soc. gin?
2. Kako nabaviti drugo mišljenje?
3. Jel mogu ja posjetiti psihologa i pravnika sada, a na postupak krenuti poslje nove godine?
4. Jel se mora čekati IVF konzilij?
5. Koliko to sve traje dok se ne dođe u postupak?
Vela draga ne sekiraj se, samo pozitivno, evo moja mrvica i ja smo sa CIN II u 27.tjednu nakon 1. AIH-aVela prvotno napisa
))
Hm..za one koje znaju,gotovo isto pitanje kao i Rene 2...
Mislila sam otići sljedeći utorak kod dr.P. na dogovor za 1 mj.,pa pomislih usput odraditi i psihologa i pravnika.Što kažete drage moje djevojke,jeli to moguće?!
Koliko moram čekati na termin kod psihologa?
"Navodno" po novom moram najaviti dolazak kod drP. u antisterilitetnu ambulantu?!?
Help!
![]()