Crvenkapice drago mi je da je sve dobro prošlo.
Bljuckalice pozdrav i nadam se da ćemo i mi ostale za vama!
potpisujem u potpunosti!!!modesty4 prvotno napisa
![]()
cure, gdje na SD se radi spermiogram, kad se treba doci i kada je gotov? i dali rade detaljnu analizu i o cemu to ovisi?
nevena........evo ja sam juce bila gore.....od 9-11h rade spermiogram....gotov za tjedan dana.....posto sam ja prvi put bila u toj bolnici ne bi bas ti znala objasnit gdje ali pokusat cu kad uđes na glavni ulaz lijevo ides i ravno do lifta..prvi kat to sigurno ,liftom pa lijevo..neka me neko ispravi ako grijesim..ali samo ti mogu reci da je odmah do ambulante gdje se dolazi zbog potpomognute....pozzzz.
crvenkapica hvala, a jel rade i morfologiju takodjer?
Ja baš gledam u nalaz mm-ovak ti piše- volumen, broj spermija u ml, zatim pokretni spermiji ( progresivno p, Pokretni, Pokretni u mjestu),i onda još dio s nepokretnim spermijima......
te na kraju dijagnoza
MI amo radili obradu i na vv i ta je detaljnija, ali i čeka se puno više
Eto, ak ti to išta znači....
hvala šniki, koliko vidim nema morfologije.
a sta to jos na VV rade a ovi drugi ne da se ceka toliko duze?
Na VV imaš cijelu andrološku obradu......i morfologiju također.........ugl. nalaz se čeka mj. dana, a treba i tona živaca kako bi se naručili uopće.....malo onak..... :? :?
Mi smo sad bili na duhu i nalaz je bio kao i na VV, a to mi je najbitnije....nije da su odstupanja u dijagnozi
pa mora biti i morfologija? glupo je da je nema........kako inace znati.......i ovaj na SD je detaljnije obrađen, kazu,zato i ceka se tj.dana, ja inace u sibeniku ,splitu dobijem nalaze za 2h,nije kod privatnika.....nevena prvotno napisa
Cure, a u Petrovoj?
MM je bio tamo, nema naručivanja i ima i morfologija, samo je nalaz na engleskom :?
A čeka se tjedan dana.
Na SD ima morfologija! Upravo smo danas dobili nalaz i malo sam razočarana. Kljukam ga svim mogućim vitaminima i nalaz je sada lošiji nego prije. Ukratko asthenozoospermia, s time da je i morfologija loša (73 % nepravilnih)
Što mislite ima li uopće svrhe za AIH?
Pa ja ti se baš ne razumijem u inseminaciju, ali znam da ih prvo pročiste i odaberu, ne stavljaju one koji su loši. Tako da je tebi dosta samo jedan, ali vrijedan!A to ti je samo 2 mjeseca, eventualno 3. I nije uopće bolan postupak.
vinalina, cure su rekle da je u petrovoj gotov nalaz ist dan oko 14,00 sati.
cure mm kad je radio spermiogram na sd dobili smo nalaz za cc 30 min. radila se i morfologija!
upravo sam se vratila sa SD i oba dva srčeka kucaju :D :D !!! kad je doktorica pogledala prvo je komentirala "u koji lijepi gemini!! i meni je pokazala kako kucaju, iste su veličine i jedan do drugog su!!!
andreja jesi ti bila? nisam te vidjela danas! javi se!
Jao pa to su divne vijesti!!!! Bravo za dva mala![]()
......
korky to je sjajno. Neka tvoje mrvice liijepo rastu i budu dobar tim! :D
XMarchie37 prvotno napisa
cure hvala vam i vi se javite sa lijepim vjestima!!!!šniki prvotno napisa
šniki rekla mi je doktorica da se sada preselim na visokorizičnu ambulantu i da tamo dođem za jedno 2 ili 3 tjedna. I još mi je rekla da sve ivf trudnoće završe u toj ambulanti, naravno kod mene je i zato jer su dva![]()
![]()
svima curama!!!
Pozdrav curkama sa Sv.Duha. Ja sam iz Vinogradske, i zanima me da li kod vas na transferu doktor koristi uzv, znate ono, da vidi gdje točno odlaže zametke?![]()
AuroraBlu, na transferu sam prvo išla na uzv da mi "uzmu mjere", a potom u labos gdje vraćaju zametke. Koliko znam to je uobičajena praksa. Želim da ti ovaj prirodnjak koji čekaš bude dobitan!
Eto, a kod nas ništa... Baš ću pitat doktora sljedeći put zašto "na slijepo" vraćaju.
Hvala na info i sretno!
cure meni je sutra 8.dc. ali ja ne bih išla ujutro već u subotu, da ne moram dizat djete prerano, ,(u 6 sati, baš je počela spavat cjelu noć, jutros do 8 30) .
pa me zanima jel vikendom folikulometrija kasnije, mislim da je prije bila oko 8 30?
da ne bih ja došla prije 7 pa se načekala!![]()
evo i mene cure s novostima! nisam vam se prije mogla javiti jer sam jedva preživjela put do zg i natrag! mučnina prva i užasna! evo kod mene 1 ali vrijedno srčeko tuče ko ludo!!! sad dalje nastavljam kod svoje primarne ginekologice voditi trudnoću. korky ja sam ti bila u 9 sati,i prva na redu!!
andreja :D :D :D :D :D baš mi je drago, sad si malo smirenija....sad ja mogu malo ludovati.....ajoooooj kad će taj pon....
AnneMary mislim da je nešto kasnije, baš zato kaj je subota.....ali nisam ziher....a možda netko od cura zna.... :?
šniki nemaš pojma koje olakšanje! sad sam ja na redu da tebe tješim!!! ali bit će sve ok,buš vidla!!!!kaj se tiče folikolometrije u subotu meni su rekli da dodjem oko 9.ali sad ti stvarno ne bi znala dal stalno tak subotama rade.
andreja, bravo za tvoju mrvicu! :D
AnneMary, mislim da je sigurnije nazvati ujutro sestru i provjeriti, da ne bi uzalud dolazila! Sretno!![]()
ma sve se nešto mislim da bi vrlo lako mogla uzalud gore jer već mjesecima jako osjećam ovulaciju na lijevom jajniku, a na desnom baš ništa.
sve si mislim da tu nešto ne štima.
prošli ciklus je bilo lijevo sad bi trebalo biti desno i baš me sad zanima ima li koji folikul i da li uopće to fukcionira.
na stimulaciji su oba bila puna folikula pa je li se šta od tad promjeilo vidjet ću. baš me to muči u zadnje vrijeme. :/
andreja baš mi je drago da je sve ok :D :D !!!! pa ja sam znala da će tako biti....ja sam došla u 9.15 i već te nije bilo ali bila sam i ja dosta brzo na redu. Mene je isto pitala da li oću kod svog ginekologa ili kod njih, tako da ću vidjeti, ali mi je preporučila da ostanem na sd, vjerojatno jer su dva.andreja prvotno napisa
korky........super vijesti :D :D :D :D
andrea......... :D :D :D
AnneMary nemoj brinuti jer kod mene ti je isti slučaj, ljevi osjetim a desni nisam nikada, a na stimulaciji su oba dva jajnika bila puna folikula. I tako mi je oduvjek, a uredno sam i prirodno zatrudnjela!!! Bit će sve ok!!!!AnneMary prvotno napisa
svim curama!!!
andreja i korky, kako lijepe vijesti, ljubomorna samdivotica!
kod mene ništa novo vještice još nema :? :? trudna nisam...1.12. sam gore kaj mislite jel bi mi mogli u nešto uletjeti još ove godine... :/
ma kako ne, ja cu tek dobiti poslije prvoga.pa su mi rekli da dodem na prirodni ivf..tako da vjerujem da ces upasti. andreja,korky :D :D :D Kiara 79 a da odes do svog gin.da ti da nesto za ptocurit..npr. dabraston..to sam ja pila kad nisam dobila pred stimulirani ivf..isto nije dolazila(valjda nervoza)a inace u dan tocna... a za subotu neko je pito ja sam bila nekolikio puta..i nikad prije 9,9.30 nije bila..pzdrav svima Sniki,Lanaricakiara79 prvotno napisa
![]()
curke za one hormone od 3 dc, jel bed ak se vade 5 dan, jer meni danas dosla, pa me vikend zeznuo, na uputnici mi pise od 3-5, moram ih ponavljat, kak ste vi za sv duh, ja imam od prosle godine u 3 mj, ce mi bit ok?
a racunaj kad ti je dosla ujutro ili popodne...i to igra ulogu.....ono kao ako je popodne kasno dosla, onda sutra brojis prvi dan....
crvenkapica77 dobro jutro!marta26 prvotno napisa
![]()
marta26 meni ti je Bauman rekao ako je menga došla poslje 6 popodne onda se tek idući dan smatra prvi dan ciklusa!
joj korky kako je lijepo vidjet ovaj tvoj potpis..........TRUDNA....blizanci....neka ti je sa srecom![]()
![]()
e gle ovo,pa kad ja dođem tu nikad nema nikoga...utorak se bliži ja neurozna
ako se ide na AUH jel treba vaditi HIV i Rh ili ne...???neznalica...
![]()
marta26, hormoni vađeni 5dc su sasvim OK. Imala sam isti problem s vikendom. Nemoj se brinuti, izvadi ih u ponedjeljak.![]()
Pusa i sretno svima![]()
Joj cure zvala ja sad gore i veli sestra da sutra nema nikog, tek u nedjelju.
to će mi biti 10.dc, valjda neće bit kasno.![]()
ja isto ubrzo AIH nista ne trebam vadit od novoga....hiv..rh itd.....nista mi nisu rekli....nemoj biti neurozna.....bit ce to sve dobro....uh lako je meni to sad reci a kad ja budem isla isto cu biti nervozna...jos juce procitam da to zna nekog i bolit :/ .....a o tom ne treba ni mislit....sretno ti....kiara79 prvotno napisa
![]()
...nije strasno ko punkcija
....pozzz
pa koliko ja znam AIH ne boli :/ ,Crvenkapice a kako to da sa tom dijegnozom TM idete na AIH,a ne na ICSI?Kad krećete?