Stranica 27 od 43 PrviPrvi ... 17252627282937 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 2101

Tema: POTPOMOGNUTA NA SVETOM DUHU

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

kuc-kuc..............imali koga

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma ima al se niš nr događa, valjda. 8)

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ispravak netočnog navoda, negdje sam napisala da se na SD ne radi transfer sa UZV-om, ali sam pogriješila jer sam ja danas vidila svoju mrvicu u maternici na ekranu.
    dakle nije se radilo prije 3 godine ali sad da!
    I nisam imala pun mjehur, i nitko to nije ni spominjao.

Novost za mene su 1 inekcija decapeptyla i 2 choragona koij se primaju u određene dane poslije transfera, to prije nismo dobivali.

sve drugo je bilo super, baš sam bila opuštena , kao na plaži.

e da moram se pohvalit da sam prvi put vidila mrvicu na mikroskopu a baš sam to željela, i baš sam happy.

danas se izležavam, a bome ću i sutra, da muža iskoristim.

ne očekujem previše, samo jednu lijepu troznamenkastu betu!

šalu na stranu, otvorena sam za sve, kako bude ja sam spremna!

još samo da prođe tih 14 dana!

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ma to je mrak da se radi s uzv, bas dobra vijest. annemary drzim figeeee za beturinuuuu!!!!!evo meni se blizi 15, uff, malo me strah! iako ne znam cega doc ce mi sigurno biti supac!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Marta,draga ma doc će ti biti fenomenalan,samo budi 8) ,crvenkapice pa gdje si ti,šta nema izvještaja... :? jučer si bila na folikulometriji ili sam ja nešto zabrijala... :/ meni je danas 4.dan klomića i ništa se ne događa..sad me frka da ne budem reagirala na klomifen...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Kiara, ne brini, još je rano da bi išta osjetila.
    Bit će njih 3-4 garant. koji ti je dc?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj vinalina prvotno napisa
    Kiara, ne brini, još je rano da bi išta osjetila.
    Bit će njih 3-4 garant. koji ti je dc?
    6dc,ma pričaju curke o nus pojavama klomića,a kod mene ničega,pa možda ne bu ništa... :?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam 5 dana pila po dvije i stvarno nisam imala baš nikakvih pojava, kao da ništa nisam konzumirala. 8) (osim što mi je endometrij bio tanji)

Al to ne znači da se ništa ne događa, to ti je kao što netko osjeti ovulaciju, netko uopće ne.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kiara, thx! cure, trebam info, citala sam mislim u jutarnjem, da se ako se sve tri js oplode mi moramo sve tri i primiti natrag, da li je koja imala vec takvo iskustvo? malo me strah sve tri da mi vrate, a s druge strane nama je mala sansa da se i jedna oplodi kad je mm tako los sperm.idem potraziti u nn, mozda pise

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

[quote="kiara79"]Marta,draga ma doc će ti biti fenomenalan,samo budi 8) ,crvenkapice pa gdje si ti,šta nema izvještaja... :? jučer si bila na folikulometriji ili sam ja nešto zabrijala... :/ meni je danas 4.dan klomića i ništa se ne događa..sad me frka da ne budem reagirala na klomifen...[/quote

evo mene,,,juce sam bila da,ali ne znam jel smijem ovdje pisat ipak sam ja trenutno sam u CITA...uglavno ja isto nikakve nuspojave od klomifena,danas 9dc nista ja ne osjecam doli,,kao da se nista ne događa :? ....juce 8dc dr.veli mali folikuli mislim oko 10mm.i mislim da je rekao oko 4 ...kazem mislim jer je to sve trajalo 3min..ko na traci .endometrij kaze tanak je..ne znam koliki nije rekao..eto sutra opet put Splita...pozzz

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

da, nema o tome rijeci, valljda bi pisalo striktno da se svi vracaju, a ne bi se cudila da su taj dio i propustili, kak su pedantni u svemu to su vjerovatno malo krivo u jutarnjem napisali.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mislim da ipak ti i tm odlucite koliko ce se vratiti,,ako se oplode sve tri,,,ja isto ne bi znala koliko bi da mi ih vrate,,,ako nema zamrzavanja onda ih bace ili :? ,,,steta velika

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cure u tome i je problem. Mi moramo odlučiti koliko želimo js da se oplode. Ako odaberemo 3js, ima mogućnosti da se niti jedna ne oplodi i onda nema transfera. U slučaju da se sve oplode, sve se moraju vratiti, nema bacanja živih bića, nema zamrzavanja. U tome i je teškoća bačena na nas.
    Pa sad ti odluči!!! :? :? :? :? :?

Ali, ponavljam, ako se oplode sve tri, sve moraju biti vraćena na ET.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pozdrav cure, evo me opet u akciji, sutra počinjem s femarom i u petak sam gore. kakva je situacija, jel gužva?

baš mi je drago da su ponovo uveli transfer uz UZV, nekako mi se to ipak čini preciznije.

svim čekalicama ~~~~~~~~ za veeeeelike bete.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

vinalina, u zakonu nigdje ne pise da se sve tri moraju vratiti, bas sam citala narodne, daj mi citiraj, mozda sam negdje fulala, al toga nema, nego samo da se tri smiju oploditi, najvise tri, a za vracanje nista :? mozda je nekoj od vas bas dr to objasnio?? velim, u mom slucaju tesko da ce ista i biti od pozitivne bete u hrv a kamoli da se sve tri oplode, al ima puno cura kojima ce to fakat biti problem, pa da se znaju postaviti i argumentirati zakonom

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Čekaj da istražim!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Predmet tužbe bit će odredba po kojoj se tijekom postupka mogu oploditi samo tri jajne stanice i sve se moraju ugraditi u maternicu. Drugim riječima, oplođene jajne stanice ne smiju se zamrznuti i čuvati za sljedeće postupke, kao što se to do sada radilo. Zbog toga mnoge žene neće moći ići na postupak, a ostale će morati dodatno prolaziti bolne procedure hormonalne stimulacije i vađenja jajnih stanica.

Ovo je napisala Amalka

nije zametak nego oplođena jajna stanica

Dodaje kako su njegovi europski kolege trenutačno zabrinuti zbog situacije u dvije države – a to su Hrvatska i Poljska. Poljska je također u procesu donošenja zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Hrvatska je svoj donijela, no njegova rješenja mnogi smatraju lošima, prvenstveno za pacijente.
    – Zamjena provjerene, sigurne i uspješne metode zamrzavanja embrija s eksperimentalnom i neprovjerenom metodom zamrzavanja jajnih stanica za većinu ljudi, koji se time bave, nije etički prihvatljivo, kaže nam profesor Vlaisavljević.
    Od ograničavanja oplodnje na samo tri jajne stanice te zabrane zamrzavanja zametaka nedavno je odustala Italija, nakon četiri godine njihove primjene. Takve odredbe postoje još samo u Švicarskoj, a Njemačka je rješenje našla u igri riječima – zabranjuje zamrzavanje zametaka, no dopušta zamrzavanje oplođenih jajnih stanica. Talijanski rezultati jasno pokazuju da metoda zamrzavanja jajne stanice ne može biti jednako vrijedna po uspješnosti kao zamrzavanje embrija. Uspješnost izvantjelesne oplodnje kod mlađih žena koje su optimalno reagirale na stimulaciju ovulacije bila je smanjena, dodaje Vlaisavljević, s 40 na 27 posto, a kod parova gdje je postojao najteži slučaj muškog steriliteta, uspješnost je pala s 53 na 22 posto. Istovremeno višestruko je porasla učestalost trojki zbog odredbe da se moraju vratiti svi zameci nastali iz tri oplođene jajne stanice. Za usporedbu, uspješnost izvantjelesne oplodnje kad se za prijenos u maternicu izabere samo jedan zametak, kod SET-a (Single Embrio Transfer) u kombinaciji s mogućnošću prijenosa – jednog odmrznutog embrona dobivenog iz te iste, jedne stimulacije jajnika – veća je od 60 posto.

Nažalost, bi, al neznam to staviti u link.
    Pogledaj na Građani i građanke...Linkovi vezani uz MPO

Ali sutra ću si dati više vremena da to nađem i u nekom službenom dokumentu.
    8)

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I zaboravila sam reći, i meni je sda trenutno to veeeeelika muka, dobit ću 30 Gonala, a trebam na punkciji odlučiti koliko hoću embrija da mi vrate. Ako kažem 2 oploditi će samo 2 js. U slučaju da se niti jedna ne oplodi, nama transfera.
    A ovako bi rekla (naravno) 3, a šta ako se sve oplode, sve će mi morati vratiti. To je rizik od višeplodne trudnoće, komplikacije...

Znači JA moram reći koliko želi da mi oplode stanica i šta bi rekla? Vjeruj mi nemam blage veze, nemam pojma.

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure i ja sam tako mislila,da prvo pitaju koliko želim da mi ih vrate pa toliko oplode.Ali nije tako.

Evo ja sam čekalica bete sa sv. Duha.Krenuli smo sa menopurom.Punkcija folikula 7 oocita.
    Sa tri najbolje su radili ivf-icsi
    Sve tri se oplodile.Čekali smo peti dan.Dvije su bile lošije kvalitete i jedna savršena blastica.Pitaju te koliko želiš,jedna,dvije,tri vratiti?
    I stvarno je grozno to što sam morala odlučiti da li da riskiram sa sve tri ili da neke odbacim.Odlučila sam se na onu jednu savršenu,a za one dvije tugujem.

U petak sam imala transfer,15.12 beta
    AnneMary i meni su rekli dan poslije transfera 1 injekcija decapeptyl ali choragon ne.

Na vratima piše na dan transfera doći punog mjehura,mislila sam da ću puknuti od napuhanosti za stolom.

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure i ja sam tako mislila,da prvo pitaju koliko želim da mi ih vrate pa toliko oplode.Ali nije tako.

Evo ja sam čekalica bete sa sv. Duha.Krenuli smo sa menopurom.Punkcija folikula 7 oocita.
    Sa tri najbolje su radili ivf-icsi
    Sve tri se oplodile.Čekali smo peti dan.Dvije su bile lošije kvalitete i jedna savršena blastica.Pitaju te koliko želiš,jedna,dvije,tri vratiti?
    I stvarno je grozno to što sam morala odlučiti da li da riskiram sa sve tri ili da neke odbacim.Odlučila sam se na onu jednu savršenu,a za one dvije tugujem.

U petak sam imala transfer,15.12 beta
    AnneMary i meni su rekli dan poslije transfera 1 injekcija decapeptyl ali choragon ne.

Na vratima piše na dan transfera doći punog mjehura,mislila sam da ću puknuti od napuhanosti za stolom.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Drage cure,
    pokusavam na jednoj stranici skupiti sve informacije o zakonu. Povirite ovdje:
    http://potpomognutaoplodnja.info/ind...id=9&Itemid=56,
    a posebno:
    http://potpomognutaoplodnja.info/ind...kona&Itemid=56

vinalina, i meni bi bilo jako zanimljivo cuti odakle ta interpretacija da se svi zameci moraju vratiti zeni. Naime, talijanski zakon i hrvatski zakon se razlikuju bas u tome. U talijanskom zakonu eksplicitno pise (tj. pisalo je, prije njihovih promjena) da se embriji ne smiju ni zamrzavati (osim u vrlo posebnim slucajevima) ni unistavati. U hrvatskom toga nema. U talijanskom zakonu je eksplicitno pisalo da se svi stvoreni embriji moraju vratiti zeni u jednom istovremenom transferu. U hrvatskom ne, dapace, pise
    Broj zametaka koji se unose u tijelo žene ne može biti veći od onoga koji, u skladu s profesionalnim dostignućima i iskustvima, obećava uspješan postupak medicinske oplodnje i, koliko je moguće, ograničava rizik višeplodne trudnoće.
    (clanak 15, stavak 2). Da li je sigurno da se prvi citirani odlomak odnosi na hrvatski, a ne talijanski zakon?

korky avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj marta26 prvotno napisa
    kiara, thx! cure, trebam info, citala sam mislim u jutarnjem, da se ako se sve tri js oplode mi moramo sve tri i primiti natrag, da li je koja imala vec takvo iskustvo? malo me strah sve tri da mi vrate, a s druge strane nama je mala sansa da se i jedna oplodi kad je mm tako los sperm.idem potraziti u nn, mozda pise
    marta26 pa jesi mi živa?
    Ja sam ti bila sad u 10 mj. i istina je da uzmu 3 najkvalitetnije j.s. ali ako se oplode sve 3 još uvijek ne vračaju sve nego uglavnom dvije. Kod mene su se oplodile sve 3 i bile su jako kvalitetne, a na et su mi samo rekli da li se slažem da mi vrate dvije, i tako je i bilo. Mislim da su oni još u nekakvoj prilagodbi ili ima nešto novo :?

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ajme curke, roda šteka!!!!
    POtpisujem korky, tako je i kod mene bilo......mislim da je taj zakon još u prilagodbi, svaka bolnica ima svoju politiku koliko sam ja skužila i nema tu pravila.....sve se to nekako mijenja iz dana u dan....evo npr meni kad su radili ET nisu koristili uzv, već su mi samo prije uzeli mjeru, a znam još nekoliko cura kod kojih je tako bilo, a bile smo u 11 mj. Dakle eto i to je nekaj novo i bolje, i neka je , sve što je bolje prihvaćamo!!!!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja ne kužim više ništa!!!
    Ovo sam copy paste sa građani i građanke protiv MPO.
    Pa ovaj zakon nema veze sa logikom!!!
    Ne smiju se zamrzavati embriji koji će u narednim mjesecima biti vraćeni u prirodno okruženje, ali smijemo birati, ovaj malo lošiji neću, ili hoću samo 2 svoja živa djeteta, a treći možete baciti u kanalizaciju.
    Ja znam da ako budem htjela 2 zametka da mi budu vraćena na ET, da ću tražiti i da se oplode 2 js, inače budem imala moralnih problema sama sa sobom i nebudem imala mira cijeli život, pa koja je razlika baciti taj ne baš dobar zametak, koliko žena je iz baš takvih ostvarilo svoj san. I zato što je malo vjerojatna upravo ta opcija (trudnoća iz takvog embrija) ne znači da nije moguća.
    Koja je razlika - baciti embrij star 2 dana, 3 tjedna (abortus) ili ubiti ga kad se rodi, jer to nije samo nakupina stanica nego je živo. I kaj sam ja drugo nego nakupina stanica.
    Ili im oni služe za eksperimentiranje - e pa na mom djetetu ga nebudu vršili ako već vrše na meni.
    Nebum više filozofirala, nego nemojte me sad kamenovati. 8)

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da, zakon je pisao netko tko se uopce ne kuzi u problematiku i nije mu na pameti bila zastita embrija jer toga nema u zakonu.

J
    Koja je razlika - baciti embrij star 2 dana, 3 tjedna (abortus) ili ubiti ga kad se rodi, jer to nije samo nakupina stanica nego je živo. I kaj sam ja drugo nego nakupina stanica.
    Ja vidim razliku u tome sto zametak star 3 tjedna koji se je vec implantirao ima izvjesnu sansu da se rodi (mozda cak 80%), a zametak star dva dana u tek 1 od 7 slucajeva ce proizvesti bebu (statistika iz IVF registra). Tako da bi zastita jednog embrija starog dva dana za koji uopce nije ni sigurno a niti vjerojatno da se moze roditi, a naustrb zdravlja zene, ili naustrb zdravlja samog embrija na nacin da se riskiraju trojke cija je smrtnost oko poroda cak 15%, za mene nelogicno. Naravno, najbolje bi bilo da se taj izbor uopce ne postavlja, nego da se embriji mogu zamrznuti, jer se na taj nacin cuvaju.

Ali kako god moji embriji meni bili dragocjeni (a jesu mi dragocjeni, posvetila sam velik dio svog zivota i energije njihovom stvaranju), ipak ne mogu izjednaciti jedan predembrij s rodjenom bebom ili odraslim covjekom. Meni je za jedno dijete bilo potrebno stvoriti 31 predembrij, od kojih mi je vraceno 12. Nemam vise zamrznutih i samo jednom sam dosla do zamrzavanja. Ali razlika od onih 19 su predembriji koji nisu prezivjeli u laboratoriji tih kljucnih prvih par dana.

Mozda vinalina nisi tako mislila kad si napisala svoj post, ali me je taj post i citat strecnuo jer je to bas onako kako rezoniraju pisci ovog zakona (kako god ga lose i nelogicno napisali) - da je svaki predembrij istopravan s rodjenom bebom, i da dakle ja, kojoj je umrlo 19 predembrija u toku 4 postupka, sam u biti masovni ubojica djeca, jer eto njih 19 koji su istopravni s rodjenom bebom su zavrsili van mog tijela jer nisu imali sanse za zivot. Samo sto ti recimo kazes, tko kaze da nisu imali sanse, mozda su im sanse bile male, ali su ih imali da su bili vraceni. Pa znanost mi kaze da su sanse bile minimalne, znanost mi kaze da je smrtnost predembrija u prvih 8 dana zivota preko 80%, i da, necu imati nikakvu 100% sigurnost da li je neki od njih mogao postati beba ili nije, imam neku 90-95-99% sigurnost u tu tvrdnju ali ne 100% jer nista u zivotu nije 100%.

Meni kao agnostiku predembrij nema istu tezinu niti kao fetus a pogotovo ne kao rodjena beba. I ako treba birati izmedju vracanja 3 i bacanja jednoga, ja sam za bacanje jednoga na tom stupnju radije nego moguceg ugrozavanja zivota svo troje. A izmedju biranja oplodnje 2 ili 3, odabrala bih kao prvo vjerojatno Sloveniju gdje ne moram sebi smanjivat sanse, ali kao drugo, odabrala bih kao velika vecina ljudi ovdje 3, jer opet, tek 1 od 7 zametaka ce postati beba, i ne bi si vec u startu dodatno smanjila sanse, jer svaka negativna beta je mucenje koje ljudi ovdje predobro poznaju. I ne smatram to niti sebicnoscu - postediti sebe ili druge psihicke muke koja me jednom davno dovela do ruba propasti - jer prije svega treba postivati zdravlje i integritet odrasle OSOBE, covjeka od krvi mesa i osjecaja, prema 14% sansi za zivot jednog predembrija, koji za mene jos nije osoba.

Za mene ocekivanje buducnosti onoga sto predembrij moze postati drasticno mijenja njegovo pravo na moje tijelo ili moje zdravlje - ako on nema potencijal zivota i svejedno ce umrijeti samo ne odmah nego za nekoliko sati, dana ili tjedana, onda se nema smisla zrtvovati radi njega. Kad bih bila sigurna da ce od njega 100% postati dijete, naravno da bih zrtvovala sve sto treba. Ali kad se radi o necem izmedju, onda je prosudjivanje o tome trebam li ja zrtvovati svoje fizicko i psihicko zdravlje za jedan potencijalan zivot - tada je to prosudjivanje samo moje i nicije tudje - nije Milinovicevo, niti Bozanicevo niti Jezerincevo, niti vinalino.

I za kraj - ja sam nakupina stanica koja osjeca bol i tugu, koja razmislja, svjesna je sebe - ja sam puno vise od jedne nakupine stanica - ja sam potencijal koji se je realizirao. A predembrij nije nista od toga.

Korny77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Korny77 prvotno napisa
    Citiraj korky prvotno napisa
    evo pišem sve šta piše na papiru:

Pokretni:
    progresivno pokretni(kinetika 3/4) 1.00x10na 6/ml
    16.67%
    1.50x10na 6/ejakulat
    pokretnih(kinetika 2/3) - isto kao i gore
    pokretnih u mjestu(kinetika 2) - isto kao i gore

Nepokretni: 3.00x10na6/ml
    50%
    4.50x10 na6/ejakulat

korny77 pa kaj vas šalje na aih :? , mm ima nešto bolji nalaz od tvog i reko dr. nakon 2. aih-a da više nema nikakvog smisla i otišli na ivf/icsi i iz prve! Ma rekli su oni meni i na prvom aih-u da imam 10% šanse i to 10% jer se radi o sekundarnom sterilitetu. Pitala sam ga pa zašto onda, a on da naprosto moraju probati što prirodnije! U svakom slučaju sretno!!!1
    kiara drži se!! [/b]

rekli su nam da dva puta probamo s aih....baš to što si napisala hoče probati prvo ovako ako ne bude išlo zna se....

Danas drugi put bila na folikumetriji...
    Jučer-desno 16mm ,a danas desno 15mm, lijevo folikuli mali i endometrij folikulski 5mm- opet u petak na folikumetriju...

Da li netko zna je li ovo dobro ili...

:?

Jučer bila na aih
    dobila utrogestan 2x2 14dana
    za tri tjedna na kontrolu

zanima me zar se beta ne vadi poslije aih???? jer mi nisu ništa rekli...
    Pozzzz......

Korny77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

evo pišem sve šta piše na papiru:

Pokretni:
    progresivno pokretni(kinetika 3/4) 1.00x10na 6/ml
    16.67%
    1.50x10na 6/ejakulat
    pokretnih(kinetika 2/3) - isto kao i gore
    pokretnih u mjestu(kinetika 2) - isto kao i gore

Nepokretni: 3.00x10na6/ml
    50%
    4.50x10 na6/ejakulat

korny77 pa kaj vas šalje na aih :? , mm ima nešto bolji nalaz od tvog i reko dr. nakon 2. aih-a da više nema nikakvog smisla i otišli na ivf/icsi i iz prve! Ma rekli su oni meni i na prvom aih-u da imam 10% šanse i to 10% jer se radi o sekundarnom sterilitetu. Pitala sam ga pa zašto onda, a on da naprosto moraju probati što prirodnije! U svakom slučaju sretno!!!1
    kiara drži se!! [/b]

rekli su nam da dva puta probamo s aih....baš to što si napisala hoče probati prvo ovako ako ne bude išlo zna se....

Danas drugi put bila na folikumetriji...
    Jučer-desno 16mm ,a danas desno 15mm, lijevo folikuli mali i endometrij folikulski 5mm- opet u petak na folikumetriju...

Da li netko zna je li ovo dobro ili...

:?

Jučer bila na aih
    dobila utrogestan 2x2 14dana
    za tri tjedna na kontrolu

zanima me zar se beta ne vadi poslije aih???? jer mi nisu ništa rekli...
    Pozzzz......

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pino , slažemo se da zakon ne valja kao i mnogo čega u ovoj državi.

Korny77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa

Pozdrav,

da li si već bila na aih i kako je prošlo...
    Šta su rekli... :?

korky avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pozdrav,

korny77 ja sam bila na 2 aih-a i napisali su mi da vadim betu, međutim ja nikada nisam vadila betu jer me u onom laboratoriju uvijek izmasakriraju, ali inaće da beta se vadi i nakon aih-a.

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pozdrav svima,evo i mene nakon dužeg vremena. evo da se i ja priključim raspravi o vračanju zametaka. mene nikad nisu pitali koliko želim da mi vrate,s tim da su mi uzadnjem pokušaju koji je bio po novom zakonu vratili 2 blatociste,a oplodile su se sve 3 js. au prijašnjem pokušaju po starom zakonu oplodilo se 9 js,i opet mi vratili 2. korky jesi li ti uopće dobila moje pp?

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

eto, ipak iskustva govore drukcije,a fakat u zakonu se to nigdje ne spominje, ipak bi bilo suludo da moramo sva tri primiti natrag, di je tu moje pravo? slazem se s pino, bolje dva zdrava nego tri bolesna i jos ja bolesna na kraju, ja vjerujem da cu po toj logici, ak opce i budem srece da se jedan oplodi a kamoli sva tri!korky, eto ziva i zdrava, barem fizicki cekam sljedeci utorak da upoznam draogo dr baumana pa da mi kaze za promjenu neke lijepe vijesti!

korky avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj andreja prvotno napisa
    pozdrav svima,evo i mene nakon dužeg vremena. evo da se i ja priključim raspravi o vračanju zametaka. mene nikad nisu pitali koliko želim da mi vrate,s tim da su mi uzadnjem pokušaju koji je bio po novom zakonu vratili 2 blatociste,a oplodile su se sve 3 js. au prijašnjem pokušaju po starom zakonu oplodilo se 9 js,i opet mi vratili 2. korky jesi li ti uopće dobila moje pp?
    andrejanisam dobila tvoj pp a svaki dan baš radi toga gledam, ja sam u četvrtak na sd pa sam nam mislila pokupiti nalaze, a da li si ti uopće dobila moj pp?? I kako se osjećaš, jel sve ok?
    marta26 jedva čekam da upoznaš Baumana i da čujem tvoje mišljenje, meni je on od prve odlično "sjeo". Nekad je u nekakvim gužvama pa ponekad pomisliš da nisi dobila sve informacije ali ga zaustaviš pa ti sve izreferira! Meni je sve pogodio od prve i kad sam išla na aih reko je da su šanse vrlo male ali da mora po zakonu barem 3 puta, međutim nakon 2. puta mi je reko da li se slažem da idemo na ivf da se više ne mučim s tim inseminacijama. Vrlo je optimističan, barem u mom slučaju. Nemoj brinut i bit će sve ok!!

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hvala ti korky, al nadam se da nama nece aih ni predlagati, jer kod nas to fakat nema smisla. ocito vas sperm nije tak los, nas ti je fakat komica, nekad i bude tek 30ak spermica :/

korky avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj marta26 prvotno napisa
    hvala ti korky, al nadam se da nama nece aih ni predlagati, jer kod nas to fakat nema smisla. ocito vas sperm nije tak los, nas ti je fakat komica, nekad i bude tek 30ak spermica :/
    Ma neće tebi predlagati aih sigurno jer vidim iz potisa da ste već bili na ivf a dr. će ti svakako uzeti u obzir te prethodne postupke. MM dosta varira spermiogram, kad smo išli na 1. aih još je bilo šanse a nakon 2. aih rekli su da me neće više mučiti jer dosta varira. Hvala Bogu mi smo sve zajedno u postupku bili nešto manje od godinu dana i od početka smo na sd-u. Moja dijagnoza je sekundarni sterilitet tako da je to jedan od glavih razloga za ta dva aih-a.
    Sretno!!!!

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a joj da fakat, vidim da imas malu ljubav pa zato i je aih, logicno skroz! ja sam jako puno vremena izgubila cekajuci postupak na vv, nakon godinu i tri mj obavila jedan stimulirani, al dobro, strpljen spasen

Korny77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pozdrav,

korny77 ja sam bila na 2 aih-a i napisali su mi da vadim betu, međutim ja nikada nisam vadila betu jer me u onom laboratoriju uvijek izmasakriraju, ali inaće da beta se vadi i nakon aih-a.
    dans je 3dan nakon aih.-bole me križa,grudi...kao pred m....jeli to loše????
    doma sam i odmaram...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

korny 77,draga moja ja mislim da je to izvrsno...e,curke ja imam jedno pitanje gdje ste najjeftinije kupovale Ovitrelle,ja čula za neku ljekarnu u Zagorskoj... :/ jesam dobro čula,nemam pojma...sutra sam na folikulometriji...

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

je, je, tam je najjeftinije. drzim fige za lijepe folikulice! ti ides na stimulirani ili?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

danas bila na folikulometriji 12 dc 14mm dva folikula...endometrij 5,5mm..........nisam zadovoljna.....sta vi kazete?

ispocetka; 8dc 10mm 4 folikula
    10dc 10mm 4 folikula
    12dc 14mm 2 folikula

petak stoperica u nedelju AIH

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

A koliko komada Klomifena si ti pila na dan?
    Endometrij ti je tanak, nije ti dao estrofem?
    Ideš privatno, zaboravila sam sorry?!
    Koliko ti traju ciklusi?

Šteta što su ti dva prestala rasti, ali da su bila 4 postojala bi mogućnost za četvorke, stoga su ti za uspješnu trudnoću dovoljna 2 folikula.
    Znam da ti je teško jer kakav god bio postupak, ciljani, aih, ivf...mi u njega polažemo SVE nade.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A koliko komada Klomifena si ti pila na dan?
    Endometrij ti je tanak, nije ti dao estrofem?
    Ideš privatno, zaboravila sam sorry?!
    Koliko ti traju ciklusi?

Šteta što su ti dva prestala rasti, ali da su bila 4 postojala bi mogućnost za četvorke, stoga su ti za uspješnu trudnoću dovoljna 2 folikula.
    Znam da ti je teško jer kakav god bio postupak, ciljani, aih, ivf...mi u njega polažemo SVE nade.

klomifen 2x1....od 2 do 6dc....ciklusi mi 25-26-27 kako kad...zato mi je i cudno da 12dc 14mm folikul

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

e da rekao mi je slijedeci put 3x1 klomifen..... :shock: ..ja nisam nikad cula da to neko tako pije... :shock:

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ovako, ja sam trebala biti na 4 klomifena na dan.
    Ja sam išla prije nego što sam počela piti klomifene na uzv i vidio je dr cistu do 5 dana je bila prisutna i onda smo odustali od ciklusa sa K.

Jesi ti bila na uzv, sve bilo ok? Bez ciste? Jer kada je cista prisutna, ovulacija je malo kasnije.

Kaj odmah sljedeći ciklus ideš na Klomifene opet?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cuj 4 klomifena na dan?.....ajme jadne mi......
    koji dc si bila na uzv kad su vidjeli cistu?

ja sam bila na uzv 21dc slucajno,,bas na SD,i nije bilo nikakve ciste,a onda 8dc,krenula na folikulometriju,.......eto...
    ne necu iduci mj.na klomifen,to mi je rekao ako sad ne bude aih,,ali bit ce,onda bi pila 3x 1 klomifen jer slabo reagiram na 2x1 ..i ja sam se cudila kako odmah slijedeci mj.zar nije bolje jedan mj.pauzirat :? ...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Bila mi je cista kak ti u prošlom mjesecu, reko mi doć 1 dc, bila cista, onda 3 dc, opet i 5dc opet i više nisam mogla trošiti Klomifene. A čuj, to ti uopće nije loša reakcija, 2 tbl, ja bi rekla 2 folikula! To sa 4 tbl je najjača doza, više od toga nesmijemo.
    A nisi mi rekla kaj sa Estrofemom, ti su ti hormoni za zadebljanje endometrija, nisi dobila? Možda budeš, jer on (Klomifen) djeluje tako da spriječava rast endometrija, to nije niš čudno, ma zapravo ništa nije čudno, takav je ciklus, drugi bude možda skroz drugačiji, ah to tijelo!!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

pa koliko ja znam obično Klomifen ide 6 ciklusa uzastopce,pa onda pauza... :/

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa
    Da imaš pravo, ja sam se zbunila jer sam imala jedan ciklus s Klomifenom + 3 Gonala pa sam morala pauzirati 3 mjeseca.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa
    Da imaš pravo, ja sam se zbunila jer sam imala jedan ciklus s Klomifenom + 3 Gonala pa sam morala pauzirati 3 mjeseca.
    moguce ..a zasto je meni Buman rekao probaj sad sa aih,,ako ne uspije pauziraj mjesec dana......pa opet probaj sa aih.....i onda pauziraj mj.dana i dođi k meni za ivf...i tako cu i napraviti...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

katastrofa curke moje...jučer prva folikulometrija...endometrij 7mm,i zamislite samo jedan jedini folikul od 12 mm desno...pa to nije normalno eto znala sm da neću sigurno reagirati na klomiće,pa jedan folikul imam i u svom prirodnom zez ičega...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •