Stranica 4 od 43 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 2101

Tema: POTPOMOGNUTA NA SVETOM DUHU

kyra

Početno Evo mene opet

Potaknuta glupošću našeg novog zakona javljam se opet.
    Imam blizance začete u SV - IVF postupkom. Moje ljubaavi su sada 8,5 godina.
    Ako ikako ikome mogu pomoći - javite!!!!!
    Velika pusa !!!!!
    Držite se !!!!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cure, jel ide koja možda u postupak u ovom mjesecu?

Ja sam zvala jel mogu doći, pa mi je rakla s. Jadranka da dođem u četvrtak u pola 8 pa da se dogovorim s doktorom. Pa neće mi valjda onda reći da nemrem. Mislim, čim mi je rekla da dođem, znači mogu ići, kaj ne?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I još sam zaboravila pitati, da li imaju listu čekanja na stimulaciju ili se lijekovi nabave kod svog ginekologa, pa kad dobiješ M ideš???

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vinalina prvotno napisa
    I još sam zaboravila pitati, da li imaju listu čekanja na stimulaciju ili se lijekovi nabave kod svog ginekologa, pa kad dobiješ M ideš???

Doktor će ti napisati koje lijekove trebaš, a ti se onda moraš javiti svom ginekologu da ti ih nabavi. Ne čeka se dugo.

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nema ti čekanja ali mislim da se za stimulacije još ništa ne zna.
    Novi zakon je stupio na snagu a još nema pravilnika.
    Ja ću u prirodni krenut krajem mjeseca, rekli su mi samo da ponesem vjenčani list.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam zvala jel mogu doći, pa mi je rakla s. Jadranka da dođem u četvrtak u pola 8 pa da se dogovorim s doktorom. Pa neće mi valjda onda reći da nemrem. Mislim, čim mi je rekla da dođem, znači mogu ići, kaj ne?
    :/ A meni je neki dan rekla da ništa do 9. mjeseca i to se još ne zna kad zbog novog zakona. :/

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Javim vam u četvrtak kada dođem doma kakvo je stanje gore. Nadam se da ću ići u postupak, jer u 9 mj počinje škola, i moji radni dani, pa baš neću moći odvojiti dovoljno vremena za sebe i moje snove.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Doktor B. je još u utorak gore, onda ide na godišnji. Rekao mi je da sutra dođem, znači možda bi bila punkcija u ponedjeljak. A rekao je da ako bi došlo do transfera, netko će mi ga valjda napraviti.
    A sestru sam pitala jel imaju kakve naputke o zakonu i provedbi istoga, rekla je - niš niš, sve će se znati u 9 mjesecu.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa

:/ A meni je neki dan rekla da ništa do 9. mjeseca i to se još ne zna kad zbog novog zakona. :/
    pa i mene je potjerala i još rekla da se ljeti ne pika..na kraju imam osjećaj da nećemo u postupak još narednih dvije godine zbog svih ovih zakonskih zavrzlama, ma nek se nose!!
    Ja nemam novaca da idem van

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma ja sam trebala imati u pon ili uto punkciju, došla jučer na folikulometriju, a ja već ovulirala. U petak mi je bio folikul 14 i taj dan navečer me je bolio jajnik. Svašta mi se događalo, ali ovo nikada. 10 dan ciklusa!
    Uglavnom, rekao je B. da za sljedeći puta nezna kada bi mogla doći. Poslali su u ministarstvo oko 250 pitanja kako treba raditi, jer oni neznaju, a ovi očito nisu mislili na njih. Kaže da u zakonu nigdje ne stoji tih 6 puta, da je to samo bilo rečeno. Šta je sa prirodnim ciklusima, zamrzavanjem js, dokazivanjem bračne zajednice, komu, kako...
    Čekaju odgovore iliti naputke, a sad su na godišnjem, pa kad dođu, dok to dođe na red, pa dok oni zgruntaju, ovak ili onak...
    Uglavnom sad moram zvati u 10 mjesecu da uopće pitam dali će raditi. Koma.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa
    Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    pa i mene je potjerala i još rekla da se ljeti ne pika..na kraju imam osjećaj da nećemo u postupak još narednih dvije godine zbog svih ovih zakonskih zavrzlama, ma nek se nose!!
    Ja nemam novaca da idem van
    :shock: Itekako se pika!

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma Jadranku treba nalemati,
    mislim stvarno je žena bezz barem prema nama dvoma, zahvaljujući njoj godinu dana sam samo čekala da dođem do dr.Baumana, i ne trebam ni govoriti kako me svaki put zaboravi zapisati da sam došla iako joj se javim čim stignem, tako da me na kraju doktor jedva primi, sjedim u čekaonici ko budala kakva a svi poslije mene što su došli obave svoje, a kad joj prilazim da je pitam zatvara vrata.
    Prvi put kad sam došla da dogovorim konsultacije pita me jesam li njihov pacijent? Ja kažem da sam sad došla i da bi bila
    kaže ona ako nisi - doviđenja, ovim riječima, ja se rasplakala.. ja onda kao idem zvati telefonom da dogovorim da me ne prepozna
    Pa sam čekala 6 mjeseci za prve konsultacije,da bi mi rekao da dođem za 3mj. i tako, i kad sam prošla i laparo opet čekaj 6mj oporavka, pa čekaj Gonale na kraju kad sam ih dobila Jaca kaže ne pika se ljeti, javi se na jesen, ja reko dobro, šta ću sad..samo kad pomislim da sam mogla imati smrzliće
    I sad ovaj zakon..mislim stvarno kad ti krenu kola nizbrdo..
    Danas mi jedno dijete na poslu, onako spontano, mahnulo rukicom, ja se rasplakala ko kišna godina.....

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mmaslacak, pa stvarno ne mogu vjerovati da je tako grozna prema tebi!

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Joj ne pitaj, nije ni čudo da svaki put tamo plačem i da me Bauman zove plačko..
    Ona valjda misli mi mladi pa nek čekamo, meni je mlado 17 ne 27g

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mmaslacak - baš mi je žao što imaš tako loše iskustvo sa sestrom Jadrankom . ja sam s njom imala sasvim korektan odnos kao i svima na humanoj. još mi je sjećanju njezin topli osmjeh kad sam se spustila s babinjača da im se javim nakon poroda.

curke - držim vam palčeve da uskoro držite u rukama mali mirišljavi smotuljak. a posebnu pusu šalje vam moja Kaja !

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pridružujem se svima sa SD. Ja sam upravo tamo napravila svoj prvi aih i sada sam na čekanju rezultata. Potpuno sam zbunjena jer ne znam treba li se nadati ili se uvjeriti da će rezultati biti negativni????
    Što više čitam vidim da nema pravila i da netko s najgorom dijagnozom može prije uspjeti nego netko s najboljom,očito je stvar u sreći (koje ja nemam).
    Dajte mi kažite kako se nositi u ovom vremenu iščekivanja? Znam da se uzalud nadam i na ništa neće biti od toga ali to zrno nade me kopa i ne da mi mira.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Upravo tako kako si sada opisala, tako se sve mi osjećamo nakon trasfera ili AIH a. Zato to i zovu najgori dio cijelog postupka. Biti ili ne biti, pitanje je sad. Neznam kaj ti bi rekla, ne misliti, opustiti se... znam, znam da to ne pali, jednostavno moraš izdržati.

Ali zato imaš net, fala Bogu da se požališ, izraziš nade, strahove...
    Ali da nade ima ili nema - :? :? :?

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jel neko zna kad se dr.B vraća s godišnjeg?

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I dal koja zna od koliko do koliko radi labos za spermiogram?

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Mislim da rade od 9-11 ali nisam ziher

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

TNX, miska

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja mislim da labos radi i duže, jer smo mi jednom na aih došli na red oko podne, znači da su još u 12 radili punom parom.

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj miška prvotno napisa
    Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Mislim da rade od 9-11 ali nisam ziher
    mi smo znali i prije posla (prije 8) donijeti uzorak i uvijek su nam uzeli, tako da možeš slobodno i ranije. baš nedavno (prije mjesec dana) je MM nosio uzorak tamo i negdje oko 8 smo ga predali.

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravno prije 8, a ne prije cool smajlića

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, oni dolaze prije osam, samo ako ih nema u labosu, treba ih potražiti jer piju kavu negdje

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Molim vas da li tko treba u 9mj.ići na aih na SD???? Da li će se raditi aih uopće? Jako sam zabrinuta!!!!!!

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je sestra Pera sad u petak rekla da imaju potpunu zabranu rada svih postupaka do daljnjeg, ali najbolje da zovneš pa provjeriš.

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jim,prilikom kontrole prošli tj. srela sestru Peru, na sd se ništa ne radi do 10 mj . ,ništa ne znaju i ništa ne smiju raditi tako je ona rekla,na žalost
    gore je sve prazno i kreće

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ajoooj pa šta ću sada , napokon smo se pomaknuli sa mrtve točke i sada opet ništa . Tko zna kada će se to riješiti, možda neće ni do kraja godine.Molim sve cure koje su imale u planu postupke u 9 i 10 mj.da se jave !!!!!

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj BubaSanja prvotno napisa
    Meni je sestra Pera sad u petak rekla da imaju potpunu zabranu rada svih postupaka do daljnjeg,
    Nemrem vjerovati. Ovo je toliko žalosno da se rasplačeš od jada, tuge i nemoći. :shock:

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Drage moje, da li ste gledale dnevnik sinoć, Milinović je rekao da je 4 pravilnika izaći do kraja ovog tjedna. Valjda će se uskoro znati kako će raditi !!!! ...ako im je za vjerovati.
    Vidio se i naš dragi dr.B kako marljivo radi .

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Drage moje, evo da i vas izvjestim.

Jučer sam bila u vinogradskoj i istina je da su postupci odgođeni do daljenjega. Ne rade se ni inseminacije, ni ivf, ni prirodnjaci. Sve je stalo dok se ne donesu valjda pravilnike kako će se raditi, a oni se očekuju do 15.09.U postupak ne mogu uči ni oni koji su naručeni još u 6 mjesecu za 09 ili 10 mjesec. Nema nam druge nego čekati ili ići izvan granice...

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kate32hvala ti puno na obavijesti, jako sam žalosna i razočarana kao većina ovdje. Iako se nadam da će donjeti pravilnike vrlo brzo kada se sjetim kako "brzo" donose ostale akte sumnjam da će biti brzo .

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jel naš doktor ordinira ili se još uvijek sunča?
    Nazvala bi da malo popričamo

Ajde ako koja zna jel se vratio nek javi, pliz

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Negdje je jedna cura napisala da počne raditi u utorak ujutro.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Molim Vas cure ako se koja čuje s dr. sa SD neka nam javi šta kažu oni tamo kako ćemo sada na postupke !

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni zauzeto cijelo vrijeme kad zovem..
    Sutra idem tamo, face to face.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mmaslacakdrzim fige, odi tamo u ime svih nas, i ja bi da sam barem maaalooo bliže. Molim te javi nam šta si saznala !!!!
    čekamoooooooooooo

kandela avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

cure nemojte se sekirati, imam info da cemo svi nastaviti u 10 mjesecu normalno sve postupke, svaki zastoj cemo morat prijavit ministarstvu

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kandelaiz tvojih usta u Božje uši, to znači da ja idem na postupak u 10mj. :D . Valjda će nam Bog pomoći jer samo iščekivanje drugog postupka nakon prethodnog neuspješnog je jedino što me drži.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ćao,nova sam na ovom forumu,a kako vidim da ste vi sve sa hrpom iskustva pa sam mislila da možete pomoći.U utorak sam narućena kod dr. Baumana,prvi put i totalno me frka i nemam pojma gdje je to jer nikad nisam bila tamo(znam gdje je bolnica),koje nalaze moramo nosit imam hormonalni status i spermiogram i gin nalaz-ti nalazi nisu baš novi nekih 6 mj. :/ pomagajte neznalici...

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kiara79 dobro došla i ostala trudna što prije
    ponesi sve nalaze koje imaš bez obzira na starost jer ionako ćeš morati prije postupka napraviti nove to je čist okvirno da dr vidi o čemu je riječ ,sigurno si pročitala da je naš drB. divan doktor i to je istina nemoraš biti u nikakvoj panici
    sterilitetna ambulanta se nalazi na prvom katu ,kad uđeš na glavni ulaz bolnice ideš lijevo hodnikom skroz do kraja udeš u prostoriju ginekološke ambulante prođeš vrata ravno pa lijevo na prvi kat i to je tu
    eto u kratko šaljem malo trudničkog virusa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sretno

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Lambi,puno ti hvala,na informacijama a i za dr.sam ćula da je odličan.Želim ti ugodan i miran ostatak trudnoće.A još kad bi mi netko htio odgovoriti koliko se dugo čeka od 1.pregleda do postupka?please... :?

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa zavisi..ja sam recimo 2 i pol godine kod njega i nismo napravili ništa, tj puno toga jesmo ali IVF/ICSI nismo..najviše vremena sam izgubila na nalaze iako sam imala sp.hormone 3-5DC, svježi PAPA test, hormone štitne ne starije od godinu dana, koji su BTW bili u redu, on je tražio da ponovim pa par spermiograma itd. pa sam bila na operaciji kod njega (iako je i tu bilo sve ok, znači bezveze sam se podvrgavala tome), i tako...sve kako mi govorio ja slušala, umjesto da sam pobjegla odmah, sad bi imala smrzilće, ali eto..Ne mora značiti da će kod vas tako biti!
    Koja vam je dijagnoza?

P.S. Dr je super, da ne misliš kako ga crnim, ali eto jednostavno je tako bilo.

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa
    Lambi,puno ti hvala,na informacijama a i za dr.sam ćula da je odličan.Želim ti ugodan i miran ostatak trudnoće.A još kad bi mi netko htio odgovoriti koliko se dugo čeka od 1.pregleda do postupka?please... :?
    hvala
    kod nas ponovljeni nalazi bili uredni tako da sam za 2 mj., bila u postupku,sve ovisi o dijagnozi i nalazima

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

a joooooooooj 2 i pol god. :shock: katastrofa...a Lamdi 2 mj. ma nema dijagnoze kod nas sve ok. ja sam operirala štitnjaču i hormoni su me zezali al sad pod th.je sve ok.trudimo se 2 i pol god ali ništa a svi nalazi uredni.

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i kod nas je bilo sve ok pa 6 god.ništa ,idiopati
    tek kod punkcija u stimuliranom i prirodnom ciklusu vidjelo se da moje jajne stanice nisu bile baš dobre i loše sam reagirala na stimulaciju,znači tu je bila kvaka ,jer sam ostala trudna nakon prvog transfera( kada smo konačno dobili dobre stanice koje su oplođene )

ma brzo ćeš ti u postupak samo da počnu raditi što prije
    javi kako je bilo na konzultacijama

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

i ja se nadam da ću brzo u postupak,i da ću konačno dobiti svoga anđela.U kojem si ti tjednu Lambi?Javim se sutra kad ću znati nešto više.Azašto tu cure tako slabo pišu?... :?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i ja se nadam da ću brzo u postupak,i da ću konačno dobiti svoga anđela.U kojem si ti tjednu Lambi?Javim se sutra kad ću znati nešto više.Azašto tu cure tako slabo pišu?... :?
    zato sto trenutno nema postupaka, izasao je novi katastrofalni zakon, koji ce nam svima koji moramo ici na IVF otezati zivot i smanjiti uspjesnost.

Nazalost, drage cure, to je tako...... Milinovic je ovim zakonom unazadio Hrvatsku u smislu medicinski potpomognute oplodnje. Italija koja je imala slican zakon s istim restrikcijama je dozivjela pad uspjesnosti za 70% (to je za ocekivati da ce se i kod nas desiti) i poceli su masovno vani odlaziti na postupke. Zakon je pao na Ustavnom sudu ali samo dio, ali je steta ucinjena tijekom godina s takvim zakonom GOLEMA

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moram potpisati Kadaunu. Postoji topic Potpomognuta u privatnim klinikama, gdje je sad totalna zbrka. Nove cure se ne mogu snaći, jer su sve klinike u jednom topicu, a koliko vidim sada tko ide u postupke, ide u Sloveniju ili Češku. Bilo je i cura u Austriji, ali u zadnje vrijeme ne vidim da netko ide.

Stranica 4 od 43 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •