niš mi se to ne sviđa...ja bila danas na konzultacijama kod dr.B,pogledao je nalaze,moram napraviti briseve i progesteron i doći za mjesec dana.Nakon toga hsg.
niš mi se to ne sviđa...ja bila danas na konzultacijama kod dr.B,pogledao je nalaze,moram napraviti briseve i progesteron i doći za mjesec dana.Nakon toga hsg.
nemoj se sekirati, to ti je normalni hodogram i dio dijagnostike..... a i s novim zakonom ce se morati dokazati da ti/vi morate na potpomognutu oplodnju i posebno ce se morati dokazati na koju vrstu. Imate li jos neku dijagnozu od ranije?kiara79 prvotno napisa
Oprosti Kiara, tek sad vidim da nemate dijagnozu ali ocito da HSG nisi radila sto on sigurno mora raditi. Bez toga, posebno u mladim godinama, te nece niti jedan doktor slati u postupke.Kadauna prvotno napisa
HSG-om ce ti provjeriti prohodnost jajovoda......
znam da mora, i ne sikiram se zbog toga jer mislim da će sve biti ok.ne mi nemamo nikakvu dijagnozu od prije osim moje štitnjače kak sam već napisala.a dr.B smatra da je ona uzrok,jer su mi ciklusi bili koma,svakih 55-72 dana i on misli da u to vrijeme nije ni bilo ovulacije pa nikako nisam ni mogla ostat trudna.Al dobro bitno da smo mi krenuli jer me to iščekivanje iz mjeseca u mjesec izluđivalo i onda dobim mengu,pa sam u depri i tako.Sva sreća da imam predobrog muža koji tako dobro podnosi moje mušice i napade plača-bez razloga,i koji je fakat uvijek uz mene.
Ma mislila sam da mi se ništa ne sviđa ovaj novi zakonLambi prvotno napisa
kiara79 prvotno napisa
,uz nas biti će ti lakše jer sve smo mi tu koje smo to prošle ili prolazimo ,čeka i tebe tvoja beba
kaj se tiče zakona![]()
Hvala ti Lambi.danas idem kod soc ginića da mi da uputnicu za prigesteron, amožda da odem privatno? :? Jel netko zna jel ima lab u Medikolu,to mi je usput -blizu radim,i da sredim te briseve,joj nadam se da neće biti nikakvih životinja,al kakve sam ja sreće...
rekla Jadranka još ništa.Jim prvotno napisa
![]()
kad si trebala ići na 2.AIH' jesi li radila hsg,kod B ili nekog drugog?Jim prvotno napisa
Cure,evo ja sam danas zvala odjel pa mi je sestra rekla da zovem tek krajem mjeseca jer će tek onda sve znati što se tiče novog zakona. Do tada rade samo s parovima koji su već počeli sa terapijom
A KADA SU ONDA POČELE S TERAPIJOM???
I MI BI PA NEMOŽEMO, KAK ONE MOGU, MISLIM, NJIH SE ZAKON NE TIČE ILI JE NEŠTO NE REZUMIJEM?
Inače,ovo je prvi put da sam na nekom forumu a priključila sam vam se jer se nadam da vam svojim skromnim iskustvom mogu dati barem malo nade i podrške u ovome što prolazite. Moje iskustvo sa cijelim IVF postupkom u SD bilo je predivno. Ne samo zbog toga što smo uspjeli od 1. puta, nego i zbog Dr. B., njegovog tima, sestara i ljudi iz labosa. Zaista nemam riječi koliko su ti ljudi prema nama bili divni i puni podrške i pozitivne energije.U takvoj situaciji bez obzira koliki si stručnjak (što oni bez sumnje jesu) mislim da je još važnije biti čovjek.Ostat ćemo im dužnici do kraja života.Do dolaska u SD imali smo sve same traume i šokove sa samoprozvanim 'velikim stručnjacima' u Dubrovniku od kojih nismo dobili niti jednu korisnu informaciju a o ljubaznosti da ne govorim.Da smo slušali mog ginića, ja i mm bi još sjedali u njegovoj čekaonici pitajući se zašto ne možemo imati djece i nastojali se opustiti jer 'sve je to u psihi'No, da se vratim mom iskustvu sa SD, tijekom cijelog postupka,kad god sam bila naručena,nisam čekala više od 5 minuta. Ako sam bila naručena u 8h-u 8h sam već bila u ordinaciji, a oni ljubazni i nasmiješeni. Ma nevjerojatno! Totalno suprotno od priče moje prijateljice koja ide u VV i tamo doslovno nosi ruksak sa hranom,pićem,novinama i igricama da bi si nečim prikratila čekanje od ponekad i 5 sati. Vjerujem da i to ima dosta utjecaja jer nakon par sati čekanja , sigurno ne možeš biti opušten i smiren.Uglavnom,punkcija je prošla bez traume,vrlo brzo,malo bolno ali uz ogromnu podršku tima tako da se te boli za par minuta više nisam ni sjećala (a i što je malo boli u usporedbi sa vlastitim djetetom). Izvađene 3 JS, 2 oplođene i vraćene. Transef nisam ni osjetila.Za 12 dana- pozitivan HCG :D Sad sam u 5. mjesecu i bebač već igra nogomet u trbuhu. Sigurna sam da i vas vaši bebači čekaju. Samo mislite pozitivno. Ako vas interesira što od 'tehničkih ' podataka, slobodno pitajte. O tome ću u sljedećem postu da sad ne gnjavim previše.Od sveg
vam želim sreću i držim palčeve da se ova katastofa sa zakonom
sredi pa da se konačno možete 'baciti na posao'
vinalina wrote:A KADA SU ONDA POČELE S TERAPIJOM???
I MI BI PA NEMOŽEMO, KAK ONE MOGU, MISLIM, NJIH SE ZAKON NE TIČE ILI JE NEŠTO NE REZUMIJEM?
Nije ni meni baš jasno,ali sestra mi je tako rekla. Pretpostavljam da su krenule sa terapijom prije 2 mjeseca jer kod mene je to otprilike toliko trajalo (tablete+injekcije). Vjerujem da im, kad su već krenule sa svim tim silnim hormonima, nisu htjeli ili smjeli prekidati terapiju, jer za ponavljenje cijelog postupka bi morale čekati najmanje 6 mjeseci. Stvarno ne znam, to je moje osobno mišljenje. Ja sam zvala da se raspitam za prijateljicu koja bi isto krenula s terapijom a sad je na čekanju kao i svi. Sramota što sve ljudi moraju prolaziti, povrh svi problema koje imaju, radi budala koje sjede u vladajućim foteljama (a naročito jedne) i kroje nam živote i sudbinu a nemaju pojma o ničemu niti ih je briga.
(tablete+injekcije)
Sad sam zbunjena još više. Kakve tablete i inekcije, misliš klomifen i gonali ili kontracepcijske prije stimulacije?
Inače ja sam bila prije 2,5 godine išla na postupak stimulirane na SD i primala sam SAMO Menopure, bez predhodne kontracepcije, bez Suprefacta (ili tak nekak) i naravno nije ništa bilo. To me je jako razočaralo, pa sam pauzirala neko vrijeme, misleći koko su to napravili šalabajzerski, ali nakon godina sam se ispuhala, i starija sam, pa mu mogu reći - e ne tako sad ja znam kako! Ikrenula dalje u postupak. Baš sam potrefila vrijeme kada ću. sad kad razmišljam, da me nisu za... možda bi već do sada bilo nekakvog pomaka. Ali valjda mi je to sudbina. Inače, dr. B. je fenomenalan što se tiče međuljudskih odnosa, zato sam se i vratila, nije to tako u svim centrima.
Muzic78 kakva je bila tvoja terapija na SD? Sve od početka, molim!
Jesi ti bila prije postupka na lpsc?
Jer ja sam nakon toga propalog zadnjeg puta na SD imala lpsc i rekli su da je koma, i da sam bila zatrudnila, da bi se igralo o mom ili djetetovom životu, tak je loše bilo, pa me to utješilo.
Ja valjda onda imam najružnije iskustvo sa OB Sv.Duh, em sam čekala satima iako sam naručena bila, i nikad ali baš nikad nisam bila u ordinaciji kod njega duže od 5min.(5min sam bila samo kad mi je objašnjavao kako će mi raditi operaciju, a poslije op. me nije ni pregledao, u bolnici ležala 5 dana, samo mi zadnji dan došao dati otpusno pismo.)em za sljedeći put samo za konsultacije čekala koji mjesec, em mi proletiše dvije i pol godine kod dr.Baumana na jedno veliko ništa....nikakav postupak, a došla mu sa nalazom oligoastenoteratozs.
Ma neću kod njega više, nema šanse..
mmaslacak tako je i meni bilo, samo što sam si mislila ima nas puno, kad bi sa svakom puno pričo... Jest da ima i on svojih boljih ili loših dana, ali ja ga tam smatram samo kao sredstvo mog zatrudnjivanja (a ne on mene). Ja sam isto izgubila 2 godine kod njega, na glupostima, ali ovo što ti pričaš nadilazi svaku normalnost.
Ali ovo poslije operacije da ti nije došao, to je prestrašno.
Jesi već odlučila kamo ćeš? Privatno ili???
Zanimljivo kako su iskustva različita. Ja nikad nisam požalila kaj sam otišla na SD.
Ali, najžalosnije od svega je to kaj sam prošli tjedan u 7.30h bila u onoj gore čekaonici, a ona je bila PRAZNA, prazna, prazna...
Drage moje,
Totalno sam zbunjena svime u medijima... :shock:
U lipnju sam išla na stimulaciju i ništa...
Može li mi netko reći da li se radi IVF za stare pacjente u prirodnom ciklusu?
Hvala
Zasada ja nisam mogla, mislim da je odgovor NE, zasad. Cekamo svi s nestrpljenjem razvoj situacije. Na početku 10 mjeseca budemo valjda nešto znale konkretno.
Bila sam na konsultacijama u Vinogradskoj, rekao mi dr.Tomić da ponovim briseve jer su stariji od godine i ovo po novom da se testiramo muž i ja na HIV 1 i 2, VDRL, Kg i Rh (to već imamo) i hepatitis B i C, i rekao mi čim nabavim nalaze da mu se javim, da se nada da će se do tada ove zamrzlame riješiti i da idemo u odmah u postupak.Mi smo jako sretni da je tako jer nema od čekanja ništa.
A to poslije operacije je stvarno tako bilo, ujutro vizita, svakoj ženi dođe njen doktor, samo ja sama, taj zadnji dan mi je došao na minutu, dao otpusno i rekao da se javim za mjesec dana na kontrolu, da donesem uputnicu za pregled, ja došla donijela, on pitao kako sam, natipkao na mašinu: Pacijentica subjektivno dobro, javiti se za kontrolu za 6mj.Još mi u hodu rekao da pokušamo kućnu radinost (ne znam s čim jel ima samo 3% da valjaju).
Ja opet došla, opet nikakav UZV, sad će već godina dana od toga..
Ma nema veze, nisam zadovoljna i zato idem dalje..
mmaslačak, jel sam ti rekla da nečeš puno čekati! A što ti je rekao dr. Tomić, kad bi mogli krenuti sa postupcima?
![]()
Pa eto on se nada dok donesem nalaze, a mislim, ako se dobro sjećam da sam zadnje briseve čekala 14 dana, valjda nešto riješi, natuknuo je da će u Vinogradskoj biti P&P savjetovanje, tako da nećemo morati hodati naokolo, a najviše me oduševilo to kad je rekao:
Ivana, bez obzira što je kod tebe laparoskopski dokazana prohodnost jajovoda, bez obzira što su ti sp.hormoni svi za peticu, bez obzira na redovne ovulacije i progesternon na 21DC školski, jedina šansa za trudnoću je IVF/ICSI.Šanse za prirodno začeće su skoro nikakve, jedino čudo, a i to je moguće, ali nećemo čekati.
Ja sam se skoro rasplakala, to sam ja već odavno znala, odavno molila dr.Baumana, ali ne on mene pošalje kući da se trudimo još 6mj. prirodno!
Da, jer oni u Vinogradskoj, čim si imlala lpsc i dijagnozu zaštopanih jajovoda, ne vide ništa drugo osim IVF/ISCI, zato što je i lpsc upitna radi jako osjetljivih jajovoda. I meni je T. rekao da sam klasični primjer za IVF/ISCSI.
Evo da se opet uključim. Jako mi je žao cure što ste imale takva loša iskustva.Ne mogu ni zamisliti kako je to kad 2 godine čekaš da kreneš u postupak.vinalina prvotno napisa
Vinalina- vidiš da se ipak u lošim stvarima ponekad nađe i nešto dobro. Sad barem znaš u čemu je problem, pa ga možeš krenuti rješavati jer nijedan problem nije nerješiv.Najgore je zapravo ne znati što ti je. Ja nisam išla na LPSC, ali sam išla na HSG u dubrovačkoj bolnici koji je,by the way, bio užasan i traumatičan, ali to je već druga tema. Uglavnom dijagnoza:neprohodni jajovodi i to je zapravo bio jedini problem. Sa svim ostalim mi je sve bilo ok. Naravno, svaka terapija se razlikuje jer je svaki par različit pa je onda sve to individualno ali evo kako je išla moja:
-1. dan terapije-prestala pušiti (a inače sam bila strastvena pušačica. Sve za bebača!)i počela piti folnu kiselinu
-14 dana pila kontracepcijske tablete
-sljedećih 10 dana injekcije Decepeptyla
-sljedećih 10 dana injekcije Decapeptyla i Menopura
-dobila injekciju Orvitrellea i sljedeći dan išla na punkciju
-počela s Utrogestanom(vaginalno-koristila do 12.tjedna trudnoće) i Estrofemom(oralno-koristila do 6.tjedna trudnoće)
-nakon 3 dana došla na ET i dobila još dvije injekcije Choragona
ET nisam ni osjetila. Ležala sam u labosu još pola sata, ali mi je psihički bilo najteže nakon toga se dići jer nekako imaš osjećaj kao da će sve to dolje ispasti. Najmirnija bih u tom trenutku bila da su me onako sa nogama u zraku prenijeli u auto. Naravno, to nema veze s mozgom ali onako ludoj od hormona, ženi svašta padne na pamet. Znam cure koje su se direkt nakon ET-a drndale satima u busu i išle raditi pa im se primilo. Zaista nema pravila. Ja sam mirovala 7 dana (iako kažu da je dovoljno 3), za svaki slučaj.
Tijekom cijelog procesa mm je, kao i uvijek, bio najbolji muž na svijetu tako da se doslovno radi ničega nisam dizala s kauča. Preuzeo je na sebe kuhanje,čišćenje i pospremanje a naučio mi je davati injekcije (naučila ga je sestra u ambulanti) tako da smo se točno držali vremenskog rasporeda i nismo morali svaki dan ići u ambulantu. Ma ne moram vam ništa više govoriti, on je moje čudo! Inače, kažu da bi tijekom terapije trebalo što više mirovati što meni nije bio problem jer sam od svih tih hormona stalno bila umorna i pospana.Psihički sam bila potpuno neuračunljiva,užasne promjene raspoloženja-totalno ludilo.Opet kažem, sve je individualno,svatko drugačije reagira.
I eto, nakon 12 dana napravili smo betu koja je bila pozitivna. Nismo mogli vjerovati svojoj sreći! Kad smo nakon 3 tjedna došli na prvi pregled u SD, ne mogu vam opisati kako su se ti ljudi veselili i bili sretni skupa s nama! Zaista ćemo im ostati dužnici do kraja života, jer bez njih i naravno, Božje pomoći, ne bi bilo naše najveće sreće u životu koja treba doći na ovaj svijet u siječnju. Eto drage moje, nadam se da nisam previše udavila. Želim vam još samo poručiti da ne odustajete. Samo naprijed, smireno i mislite pozitivno! Želim vam da i vi svoje male ljubavi ljubite i grlite već sljedeće godine!
Nisam ja imala dijagnozu zaštopanih jajovoda!vinalina prvotno napisa
Ja sam bila kao "bombon" prije i poslije laparo.
Nije imao što ni da radi, al eto odradio je i to.
Dakle da se razumijemo moji jajovodi nisu bili začepljeni, niti kakve priraslice ma ništa!
Rekao mi da sam ko djevojčica![]()
Ma nemam riječi.
Prema svakome kak mi se svidi, pa udri.
Music, ja kada sam išla na stimuliranu na sd nisam ništa od bilo kojih tableta, inekcija masti, šprica... dobila, ništa osim Menopura. I daj reci, da li bi to uspjelo tebi ili bilo kome drugome da je imao takvu terapiju. Velim dr je kako prema kome, nekome da lošu terapiju i zna odpočetka da je loša i da od toga neće biti ništa, a za nekoga se dobrano pobrine, i naravno, onda ima uspjeha. Zahvaljuj dragomu Bogu sšto si ti bila jedna od ovih druih. Ja to nisam bila, ali sada ću ga natjerati da mi da DOBRU terapiju, jer sad znam i ja biti bezobrazna. Puno je to godina i šalabajzerskog posla.
I da Music, kako si ti imala začepljene jajovode, a nisi išla na lpsc, koji je to razlog?
Maslačak, sorry, nisam znala da nisi imala začepljene jajovode, mislim to bi bio dobar razlog za lpsc. Inače neznam radi čega bi drugoga morala ići na tu operaciju, bez neke dijagnoze, pa kaj ti je radio na toj laparaskopiji. šta ti piše u otpusnom pismu. Kako se ljudi poigravaju s tuđim živcima i životima, grozno.
malo lutam po forumu i citkam...vinalina prvotno napisa
vinalina, nije mi jasno sto jos radis na SD ako imas takvo misljenje i sko dr. ne radi u tvoju korist... pa bezi Jankec!!
A gdje bi išla?
pa na Vuk Vrhovac, Vinogradsku, Petrovu..... ja sam na VV i pre prezadovoljna sam s cijelim osobljem. dr.-i su fenomenalni!!! i koliko cujem i vidim, svi tamo su zadovoljni. jedino nema anestezije kod punkcije... nisam bila ni na jednom postupku (1. je trebao biti u 9.mj. ali je stopiran zbog zakona) ali je sve islo brzo i po spagi! dosla sam tamo u 4.mj. i u 7.mj. bi bio prvi postupak ali mi se ciklus par dana poklopio s godisnjimai sad ovaj zakon
:evil
ali sto se ljudi tamo tice - SAMO SVE NAJ, NAJ, NAJ!!!
imas i vinogradsku gdje su svi zadovoljni i inace se nije cekalo...
nazalost, sad se ceka zbog zakona![]()
Gle jednostavno ću ti objasniti, da nebudeš mislila da sam ovakva ili onakva. Ja i MM smo već 5 godina u brakui prošla sam svega i svačega.
Previše sam u tome i vidim da ima jako loših stvari. Nakon pauze sam bila u Vinogradskoj, ali se dr i ja nismo našli, što bi ti uradila da ti doktor neda reći jednu jedinu riječ, da se s jednim dogovoriš blažu stimulaciju, a drugi ti prepiše jaku, i hoćeš mu nešto reći, a on ti neda???
Drugo, kada sam krenula na IVF SD mi je bio prva odluka, i tamo sam bila 2 godine. Išla ko tele, on rekao začepljeni jajovodi, moja dr. rakla PCOS. Kada sam promijenila dr. ginekologije, nije mogao vjerovati, samo dijagnoze, niko od ničega ne liječi.
Za privatnike još nisam skupila novaca, jer sam sada ostala bez posla, a čujem da se i na VV plaća.
Bila i u Petrovoj, dr. Kasum me je pitao pošto sam došla, kada sam tako mlada. Da meni to još ne treba.
Ja sam ti rođeni pehist, s odlikom pesimista (definicija - optimist s iskustvom) Svaka čast i zavidim ljudima koji nalete na dr. koji je čovjek i stručnjak. Ajd ti meni sad reci???
Kamo bi ja išla.
na VV se NE placa - ne znam od kud ti takva dezinformacija.. a sto se tice odnosa dr.-a s pacijentom, sigurna sam da se na VV-u takvo sto ne bi desilo kao u Petrovoj ili Vinogradskoj. za petrovu sam svasta cula, ali koliko cujem o vinogradskoj, svi imaju samo rijeci hvale (pogotovo za dr. T.) - bar sto se strucnosti tice. sto se VV-a tice- u cekaonici milijun parova, milijun zena, dr.-i ni na wc ne stignu, a docekaju te s osmijehom od uha do uha. sestre su fantasticne, a koliko znam i najuspjesniji su kod nas...
P.S. ja sam dr. A udavila s milijun pitanja kad sam dosla i sve mi je lijepo odgovorio uz konstantan osmijeha sigurno mu je i bila smijesna i moja nervoza i izgubljenost.. a koliko sam u prolazu vidjela i dr. L, djeluje strasno simpa... uglavnom, uz njih se za cas opustis i nista nije bad pitati :D a stvarnoooo nemaju vremena jer su guzve strasne! i opet ga nadju nekako. jedino sto se ceka preko nekoliko sati da dodjes na red
ali sto se mene tice - isplati se!!
vinalina i maslačak ovo je jezovito,sve se bojim da B NE BUDE TAKAV PREMA NAMA...![]()
Da, želim ti sreću u tvom prvom postupku, da ne moraš prolaziti toliko mjeseci iščekivanja, nade, razočerenja iz godine u godinu, pa tako pet njih.
Da Vinalina, upravo tako samo te šalje amo tamo a ništa konkretno, ja sam se bila šokirala kad mi je rekao za operaciju, ja pitam pa da li je to potrebno? Pa nećete mi valjda raditi insemenaciju sa ovako groznim spermiogramom? On kaže: pa eto da otklonimo svaku dvojbu da je samo kod muža problem..a kod mene svi nalazi uredni! Ja se mislim neću proturiječiti..i pristanem, na kraju sve tip top, na otpusnom piše da je uzorak poslan na PHD nalaz, koji je pokazao da je "uzorak" uredan.Kao cista bilasve prohodno, maternica uredna itd. Bezz, i veli mi onda sad se kod kuće potrudite jedno 6mj. Ja opet u šoku, mislim se s čim? Kažem ja njemu doktore pa spermiogram i jeste najveći problem..kaže on neka muž prestane pušiti, ja kažem nije u životu zapalio..I odem plačući.
Zato sam odlučila pozdraviti se sa njim i sreću potražiti u Vinogradskoj, ne čeka se puno, uvažio mi sve nalaze osim briseva koji su stariji od god. i ovo što svi moramo po novom, dok mi ovaj stalno nalazio nešto novo i svaki put pitam jel to to? treba li još nešto? kaže ne i opet me pošalje da nešto ponovim. a vidim bome ima i puno trudnica u Vinogradskoj (jedna je, a nisam sigurna nakon koliko godina kod dr.B bila) u Vinogradskoj zatrudnila iz prve, to me preusmjerilo isti tren!
Nije da nekog branim,ali mislim da ima puno i u sreći.
A u jednom se slažem s dr.B, to je da treba sagledati sve mogućnosti prije nego žena krene u jake hormonske terapije. Jednom je meni i mm rekao da mi to ne preporuča, jer to ne bi dao ni svojoj ženi da napravi.
Draga Vinilina,vinalina prvotno napisa
Music 78 je imala dugi protokol(kontracepcija,supresija ,stimulacija) a ti si imala kratki(od 1dc supresija i stimulacija)ili mi se čini da si čak išla bez supresije.
Postoji još i tako reći srednji protokol kad od 22 dc kreće supresija .
Izbor protokola ovisi isključivo o dijagnozi pacijenta, iako svako reagira individualno pa ljudi koji su duže u ivf nauče tako reći iz vlastitog iskustva i idu po protokolu na koji su najbolje reagirali.
Tako da nije njen protokol bio dobar a tvoj loš.
Choragon i Ovitrelle daju se nakon ET-a kao podrška žutom tijelu obično nakon više neuspješnih ivf ova.
Zašto je Music dobila prvi put ne znam ( možda joj nije davao velike šanse, malo stanica je imala nije se imalo što izabrati).
Malo prošvrljaj po netu pa ćeš vidjeti o čemu ovisi izbor protokola.
E sad što se tiče liječnika dr. B. većinom napiše protokol evo to uzmi, bez puno priče,tako je i meni bilo prvi put jer nisam ništa znala.
Sada sam se načitala svega i svačega pa predložim što mi se učini logično, raspravimo to zajedno i odlučimo, pa čak nekad dopusti i da ja sama odlučim.
Po nešto radim i na svoju ruku (estradiol u prirodnom ciklusu i sl.) samo ga obavijestim o rezultatu.
Nažalost kad smo već u ovome moramo se malo sami educirati jer svaka od nas detalje svoje priče zna bolje nego bilo koji doktor.
Nadam se da će sljedeći put biti uspješno, sretno!
željela bi napomenuti jednu važnu stvar da je do prije 2 godine postojala lista čekanja a po toj listi u prosjeku mogli smo za simulirani ivf doći na red za 1,5 god. tako je bilo u svim klinikama
tada smo mm i ja došli na konzultacije kod dr B. i predbilježili se za ivf ,u među vremenu napravili 3 aih na moje inzistiranje a za nekoliko mjeseci zakon se promjenio pa je počelo naručivanje ljekova kod svog dr, hvala bogu tako smo krenuli brzo u postupak
vezano uz protokol ,dr složi najbolje što može ne znajući kako čemo reagirati ,to je tako na žalost
na kraju krajeva naj bolje je ići tamo gdje čovjek ima povjernja i gdje se dobro osjeća ,mi smo krenuli na VV i to nije bila sredina za mene pogotovo u početku suočavanja sa situacijim u kojoj smo se našli ,jako frustrirajuće
a dr B.i svima na odjelu samo veliko hvala ,jer raditi u takovim uvjetima sa tako velikim brojem neplodnih parova nije lako
svima želim bebicu što prije![]()
Jeste li vi pročitale da ja nisam nova u tome i da znam o čemu pričam.
Ali da još jednom naglasim, 12 različitih IVF-ova, dugi ciklus, kratki i prirodni.
Znam ja razliku između dugog i kratkog postupka. Naime kratki postupak počinje cca 5 dc sa klomifenima ili femarom, pet dana, nakon kojega se kupuju inekcije Gonala F ili Menopura, tri dana ili po potrebi. To ne ide na teret HZZ-a. I uzima se terapija bez supresije. Neću govorit, mislim da se podrazumjeva da štoperica, Ovitrelle, Ovidrel ili Choragon ide u svakom postupku bez obzira koji je.
Dugi postupak ide preko HZZ (i taj sam ja radila na SD) od 1 dc s inekcijama Menopura (iako se on daje starijim ženama, a je sam tada imala 24 godine, no bez obzira). Bez pripreme i supresije dobivala sam 24 Menopura do ovulacije iako su moji hormoni preuzeli vodeću ulogu, tako da mi je prije punkcije pukao vodeći folikul, a ove ostale je na živo punktirao (bilo mi je baš svejedno jer sam spila 3 normabela i 3 Ketonala). Punktirao je oko 9 folikula, dobio 2 js, učinjen ICSI, drugi dan sam zvala, nije se niti jedna oplodila. Za dva dana sam zvala oplodila se samo jedna. Znači nezrela js. Za 3 dana sam imala ET. I dobila sam mengu za 6 dana od transfera.
Neka se molim javi netko tko je koristio 24 Menopura ili Gonala bez supresije u "kratkom protokolu"
Joss draga, ja tada nisam imala kratki postupak.
Ja sam koristila 32 Gonala u kratkom postupku, od 2-11dc, do 10dc sve pet, 3-4 folikula i onda se događa preokret. Folikuli prestanu rasti, punkcija je 13 dc, ali nema niti jednog folikula. Do transfera nismo ni došli.
I tako dva puta, bez ikakve promjene u terapiji ili bilo čega drugog.
Baš grozno..
Ja sam recimo dobila protokol sljedeći:
2-4 dan po 4 amp
5-7 dan po 3 amp, a dalje ovisno o nalazima folikulometrije.
Riječ je o Gonalima, zaboravila sam reći.I uplašila se da mi to nije previše, s obzirom da ionako imam dobre predispozicije (a to da nekim slučajem spermiogram uredan) da imam blizance jer ih ima jaaako puno u mojoj obitelji s majčine strane![]()
Meni bi vjerovatno u prirodnom našao dvoje JS![]()
Hvala Višnja.
Zvučalo je kao da jesi jer si rekla čisti menopur,vinalina prvotno napisa
ovo što si opisala kao kratki protokol je neka polu stimulacija takoreći.
frendica mi je primila preko 40 gonala bez supresije ( low responderi)
Ja sam mislila da će dr. B shvatiti nakon prvog neuspješnog IVF da mi gonal ne odgovara pa ćemo probati s nečim drugim a ono opet gonal (prvi put 20, a drugi 32 kom) :/
Višnja kaj ti imaš treoje djece ili sam ja nešto krivo shvatila iz tvog potpisa??