Jeste li vi pročitale da ja nisam nova u tome i da znam o čemu pričam.
Ali da još jednom naglasim, 12 različitih IVF-ova, dugi ciklus, kratki i prirodni.
Znam ja razliku između dugog i kratkog postupka. Naime kratki postupak počinje cca 5 dc sa klomifenima ili femarom, pet dana, nakon kojega se kupuju inekcije Gonala F ili Menopura, tri dana ili po potrebi. To ne ide na teret HZZ-a. I uzima se terapija bez supresije. Neću govorit, mislim da se podrazumjeva da štoperica, Ovitrelle, Ovidrel ili Choragon ide u svakom postupku bez obzira koji je.
Dugi postupak ide preko HZZ (i taj sam ja radila na SD) od 1 dc s inekcijama Menopura (iako se on daje starijim ženama, a je sam tada imala 24 godine, no bez obzira). Bez pripreme i supresije dobivala sam 24 Menopura do ovulacije iako su moji hormoni preuzeli vodeću ulogu, tako da mi je prije punkcije pukao vodeći folikul, a ove ostale je na živo punktirao (bilo mi je baš svejedno jer sam spila 3 normabela i 3 Ketonala). Punktirao je oko 9 folikula, dobio 2 js, učinjen ICSI, drugi dan sam zvala, nije se niti jedna oplodila. Za dva dana sam zvala oplodila se samo jedna. Znači nezrela js. Za 3 dana sam imala ET. I dobila sam mengu za 6 dana od transfera.
Neka se molim javi netko tko je koristio 24 Menopura ili Gonala bez supresije u "kratkom protokolu"

Joss draga, ja tada nisam imala kratki postupak.