Citiraj vinalina prvotno napisa
Jeste li vi pročitale da ja nisam nova u tome i da znam o čemu pričam.
Ali da još jednom naglasim, 12 različitih IVF-ova, dugi ciklus, kratki i prirodni.
Znam ja razliku između dugog i kratkog postupka. Naime kratki postupak počinje cca 5 dc sa klomifenima ili femarom, pet dana, nakon kojega se kupuju inekcije Gonala F ili Menopura, tri dana ili po potrebi. To ne ide na teret HZZ-a. I uzima se terapija bez supresije. Neću govorit, mislim da se podrazumjeva da štoperica, Ovitrelle, Ovidrel ili Choragon ide u svakom postupku bez obzira koji je.
Dugi postupak ide preko HZZ (i taj sam ja radila na SD) od 1 dc s inekcijama Menopura (iako se on daje starijim ženama, a je sam tada imala 24 godine, no bez obzira). Bez pripreme i supresije dobivala sam 24 Menopura do ovulacije iako su moji hormoni preuzeli vodeću ulogu, tako da mi je prije punkcije pukao vodeći folikul, a ove ostale je na živo punktirao (bilo mi je baš svejedno jer sam spila 3 normabela i 3 Ketonala). Punktirao je oko 9 folikula, dobio 2 js, učinjen ICSI, drugi dan sam zvala, nije se niti jedna oplodila. Za dva dana sam zvala oplodila se samo jedna. Znači nezrela js. Za 3 dana sam imala ET. I dobila sam mengu za 6 dana od transfera.
Neka se molim javi netko tko je koristio 24 Menopura ili Gonala bez supresije u "kratkom protokolu"

Joss draga, ja tada nisam imala kratki postupak.
Zvučalo je kao da jesi jer si rekla čisti menopur,
ovo što si opisala kao kratki protokol je neka polu stimulacija takoreći.

frendica mi je primila preko 40 gonala bez supresije ( low responderi)