Stranica 7 od 43 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 2101

Tema: POTPOMOGNUTA NA SVETOM DUHU

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Da, postupci se rade. Prvi put idem na IVF. Jučer sam dobila Gonale, sljedeći tjedanidem kod dr. B. po daljnje upute. Početkom sljedećega mjeseca bih se trebala početi pikati. Od novoizmišljene dokumentacije za sada je potreban samo vjenčani list, bez pravno-psihološkog savjetovanja. Btw. dok sam sjedila u čekaonici čula sam sestru Jadranku kako nekome na telefon objašnjava da sada pacijentice naručuje za kraj listopada.
    Netko je pitao o iskustvima sa SD. Do sada sam se (skoro tri godine) liječila na SD, bila sam pacijent dr. Ujevića koji me je operirao. O cijeloj ekipi mogu rećisamo sve najbolje - ljubazni, profesionalni, odgovorni, puni razumijevanja! Imam apsolutno povjerenje u liječnički tim, ali s obzirom na situaciju s novim zakonom, prijavila sam se i u Maribor. Do donošenja novoga zakona na to nisam niti pomišljala!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

znaci na SD traze vjencani list.... po informacijama pacijenata sa VV ne traze..

inace, ja sam kontaktirala ministarstvo sto se toga tice i receno mi je da NE moramo biti u braku ako smo naruceni prije stupanja novog zakona na snagu... evo da i to znaju oni kojima vjencani list radi probleme...

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Marchie37
    Koliko si dugo čekala Gonale?? To ti je tvoj gin naručivao??[/b]

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Čekala sam tjedan dana. Gonale mi je na temelju preporuke dr. B naručila moja soc. ginekologica.Mislim da se (zbog administracije) u prosjeku čeka oko dva tjedna, ali dosta ovisi o liječniku koji naručuje.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jeste ovisi o lječniku, ja sam svoje dobila za 3 dana

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ljudi dajte pošaljite kratke mailove zahvale zastupnicima koji nisu podržali zakon i dalje se bore za naš boljitak. Više o tome na građanima - tamo imate i mailove na koje treba slat.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Eto i ja sam dobila Gonale. Čekala sam tjedan dana, fakat ok, i odmah se naručila za sutra, za pregled kod dr B.

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Šniki, kad si sutra na SD? Možda se vidimo, ja moram doći oko 9 h po daljnje upute. Imaš li gotove nalaze od supruga? Mene brine što ako MM nema uredan bakteriogram?

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

I ja sam ti gore od 9. ma onda se vidimo obavezno. I ja mu trebam pokazati bakteriologiju ejakulata mm. Za sad je ok. Mislim da bu tm trebao ponoviti nalaz, ali to nije frka, bude gotov brzo. Često ti bude lažni nalaz, barem je mm sad tako bilo,ponovio je i sad je ok. Kak bum te prepoznala?

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Super! Ja sam srednje visine, imam cvike, svijetlu kosu srednje dužine, traperice, svijetli sako. Taj me nalaz brine jer je prošli bio loš, sad čekamo ponovljeni. Nadam se da nećemo propustiti ovo pikanje. :/

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja kratku, smećkastu kosu, ma bumo se skužile. Vjerojatno po grču na faci koji govori: joooj, kaj bu nam rekao, ka bu s nama itd....Nemoj se brinuti, bude opet ponovil nalaz. A kaj je imao, mislim neku bakterijicu, jel pio kakvu th.???

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Imaš pravo što se tiče prepoznavanja. Nisam baš paničar, ali čim pređem prag te bolnice pozdravim se sa zdravima razumom. MM je imao enterocus fecalis, popio je terapiju pa ćemo sada vidjeti. Moja se doktorica nada da će nalaz biti OK, a ja bih čim prije krenula s pikanjem. Vidimo se ujutro!

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cure, ne se plašiti bolnice... ja se tamo osjećam ko doma
    Iz sveg srca se nadam da nikad nećete doći do tog osjećaja. :/

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ma joj da. i meni je nekako bolnica postala drugi dom , s vremenom se čovijek privikne....al nekako me uvijek nekaj stegne, nikad ne znam kaj me čeka.....al sve u rok službe!!!! Doći će i tome kraj, nadam se. Barem što se tiče ove dijagnoze!!!!!

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Marchie37 prvotno napisa
    MM je imao enterocus fecalis, popio je terapiju pa ćemo sada vidjeti. Moja se doktorica nada da će nalaz biti OK, a ja bih čim prije krenula s pikanjem. Vidimo se ujutro!
    Hej Marchie, ja sam na čekanju u Vinogradskoj i MM isto ima enterokok, sad pije amoksicilin 10 dana, pa će ponovit. Isto me strah da neću uhvatiti red u 10.mj.zbog toga. Javi, molim te, što će ti doc.danas reći vezano za taj enterokok.

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Rekla sam danas da MM još nije dobio nalaz, dr. to uopće ne zabrinajva. Danas sam dobila i decapeptil i štopericu i šokirana sam koliko to sve brzo ide. Barem je nešto utješno u ovoj cijeloj ludnici. Moja mi je ginekologica rekla da ćemo u slučaju da ponovljenoga enterocusa vjerojatno oboje preventivno dobiti antibiotike i da prestanem razmišlajti o tome. Čini mi se da je to najbolji savjet!

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Držim fige da se sve nastavi tim tempom i uspješno! Ovo mi je utješno za bakteriju.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure...........koja je ovih dana bila prvi put na konzultacijama kod dr.Baumana i kad ju je narucio za postupak.........imali koja????

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Imam malu molbu za nekog tko uskoro ide kod doktora.

Naime, potaknuli smo raspravu da li postupak s klomifenima ulazi (po novom) u onih 6 besplatnih postupaka.

Do sad nije pa vas molim da netko pita doktora da li po novom ipak ulazi u zbroj 6 besplatnih postupaka.
    Klomifen je puno jeftiniji od Gonala i Menopura pa mi baš nije jasno što je to po novom: besplatni postupak.

Prije su ulazili samo Gonali i Menopuri + postupak. Kod FET-a sa plaćalo odmrzavanje i kateter, a kod stimulacija sa Gonalom i Menopurom ništa (ako smo po HZZO-u).
    Možda se kod Klomifena po novom još nešto dodaje u trošak.
    Unaprijed HVALA

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa
    cure...........koja je ovih dana bila prvi put na konzultacijama kod dr.Baumana i kad ju je narucio za postupak.........imali koja????
    Čuj, ja sam nova kod dr. Baumana. Prije dva tjedna sam bila na prvom pregledu. U utorak sam došla na dogovor nakon što sam dobila gonale od svoje ginekologice. Budući da mi se i ciklus dobtro poklopio (taj dan mi je bio točno 21 dc), dali su mi i Decapeptyle i štopericu (sestra mi je rekla da sam dobila zadnju koju su imali). Pokušavala sam izračunati, otprilike od dana kad sam se naručila (a to je bilo krajem kolovoza) pa do početka pikanja prošlo je nešto više od mjesec dana. Doduše, imala sam i sreću da su mi se dobro poklopili dani ciklusa, a i gonale sam brzo dobila. Ukratko, ne mogu vjerovati kako mi se ovo sve brzo zavrtilo. Totalno sam zblanuta! Očekivala sam da će cijela procedura duže trajati. Hvala Bogu da je ovako ispalo!

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čuj, ja sam nova kod dr. Baumana. Prije dva tjedna sam bila na prvom pregledu. U utorak sam došla na dogovor nakon što sam dobila gonale od svoje ginekologice. Budući da mi se i ciklus dobtro poklopio (taj dan mi je bio točno 21 dc), dali su mi i Decapeptyle i štopericu (sestra mi je rekla da sam dobila zadnju koju su imali). Pokušavala sam izračunati, otprilike od dana kad sam se naručila (a to je bilo krajem kolovoza) pa do početka pikanja prošlo je nešto više od mjesec dana. Doduše, imala sam i sreću da su mi se dobro poklopili dani ciklusa, a i gonale sam brzo dobila. Ukratko, ne mogu vjerovati kako mi se ovo sve brzo zavrtilo. Totalno sam zblanuta! Očekivala sam da će cijela procedura duže trajati. Hvala Bogu da je ovako ispalo!
    Wow, Marchie .... pa ti krenula!!! :D :D
    Sretno!

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Draga rikikiki, u utorak sam bila u potpunom šoku. Još uvijek imam osjećaj kao da sve ovo prolazi pored mene. MM me zafrkava da sam se počela fiksati u kontroliranim uvjetima. Hvala na dobrim željama! Pusa tebi i bebici

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Imam malu molbu za nekog tko uskoro ide kod doktora.

Naime, potaknuli smo raspravu da li postupak s klomifenima ulazi (po novom) u onih 6 besplatnih postupaka.

Do sad nije pa vas molim da netko pita doktora da li po novom ipak ulazi u zbroj 6 besplatnih postupaka.
    Klomifen je puno jeftiniji od Gonala i Menopura pa mi baš nije jasno što je to po novom: besplatni postupak.

Prije su ulazili samo Gonali i Menopuri + postupak. Kod FET-a sa plaćalo odmrzavanje i kateter, a kod stimulacija sa Gonalom i Menopurom ništa (ako smo po HZZO-u).
    Možda se kod Klomifena po novom još nešto dodaje u trošak.
    Unaprijed HVALA
    A da ga pitate u slučaju da klomifenski postupak se ubraja medju tih 6 besplatnih, kako bi bilo da same kupite lijekove, a oni samo naprave postupak?! Jel bi i u tome slučaju se računalo kao postupak koji oni plaćaju. Jer po tome zdravstvo ni ne bi znalo (odnosno trebalo znati) da je bio u pitanju klomifenski postupak, računalo bi se ko prirodnjak. A Klomifeni mislim da nisu skupi lijekovi (više se stvarno ne sjećam cijene).

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    A da ga pitate u slučaju da klomifenski postupak se ubraja medju tih 6 besplatnih, kako bi bilo da same kupite lijekove, a oni samo naprave postupak?!
    Sami ljekovi malo koštaju, ali možda sad ubrajaju cijeli postupak: UZV-folikulometrija, kateter, punkcija, transfer...
    Pitanje ja da li sad sve to ide na teret pacijenta pa se sad još nešto plaća.
    Klinike su to prije pokrivale, ali kako je sad po novom?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

super...a sta je sa onim novim krvnim pretragama i papirima sto se mora donijeti za nove pacijentice?? kako si to uspjela srediti u takom kratkom roku??

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Od nalaza sam imala spolne hormone i hormone štitnjače, briseve, papa test – sve rađeno u travnju i otpusna pisma. Ništa od nalaza ne moram ponavljati. Oba puta mi je dr. Bauman napomenuo da od dokumentacije moram imati kopiju vjenčanoga lista. Na pitanje šta je sa pravnim i psihološkimm savjetovanjima, rekao je da to još nije potrebno. Mislim da je još netko na forumu spoemuo iste informacije. Nikakve dodatne krvne pretrage nije tražio. Ne bih rekla da nešto radi napamet i da će biti iznenađenja. Opet idem u ponedjeljak na SD, pitat ću još jednom, ali mislim da se za sada, barem s time ne moramo opterećavati.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja nisam nikad nosila nalaze krvnih pretraga na SD, samo briseve.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure koje idete sada na postupke u bolnice po novome, zanima me kako izgleda psihološko i pravno savjetovanje i dobivanje potvrde?!?!?

KAD SRCE KAŽE DIJETE NE KAŽE HRVATSKA

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj bublica3 prvotno napisa
    Cure koje idete sada na postupke u bolnice po novome, zanima me kako izgleda psihološko i pravno savjetovanje i dobivanje potvrde?!?!?

KAD SRCE KAŽE DIJETE NE KAŽE HRVATSKA
    i mene to zanima,, jeli koja bila na psiholoskom savjetovanju i vadila potvrdu u pravnika.....?????????....

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Curke,psihološka i pravna TESTIRANJA SE JOŠ NE RADE,to će nam osigurat ustanova u koju idemo na MPO,najvjerojatnije će to biti 1-2 puta mjesečno i onda ćemo dobit potvrde koje nam trebaju,a što se tiče postupaka u onih 6 ulaze samo stimuliran,a ne i klomifeni.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kiara79 ali cure koje idu sada upravo na postupak znači ne moraju na pravno i psihološko savjetovanje!?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa
    Curke,psihološka i pravna TESTIRANJA SE JOŠ NE RADE,to će nam osigurat ustanova u koju idemo na MPO,najvjerojatnije će to biti 1-2 puta mjesečno i onda ćemo dobit potvrde koje nam trebaju,a što se tiče postupaka u onih 6 ulaze samo stimuliran,a ne i klomifeni.

sta cu ja i zbog toga sad dolazit u zg iz dalmacije...1-2 mjesecno...????

pa zar nije dovoljan jedanput posjeta daj potvrdu i cao...pa nismo na psihijatriskom lijecenju :?
    OMG ili sam ja pogresno shvatila

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure,,,,,,,, vi koje idete ovih dana ,,ili ste bile nedavno na punkciji,po novom zakonu jel daju anesteziju ili ne...ili ce davatia zna li tko ista o tome???

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure,,,,,,,, vi koje idete ovih dana ,,ili ste bile nedavno na punkciji,po novom zakonu jel daju anesteziju ili ne...ili ce davatia zna li tko ista o tome???
    crvenkapica77 ja sam u više navrata rekla da se po novome daje anestezija iz jednostavnog razloga šta je ministar više puta naglasio da će anestezija bit omogučena svim ženama koje to budu htjele.
    Vrlo vjerovatno je i to lagao.
    Vi koje ste bile po novom zakonu dali ste dobile anesteziju??

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj bublica3 prvotno napisa
    kiara79 ali cure koje idu sada upravo na postupak znači ne moraju na pravno i psihološko savjetovanje!?
    Ne treba jer im to još nema tko raditi...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Crvenkapica,doći ćeš samo jednom i dobiti obje potvrde i psihologa i pravnika.a to će oni radit 2 puta mj.početkom i sredinom mjeseca ovisi od ustanove do ustanove.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala

KIKLA123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

bok svima ja sam nova..upravo sam imala prvi ivf...nakon transfera vraćena su mi tri zametka1-8st20%,2-6st20%,3-4st40%...ja iskreno nemam pojma šta to znači...ako netko zna i ima slični iskustava da mi napiše nešto... jer iskreno to je bilo sve nekak brzo...tako da sam malo izgubljena..i još nešto mirovat ili ne???hvala :shock:

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

KIKLA dobrodošla. Vraćena su ti tri embrija 8 stanični, 6 stanični i 4 stanični.

Ne moraš ležati, ali nemoj baš ni pretjerivati. Umjereno i mirno.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

KIkla

Kakvu si stimulaciju imala i da li si dobila anesteziju prije punkcije????

Malo uspori, ali ne pretjeruj! Pokušaj se opustiti!!!! :D

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj KIKLA123 prvotno napisa
    bok svima ja sam nova..upravo sam imala prvi ivf...nakon transfera vraćena su mi tri zametka1-8st20%,2-6st20%,3-4st40%...ja iskreno nemam pojma šta to znači...ako netko zna i ima slični iskustava da mi napiše nešto... jer iskreno to je bilo sve nekak brzo...tako da sam malo izgubljena..i još nešto mirovat ili ne???hvala :shock:
    Pa zar po novom ne treba unaprijed reći koliko želiš da ti se oplodi i vrati?

KIKLA123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa
    Pa zar po novom ne treba unaprijed reći koliko želiš da ti se oplodi i vrati?
    PITAJU. AL MENI JE DR.REKO DA JE JEDAN OK OSTALI SLBIJI DA BI VRATIO SVA TRI--I TO ME JE ZBUNILO...

KIKLA123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj šniki prvotno napisa
    KIkla

GONALE I DECAPEPTILE....ANESTEZIJU MOŽEŠ TRAŽITI.MENI SU REKLI SVE IZNAD 2 FOLIKULE I MOŽREŠ TRAŽITI ANESTEZIJU...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

KIkla

GONALE I DECAPEPTILE....ANESTEZIJU MOŽEŠ TRAŽITI.MENI SU REKLI SVE IZNAD 2 FOLIKULE I MOŽREŠ TRAŽITI ANESTEZIJU...
    na koju bolnicu to mislis ??

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kikla, oni postoci ti vjerojatno oznacavaju fragmentaciju predembrija. Sto je manja fragmentacija, to je zametak "kvalitetniji", tj. vjerojatnije je da ce postati beba. 20% je jako dobra brojka.
    Broj stanica 3. dan je najvazniji. Onaj sto je doktor rekao da je slabiji je 4-st. 40% fragmentacije. 8 stanica 3. dan je skolski razvoj predembrija. 4-stanicni nema bas veliku sansu.

Sretno!
    (I koristi mala slova, velika slova su vikanje na forumu )

KIKLA123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    Kikla, oni postoci ti vjerojatno oznacavaju fragmentaciju predembrija. Sto je manja fragmentacija, to je zametak "kvalitetniji", tj. vjerojatnije je da ce postati beba. 20% je jako dobra brojka.
    Broj stanica 3. dan je najvazniji. Onaj sto je doktor rekao da je slabiji je 4-st. 40% fragmentacije. 8 stanica 3. dan je skolski razvoj predembrija. 4-stanicni nema bas veliku sansu.

Sretno!
    (I koristi mala slova, velika slova su vikanje na forumu )
    hvala ti puno..sad mi je puno jasnije....malo me to rastužilo taj dan... p.s sory svima nisam znala to velika slova da su vikanje... :?

KIKLA123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

KIkla

na koju bolnicu to mislis ??
    to mi je rekla moja gin.mislim na sv. duh

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moram priznati da nikad nisam čula da su nekome dali anesteziju na SD, bez obzira na broj folikula. ne daju čak ni protiv bolova, jer obično nemaju. eventualno apaurin/normabel intravenozno.
    doduše, možda se nešto promijenilo u zadnje vrijeme. :/

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam zašto bi se morali pridržavati samo dijelova zakona loših po pacijenta poput manipulacije sa samo tri stanice i prijenos svih oplođenih zajedno s rizicima višeplodnih trudnoća. Ako je Milinović rekao DA anesteziji, onda bi i to trebalo prakticirati.

Naravno da znam da nema tehničkih mogućnosti za to, kao što nema mogućnosti da se odaberu najbolje stanice, niti je financijski moguće zamrzavanje jajnih stanica. Ne bi me čudilo da odjeli nemaju drugog izbora, nego proglasiti stanice lošima i ne zamrznuti ih, jer neće moći financijski pokriti. "Starije" forumašice će se sjetiti da lani nisu imali niti za igle za punkcije u jednom trenutku.

Cure, nemojte zaspati i miriti se s ovim zakonom. Radi se o vašoj sudbini. A čak i da ne, dajte podršku onima koje je ovaj zakon jako pogodio.

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa
    Ne znam zašto bi se morali pridržavati samo dijelova zakona loših po pacijenta poput manipulacije sa samo tri stanice i prijenos svih oplođenih zajedno s rizicima višeplodnih trudnoća. Ako je Milinović rekao DA anesteziji, onda bi i to trebalo prakticirati.

Naravno da znam da nema tehničkih mogućnosti za to, kao što nema mogućnosti da se odaberu najbolje stanice, niti je financijski moguće zamrzavanje jajnih stanica. Ne bi me čudilo da odjeli nemaju drugog izbora, nego proglasiti stanice lošima i ne zamrznuti ih, jer neće moći financijski pokriti. "Starije" forumašice će se sjetiti da lani nisu imali niti za igle za punkcije u jednom trenutku.

Cure, nemojte zaspati i miriti se s ovim zakonom. Radi se o vašoj sudbini. A čak i da ne, dajte podršku onima koje je ovaj zakon jako pogodio.
    Potpisujem u potpunosti

Stranica 7 od 43 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •