:D :D :D :D :D :Dtina prvotno napisa
H2O,krasna beta bravo :D tina čuvaj svoje mrve...bome su naši dr.zakon...
![]()
danas je, ja cula sedstru u utorak kak narucuje curke i rekla da ce biti danas dr B! iako je mozda prekasno stigla info
hvala draga...krivi sam napisala, još 10 dana...
![]()
kiara držim fige za malog ili malu ciljanu!!!!! :D :D :D :D
počeli prvi simptomi da će menga stići...
prištići...
![]()
Bolje joj je da ne dođe![]()
Držim fige da to nisu TI prištići!![]()
ej nemoj tako.....nema crnih misli.....i ja sam dobila prištice dva, ali ne zelim tako razmisljati....kiara79 prvotno napisa
...ja brojim ko i ti....jos 8 dana i radim test....
![]()
![]()
![]()
cure jel netko zna kako rade oni na SD sad za blagdane, točnije poslije Nove godine?
znam da našeg doca nema od 30.12. a ne znam do kad..kad ti krećeš ponovno?
Mislim da mi je jedna curka rekla da poslije 06.01. počinju delati opet!!!!
kiara miciko, nemaju ti prištići nikakve veze, eto je trudna pa se jave tu i tamo.....samo polakodržim vam figice da sve bude kao iz bajke, jedne lijepe......
sad čekam mengu, pa ćemo vidjet, ali mislim da bi 6.01 . bilo kasno.
ajooooj curke...tak me danas počelo boluckati ko da ću dobiti M,a još je tak rano za to... :/ nemam pojma kaj je sad to... ili ću dobiti ili se nešto ugnježđujene znam opisat to je onak neka tupa bol ne traje ni predugo ni prekratko,pa stane pa opet... :?
kiara ja sam 4-5 dana nakon transfera dobila dva prištića i počeo me boliti stomak kao pred mengu.Jedan dan i stalo.Bubrezi su me bolili jako,bolilo dva dana,mislila sam da sam se prehladila i stalo je samo.
Sedmi dan opet menstrualni bolovi tako jaki da sam mislila da menga dolazi i odlučila 8.dpt raditi test.Danas 15.dpt još imam lagane bolove,možda više pritisak dole,ali beta je rekla svoje
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ od srca ti želim jednu lijepu troznamenkastu brojku,kao svim curkama ovdje![]()
Nema gubljenja nade do kraja! :D :D :D :D
tina prvotno napisa
Pozdrav svima-da se i ja malo javim....
AIH NAPRAVLJEN 07.12.-dobila utriće 2X2 kroz 14 dana.Inače imala sam desno dva folikula 17-18mm a endometrij je bio 7-8.
Kontrola za tri tjedna.
Danas je 13 dan nakon aih.Svih ovih dana me bole grudi,čak me sad zna boljeti i u predjelu bubrega s jedne i druge strane,zna mi se spavati i danas mi je jako loše-mučno mi je...ne znam da li je to sve od utića(vaginalno)...Utriće stavljam do ponedjeljka i nisu mi rekli da vadim betu nego samo da dođem na kontrolu za tri tjedna a to je pon.28.12.
Već sam luda jer ne znam da li je uspjelo a ove mučnine me ubijaju.
Da li ima netko sličnih iskustava.
Da li da za par dana radim kučni test na trudnoću ili da čekam pregled 28.12.2009.
Hvala svima.
korny, divim ti se, ja bih vec radila test, ali ipak jos bolje, vadi sutra betu, trebala bi vec biti visoka ak se mrvak ulovio
ja bi napravila sutra test , pa onda betu ....14 dan mislim da je to ok....i ja cu tako...divim ti se da mozes cekat 28.12.......
a sta mene zanima ako bi npr.sutra radila test pokaze + mozes li odmah otic dr.i dali on vidi ista na ultrazvuku vec nakon 14-15 dana?? eto ja laik pitam?...posto bi ja odmah na pregled da potvrdim jel sve ok i da nije nedaj boze vanmatericna t.
ak bude plus, najbolje ga nazovi i pitaj, mislim da bu te narucil u 5 tj trudnoce, za nekih dva tj. al nisam ziher, na zalost nisam jos dosla do toga :/
Korny 77, možeš sutra napraviti test ili vaditi betu.
Ako si trudna znat će se....
Gle cure dobiju mengu i ako koriste utriće. A koji je tebi danas dan ciklusa?
Sve mi to nekak miriši na T!
Odi kod primarnog ginekologa i traži uputnicu za betu, moraš napraviti , pogotovo ako imaš simptome kao što su mučnina, jer utrić vaginalno ne bi trebao imati nikakve nuspojave. Daj napravi sutra test. Ja bi da sam na tvom mjestu.
Korky77 ja bi sutra otišla izvaditi betu to je najsigurnije! :D :D :D
joj cure sjajne ste...vinalina prvotno napisa
Ja sam trebala mengu dobiti u subotu 19.12.znači prije dva dana...
Još danas stavljam utiće a sutra ću svakako test...pa se javim.
Sinoć sam umirala koliko mi je zlo bilo.Cijeli dan ništa a onda navečer koma....i tako već par dana....Ako sve bude u redu za božić će moj mužić dobiti veliki plusić....
Hvala Vam svima....Pusa
![]()
joooooj korny a zakaj danas ne napraviš test??? Ufuf, ja bi ga već pet puta napravila......svaka čast na strpljenju
nisam htjela prije raditi test dok uzimam utriće...da li oni mogu utjecati na rezultat testa????šniki prvotno napisa
Priključujem se, može test odmah? Baš je napeto, i baš miriši na najboljemarta26 prvotno napisa
![]()
Ovo su neki od simptoma koje ja imam,a pogledaj betu.Sve mi to miriši na T...Napravi test,nemaš šta čekati,a možda bolje betu,sigurnije je.Korny77 prvotno napisa
Danas test,a sutra betu,može?utrići ti nemaju utjecaj na rezultat testa.Sretno
Gdje je nestala kiara79
H2O prvotno napisa
išla sam po uputnicu za betu...zvala sam danas sd pa su rekli da napravim betu i dalje utriće koristiti pa de se onda javim za kontrolu.
gdje mogu vaditi betu .... na sd ili modu u dom zdravlja...koliko se čeka nalaz...
Na SD se nalaz dobije negdje oko 13h tako nekako, a ja ne znam u kojem domu zdravlja se može na uputnicu vaditi, kod mene se nije moglo, jedino ak platim 140kn i ne treba mi tada uputnica. U privatnim ti bude nalaz jako brzo gotov, npr Sunce, ali ako već imaš uputnicu odi na SD.
Da bar to bude to. Onak pravi poklončić ispod bora :D :D :D :D :D
Evo i mene, vidim da je tu napeto!!! Korny držim fige za betu sutra,bit ce to super... :D :D H20 ja ti se ne sjecam kaj smo pricale..al znam da si čekla dugo.. al to je sad manje bitno,,bitno je da si uspjela. netko je pito kak rade 1mj.ja danas idem kod naseg dr.da se dogovorim za dalje pa cu pitati.. sadsam se odmorila i idem puna nade da ce ovaj put uspijeti..javim sta sam se dogovorila..![]()
KIKLA dragaaaaa baš mi je drago da krećeš u nove pohode, ma vidiš da ovdije vlada trudnička zaraza pa se nadam da će i tebe zahvatiti :D :D :D :D Super, super, samo tako![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Korny, jel vađenje krvi već danas ili tek sutra?
sutra ujutro ću otići...mare41 prvotno napisa
Evo i mene.kaj da vam velim.uglavnom trebali bi počet radit od 07.01 sve po starom.jer u 12 mj.vise nije bilo prirodnjaka..zato pazite drage moje nestalo im materijala,jer po novom zakonu ne ide vise na trosak bolnice vec hzzoa!!!(ministarsva zdrastva)!!!![]()
pa dr. nije siguran da li ce to sve počet na vrijeme u 1mj.jer do sad je bila prilagodba a sad sve po novom!!!!!! ja idem na jos jedan prirodnjak 1mj.,pa na stimulaciju poslije.tako sam se dogovorila.i sad sam ljuta,jer još se nezna sta sa prirodnjacima da li ce se ubrajat u ti sest ili ce se mozda i za njih odredit koliko ih se moze besplatno radit..ovi do sad prirodnjaci se ne ubrajaju,,vec od 1mj.2010.i jos nesto po novom moramo ici na pravno-psiholosko savjetovanje al jos neznam ni di jer rece on to kad krenem sa stimulacijom,,ce mi rec,ma katastrofa.i da treba se testirat na hepatitis i hiv(to bar imam mislila ja da ce mi trebat pa napravila).uglavnom sutra idem naruciti lijekove,promijenio mi je terapiju,pa mozda bude dobitna.
![]()
![]()
uglavnom zalosno sta sve traze od nas a mi bi samo bili roditelji
![]()
![]()
![]()
Čekaj, čekaj, kaj se ne odnose ti P&P savjetovanja na početnike, tj. one kaj dolaze po prvi puta??? Ja sam mislila da se to ne odnosi na nas koji smo već u tome duuugo godina.
A ja dobila terapiju za 1 mj. i ništa mi nije spominjal savjetovanja.
Kaj se tiče troškova hzzo, misliš decapeptyl i štoperica u stimuliranom ili općenito njihov potrošni materijal?
Vuk Vrhovec već u 11. mjesecu i cijeli 12. nije mogao primati pacijentice u postupke već ranije dogovorene jer je premašen limit, dok su prirodnjaci od ranije već ograničeni i jako ih je malo mjesečno, čini mi se svega dopušteno 12/mjesec.KIKLA123 prvotno napisa
To nam je donio ministar Milinović i njegov novi zakon skupa s pravilnicima koje onda provodi HZZO.
Zakon je među ostalim doveo do pada trudnoća na klinikama u HR u odnosu na 2008 (radi se samo o trudnoćama koje su objavljene na forumu):
http://groups.google.de/group/gradja...=de&&sort=date
No, očito mi kao pacijenti to tako možemo i želimo čim se ne bunimo previše![]()
Vinalina draga,na sve se odnosi p-psavjetovanje.bit ce u bolnici,a sve ostalo ce ec kad krenem sa postupkom.tako mi je reko. A materijel se odnosi na sve i njihovo i nasi lijekovi.pa ne zna se kako ce to sad odmah funkc. dok se ne uhoda,jer i za njih je to novo.mozda te promasi to savjetovanje,ako ne stignu to sve organizirat,dok krenes.zato cu je odmah u 1mj.probat jedan prirodnjak naravno ako se ne ubraja u tih sest besplatnih,ako da ,cekam stim. u 2mj. trebamo se mi jace pobunit protiv ovog zakona.jer samo mi pacijenti ispastamo , a njima svima je dobro!!!!
http://potpomognutaoplodnja.info/upitnik
možda da za početak ispunimo upitnik, naravno samo oni koji još nisu. Skupljamo podatke o postupcima.
Kaduna, ja sam bila u 11 mjesecu na prirodnom, samo na folikulometriji jednom i rekao mi je da imam cistu i naručio za punkciju onda kada mi muž nije bio doma, pa sam odustala. Da li je trebam popuniti taj upitik? Mislim nema mi smisla kada nisam nigdje bila. Ali htjela bi. Kada prođem sada stimulaciju, nappišem i protokol i upitnike...sve.
Da nije mi dr rekao niti za hiv... ali ja to imam od prije fala Bogu.
A p&p savjetovanje ću onda valjda obavit u hodu, kaj sad. Bar će me držati hormoni, pa ću im svašta reći...![]()
upitnik naravno samo ispuniti kad se prodje postupak)
SRETNO