[code]zanima me dali trebam buditi bebu Po Noci za hranu ako spava DuR Od 5 ili6 sati? Inace ciki i dohranjujem ga? I to uvijek prvo cika onda bocica! Ima dva mjeseca![/code]
[code]zanima me dali trebam buditi bebu Po Noci za hranu ako spava DuR Od 5 ili6 sati? Inace ciki i dohranjujem ga? I to uvijek prvo cika onda bocica! Ima dva mjeseca![/code]
ja svoju L. nisam nikad budila za jelo.
nikad mi nije palo napamet buditi dijete da bih ga nahranila,
ni po noći ali ni po danu,
mislim da nema potrebe za time ako dijete nije nedonošće i ako dobro npreduje /dobiva ne težini....
ne..mislim da je to ok ako jede i bocicu jer je ona teze probavljiva..bebicu hranis na zahtjev..ja jos danas isto radim..mislim cak da ne moras dohranjivati jer ti bebica navuce koliko mlijeka treba samo treba izdrzati 2 dana procesa![]()
ne treba buditi , ja svoje nikad nisam , dala bi im samo kads traže . Ja imam malo drukčiji problem , do kada oni jedu po noći ? Moja ima skoro 9 mj i još se uvijek budi oko 2 u noći i traži bočicu . Nažalost na Ad-u smo i dohrana naravno , super pojede sve al još uvijek traži ? Do kada ?
Ako se ne varam, majčino mlijeko se brže i lakše probavlja pa je potrebno češće hranjenje. Adaptirano mlijeko se dulje probavlja pa je samim time dijete dulje sito i obroci mogu biti rjeđi. Znači li to 5-6 sati za dvomjesečnu bebu.... teško mi je prosuditi.... vjerujem da će netko reći da bi dijete tražilo da je gladno ali meni se čini da je to ipak preduga pauza bez jela... Ali, ako ti se čini da je tvoje dijete zadovoljno, ujutro nije nervozno i da dobro napreduje - onda je valjda sve ok i nema mjesta za zabrinutost.
Moja L. ima malo više od dva i pol mjeseca, isključivo je dojena a doji na zahtjev, tj. kad želi i koliko želi. Rođena je sitna i u početku sam vodila računa da između hranjenja ne prođe više od tri sata. Znala sam je probuditi ako mi se činilo da predugo spava i podojiti je. Mi više nemamo problema s rasporedom hranjenja; ona bez problema jede i kad spava - samo se promeškolji i počne mljackati i cmoktati jezikom 8) Pogotovo kad smo u duljoj šetnji; noću me pak lijepo probudi kmecanjem (ali bez otvaranja okica) i trebam joj samo namjestiti dojku (ako ju prije nije sama pronašla)![]()
Tako je bilo i sa mojim R , on je dojen 14 mj al je od niti mj dana spavao cijelu noć !!!! Super je napredovao ( prvi mj 1kg i 700 , drugi mj 1 kg i 200 ) , al po noći nije jeo al zato po danu svaka 2 sata . Nisam mu htjela remetiti ritam jer je bio zadovoljan i prilagodila sam se njemu .
S AD-om nažalost hranim nju zbog više sile i nikad nisam pametna u vezi njega i na znam kako se postavit , ona je zadovoljna , pojede danju više nego ja , sve jede na žlicu , samo je boca po noći pa me malo zbunjuje da li joj je to samo navika ili je stvarno gladna ?
Pojede za večeru koliko i brat a već se u 2 probudi i traži bocu , popapi je u snu i onda spava ujutro do 10 , nekad čak i više .
Ne znam , nisam pametna ....
ili ako majka zeli povecati produkciju mlijeka ili u slucaju relaktacije kada zeli smanjiti nadohranu adaptiranim i povecati broj/kolicinu podoja.daisy may prvotno napisa
u tom slucaju savjetujem nas odlican podforum problemi i poteskoce s dojenjem
u svakom slucaju treba razlikovati kod ovih iskustava i savjeta iskljucivo dojenje na zahtjev, nadohranjivanje i hranjanje adaptiranim mlijekom zdrave bebe.
Moja mrvica od dobi od 2,5 mjeseca spava prvu "turu" bar 4-6 sati. Samo dojena. I naravno da je ne budim - dapace, trudim se da zaspim sto prije nakon nje (sto mi ne pada nesto tesko posto sam crknuta na kraju dana) pa da i ja 'uhvatim' u komadu bar 4 sata.
Nakon toga predje na intervale papanja svakih 2-3 sata pa se tako dovucemo do negdje pola 8 ujutro, kad se obicno full probudi i kraj je nocnom spavanju.
Za tako malu bebicu ja full zadovoljna.![]()
Ni ja nam budila.
Prvu noć kada smo se vratili iz rodilišta, imala je 5 dana, spavala je od negdje 23h-6h.
I ja skupa s njom.
Nikada niti jednog nisam budila.
dabogda ja doživjela dan da neko svoje dijete moram probuditi :/
Polako cure, ovcica kaže da dohranjuje bebu, znači da možda beba ima problema s prirastom.
Ovčice koliko beba dobiva, kolika je bila težina pri porodu a koliko ima sada? Koliko je stara?
da li ima dovoljno popišanih pelena?
Da li dobro spava i da li je dobre volje kad je budna?
Ako želiš izbaciti adaptirano i povećati količinu svog mlijeka, dobro je da potičeš bebu na sisanje, pogotovo noću.
Nisam savjetnica za dojenje, to ja ovako malo laički. Ali nadam se da će savjetnice preuzeti temu.
mislim da bi bilo dobro smanjiti dohranu sa adaptiranim mljekom prije spavanja i beba bi se trebala probuditi za jelo tokom noći time se najbolje povećava produkcija mljeka naravno ako želiš povećati količinu mlijeka. Nadam se da če ti ovo malo pomoći![]()
Niti ja nisam nikada budila N po noći. Kada je bio gladan probudio se sam, a kada nije spavao je koliko je htio. Naravno treba uzeti u obzir da je normalno napredovao tako da sam ga mogla pustiti da spava.
za svako smanjivanje nadohrane obratite se nasim savjetnicama na pdf dojenje jer se ono radi "planski".sandazlatic prvotno napisa
ni u kojem slucaju se ne smije raditi naglo i derasticno, samo izbacujuci obrok.![]()
ovo je ovcica greškom poslala meni na pp, pa bih ja to kopirala da joj i vi ostali odgovorite
ovo je moj odgovor, ako treba nešto ispraviti ili dodatiovcica prvotno napisa
880 g nije premalo za mjesec dana (pretpostavljam da je prva kontrola bila s 1mj, ili spominješ da je vagan sa 16 dana - ako je to dobio za samo 16 dana ja bih rekla da mu ad ni ne treba. Ali da bi bila sigurna što napraviti, ipak pitaj cure koje su prošle edukaciju za savjetnice.
Ako je beba već duže na ad, ne bi smjela ipak naglo izbacivati dohranu, nego malo po malo, više se ne sjećam koliko ml na dan se daje manje. Nakon toga na kontroli vidiš da li dobiva dovoljno.
bebe dok spavaju ne kake i ne piške, to rade kad se razbude, nekad i u polusnu. Nakon što se probudi možeš pričekati oko 15 min, za to vrijeme bi se trebao popiškiti. Tek onda ga presvuci.
Na dan je dovoljno da ima 7-8 popišanih pelena, ali to ne znači punih i teških pelena. Mislim da ta pelena treba izgledati kao kad u nju naliješ 2 žlice vode. Možeš to napraviti s jednom suhom pelenom kako bi stekla dojam kako to izgleda.
Na tvom mjestu, dok želim povećati proizvodnju mlijeka, ja bih ga budila. A kasnije kad bude samo na tvom mlijeku i kad budeš sigurna da dovoljno dobiva, pusti da spava koliko hoće i doji ga kad bude sam tražio.