Joj gugi, još malo i ti mama!!! Želim ti brz i lagan porod!![]()
Blekonja, ukrala sam ti potpis!
Cure, veliki poljubac svima.![]()
Joj gugi, još malo i ti mama!!! Želim ti brz i lagan porod!![]()
Blekonja, ukrala sam ti potpis!
Cure, veliki poljubac svima.![]()
Posljednje uređivanje od Denny : 10.02.2010. at 16:50
ma ukradi ti meni draga i prvi postupak i još da ti bude uspješniji od mog i nitko sritniji od mene!!!!!
![]()
Zna li netko kreće li se sa postupcima u KBC?
Čini mi se da je neko zatišje, niko se ne javlja...
Mene posebno zanima jesu li dobili mikromanipulator i kad kreću sa ICSI? Ima li netko informaciju?
Evo ja sam u utorak bila na razgovoru kod dr. Tandare, taj dan je taman krenulo opremanje odjela MPO-e (jer su tehničke nepravilnosti objekta u tom dijelu rješene) i on smatra da bi u ožujku trebali startat sa svim postupcima, tj. da bi odjel tad i službeno proradio!!! Nadam se da će tako i bit...
Pozdrav i veliko SRETNO svim curama!!!
meni jedino nije jasno za kojeg boga jokina na kbcu ljudi pricaju sa BIOLOGOM????
to mi strasno smrdi na cinjenicu da ginekolozi veze nemaju sa mpo, da je tandara jedini koji o tome nesto zna, a to je sramota i ne ulijeva nikakvu nadu.
pa pobogu, u cita romca nitko ni ne vidi, on svoju caroliju obavlja u labu, jos najbolje da on odredjuje protokole...
a po ovome napisanom ispada da tandara i protokole odredjuje.
ispravite me ako grijesim, molim vas...
Pinky,bojim se da si u pravu
neznam zašto ali nemam povjerenja u Firule
cure oprostite ako sam vas obeshrabrila i želim da se šta prije javi nova trudnica
Cure, ja se ispričavam ako sam nekoga uzrujala, nije mi bila namjera... Osobno imam svoje razloge zašto sam išla Dr. Tandari, a u 4. mj. kad krenemo u postupak idem kod Dr. Budimira ili Dr. Šunj (znat ću na vrijeme), oni će odrediti protokol i sve ostalo, itekako su upućeni...![]()
medena8 želim ti svu sreču i da nam se javiš kao prva ICSI trudnica sa Firula
bez brige, nisi nas uzrujala![]()
Alo cure. Vidim da se svasta desava na ovom nasem podforumu, i to mi je bas super. Vec ste naveliko krenule s rjesavanjem papira zbog novog zakona i ove dane cu podrobno sve procitat, jer sam stvarno izgubljena u svemu tome.
Ja sam prosli cetvrtak zavrsila u bolnici. Navodno su se crijeva zalijepila ili tako nesto. Drzali su me tjedan dana na infuziji i na srecu je sve proslo bez operacije. Ipak, imala sam 3 snimanja rengenom i EG i to sve znaci da cu morat odgodit umjetnu na neko vrijeme radi zracenja. Ovo vam sve pisem jer oni to usko povezuju s laparaskopijama koje sam radila. Navodno smo nakon toga sklonije priraslicama, a od laparaskopije zna ostati i plin u stomaku....., pa se moze dogoditi ovako nesto. Znaci cure koje su prosle lap., ako osjetite neku bol u stomaku koja ne prestaje (meni je pocelo kao bol u zeludcu), trcite u doktora....
Natice, šteta da ti se sve tako zakompliciralo, nadam se da ćeš uskoro bit dobro i spremna za daljnje akcije.
O muko moja... Natice, što su ti rekli koliko trebaš odgoditi IVF? Ja za tjedan dana moram na rendgen srca i pluća radi glupe operacije... Dr. P. mi to lani nije tražio za operaciju mioma, a u Vinogradskoj je rendgen obavezan za jedno malo oko...I već danima se grizem trebam li to nekako zaobići, jer me strah utjecaja na js... Koliko će to štetiti i koliko bi trebala odgoditi postupak radi toga???
I još jedno pitanje - nije li i HSG rendgen, pa ipak savjetuju akciju isti mjesec, cure su znale zatrudnjeti i par dana nakon HSG-a?
Ne znam zašto ideš na operaciju oka, rutinski rtg srca i pluća se traži samo kod pacijenta starijih od 60 god ili onih koji imaju neku patologiju ili sumnju na neki upalni ili sl.proces, zato ponovo pitaj zašto rtg srca i pluća
HSG je rtg; ali to radiš prije nego si trudan
Ali da te utješim; posao mi je takav da sam ne znajući da sam trudna ( 23 ili 24 dan ciklusa) bila izložena više puta rtg
Imam predivnu,zdravu curicu
Princess Puffy, vjerujem da i sama znaš, ali evo da i ovdje napišem svoje iskustvo koliko se hodogrami bolnica a propos predoperativne obrade razlikuju. Koliko shvaćam, hodogrami zagrebačkih državnih bolnica i Cito-a (koji je preslikan hodogram KB Splita, ako se ne varam) se razlikuju u smjeru da u ZG-u više "gnjave" s tim pretragama.
U ZG-u mi je na Sv. Duhu 2003. (a mislim da se nije puno promijenilo) za histeroskopsku dijagnostičku operaciju u punoj anesteziji (ako dobro kužim, to je 20-tak min operacije) trebalo i rtg pluća srca i to mlade žene. U Citou sam za dijagnostičku histeroskopiju i laparaskopiju za srce trebala samo EKG. Na SD nakon toga je bolovanje 3 tjedna, stoji se u bolnici 3 dana, u Citou bolovanje 7 dana, iz bolnice sutradan ideš van. Meni je pasalo sve ovo kraće i manje.
Forumašici koja je postavila pitanje savjetujem da, ako ne može izbjeći te rendgen slike vis-a-vis bolničke adminstracije, zatraži zaštitut za dio jajnika. Ono - bar je nešto napravila. Plus, neka pita Poljaka, nek je ne bude sram ima li to kakve veze ili ne, pa ako on kaže ima, eto poluge za fajtanje s onima koji traže rtg srca. Ali, koliko se ja kužim, najvjerojatnije će reći nema ili nije dokazano, pa će i u tome dobiti "piece of mind".
Posljednje uređivanje od ina33 : 12.02.2010. at 21:35
Nakon rengena abdomena sam pitala koliko je to stetno s obzirom na postupak umjetne, a oni su rekli da bas i nije. Da se eventualno pricuvam ovaj mjesec. Nakon EG-a su rekli minimalno mjesec dana. Mislim se, to znam i sama, ali koliko bi bilo maximalno ili bar pozeljno?! Baza je u tome da to rengenolozi ili kako se vec zovu, ni sami ne znaju tocno (tako se bar meni cini). Moj doktor za kukove kaze da nakon snimanja kukova min. 6 mjeseci ne bi smjela ostat trudna. Kad sam to rekla ovima s EG-a samo su se pogledali i ispalo je nesto u smislu da je EG jos vece zracenje.... Onda mi je jedna dr. rekla da bi morala pauzirat 3 mjeseca. Usput su mi vidjeli i neku cistu na jajniku (a endometriozu sam operirala u 6.om mjesecu lani). Kako bilo, u cetvrtak cu do svog dr. Budimira sa svim nalazima i snimkama, pa da vidim sta ce on reci!
Kad bi bar imale nekoga tko ce nam znati reci sta da radimo, a ne da ovako svaka za sebe mora nabadati i uvijek imati puste dileme!!!
Vidiš, i meni je ortoped bio rekao, ako se dobro sjećam, nakon rtg-a kukova 3 mjeseca bolje ne, ali nisam to shvatila ono da se ne smije nikako, doduše, davno je to bilo, možda sam krivo popamtila. EG ne znam. Kad sam pitala MPO-ovca je li to zračenje toliko štetno, on mi je to pak opovrgnuo. Mislim, jednoznačno se ne smije slikat kukovlje ako si trudna. U ZG-u u studentskoj poliklinici su ženama snimali kukove samo u prvom dijelu ciklusa, slično kao i što se rtg HSG radi samo prvih 10 dana ciklusa, ako sam dobro zapamtila. Ovo drugo - kako i da li utječe na stanice, mislim da tu nisu suglasni i da nema nekog usuglašenog odgovora oko toga.
Znaš što, ja bih se držala onoga što mi kaže MPO-ovac.
BTW, koliko ti je godina? I to isto utječe na procjenu rizika. Primjerice, da sam kod sebe čekala čiste briseve, nikad ne bih otišla u postpuak. Koji put je kod tih stvari koje nisu onako skroz čiste - tipa to i to je jednoznačno šetno - stvar procjene, što je veći rizik ili šteta - gubit vrijeme ili izlagat se nekim (malim?) rizicima.
Posljednje uređivanje od ina33 : 13.02.2010. at 01:22
koliko god sam razočarana u naš kbc nadam se da če se u skoroj budćnosti i tu stvari popravit,stabilizirat i uhodat(vječni opimist),moram pohvalit cijelu ekipu sa Citai ponosna sam šta u mom gradu postoji tako profesionalna ustanova
![]()
Hvala cure.
Dakle ovako, u Vinogradskoj je rendgen obavezan. Prije 11 godina (tada sam imala 19) su mi dva puta radili rendgen samo zato jer su mislili da bi mogla usljediti operacija (iako nije), pa ako tada nisam bila mlada, ne mogu se ni sada izvuć na godine. Zanimljivo, a npr. krvnu grupu i rh faktor nisu tražili ni onda, ni sada. Zbilja svaka ustanova ima svoj protokol.
Rendgen namjeravam napraviti 4 - 5 dc, ne kasnije, tražit ću naravno zaštitu, i još jednom provjerit sa dr. Poljakom moram li nakon toga neko vrijeme pauzirati od postupka ili ne. U svakom slučaju proći će minimalno dva mjeseca, jer prije toga ni teoretski ne mogu u postupak radi oporavka oka i pretraga koje moram obaviti za IVF. Kad zbrojim sve prednosti i nedostatke, mislim da je ovo optimalno rješenje.
Issa, baš mi je drago što je sve ispalo ok, sad samo čekamo i vibramo.
Cure, sretno svima, i jedva čekam prve plusiće, bilo iz Cita ili kbc-a!
samo da provirim kratko i svim curama zazelim sve najbolje od srca....
vidim ovdje se dosta pise i to je dobro , ali nije dobro sto u kbc jos nista ne rade
ja sam danas dobila i sutra krecem sa femarom....pa onda u cito..na 2 .AIH...
Da se malo javim. Bila sam u doktora P. i on mi predlaže jednu laganu već idući ciklus. S Femarom,.. Još se mislim dali ću ovaj mjesec ili eventualno idući mj.Moram priznat da mi se ne da
![]()
Citašice želim vam puno sreće ~~~~~~~~~~~~~ da krene niz velikih BETA!!!![]()
Ja bih bila presretna da mi dr. predloži jedan lagani stimulirani umjesto ovog dugog s kompletnom ratnom opremom, užasavam se hormona..
Bublice3, šta god odlučila,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, nek ti ovo proljeće ispuni snove!
bublice, goa ~~~~~~~ sretno od srca!
Bublice, šta god odlučila, neka bude ono pravo. Odaberi ciklus koji ti više odgovara, ja već držim fige za uspjeh prije ljeta.
A ja umjesto briseva i hormona za postupak, počimam pretrage za operaciju, i to mi jaaako teško pada. Volila bi da je sve išlo lakšim putem, ali eto, neće pa neće. Sad samo mogu moliti Boga da se brzo oporavim, pa da mogu u postupak prije ljeta.
A ništa, preklani u svibnju je bio HSG, lani u svibnju operacija mioma... valjda će ove godine u svibnju postupak... Možda je svibanj moj mjesec za razne baby - zahvate...![]()
cure moje evo me da vas poćirim malo, riknuo mi komp. danas stigao s popravka pa sad guštam malo čitat šta pišete i triba mi malo da me oraspoložite malo sam u crnjaku zbog posla i nekih drugih problemčića i još nisam dobila mengu a tribala je doć oko 10-tog sve se bojim da će me tokat pit Dabrostone... razmišljam da odem do dr. Š da me pregleda da vidi kad bi se to udostojila vištica doć, ako misli uopće doć (a lipo je uranila prošli misec kad sam čekala betumamicu joj...) , u nekoj sam depri i opet sam se bacila na njam-njam uhhhhhhh ne mogu se nikako opet regulat, ma užas!!!
denny samo neka sve ide svojim tokom drži se vibram za tebe,
issa čekamo rezultat,
ma svim curama jedan veeelikii
![]()
Denny nadam se da ce se to sve brzo zavrsit i da ces krenit u postupak,onda ce ti bit puno lakse...cekanje je najgore
Blekonja jesi napravila test ili pitam gluposti...?Otidi ti na pregled da budes mirnija,proci ce ta krizica sta te uhvatila
Ja sam vam pocela sa bockanjem jucer,ajme totalna sam kukavica,buljila sam u plafon,a sestra mi je davala inekciju dobruu minutu jer je mene peklo![]()
Počelo je, Ketyy,!
Inekcije su i meni noćna mora, posebno za vikend kad sam ih morala dati sama sebi, ne bih se sada toga prisjećala..
Blekonja,skrpalo te malo, ništa strašno, proljeće će sve izliječiti, mada je i meni palo napamet da nije možda to šta kasni zapravo.. Ma znam kakav ti je osjećaj, kasni kad ne triba, meni je kašnjenje uvijek davalo nadu kako se jedan maratonac ipak zaletio u pravo vrime i na kraju bi mi uvijek teže palo kad bi stigla..Drži se ti nama i nemoj se gristi zbog fete kruva ili kolača više u životu, takva ti je faza, znam ja da ćeš ti to uspjeti zadržati pod kontrolom![]()
Ne znam da li sam na dobroj adresi, ali ako netko zna, molim da mi napiše:
sa slijedećim nalazom spermiograma (rađen prije 7 mj.-ponavljamo za par dana)
Apstinencija:5 dana
V=5,5ml
ph: 7,6
likvefakcija izgled i boja : normalno
c=7 10E9/L (normalno je >20)
broj: 38,5 10E6 (normalno je >40)
pokretlj. A :14% (normalno je >25%), pokretlj. B: 29% (normalno je >50 A+B)
okrugle stanice(leukociti i mlade stanice spermatogeneze) :2 10E9/L(normalno je >1)
morf. : 28 % (normalno je >30)
koji oblik potpomognute oplodnje je prihvatljiv????
Bilo bi najbolje da otvoriš zasebnu temu i pitaš iskusne cure, koliko moje skromno poznavanje ove materije dozvoljava, mislim da inseminacija ne bi prošla zbog smanjene pokretljivosti, dakle, IVF, a tko zna, možda i ICSI, najbolje ti je sačekati odgovore naših cura
Nisi nam rekla ono najbitnije - koju su dijagnozu naveli?
Ovako, na prvu, čini se da je riječ o oligo-asthenozoospermiji, ili čak o oligo-astheno-teratozoospermiji.
Čuda su uvijek moguća, ali mislim da bi se u ovom slučaju liječnici uglavnom odlučili na IVF-ICSI metodu zbog koncentracije od samo sedam milijuna i smanjene pokretljivosti. Plus je po meni količina ejakulata (5,5 ml) što mi se čini dosta (kod nas je npr. uvijek oko 2,5).
Dr. P. mi je potvdio da rendgen neće štetiti postupku i da ga mogu napraviti bez straha.
Eto, ako nekome još bude trebalo sad znamo.
Bog cure evo ja iz naše bolnice ,ukratko oprema je unesena ali se SAD čeka potvrda certifikata.
Po svemu bi trebalo sa svim postupcima krenit u 3mj.
Ja opet idem 4.03 na dogovor pa se javim s novostima.
Pod svim mislim osim ivf,icsi i biopsiju testisa
Cure ako netko zna za hiv 1 i hiv 2 te markere hepatitisa b i c- gdje se vadi u Splitu (na kojoj klinici, odjelu), u kojem vremenu i koliko se čekaju nalazi?
ja sam cula da se to vadi na Krizinama i da se cekaju oko 10-tak dana nalazi...nisam vadila ali tako curke kazu.....
Ja sam hiv 1 i hiv 2 te markere hepatitisa b i c vadila na higijenskom zavodu naravno uz uputnicu! Čekala sam nalaze max 10 dana. Na higijenskom nema gužve i sve je brzo gotovo.
[QUOTE=gargamelica;1547975
Pod svim mislim osim ivf,icsi i biopsiju testisa[/QUOTE]
gargamelice, misliš da neće radit icsi i ivf?
hvala bubilice - idem sutra u st kod ginića (socijalnog) vaditi briseve, pa bih mogla uzeti uputnicu, ali sam tamo tek u 11 naručena, prije toga u 10 imam jedno savjetovanje, a u 12,30 sati drugo. Nastojala ugurati sve u jedan dan. Pa se sad mislim da li bih to stigla ako dođem samo za to u ponedjeljak, jer ne vjerujem da primaju do recimo 12 sati
Najvažnije od svega mi je da bude gotovo za 10 dana, jer je u šibeniku gotovo tek za 15-20 dana, a očekujem m. oko 26.02. i onda sam 6. dan na CITO na prvom UZV, pa bi mi nalazi možda mogli biti gotovi i taman da ih pokupim prije odlaska na CITO. Uh..
hvala meden8 - pa orijentir je od MM GPRS pa on ukuca ulicu i slijedimo upute ako mu ta ul. nije poznata
Malo sam to loše poslozila,ali bitno da ste uspile razgonetnut .
S obzirom na našu dijagnozu dr je naglasio da ako se punkcijom ne nađe ništa ide se na biopsiju .
Nadam se da će kao i dosad nešto naći![]()
Večer curke najdraže!
Evo mene - sa rendgena!Nemojte zamjerit, to me drži ovih dana, baš me panika bila uhvatila oko tih "zraćenja i radijacije"...
Uglavnom, barba sa rendgena kaže da su ovi novi uređaji koje imaju na Firulama gotovo bezopasni, i da u biti nije ni potrebna nikakva zaštita prilikom snimanja, ali svaki pacijent koji je zatraži je dobije. Tako sam ja dobila čak dvije zaštitne kecelje (procijenio čovik da sam neki freak) i ja sretna i zadovoljna otišla kući. Inaće, potajno sam se nadala nekoj gripi ili prehladi ovih dana tako da odgode operaciju, ali ništa od toga, zdrava ko dren, svi nalazi uredni...
Jedino su našli neku upalu u genitalnom traktu, ati to ni najmanje ne smeta operaciji. A zato bi moglo smetat IVF-u. Eto mi sad kad tražim vraga.![]()
vesnare gdje ste na kraju vadili markere? Kako je bilo na savjetovanjima?
ketyy, goa bockalice naše drage, samo hrabro naprid, vaše bebice vas čekaju! P.S. Kako ide?
issa11 nadam se da si dobro i da maziš mrvice. Navijam za veeeliku betu!
LEA.st, medena8, gargamelice sretno na kbc-u i javite nam novosti! Vjerujem da ćemo uskoro vibrat i za vas, samo da KONAČNO sve više krene!!!
Blekonja je li stigla vještica? Možda su se malo pobrkali hormoni. Ili je šta drugo... hehe... A šta se depresije tiće i ja sam malo "out", ali čim izađe sunce bit će bolje, vidit ćeš. A u postupak ćemo skupa, naravno!
Natice nadam se da si bolje i da ćeš nam ipak brzo u postupak. Šta kaže dr. Budimir? Nadam se da ti ipak neće puno otezat postupak radi zračenja.
Pinky, bublice, matto, IRENA, Ti, crvenkapice, Ordep....................
SVIMA SKUPA![]()
Posljednje uređivanje od Denny : 19.02.2010. at 20:20
potpisujem denny i dodajem za nju ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da operacija bude uspješna i da šta prije draga dođeš do svoga
svima cmooook od nas dvoje
Denny draga sretno i sta brzi oporavak od operacije ti zelim.
Ja sam danas bila na AIH , poslje toga na posao do veceras, tako da nije bilo odmora. ne ocekujem previse.
puse