Ja sam radila u Cita pa sam odmah išla kući tako da ne znam koliko se ostaje u bolnici, ali se definitivno radi oko 7 - 10 dana ciklusa (dan-dva nakon prestanka krvarenja, svakako prije sljedeće ovulacije)
Ja sam radila u Cita pa sam odmah išla kući tako da ne znam koliko se ostaje u bolnici, ali se definitivno radi oko 7 - 10 dana ciklusa (dan-dva nakon prestanka krvarenja, svakako prije sljedeće ovulacije)
naddo, poviri ovaj link
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=35591&start=0
Istina da je prošlo dosta od tada ali mislim da je postupak isti
Hvala curama na odgovorimaNa razgovoru sam za koji dan pa cemo vidjeti.....
cure u četvrtak 17.09. u 15,00 je kavica u Kalafatića, bilo bi lijepo kada bi vas došlo što više...., ajmo ima vas ovdje dosta iz Splita i okolice pa ako možete bilo kako lijepo bi bilo da dođete da se upoznamo....![]()
![]()
Evo stigla nam je i jesen... Jesen kakvoj se nismo nadali ovog proljeća. :/ Umjesto da bude "plodna i rodna" i završi sa veselim baby-boomom u novom splitskom rodilištu, kod nas ni postupaka, ni novog rodilišta...
Doduše CITO je ovih dana počeo sa blago-stimuliranim postupcima, ali novi zakon i nedorečeni pravilnici svih su bacili u očaj. O bolnici bolje da ni ne pričam. Žalosno je što su nas Milinović i ostale zvijeri dovele u sitvaciju da moramo razmišljati o Sloveniji, Austriji, Grazu... jer ovdje imamo sve, tj. mogli bi imati sve, samo da nam ne brane naše osnovno i jedinstveno pravo - da budemo roditelji.
bublica3, malena2, metkovk@ ~~~~~~~~~~~~vibram do neba da vaši postupci budu uspješni i da uskoro skaćemo do neba za prve jesenske CITO trudnice.
![]()
Draga denny sve si dobro napisala, samo mogu potpisat!![]()
Ovakvu jesen nikome poželiti. Sa koliko čemo optimizma ući u postupke?? :? Sramota!
Denny zar i ti ne ulaziš u postupak?
![]()
veliki![]()
od mene i mog
za sve vas, u mislima sam stalno s vama, nisam puno na kompjuteru jer mi je već teško sjediti. želim da ipak ova jesen bude plodna i da dr.š i dr.P naprave puno malih
, za sve vas ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~do neba
![]()
![]()
Trebali smo, ali sad smo odlučili pričekati do 11. mj. pošto je MM odjednom postao "normozospermičan" i sad je na sedmom nebu i uvjeren da može i sam napraviti bebu.bublica3 prvotno napisa
![]()
Tko zna, možda mu i uspije...![]()
Drage moje cure iz Dalmacije ili one koje se tamo lijece,
da li se zna jesu li u ST krenuli postupci, jesu li krenule zene s pikanjem Gonala, sa smrkanjem Suprefacta?
Thanks iDalmaciji
U CITU su definitivno krenuli s postupcima, a za KBC Split ne znam, pa ako tko ima kakvih informacija od tamo nek javi.
cure iz splita
imam pitanje;
krvne pretrage hiv.hepatitis,sifilis itd koje trebaju za MPO? znate sta mislim...jel se to vadi u bolnici na firulama i koliko s ceka nalazi???
i jos jedno
kariogram-- jel se mora vaditi? mm je vadio rekla mu androkrinolog a ja jel ja moram? :? :?
Ja sa za HIV;hepatitis,krvna grupa i rh faktor sve vadila u vojnoj bolnici na transfuziji,a za kariogram ne znam.
vojna bolnica gdje je????????........e za kariogram znam.. gdje se vadi... ali te naruci tek za par mj.... ali me zanima jel trebam ja izvadit kariogram?? jel to traze??
Kariogram ti se radi na Firulama (ona zgrada iza gdje je pedijatrija, traži "dječje - genetika"). Trebaš doć sa uputnicom na šalterić (stvarno je mali), piše "odjel za humanu genetiku", sestra ti uzme sve podatke i narući te za otprilike 3 - 4 mjeseca (bar je nama tako bilo).
I MM je endokrinolog dao da radi kariogram i masu drugih pretraga (možda smo u istog?) a meni nitko ništa - samo ponekad papu i to je to. 8)
Ajme tek sam vidila tvoj post.Ti ne moraš vadit kariogram za IVF. Ako griješim ispravite me, ali koliko ja znam, to ne traže.
vojna bolnica to su krizine??
kolikom se ceka na te nalaze;hiv ,hepatitis,, sifilis i ostalo sta traze za mpo?
placa li se sta -- ako imam dopunsko osiguranje??
i ti i muz trebate uputnice za hiv, hepatitis b i c, a ti trebas i krvnu grupu. sve se radi na krizinama.crvenkapica77 prvotno napisa
trebati c ti i torch, koji se radi na higijenskom u vukovarskoj ( da se vidi jesi li prebolila par bolescina koje ti mogu zasmetati u trudnoci) zurim na posao pa cu detaljnije popodne, sta i di se vadi
torch se radi na higijenskom (TORCH ukljucuje pretrage na antitijela u slucaju toksoplazmoze, rubeole, citomegalo virusa i herpesa)
na krizinama sam radila: acl (antikardolipinska antitijela), LE stanice, koagulacijske faktore (aPTV i aPTV omjer), antitrombine i lupus antikoagulant te vec spomenut test na aids, hepatitis b i c i krvnu grupu plus rh faktor. nk stanice se rade na odjelu za tipizaciju tkiva, ali njih malo tko uopce trazi, ja ih nisam ni napravila
dakle trebala sam napraviti (za cito):
- fsh, lh, e2 i t prolaktin u serumu od 2.-5. dana ciklusa
- t3, t4 i tsh
- progesteron u serumu (od 20.- 22. dc)
- torch
- markere hepatitisa b i c, hiv 1 i hiv2
- kg i rh faktor
- imunologija: antikardiolipinska AT, LE stanice, LAC, APTT, antitrombin III, nk stanice
jel to sve se izvadi za jedan dan sa jednom uputnicom i dali se sta placa?????? imam dopunsko.........jel se treba narucivati???
Ja nekidan radila na higijenskom zavodu u Splitu. Uzela uputnicu od socjal ginekologa a MM od svoje lječnice opće prakse.crvenkapica77 prvotno napisa
Imam dopunsko i nisam ništa platila. Ne treba na tašte, ali me pitao dali sam dan prije nešto jako masno jela!
MM nema dopunsko i trebao je platit hiv ,hepatitis oko 150 kn, a sifilis oko 100 kn.
Zaboravila sam reć da se čeka oko 7 dana!bublica3 prvotno napisa
hi cure,
evo samo da javim da su se u CITA lijepo organizirali i imaju mislim 2 puta tjedno pravnika i psihologa.
Moze li mi tko reci gdje mogu kupiti Menopur u Splitu, i koja je cijena,
hvala puno
LJEKARNA BLATINE, adresa: Poljička cesta 31A
Telefon: 021 / 370 - 745
Menopur 149,00 kn
(jedino nisam sigurna imaju li ih trenutno, ili ih treba naručiti).
Mislim da se može kupiti i u Cita.
Ako netko zna da je negdje jeftinije, javite.![]()
:D :Dbublica3 prvotno napisa
Ajde, preživit ćemo i to. A šta je sa "drugim mišljenjem"?
Denny draga ne znam ti to drugo mišljenje!! Ali u Cita ima 3 ginekologa! Imaju 3 mišljenjaDenny prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
A imaju najboljeg biologa u Hrvatskoj Romca!![]()
![]()
![]()
:D :D :Dbublica3 prvotno napisa
Kraj ROMCA sam htjela stavit smajliće koji skaću!![]()
ROMAC!!! :D :D :D :D :D
A super, nisam bila sigurna može li iz iste klinike.![]()
A za ROMCA naravno![]()
![]()
![]()
:D
Denny ne znam ni ja može li, ali bez brige za drugo mišljenje. Tko bi to bio lud da ide na IVF a da mu ta medicinska pomoč zaista ne treba!?Denny prvotno napisa
Možda ministar! S toliko mozga je i to za očekivat!![]()
mislim da drugo misljenje ne moze biti od osobe koja radi u istoj klinici, vec sa 2 razlicite
ili vas primarni ginekolog plus poljak
Pinky ma pretpostavljam, ali mi je sve ovo presmiješno pa se malo šalimo. Npr, moj primarni ginekogog ništa ne zna o MPO. Neki dan sam mu objašnjavala. Sve vam je jasno sada.Pinky prvotno napisa
U CITU tj. u ljekarni koju drži Poljakova supruga možeš kupiti menopure po 140 KN samo ako si njihov pacijent, ja sam bar takvu informaciju dobila.aleksandraj prvotno napisa
A za ljekarnu na Blatinama svakako imaju isto povoljne cijene.
Hvala svima, Slovennci jos ne javljaju sto da uzmem..
Ja bi ih na tvom mjestu zvala. Zovi ih.
Imam jednu kolektivnu molbu:
lijepo bih zamolila sve koji su bili ili su u postupcima po novom da se priključe temi Novi zakon i njegova primjena praxi kako bi podijelili iskustva sa curama. Prije smo imali temu Jačina stimulacije-forumska statistika, ali sad su se stvari malo promijenile pa bi na novoj temi mogli razmijeniti iskustva koja će svima biti od koristi.
Kakva je stimulacija, koliko je stanica dobiveno, kad su vraćene, što je s preostalim...neke klinike uvode anesteziju, u nekima se plaća Choragon,..., itd, itd...
Hvala![]()
lijep pozdrav cure,
imam jedno pitanje za vas spličanke...radi li se gdje u St kariogram i analiza y kromosoma?? ako tko zna molim vas da mi se javi ili ovdje ili privatno i hvala unaprijed
ja ti mogu reci da je mm radio kariogram u Splitu,, na djecijem odjelu...tako nekako .....uglavnom zgrada lijevo ispod ulaza hitne..na firulama...
Potpisujem bublicu3. Treba otići tamo s uputnicom i naručiti se, čeka se otprilike 2-3 mjeseca. MM ide uskoro radit kariogram. Nisam sigurna je li analiza y kromosoma spada pod to ili ne.
Denny draga bez brige!
Ja sam joj poslala na pp detalje.
Ma nema frke.Čovik se stvarno izgubi sa svim tim pretragama. MM je napravio više pretraga u ova 2 mj. nego otkad se rodio. Taman kad pomislimo da nema više šta vadit, on dobije još uputnica. Sad još treba napravit jetrene probe, PSA, uzv trbuha, kariogram i na kraju - betu. A meni nakon operacije nitko niti krv da provjeri, a kamoli šta drugo. Osjećam se zapostavljeno.
![]()
Ali zato kad on to sve lipo obavi, ja ću zatrudnit i onda će reći da se uzalud mučio.![]()
Denny ja nakon svake serije pretraga mislim da su zadnje i da se više od toga ne može!
Kad ono :shock: još ampula krvi!!!!!!! :shock:
:shock: uvijek nešto novo izmisle, a ja za dišpet uvijek imam uredne nalaze 8)
hvala svima na informacijama....
stvarno se i ja nekada pitam koliko jos pretraga svaki put novih mogu izmislit...ali eto šta je tu je treba ici dalje
pozz i hvala