cure moje meni jos nije jasno koliko kosta stimulirani IVF 5000 +5000 lijekovi??? uh uh meni ce to biti previse![]()
![]()
cure moje meni jos nije jasno koliko kosta stimulirani IVF 5000 +5000 lijekovi??? uh uh meni ce to biti previse![]()
![]()
uh falila sam . dr je reka da je 7000 ali koliko su jos lijekovi???
IVF stimulirani = 7.000,00 kn
IVF + ICSI stimulirani = 9.000,00 kn
Ljekovi koštaju ovisno o tome koji protokol ti doktor prepiše. Svaki gonal je računaj oko 200 kn, netko ih primi 10, a netko 30, pa sad računaj.
Nekome tako ljekovi mogu doći 2.000,00 kn, a nekome 6.000,00 kn. Sve je to jako individualno. Ja računam barem 5.000,00 kn, jer uz gonale trebam kupit i štopericu (300,00 kn) i 3 Cetrotide (svaka je 500 kn), pa još dok povadiš papire tipa vjenčani list, psihologa, pravnika i sva ostala milinovićeva čuda... BOŽE UČINI ČUDO pa da za tu lovu uredim dječju sobu!![]()
Lijekovi su individualni, ovisi od žene do žene, ali otprilike od 5000-6ooo kn, evo mene će moji koštati 5 ipo tisuća.Znam da je puno, i meni je, ali nemam izbora ni vremena,![]()
goa dobro nam došla i što prije otišla trudna i sretna! :D
Nadam se i ja da će ti ovo biti prvi i zadnji postupak i da ćemo se ubrzo veseliti s tobom kad nam javiš veliku betu!
I mene nažalost čeka postupak, i ne kažem nažalost radi straha, doktora ni inekcija, nego nažalost jer smo upale u najgore moguće vrijeme - kad je Milinović donio najgori mpo zakon na svijetu i doslovno vezao ruke našim doktorima i ograničio im oplodnju na samo tri stanice i zabranio im zamrzavanje zametaka. Umjesto toga natjerao ih je da zamrzavaju jajne stanice, a to je tek eksperimentalna metoda koja daje jako loše (skoro nikakve) rezultate, ali je po zakonu MORAJU provoditi.
Ne želim te plašit ni obeshrabriti, znaj da si u najboljim rukama, i da će oni učinit sve da uspije, ali jednostavno takav je ovaj glupi zakon i realne šanse su nam smanjene.
Kako god bilo, djeca će se i dalje rađati, a mi ovdje na forumu imamo jako puno Cito trudnica i od srca ti želim da ti budeš sljedeća. (nakon naše Pinky, naravno! :D )![]()
![]()
Denny, lijepo si ti to sve posložila :D
Zanima me za šta služe Cetrotide?? :?
![]()
Skoro zaboravih... i nakon naše BLEKONJE! :D :D :D
Hm, i Ti, i Sunčice...![]()
![]()
MALO NAS JE, AL' NAS IMA! :D :D :D
Kako sam ja razumila, Gonal, menopur isl. stimuliraju razvoj folikulam, a Cetrotide pospješuju sazrijevanje. Ispravite me ako griješim.
doktorice, mislim da si u pravu!Denny prvotno napisa
anyway, dan d je prosao, 2 mrve vracene, ja lezim i crkajem od dosade. laptop pored mene, daljinski u ruci... uf i jos tako 14 dana iscekivanja..
Tila sam reć uživaj i opusti se, konačno je gotovo, a mi ćemo vibrat da ti vrime šta prije prođe i da za Božić upakiraš mužu lipi poklon ispod bora...![]()
joj![]()
ne smim ti ni rec na sta me je zadnji dio tvoje recenice asocira
![]()
![]()
Cure sa CITO-a zna li netko ima li tamo koga subotom i nedjeljom, a isto tako i za SALUS - rade li operativne zahvate subotom i nedjeljom.
Naime, čekam 1. DC da se javim Šparcu za histeroskopiju, a po svemu bi me to moglo dočekati sutra ili preksutra, a onda po tome bi mi spadao i kraj m. za vikend, pa me zanima čeka li on onda ponedjeljak ili?
btw pitala sam za plaćanje i mogu kartice, ali samo odjednom, ništa na rate.
Denny prvotno napisa
ccccc Denny.......ali isto si se iskupila ajde, ajde![]()
(šalim se naravno)
vesnare prvotno napisa
oni su 100% tamo (jedan od njih doktora, ako se ne varam), a za Salusa ne znam, ali čisto sumnjam da subotom operiraju....![]()
Subotom sigurno ima netko, ali zovi šta ranije, čak i prije 8. Nedjeljom su rjeđe tamo, ali zna se desit da i tada budu.
A je li ti baš rekao da čekaš 1 dc da se naručiš? Pitam zato što je meni dr. Poljak rekao da se javim što prije, jer u Salusa imaju dosta posla, pa se za operaciju treba unaprijed rezervirati termin. Tako je moju operaciju doktor zakazao cijeli mjesec unaprijed, a i dao mi je popis pretraga koje moram u međuvremenu obavit. A možda ti sve stigneš u tjedan dana, ako si se tako dogovorila s dr.
I ne mora ti histeroskopija biti baš 7-8 dc, može i kasnije. Meni je bila klasična operacija mioma + histeroskopija i rađena je tek 12 dc, jer je to bio ponedjeljak. Znači ipak mislim da će čekat ponedjeljak, jer vikendom u Salusa ne rade operacije.
Bez brige, zovi ih što prije i pitaj za sve pretrage koje trebaš obaviti, dr. će ti rezervirati termin, doći ćeš u bolnicu, obaviti zahvat, i već sutradan ideš kući. Ja sam bila tamo četiri dana jer je bila teža operacija, i svi su bili stvarno super, od doktora do čistačice. Sretno!
I čudno mi je da više ne daju na rate? Meni su za Vizu dali, ali to je bilo prije tri godine.
Dennyhvala od srca na odgovoru
dakle, pretrage sam obavila, jer mi je dr. to dao i dogovorili smo operaciju tj. histeroskopiju, ali mi je rekao da mu se javim 1. dc kako bi mogli histeroskopiju odraditi odmah po prestanku m.
a evo i prvi dan ciklusa na poslu u noćnoj - točno u 05,00 sati![]()
[quote="Denny"]goa dobro nam došla i što prije otišla trudna i sretna! :D
Nadam se i ja da će ti ovo biti prvi i zadnji postupak
Hvala, cure, na srdačnoj dobrodošlici, odmah se osjećam jačom! Ipak, nije da se ne nadam, čisto statistički gledano, ne čini mi se baš da to ide tek tako iz prve, možda samu sebe pripremam da ne tresnem naglo ako se to uopće može izbjeći..
Pinky, ne znam moraš li ležati ili možeš iskoristiti ovaj prekrasni prosinački dan za šetnju, mislim da zapravo ne mogu ni pojmiti kako ti je trenutno iščekivati jer vi ste, cure, prema meni prave veteranke, ali vam se zato iznimno divim![]()
Goa dobro došla u klub CITAŠICA :D :D :D
Želim ti sreću i da bude prvi i zadnji!
Ono šta ti ja mogu reć je da su doktori, biolozi i sestre u Cito poliklinici vrhunski stručnjaci!!!
~~~~~~ :D :D :D :D :D :D
A šta je to lipo čuti, hvala ti, bublice! Mislim da nakon iščitavanja brojnih postova pomalo shvaćam u šta se upuštam-našopat će me hormonima, skupo ću to platit, a od zamrzavanja niš koristi :/ Ovu našu bolnicu čekam već godinu dana, Tandara bi svaki put rekao- do lita, pa posli lita, pa u prvi misec, pa u prijevodu ko zna kad..Ja ću izgnjavit one iskusne jer sam puna pitanja, a najviše me muči jedno- ima li citašica koje su uspile sa TSH 3,5? Dr. na to nije ni trepnuo, a ja pristojno čeljade, di ću ja njemu govorit da to možda nije dobro, pa čovik je potpomogao toliko novih života, valjda zna šta radi..Ali me kopka i kopka jer bi tila da uvjeti budu savršeni kad se već u sve to upuštam, dakle, vaša iskustva, molim! A ostavljam se i cigareta![]()
goa, ja sam citašica koja je uspjela sa TSH-om 3.98-4,2! I meni je doktor rekao da zaboravim na tu priču...![]()
A pa ti si trudna :D o, dragi Bože, hvala ti, i posebno hvala tebi što si se javila, skinula si mi velik teret sa srca i donijela optimizam! Želim ti savršenih devet mjeseci trudnoće i da guštaš u majčinstvu u šta uopće i ne sumnjam da oćeš![]()
Opet ja sa pitanjima,
nema dr. Šparca ni jučer ni danas, pa sam sad u strahu da od histeroskopije neće biti ništa.
Zna li netko radi li sigurno sutra i kada?
hvalaTwistedQ prvotno napisa
![]()
onda je to ujutro ili popodne?
twistedQ mislimo na tebe!!!!![]()
![]()
ja jučer čula da je dr. Š bolestan da ima gripu... sad ne znam jel bolje, jel počeo raditi...
a joj....pa opet bolestan jadan, ili se nije ni izliječio :? :?
ako nema dr.š fet ti može napraviti dr. p tako je i meni bilo kad nije bilo dr.Š
PUNO ČAROBNIH~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da uspije![]()
meni je rečeno da ga je uhvatila ova nova gripa pa da ga dosta boli.. nadam se da mu je ipak bolje ili da sam dobila krivu informaciju,
Pozdrav najdraže moje!![]()
![]()
Prema riječima MM, upravo je pročitao u Slobodnoj da se novo rodilište ipak OTVARA, u ponedjeljak u 11 sati. :D :D
Uporabna dozvola je naravno već spremna ili u završnoj fazi, a nakon ceremonije otvaranja biti će omogućeno dvosatno razgledavanje soba, dvorana i cijelog rodilišta, a tu će navodno biti i ginekolozi i osoblje koji će pružati informacije. :D :D :D
Teža strana priče je ta što će svećanu vrpcu presjeći gđa. Kosor i naš premili ministar Milinović... :/
Ali za ovako sretnu vijest, isplati se progurati i to...![]()
Dakle KONAČNOOOOOO!!!! :D :D :D :D
jupiii KONAČNO ----znam da ne smijemo poskakivati ovdje i biti OT, ali moderatorice dopustite nam da se malo radujemo, ovo je nama kao dobitak na lotu (bar se nadam da se neće izjaloviti) zato :D :D
kakve lijepe vijesti!!!!
sta je bilo sa fetom?
~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~
ajde cure pojavite se na razgledavanju i pitajte hoce li konacno mpo punom parom krenuti i kada...![]()
Ja ću svakako pokušat otić ako budem mogla, jer to ispada negdi oko podne, (ako sve bude tako kako su rekli) i sigurno me neće puno zanimat kako su uređene sobe...![]()
Ovo bi nama trebalo jako puno značiti - konačno više nemaju izgovora da započnu raditi postupke kako treba, tj. punim kapacitetom, s novom opremom i uključujući ICSI. žIVI BILI PA VIDILI.
A obećali su i fritule...![]()
Draga TwistedQ mislimo na tebe i nadamo se da je sve prošlo ok i da su mrvice već na toplom kod svoje mamice.![]()
A našem dragom dr. Šparcu velikiu želji da nam brzo ozdravi.
![]()
ja danas bila kod dr.šparca...radi......nije bolestan... :D :D :D
Horizontala.
Tri smrzlića se griju kod mame.
Jedan nije preživio, jedan nema svijetlu budućnost, dva su dobra.
Nadamo se dobrim vijestima za Božić.
![]()
odlično za dr. Šparca....to su očito bile neke stare informacije neka njega nama živog i zdravog...![]()
twistedQ bravo čekamo da nam javiš lijepe vijesti!!!!
crvenkapica i tebi da bude uspješan AIH
a denny draga možda bi i ja mogla malo skoknut s posla i duže se zadržat u ponedjeljak.... da idemo zajedno a sigurno će nam se i irena pridružit?? šta misliš????.....
i naravno još koja cura ako želi to se podrazumijeva.....
svima
moje m još nema kasni 7 dana (test napravljen naravno - je tu), ali m nikako da dođe...neće me taj postupak i neće....al ne dam se ja![]()
Ja sam ZA posjet rodilištu, naravno, a sigurno bi išla i Irena, ali treba prvo 100% provjerit hoće li to sve bit tako kako piše, da ne bi bezveze izostali s posla, a njima ne bi bio prvi put da nas zeznu.![]()
TwistedQ bravo za mrvice, baš mi je drago! :D :D
Blekonja fođe li menga danas, čeka te punkcija na Božić, pa eto, možda kasni namjerno da u miru proslaviš taj dan, a onda - akcija! :D :D (koji toliko jedva čekam, kao da se radi o meni)![]()
Nevjerovatno, a da mi je samo jedm pročitati one postove od lani koji su počimali "mislim da nikad neću u postupak!" :D Ko zna o čemu čemo pričati sljedeći Božić... Možda o iskustvima iz novog rodilišta?![]()
Crvenkapice za dobitni AIH na Sv. Lucu! Sretno! :D :D
Pozdrav svima!!!
Malo sam se preselila sa druge teme očekujući (i ispravno!) na ovoj ponešto o otvaranju novog rodilišta u Splitu...
Za početak, VELIKO SRETNO SVIMA, uskoro se i ja pridružujem...
Što se tiče novog rodilišta, info je točna, službeno otvorenje je od 12 do otprilike 14h, a nakon toga će se nekih 2 sata moći slobodno razgledati (a toliko ste, valjda, i pročitale bez mene), a što se tiče opreme - NAŽALOST NIJE još kompletirana, u nekoliko sektora nedostaje po "još nešto" tako da se osoblje i svi postupci vezani za rodilište sele u novo tek kad sve stigne želeći time upravo ubrzati isporuku onoga što nedostaje ... Informacije su točne i pouzdane, preostaje nam samo nadati se da se ISPORUKA neće otegnuti kao i ovo otvorenje, a da će nakon toga i postupci MPO-a krenuti punom parom budući samo taj odjel zauzima više prostora nego cijelo bivše rodilište i team je formiran već samim dolaskom dr. Tandare u St...
Ugodan i obećavajući obilazak želim!
Denny prvotno napisa
a legendo mojate do neba hvala ti od srca.....još se sićam tvog ohrabrujućeg pp kad sam te isti tren poželjela upoznati
a za rodilište bi bilo baš dobro kad bi mogle prođirat vidit kako to izgleda i možda postavit kakvo pitanjce, ali o tom-potom nećemo radit ražanj, a zec u šumi....
TwistedQ držim ti fige za najljepši Božićni poklon![]()
Crvenkapica77 držim fige za nedjelju i uspješan AIH![]()
Meni histeroskopija u ponedjeljak :D
jedan folikul ostao 17,5mm ednic 7mm ...eto....ne znam kolike su sanse sa jednim folikulom??
evo samo da ovdje kažem danas dobijam prvu injekciju Gonala....pa mislite na mene![]()