LEA.st, dobrodosla u klub....
LEA.st, dobrodosla u klub....
LEA.st dobro nam došla!![]()
Naravno da je post prošao, pa ovdje smo da iznosimo svoja mišljenja bez obzira kakva ona bila, a i lipo je čut pozitivna iskustva.
LEA.st dobro nam došla![]()
Tu smo za pomoč i podršku![]()
LEAst. hiiiii dobrodošla i što prije otišla.....naravno trudna![]()
Hvala na pomoći anchie 76 kod registracije, potpuni sam početnik oko foruma.
JA - 38 godina, nakon operacije recimo o.k., 6 mjeseci oporavka a onda opet ništa. Zbog niskog progesterona uzimala klomifen, progesteron se popravio, i opet ništa.
Sad smo u obavljanju pretraga za IVF ili ICSI, ovisno o spermiogramu koji varira.
Tu kod vas sam naučila dosta, postalo mi jasnije kako to izgleda, divim se svima koji ne odustaju.
Lea, čudno mi je da si zbog niskog progesterona pila Klomifen? Inače se uzima Utrogestan, jer on je čisti progesteron (tablete izgledaju kao kuglice)? :?
Inače, drago mi je da ste u pripremi za IVF i nadam se da ćete uskoro stići do svoje bebice..
Cure, oprostite na upadu na vašu temu:
Ali možete li mi reći slijedeće:
Adresu te puni naziv odjela na kbc-u, ime predstojnika odjela (ne znam zapravo koja mu je titula - mislim na šefa)
broj telefona, e-mail ako ga imaju
a ako znate ime drugih liječnika, sestara i ostalog, dobro bi mi došlo
treba mi za nešto što radimo
hvala![]()
i da, znam da ste vjerojatno sve to spomenule na temi, ali mi je stvarno problem iščitavati cijelu temu i tražiti te podatke, a vama je to 'piece of cake' napisati![]()
Denny, ja bi ti odgovorila na tvoje pitanje dok se Lea ne javi (sorry što se ubacujem), nizak progesteron 21. dan kaže da nije bilo ovulacije ili je bila nepotpuna pa zato klomifen za indukciju ovulacije.Denny prvotno napisa
lijep pozdrav svima
ja bi potpisala BHany, treba i meni ta info (ustvari samo tel.sa Firula). i jel zna neko primaju li bez uputnice (ljude iz drugih država), i naravno koliko naplaćuju?
Sorry, cure, nisam redoviuto na internetu, za sada...
Hvala, Mare41, na odgovoru umjesto mene.
Progesteron je bio vrlo nizak 21. dan, klomifen sam uzimala u tu svrhu.
Nakon 1. uzimanja je bilo već o.k.
Ova ostala pitanja:
nisam bila zadnjiih tjedana, ne znam točno njihovu organizaciju oko MPO.
Mislim da je dr Gabrić glavni, na ambulanti radi ponedjeljkom, ne treba se posebno naručivat, nije gužva.... do 11 je sve gotovo.
Nazvat centralu pa oni spoje.
Sorry, cure, nisam redoviuto na internetu, za sada...
Hvala, Mare41, na odgovoru umjesto mene.
Progesteron je bio vrlo nizak 21. dan, klomifen sam uzimala u tu svrhu.
Nakon 1. uzimanja je bilo već o.k.
Ova ostala pitanja:
nisam bila zadnjiih tjedana, ne znam točno njihovu organizaciju oko MPO.
Mislim da je dr Gabrić glavni, na ambulanti radi ponedjeljkom, ne treba se posebno naručivat, nije gužva.... do 11 je sve gotovo.
Nazvat centralu pa oni spoje.
Evo mene, cure, sve razmišljam ovih dana kako su nam se zaredali neuspjesi i, kao, došlo do zatišja, mada znam da nijedna od nas nije odustala i da i dalje smišljamo kako ostvariti ono što toliko priželjkujemo! Pa mi palo napamet, dajte javite kakvi su vam daljnji planovi i akcije, gdje, kad i ostalo!
Evo ja ću prva, za 10-ak dana ću znati jeli krepala ureaplasma u mom vaginalnom području i ako je, mogla bi postat bockalica oko 10. veljače, poliklinika Cito, 1. ICSI, 99 % nepokretnih spermića.
Čitala sam nedavno ispovijed od Osijek na Potpomognutoj u Petrovoj, e to su stvarne tragedije, mogu samo biti sretna što sam zdrava, pa šta ako ću se u kasnijoj dobi igrat lego kockicama, to će me i pomladiti dodatno!
Lea.st, veliki pozdrav dobrodošlice samo za tebe!
Joj Goa :D :D sretno do neba!
Mene je ovih dana uhvatila gadna depresija, i to zaista. Nakon ovih svih neuspjeha i sveopće krize u svemu i svačemu, definitivno sam (tila - ne tila) upala u neki bed - ništa mi se ne da, ništa me ne veseli... gadno skroz. A onda je stigla menga... još jedna u nizu, ništa nova... međutim nekako sam se trgnila, zbrojila dva i dva i skontala da nikad neće bit pravo vrijeme, a godine idu... Šta mi se dogodilo taj dan, pojma nemam, jednostavno sam osjetila da je došlo vrijeme. I baš to popodne smo išli do neke firme kraj Cita, i ja kažem onako MM: "Ajmo se naručit..." i on kaže "dobro..." Bez plana i bez dogovora, jednostavno nam je došlo...![]()
Prekrstila sam se na ulazu, a onda rekla sestri da piše što hoće - pregled, dogovor, razgovor... bilo šta, samo da se pokrenem... vrag je odnio šalu... I tako za desetak dana odoh na razgovor, pa kud puklo da puklo. 8) Vidit ćemo što dr. kaže i što sve trebam obaviti prije postupka, a tek onda ćemo okvirno znat kad krečemo u akciju. Eto, ne mogu vjerovati. :D
Sad se mislim jesam li pravilno postupila, idemo li glavom kroz zid... Treba li mi zbilja mpo, ili za početak jedan dobar psihijatar... :? Presretna jesam, dugo sam ovo čekala, ali sam isto toliko i uplašena i sumnjičava, i svjesna kolika je ovo lutrija...
Ali nema povratka kad se jednom odlučiš upustiti u IVF avanturu. Moram zaigrati taj lotto života, jer jack-pot je vrjedniji od svega na svijetu.![]()
DENNY mislim da je to super odluka i ja bi napravila isto,sve se to oces neces oduzi,a nama samo godine prolaze.Nadam se da ce se i dr sloziti s tobom i da ces nam ubrzo krenit u postupak.Zelim ti puno srece i da odmah prvi bude BINGO!!!
Svim curama velikii naravno hitni izlazak iz ovog depresivnog stanja
![]()
Hvala ketyyNadam se da ćeš i ti uskoro u kakvu akciju.
Ja nekako vjerujem u proljeće, ono "priroda se budi" i te šeme, pa eto... Uostalom, krajnje je vrijeme da i u Splitu krenu trbuščići! :D :D Ono šta je sigurno je da neću bit sama, sigurno će još cura bit u postupku, pa ćemo se međusobno tješit i veselit. Nadam se da vas neću udavit sa pitanjima kad sve krene. :D :D
Mi smo u fazi prikupljanja nalaza za IVF ili ICSI , svi nalazi o.k., još samo PP savjetovanje. Ako bude sve štimalo oko preseljenja, mogli bi u 2. ili 3. mjesecu. Još MM mora ponovit spermiogram. Ne znam detalje za dalje, trebamo se javit kad sve prikupimo.
denny :D :D veselim se s tobom kao da se i meni događa
dok se ne pokrenemo nema ni uspjeha, a kao što smo već i zaključili love nikad nećemo imati, a godine fijuuu lete ka lude...![]()
![]()
goa mislit ćemo na tebe curo da se riješiš te glupe bakterije mamicu joj jareću pa da i ti konačno kreneš![]()
ketyy draga kad ti krećeš, šta ima kod tebe??
bublica3 i za tebe bi bio red da uskoro skačemo![]()
![]()
![]()
a ja.... ja sam s dr. Š. već dogovarala neku Femaricu pred lito pa ćemo vidit, mislila sam u 4-5 misec uh, znam da je to manja šansa ali nikad se ne zna, sve treba probati![]()
eto ljubim vas sve![]()
Mm u šali zna reći da dvije tisuće eura nije puno za diteBlekonja prvotno napisa
!
I naravno da ćeš probati, Blekonjice, nikad se ne zna šta kod koga može upaliti, imaš moju apsolutnu podršku!
Denny, draga, samo naprid, glavno da se nešto događa i razvija u tom smjeru, mada se, gledajući naše potpise i dijagnoze, iskreno nadam da će tebe i tm kućna radinost dovesti do cilja, domaći hopa-cupa!
To bi bilo tako krasnooo !!!
Ketyy, Bublice,a kod vas ?!
Kad čitam stare postove Potpomognute u Splitu, otkrijem toliko novih imena, bivših suborki, cura poput nas, s istim ili sličnim putevima i iskustvima, i uspile su,prije ili kasnije, pa ćemo i mi!
Btw. odvikavam se,od cigareta, normalno, evo 13. dan ne pušim, ma ni dimac, a imam 20 godina pušačkog staža i spadam u one strastvene, hoću li uspjeti, ne znam, ali eto, to je moj doprinos predstojećem postupku i trudnoći.
LEA.st prvotno napisa
lea to psiholosko savjetovanje i potvrda pravnika jel to ima sad u bolnici na firulama? kako ide to?
denny sretno draga
svim curama SRETNO
Blekonja nadam se da si se malo oporavila![]()
Ja vam cekam da mi posalju protokol iz Maribora,zvali su me krajem 11 da im posaljem sve nalaze sta prije zbog one terapije sta sam primala tako da odmah mozemo nastavit kad dobijem ciklus.Poslala sam ih prije vise od mjesec dana i onda sam ih uspila dobit na telefon pa su mi rekli da ce mi se javit prosli tjedan,ali opet nista.Stvarno mi to nije jasno,a trebam dobit trecu M pocetkom mjeseca.Valjda im je guzva,a sve protokole salju u isto vrime.Ja sam se malo pripala svega toga, a valjda je to normalno,na trenutke mi dode da odustanem.Sad kemijamo kako cemo izvest ta putovanja 3-4 uzv-a imamo prije punkcje,a onda bi najvjerovatnije tih zadnjih deset dana bili stalno gore.Ajme na prosjacki stap cemo,sad mi je malo zao sta nisam prvi put probala u Splitu,stvorila sam sebi u glavi totalnu pomutnju.Samo da to sve prode kako treba,eto situacija je za sad takva,nadam se da cu se drugi put javit sa lijepim vijestima iz Slovenije.
Velikisvima
ketyy ok sam sad čovik nekako ispliva iz tuge, ali mislim najviše i zahvaljujući ovim curama ovdje![]()
a ja tebi želim od srca sreću u Mariboru![]()
ne boj se proći će to ko od šale
![]()
Hvala vam cure.![]()
Ketyy Maribor, na sreću, ima puno prednosti kad ga usporedimo s našom bidnom Hrvatskom u ovom trenutku, zato se nemoj ni trenutka grist što si odlučila pokušat gore. Samo hrabro, misli pozitivno i SRETNO!!!
Blekonja a ko kaže da su ti manje šanse (ako uzmemo u obzir da je jedna prava dovoljna za sreću do neba)? Možda baš taj femarski bude bingo! :D :D
Uf... da mi je jedno, onako pravo, psiho savjetovanje... totalno sam u balunu s emocijama.A možda mi u biti i ne treba, vi ste moje najbolje savjetnice.
Trebali bi uvesti savjetovanje od strane para koji je uspio, to bi bilo poticajno.
Dobro jutro, Splite….objavila sam ovu priču na građani i građanke protiv MPO zakona, no nekako mi se čini da ju je dobro objaviti i ovdje jer je vezana za postupke u Splitu,
Uspavanka moje bake
U snu: prozor mog djetinjstva gleda u šumu kukurijeka, na uzvisini je konj zlatne grive od sunca, u bijelom polju kukurijeka čujem kako plače novorođenče.
Otvaram oči, ne sanjam, ležim u sobi s blještavim svjetlima, ja sam na transferu. Oko mene je troje ljudi u bijelom i jedan anđel, glasovi im tihi i svečani u zvijezdi, u vodi, čuvaju dio svemira, bisere.
Zatvaram oči, toplina me vraća u krajolike djetinjstva, pod krošnju trešnje u vinogradu gdje smo otac i ja odmarali u predvečerja. On sada spava san iz kojeg nema povratka pod krošnjom trešnje, njezino krojenje splelo mu uzglavlje, kad pruži ruke dorine ruke moje bake, ako prislonim glavu na cvijeće mogu čuti njezinu uspavanku.
Otvaram oči, ljudi u bijelom i dalje stoje oko moga uzglavlja, glas im je tih i svečan, pričaju o vremenu leptira, svečanosti ljeta, anđeo se smiješi.
Zatvorim oči i nasmijem se anđelu, kažem: Gledaj kroz krov mog doma sada se vide oblaci, skoro pa mogu dodirnuti nebo. U sobi gdje smo snivale sestra, ja, igrače i mačke sada raste drvo u njegove krošnje slete i ptice, pjevaju uspavanku kao nekad moja baka za dvije djevojčice koje su prije ratove i velike vatre snivale u toj sobi.
Otvaram oči, u ruci anđela je zvijezda u zvijezdi je biser, kaže vratit će bisere u školjku, smijem se i gledam padaju na dno, u moju utrobu, u moju maternicu, u školjku, dva bisera. Oči su anđela tople kao oči moga oca, vjerujem u anđele, a glas medicinske sestre podsjeća na uspavanku moje bake.
U stvarnosti to je moj postupak potpomognute oplodnje, njegov svečani čin, transfer u poliklinici Cito u Splitu, anđeo je moj doktor, a ljudi u bijelom su dvije medicinske sestre i biolog.
Zatvorim oči, do mene iz vremena leptira, svečanosti ljeta dopire pjesma, to moja baka šapuće uspavanku za praunuče:
„Spavaj sine u zlaćanoj beši
beša ti se na moru kovala
kovale je četri kujundžije
jedan kuje, drugi pozlaćuje
treći meće alke na jabuke,
a četvrti alem kamen dragi
kod koga se vidi večerati
u po noći kao u po dana“.
ovo je zaista bila uspavanka moje bake, koja vjerojatno nije mogla naslutiti da će jednom biti povezana s postupkom potpomognute oplodnje
za sve koji ne znaju mogu prevesti
alem je dragi kamen, ili dragulj ,
kujundžije izrađuju filigranske umjetničke predmete ili predmete od zlata
beša ili bešika je kolijevka za novorođenče
Joj mattoovo je predivno. Svaki put kad je pročitam, izmami mi suze i osmijeh u isto vrijeme.
Da, dugo se beša kovala, ali nema je ljepše...
Sjećam se da je lani slično i BAKY opisivala svoj transfer - kako se odmah osjetila nevjerojatnu povezanost s tim mrvicama, i kako je uživala pratiti sam čin transfera, kao da je u tom trenutku predosjetila da se dogodilo nešto posebno. Još joj je doktor rekao: "Evo, od sad si trudnica". U šali smo je, već od tog dana, zvali "trudnica BAKY"...
E više ne možemo, sad je mama BAKY. :D
Voljela bi osjetiti tako nešto na svom transferu... Doktor se za moj transfer spremio već lani u svibnju... crtali su put do maternice... njušim da će bit problema.Ali u sveopćoj zbrci i strci hoće li sve proći ok, voljela bi zatvoriti oči i odlutati negdje izvan svega... negdje gdje ćemo postojati samo ja, mrvice i taj svećani trenutak... OPokušat ću se sjetit ovoga. Hvala matto.
![]()
Draga Deny
![]()
Upravo sam zbog tebe ponovila priču i na ovom dijelu foruma u nadi da će ti biti koliko toliko inspirativna i potaknuti tebe, mene sve nas na jedan drugačiji pristup transferu,
e pa nadam se da ću se tako osjećati u veljači ( nadam se da će tada biti postupak u petak imam razgovor doc. nakon kojeg ću znati malo više o stimulaciji koja me ćeka ovaj 3. put),
ali bez obzira na ishod dogvora nastojat će ne misliti o broju, veličini, rastu folikula, jajnih stanica, stanica embrija,
i vjerovati u anđele....
crvenkapice77,
znam da rade PP savjetovanje na Firulama, nije mi se činilo komplicirano na prvi pogled, sredit cu to ovaj tjedan pa ti javim kako ide.
O, da, VJERUJEM U ANĐELE! :D :D
To mi je misao vodilja ovih dana. Pa imam osjećaj da mi čitaš misli!![]()
Kristalno mi je jasno. Brinemo se oko milijun stvari: kako si dati inekciju, hoćemo li dobiti hiperstimulaciju, boli li punkcija, koliko ih je, koliki su... koliki će narasti, koliko će ih ostati... dijele li se ili ne...
A koliko smo svjesni da se u nama, u tom trenutku, stvara dašak života. Pa makar on trajao i samo pet minuta, ta mala mrva, sa dvije, četiri, šest ili osam stanica, dio je nas, i treba samo nas, jer samo u nama može živjeti dalje. Zato moramo vjerovati u nju i nadati se da je tu, jer možda joj baš naša vjera da snage.
E sad sam se raspisala...stvarno nisam neki vjernik, i znam da je jako teško ne uspjeti, ali iz glave mi ne izlazi Superman koja je imala samo jednu stanicu, ali toliko je vjerovala u tog svog malog Super junaka, da ga je na kraju i dobila. Možemo li zaista nešto promijeniti pozitivnim stavom?
Evo, ja ću vjerovati da možemo. Od danas ću biti pozitivna i neću dopustit ni jednoj crnoj misli da mi se približi. Sve do bete živjet ću u uvjerenju da ja to mogu. A ako me teta beta tresne po glavi, tu je MM i moje cure da me dignu na noge, i opet idemo dalje.
Sretno mattoi hvala puno. Naravno, sretno i svim drugim curama!
matto![]()
super je hvala ti na uspavanki tako je neobično isprepleteno sa ovim što mi prolazimo, ne mogu vjerovati super je
![]()
denny dragate do neba opusti se lipo, viruj mi jedna moja poznata mi je rekla prije nego šta sam se počela bockat (a i ona je prošla isto... nažalost bezuspješno nekoliko puta) da i bockanje ima svoju draž i nekako se posebno osjećaš ne samo nakon transfera kad je kao sve gotovo i kad čekamo betu, rekla mi je: " vidit ćeš i bockanje je isto jedno lipo iskustvo" meni je hvala Bogu (kuc,kuc) bilo stvarno tako!!
volim vas isve
uspavanki=uspavanci![]()
![]()
samo da pozdravim ove drage cure i da bacim malo na vas trudničke prašine~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Deny draga samo hrabro,vjeruj i dalje u anđele,jer vjera čini čuda.Tako mi je drago da si krenula.![]()
matto predivna uspavanka![]()
denny draga, KONACNO! :D :D :D![]()
eto kako prolazimo kroz razlicite faze borbe...
ja sam moje 2 mrvice prije 8 mjeseci dozivila ko bebe i kad je beta pocela padati, ubila me je...
sad sam citala sta ste pisale na ovoj strani i sjetila se da je moja nevjesta trebala roditi ovaj mjesec a ja za mjesec dana (da ona nije imala spontani, pravi, ruzni, sa kiretazom, a da meni glupa beta nije padala) i revala sam na balkonu ko kisna godina (na balkonu, jer sam pusila, na zalost)...
e pa ja sam odlucila da cu mehanicki odradjivati postupke. nemam vise zivaca ni snage da sve tu moju eventualnu djecu dozivljavam ko djecu. pa ako sta bude, bude. ako budem imala mentalni sklop sa 1. ivf.a crknit cu uskoro od tuge....
drage cure,nova sam ovdje iako vas već dugo pratim,
čekam sljedeći ciklus da počnem s injekcijama jer idem na ivf u kbc Split. Od devetog mjeseca skupljam sve nalaze i potvrde i napokon sam gotova.
Uz mnogo prepreka jer nije zaludu ona ˇplati pa se rugaj "napokon se bližim cilju,neznam šta me čeka i hoće li se moj ciklus poklopit s njihovim radnim vremenom.
Ako vas šta zanima slobodno pitajte,naravno i ako tko zna šta mene čeka dalje,hvala mu unaprijed
![]()
issa dobro dosla....
.
zasto od 9mj.skupljas nalaze?
i mozes li mi molim te napisati sta su ti to sve trazili da napravis i nabavis od nalaza?jesi to sve vadila u splitu?
nesto vec i sama znam ali sam pola i zaboravila...sve mi se cini da cu i ja uskoro na ivf ...pozzz i sretno ti..
spermiogram(cito)
progesteron(privatno analiza)
T3,T4,TSH,FSH,LH,PROLAKTIN,TESTOSTERON,DHEA-
SO4,ANDROSTENDION,SHBG-svi hormoni(nuklearna kbc)
Chlamydia,Ureaplasma i papa(od mog gin.nosila na higijenski)
HIV,Hepatitis B i C(transfuzija,stara vojna)
mišljenje drugog dr.(nalaz kopiraš i ostaviš u tajništvu gin)
psihijatar(kbc,odabereš sam)
pravnik(u kbc,utorak,četvrtak od 12do13)
javni bilježnik(po želji)
uz to trčiš par puta od dr.Š do svog gin.i pitnje je hoće li tvoj gin.imat sredstava na računu za naručit gonale i koliko ih se čeka,a prvo mora imat dobru volju da ti ih uopće izda,pa neka uputnica od mog gin.(peripetije jer nije imala pojma o čemu se radi)za decapeptyl i ovitrel koje dobiješ u kbc.
Na kraju čekaš mengu pa zoveš dr.Š da ti kaže jesu li sva trojka na broju,(najčešće fali biolog),pa da počneš s injekcijama
Kod mene se još razdužilo jer zbog novog zakona dugo nisu imali pojma kako i šta radit.
Sretno
Mene zanima šta ti treba javni biljeznik jer to mi nisu rekli?
I po novom vise ne narucuju gonale ginekolozi već u bolnici ,
mene jutros vratilo tako da vam je to provjereno.
:shock: a komplikacijaissa11 prvotno napisa
issa dobrodošla nam i još brže otišla ali kao trbušasta![]()
![]()
gargamelica prvotno napisa
javni bilježnik ti je da bi ti ovjerio potvrdu o zajedničkom životu u protekle dvije godine ako se radi o izvanbračnoj zajednici, ako se ne varam![]()
imam jedno pitanjce za tebe gargamelice... kako ti mogu raditi icsi u kbc kad to još ne rade, šta su ti rekli za to, sorry možda sam nešto krivo skužila, ali iz tvog potpisa vidim da su vam radili tese-icsi pa... :/
sorry u protekle tri godine ne dvijesmantana sam danas skroz
hvala ti issa11 odlijepo si to sve napisala
![]()
javni biljeznik mi ne treba u braku sam, svoju gin.sam vec pitala u vezi lijekova rekla je kad dođe to vrijem nema problema kod nje to,
e sad koliko ti smiju biti brisevi i hormoni stari tj, svi nalazi ?jesu ti to rekli? jesi placala psihijatra i pravnika? i za koliko dobijes one nalaze krvne grupe ?
a sta je sa TORCH,sifilis,KG,RH,??
sorry ako sam dosadna![]()
Sory,javni bilježnik je samo za izvranbračne parove,moja greška
Svi ti nazivi,odnosno skračenice su za hormone neznam ni ja točno koje,dr.Š ti da papir na kojem točno piše šta napravit
Najbolje je nju kontaktirat i ona te uputi šta dalje
Neidem na ICSI,nego na IVF,koliko ja znam razlika je u tome što kod ICSI biolog spermom oplođuje jajnu stanicu,a kod IVF,puste da spermij to sam obavi
Nalaze sam čekala najduže 10 dana,moji su stari i po tri mjeseca,neznam hoće li me tjerat da nešto ponavljam
Nisam plačala kod psihologa ni pravnika,a za sve ostalo mi je moj gin.napisao neku šifru da budem oslobođena iako nemam dopunsko
TORCH,sifilis,KG,RH,??ništa mi to nije tražila možda kasnije me pošalje na te stvari,ovo šta sam ja napravila je ono šta moraš radi glupog zakona da započneš sa postupkom
Nadam se da sam svima odgovorila
Sory šta nisam izdvajala postove nego ovako sve u jednom
![]()
Krivo sam napisala za javnog bilježnika,a gonale sam dobila od mog gin.za božić,predpostavljam da su to promjenili jer su se ginekolozi bunili i nisu htjeli izdavat jer bi istrošili račun i nisu mogli nabavljat osnovne stvari potrebne za rad ordinacijegargamelica prvotno napisa
mislis na dr.Šunj? jel i ona radi ivf? odkad?
hvala na odgovorima![]()
mislis na dr.Šunj?-Da
jel i ona radi ivf? odkad?-Valjda radi,možda sam ja pokusni kunić,neznam,početkom drugog počinjem s injekcijama
hvala na odgovorima -no problem
pozdrav, jel znate koliko ovi pregledi i dokumenti koštaju privatno( i sta od nalaza treba privatno) i da li bi socijalna izasla u susret s nekim uputnicama ? mislim da je i samo rjesavanje ovog svega priej postupka puno novca. ajoj
najtežio dio svega mi se čini novac pa me sad popljucajte!! pusa
issa11 prvotno napisa
hi issa ako se ovo odnosi na odgovor na moje pitanje nastao je neki nesporazum jer sam ja gargamelicu ustvari pitala za ovaj icsi u bolnici....i hvala ti, ali nažalost i ja i mm znamo što je icsi (a možda i na sreću....barem imamo opciju) već smo ga prošli jednom
![]()
i sreću ti želim u kbc-u
Evo malo i mene.![]()
A jooooj koliko je toga.... Ja sam veliki dio ovoga svega vadila još za operaciju, pa se nadam da barem neke stvari neću morat ponavljat. :?
A budem li i morala - šta je, tu je, bar mi neće bit dosadno do postupka!Uglavnom, jednostavnije mi izgleda povadit sve nalaze, nego prikupit svu onu Milinovićevu dokumentaciju...
![]()
A ništa, vidit ćemo šta će doktor reći, i prema tome ću upilat ostale članove mog "mpo tima" - soc. ginića, doktoricu opće prakse, dva okulista i naravno - MM. Već sam za svih pripremila podužu listu pitanja i obaveza, i neće me se rješit sve dok ne stignem do svoje bebice.Mislim da će najgore proć MM...
![]()
sve pretrage koje trebas napraviti su besplatne, tj idu na uputnice, bilo da ides na postupak u cita ili u kbc.Ti prvotno napisa
sto se tice pravnika i psihijatra, ne znam kako to ide u kbc-u, ja sam za u cita isla privatno (pravnik 240, psihijatar 150 kn, cini mi se).
trebas imati i drugo misljenje lijecnika koji se bavi mpo-om. dakle ako ces u kbc mozes mozda otici u cito po drugo misljenje. to ne znam koliko kosta. ja sam drugo misljenje trazila na vv ciji sam paralelni pacijent, upisana sam gore, sve pretrage obavila iako nisam isla na nijedan postupak u njih.
i treba ti vjencani list, sto je nekih 30-40 kn.
dakle, oko 500 kn ako kbc nije rijesio pravnika i psihologa. to ti trebaju odgovoriti kbc cure.
ali, sve skupa traje barem mjesec ipo...
Mislim da bi mogla izvuc sve preko uputnice ako imaš ok ginekologa,moja je prija uspila a išla je u maribor.
Briseve i hormone sigurno a za hepatitise i HIV ti mize dat opća praksa samo im lipo objasnis (bar je meni upalilo).
Privatno ispod 2000kn mislim da ne bi izašlo (samo svaki hormon ti 100 njak kn!!).
Budi uporna i sretno