Citiraj diana prvotno napisa Vidi poruku
Molim pomoc; poceli smo s pripremama za ICSI /Split...prvo moramo povaditi sve nalaze, malo se razumijem u sve ovo pa molim ako mi neko moze pomoci, sta je slijedece;
VDRL - dali se ovaj nalaz radi iz krvi? mislim da je test na siflis ali nisam sigurna.
TV-UZV (prva polovica ciklusa) - sta je ovo, kada pocinje ciklus (preptostavljam prvi dan mentruacije se broji kao prvi dan ciklusa ???kad je najboj ovo uraditi, 14ti dan od pocetka PMSa???
FSH,LH,E2,T i prolaktin u serumu (od 2 do 5 dana ciklusa) - dali iz krvi ?? drugi ili 5ti dan PMSa ????
Diana,dobro nam došla! Ja tek jutros vidim tvoj post, zaklela bih se da ga jučer nije bilo! Idemo redom:1. dan ciklusa je 1. dan menstruacije, ako ti ciklusi inače traju 28 dana, znači da ćeš otići na ultrazvuk do 14. dana i, naravno, iza menstruacije, ja sam recimo bila 7. dana na tom pregledu.
FSH,LH i ostali hormoni se vade iz krvi na Firulama ili Križinama radnim danom, prema tome, moraš paziti da ne bude vikend, a vidiš ih od 2. do. 5. dana, a to uključuje i treći i četvrti dan!
VDRL- pretpostavljam da se vadi krv kao i za hepatitis i HIV, ja osobno nisam radila ovaj test pa ne znam.
Polako i sretno!