Stranica 16 od 55 PrviPrvi ... 6141516171826 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 2711

Tema: POTPOMOGNUTA NA KBC RIJEKA

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kika83 znatizeljnim ljudima sam na takva pitanja u tvojim godina odgovarala sa nikud mi se ne zuri do 30-te imam fore, onda su me smatrali razmazenom kao necu ja obaveze ali su barem zasutili.Nedaj se uznemiravata odkantaj ih bez pardona,ovo je i onako tesko i ne treba rasipati energiju na nepotrebne gluposti.
    Sretno

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa
    Citiraj kika83 prvotno napisa
    Primječujem da sam sve više ogorčena,ljuta, nesretna... na sebe i cijeli svijet. Same trudnice, mame oko mene i jednostavno nemogu više se s ovim nositi. Nemogu se veselit sitnicama jer samo želim obitelj, djecu, normalan život i sve mi se okreće oko toga. Drugo kao da mi nije važno. Jer svi prijatelji imaju djecu i opet se sve vrti oko toga

Dok čitam tvoje riječi u svemu pronalazim sebe i u potpunosti te razumijem. Što se tiće prijatelja-i moje prijateljice, sve osim jedne, imaju djecu i često mi je teško u njihovu društvu jer se sve teme okreću oko tih malih preslatkih stvorenja (ko je prohodao, kome je narastao prvi zubić...). U takvim trenucima se osječam grozno, jer imam osječaj da su korak ispred mene i da ih nikad neću stići, a osim toga osječam se neshvaćeno, jer one i ne mogu znati. Ne krivim ih, ali odlučila sam napravit nešto za sebe i otad dogovaram kave pojedinačno-jedna na jednu i tada postajemo ravnopravne, tada osječam da me čuju. I tada sam ja ona stara ja, osječam radost življenja štitim sebe od suvišne patnje, a ne gubim prijateljstva. Na rođendane ne idem. Probala sam ali sutradan sam isplakala oceane i ne želim si nešto takvo više jer znam da mi šteti i da me pretvara u ono što ne želim biti. Neki viši cilj zasad ni ja nisam pronašla (uvijek će mi primarna stvar biti da postanem majka), ali trudim se svaki dan otići korak dalje kako bi izašla iz tog ropstva kojeg sam sama stvorila.
    Vidiš ja više neizlazim s prijateljicama jer su sve majke i to šta kažeš sve se svodi na pričanje o njihovoj djeci i jednostavno to nemogu više slušati. Imamo smo jedan par prijatelja koji nisu imali djecu i bilo nam je super s njima, nije bilo priče o djeci več o svemu i svačemu. Nisu još htjeli klince zbog posla, financija... dok jedan dan nam nisu rekli da je trudna. Cijeli svijet mi se srušio. Dugo nisam mogla prihvatit njenu trudnoću. I dan danas mi je teško gledati ju sa trbuhom( u 2mj ima za rodit) ali radujem se jako jer čemo ja i mm biti krsni kumovi njihovom sinčiću. Jedva čekam ali boli me, sretna sam zbog njih ali i dalje me boli.
    Oni su iz prve uspjeli a mi.... i dalje se trudimo i trudimo ali ništa

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nadam se da je i kod tebe to samo jedna prolazna faza i da se nečeš u potpunosti otuđit od prijatelja jer to ne bi bilo fer prema njima ali ni prema tebi. Pokušaj to sagledat sa strane da ćeš i ti kad-tad biti majka i da češ ih tada trebat da te savjetuju, pomažu i da pričate o svim tim temama o kojima je sada teško pričati. Ja sam prošla fazu otuđenja i fazu buđenja u kojoj sam shvatila da moje povlačenje ne vodi prema dobrom i da bi mi se na kraju moglo desiti da ostanem i bez prijatelja i djeteta, a ni bez jednog ni drugog ne bi znala - htjela živjeti.

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pozdrav cure...evo ja se vratila iz bolnice prije 5 dana. Odstranili su mi jajovod, skinula sam punte i u ponedjeljak idem kod Vlašića na kontrolu i da se dogovorimo kako i šta dalje. Inače on mi je radio laparoskopiju, rekao je da je sve drugo ok. i da sad mirujem do početka 2. mjeseca i da onda krećemo u postupak.
    Kika83 hvala ti na savjetima, stvarno je sve bilo onako kako si mi rekla. Vidim da ima cura koje čeka LPSC pa ako vas šta zanima pitajte, imam najfriškije dojmove.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kika83 znam da je teško i svi se ponekad osjećamo tako kao da život nije fer prema nama, evo mi već 4 i pol godine pokušavamo i djeca mojih najboljih prijateljica već idu u školu, sve su me već odavno prošišale a kao planirale smo zajedno gurati kolica, samo realnost je ispala malo drugačije. Nekako u svemu tome nisam ih izgubila kao prijateljice ali uz njih imam i neke nove koje prolaze ovo isto što i ja i s kojima se potpuno razumijem tako da se družim malo s jednima malo s drugima.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa
    Nadam se da je i kod tebe to samo jedna prolazna faza i da se nečeš u potpunosti otuđit od prijatelja jer to ne bi bilo fer prema njima ali ni prema tebi. Pokušaj to sagledat sa strane da ćeš i ti kad-tad biti majka i da češ ih tada trebat da te savjetuju, pomažu i da pričate o svim tim temama o kojima je sada teško pričati. Ja sam prošla fazu otuđenja i fazu buđenja u kojoj sam shvatila da moje povlačenje ne vodi prema dobrom i da bi mi se na kraju moglo desiti da ostanem i bez prijatelja i djeteta, a ni bez jednog ni drugog ne bi znala - htjela živjeti.
    Bolje da imam jednu pravu prijateljicu nego 20 od njih koje me nerazumiju i niti nepokušavaju razumijet

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj diabolica prvotno napisa
    Pozdrav cure...evo ja se vratila iz bolnice prije 5 dana. Odstranili su mi jajovod, skinula sam punte i u ponedjeljak idem kod Vlašića na kontrolu i da se dogovorimo kako i šta dalje. Inače on mi je radio laparoskopiju, rekao je da je sve drugo ok. i da sad mirujem do početka 2. mjeseca i da onda krećemo u postupak.
    Kika83 hvala ti na savjetima, stvarno je sve bilo onako kako si mi rekla. Vidim da ima cura koje čeka LPSC pa ako vas šta zanima pitajte, imam najfriškije dojmove.
    Dobrodošla draga opet kod nas :D
    Super da je sve ok prošlo, baš sam se neki dan pitala dali si rješila op. Bravo, sad odmaraj, uživaj i akcija u 2mj :D

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kika83 hvala draga!
    Jedva čekam sutra kontrolu i razgovor sa Vlašićem, sigurno ću morati opet vaditi hormone...nestrpljiva sam jer već mi je dosta čekanja i baš je onako kako kažu neke cure da se svaki put pojavljuju neki novi problemi. Kod mene prvo hipotireoza, onda mi je prolaktin povišen, progesterona imam premalo pa pijem Dabroston da nadoknadim, morala sam odstraniti desni jajovod i sad sam već pomalo luda šta još ima da moram riješiti...to pronalaženje stalno nekih problema koje riješavam protegnulo se već na 3 godine iščekivanja. Već sam nervozna i ako mi sutra V spomene još koju inseminacijnu totalno ću ispaliti! Zato potpuno razumijem cure koje su ogorčene i ljute jer se i ja tako osjećam.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Bolje da imam jednu pravu prijateljicu nego 20 od njih koje me nerazumiju i niti nepokušavaju razumijet
    Slažem se, ali kao da se nismo razumijele...nemam ih ni ja 20, ali troje pravih koje me prate kroz život, nikako ne želim izgubiti zbog svoje gorčine. Bile su tu i prije mog problema i uvijek su spremne na slušanje, (ali ja ih često ne želim zamarati svojim problemima). Srečom sam i na forumu upoznala mnogo cura i potencijalnih prijatelja koji me ipak razumiju bolje od svih drugih

Diabolica, piši nam malo o svom iskustvu u bolnici? Svaka informacija je dobrodošla! Drago mi je da si i ti na listi za 2 mjesec....stvarno će biti veselo (nada se da ja neću morat otkazat radi laparoskopije, ali vidit čemo...)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Cure molim vas od kada se ujutro (od koliko sati) može vaditi krv za bhcg u KBC Ri?
    Hvala

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nuklearna medicina u KBC-u radi od 7h i tada je najveća gužva. Najbolje je doći oko 8h i odmah si na redu. Barem ja uvijek tako dolazim vaditi krv zbog hormona a i betu sam vadila tako nakon spontanog.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kika83 (napisa):
    Bolje da imam jednu pravu prijateljicu nego 20 od njih koje me nerazumiju i niti nepokušavaju razumijet Smile

Slažem se, ali kao da se nismo razumijele...nemam ih ni ja 20, ali troje pravih koje me prate kroz život, nikako ne želim izgubiti zbog svoje gorčine. Bile su tu i prije mog problema i uvijek su spremne na slušanje, (ali ja ih često ne želim zamarati svojim problemima). Srečom sam i na forumu upoznala mnogo cura i potencijalnih prijatelja koji me ipak razumiju bolje od svih drugih Heart

Razumjele smo se, sve ok

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam danas bila na kontroli kod V i konačno da sam nešto dogovorila pa da se za to mogu barem hvatati....upisana sam za 2. mjesec za postupak jeeeeee..... :D
    Dr. je rekao da MM i ja do tada budemo maksimalno aktivni a u 1. mjesecu trebam obaviti psihologa-pravnika i čekati prvu menstruaciju u 2. mjesecu i krećemo.....
    Do tada ću umrijeti od čekanja ali barem znam da se nešto pokreće....
    Bit će ovo duuuga zima.

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A da, iskustvo iz bolnice, evo ovako:
    Ja sam zahvalno Kiki83 jer mi je sve prije operacije objasnila i stvarno detaljno opisala tako da sam na Laparo došla spremna i znala sam što me čeka. Ono što nisam znala je da ću na zahvat čekati toliko dugo. To me psihički ubijalo. Dani dugački kao godine. Došla sam u ponedjeljak a na programu sam bila tek u četvrtak. Bila sam uvjerena da ću brzo biti na redu, drugi - treći dan. Najneugodnija je sama priprema, to iščekivanje operacije i naravno šok soba. Sestre su stvarno sve izvrsne. Baš su me se dojmile i svaka pohvala za njegu, suosjećajnost, ljubaznost i brigu. Cure koje idu na ginekologiju neka se pripreme na čekanje jer sve ovisi o hitnoćama kada će doći na red a čekanje stvarno umara.
    Oporavak poslije teče ok. Malo zatežu šavovi, malo svrbi kod zaraštanja.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam danas bila na kontroli kod V i konačno da sam nešto dogovorila pa da se za to mogu barem hvatati....upisana sam za 2. mjesec za postupak jeeeeee..... :D
    Dr. je rekao da MM i ja do tada budemo maksimalno aktivni a u 1. mjesecu trebam obaviti psihologa-pravnika i čekati prvu menstruaciju u 2. mjesecu i krećemo.....
    Bit će ovo duuuga zima.
    A jesi ti bila u postpucima inače kod dr V ili ti je to prvi put u 2mj? Vidim da si več AIH obavila pa pitam zbog tog psihologa i ostalog jer meni nije ništa rečeno za to a bila sam prije manje od mj dana na humanoj.:? :?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A da, iskustvo iz bolnice, evo ovako:
    Ja sam zahvalno Kiki83 jer mi je sve prije operacije objasnila i stvarno detaljno opisala tako da sam na Laparo došla spremna i znala sam što me čeka. Ono što nisam znala je da ću na zahvat čekati toliko dugo. To me psihički ubijalo. Dani dugački kao godine. Došla sam u ponedjeljak a na programu sam bila tek u četvrtak. Bila sam uvjerena da ću brzo biti na redu, drugi - treći dan. Najneugodnija je sama priprema, to iščekivanje operacije i naravno šok soba. Sestre su stvarno sve izvrsne. Baš su me se dojmile i svaka pohvala za njegu, suosjećajnost, ljubaznost i brigu. Cure koje idu na ginekologiju neka se pripreme na čekanje jer sve ovisi o hitnoćama kada će doći na red a čekanje stvarno umara.
    Oporavak poslije teče ok. Malo zatežu šavovi, malo svrbi kod zaraštanja.
    Diabolica
    Da to imaš pravo, dani dugi kao godine, dosadni i nikako da prođu

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja neznam dali se ovo samo kod mene događa ili je to neko čudo ili šta več
    Cure znate cijelu priču oko moje "menge". Jučer ja odem kod ginićke da vidimo šta se to desilo i kaže ona meni da je sve uredu, super zadovoljna s ultrazvukom i da je ono bila navodno menga i po njoj da neče doć jer mi je endo tanak za početak ciklusa (7mm) :/
    I još mi kaže da se može desit da dobijem za dan, dva ali da ona nevjeruje jer po endometriju neče doć(bila je) takva kakva je bila. Da bi se desilo da sam ja navečer procurila :? :? :? :? :? :? :? :?
    I ko je sad ovdje lud? Ja, ona ili moj ciklus? Šta se dešavalo? Zašto? Imam tonu pitanja a nema odgovora :/
    Na kraju sve ispalo super, ja dobila, zvala prije humanu i krećem 3dc s klomifenima i 8dc na folikulometriju
    Koji završetak

lucija83 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sretno kika 83, prosle godine u ovo vrijeme sam ja isla po svoju betu i rezultat se vidi u potpisu svima zelim isto!! drz te se cure i sretno!! Ameli Magi 7 [/b]

zvijezda  danica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cure pozdrav

Imam jedno pitanje , da li su gužve sada na humanoj, za inseminacije, folikulometrije i ine stvari od kada je novi zakon došao u primjenu?

Ja sam bila na humanoj 2004/05 odradila sam 5 inseminacija, ali ništa.Prošla sam HSG (nalaz ok), ali sad na zadnjem gin. pregledu kod soc. gin. rekla mi je da joj se čini da imam polip na grliću maternice pa moram na humanu na pregled kod dr. Vlastelića, a usput ćemo se odgovoriti za daljnje postupke (pričala sam sa mužom i on je rekao da bi opet krenuli). Ja sam bila kod doentice onda (2004/05).

I hoće li dr. Vlastelić stvarno u penziju ili ne?

I uglavnom kakvi su sad dojmovi na humanoj?

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bit će ovo duuuga zima.
    A jesi ti bila u postpucima inače kod dr V ili ti je to prvi put u 2mj? Vidim da si več AIH obavila pa pitam zbog tog psihologa i ostalog jer meni nije ništa rečeno za to a bila sam prije manje od mj dana na humanoj.:? :?
    Ja sam cijelo vrijeme kod V, sa njim sam i krenula u sve ovo unazad 3 godine. AIH sam sve obavila sa njim, spontani kad mi se dogodio isto me on zaprimio i sada mi je on napravio Laparo. Jučer mi je rekao da moram sada mirovati da mi prođu poslije Laparo 2 ciklusa i da tek onda mogu u postupak. Ja sam inzistirala što prije a on je pogledao u onaj svoj fasciklić i rekao da još ima mjesta u 2. mjesecu i upisao me za Klomifen. Onda smo se dogovorili da u međuvremenu obavim testiranje na hepatitis i HIV i da poslije 11.01.2010. nazovem sestru Miru da se dogovorimo vezano za psihologa i pravnika jer navodno bi ih oni mogli organizirati do tada na KBC-u. Ali naravno to sve s rezervom jer ni on još ništa ne zna. Uglavnom do prve menstruacije u 2. mjesecu sve to trebam obaviti.
    Hm, sad ni je ne znam više ništa vezano za te sve potvrde??
    Ima li netko iskustva sa tim da je to već vadio ili još uvijek rade postupke sa curama koje su se prije ovih nebuloza prijavile?
    I da, potvrda o bračnom statusu?? :? :? Šta to nije vjenčani list?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cure koje ste pile klomifen kako ste ga pile? Jednu tabl ujutro i jednu navečer ili? Cura sa VV mi kaže oni tamo piju dvije odjednom ujutro u isto vrijeme :? :? :? :?

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kika83 ja sam isto kod dr.V bila na klomifenima. ja sam ga pitala i on mi je rekao da se pije odjednom.

lucija83 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tako sam i ja pila kod dr.Vlastelica oko podneva negdje koliko se sjecam.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Njoj je napisao 2x1 pa kika83, tako i učini.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Joj cure nemojte me bunit sada :? :?
    Šta da sad radim? :/
    Mi može koja od vas napisat br faxa humane? Kako to funkcionira, vas zovu da potvrde narudjbu ili faksiraju odgovor?

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni je isto pisalo 3x1 pa sam sve 3 pila odjednom jer mi je tako dr.Vlastelić rekao. broj faxa humane je: 658 257. a ako još uvjek nisi sigurna za klomifene nazovi ih pa pitaj.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Ameli prvotno napisa
    meni je isto pisalo 3x1 pa sam sve 3 pila odjednom jer mi je tako dr.Vlastelić rekao. broj faxa humane je: 658 257. a ako još uvjek nisi sigurna za klomifene nazovi ih pa pitaj.
    Ja sam kod Vlašića ali mi nije ništa rekao. Napisao 2x1 i to je to. Kod prva dva puta sam pila jednu ujutro i jednu navečer ali nisam bila kod njega u postupku. Pijem ih od 3-7dc. Oče mi sestra znati reči kako da pijem? Čisto sumljam :/ :/ :/

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pozdrav svima!!!

diabolica drago mi je što si dobila termin u veljači :D ... stvarno nas ima puno tada, nadam se da će nam veljača svima biti sretna

kika83 presretna sam zbog tebe i tvojih stvari toliko su te izmučile i izdeprimirale i eto sad je sve ispalo u redu :D ... kad si već imala toliko briga nadam se da će iz ovog postupka proizaći nešto prekrasno!! Poslije kiše dolazi sunce.
    U kakvom si ti to postupku, prirodnom ili blago stimuliranom??

zvjezda danica moj je neki dojam da se na humanoj u Rijeci poprilično čeka, ja sam bila na konzultacijama u listopadu i upisana sam za postupak u veljači i docentica mi je rekla da joj je iza mene ostao samo još jedan termin u veljači... koliko sam skužila i kod drugih je doktora slična priča što se tiče čekanja.

E sad što se tiče pravnog i psihološkog savjetovanja. Ja sam na savjet jedne forumašice sama napisala potvrdu pravnika i odnijela je jednoj pravnici koja mi je izašla u susret i potpisala potvrdu. Moram napomenuti da sam ženu prvi put vidjela u životu i da mi je bez ustručavanja dala potpis (naravno nakon što je pročitala što potpisuje) i to mi nije ni naplatila. Problem je kod pravnog savjetovanja što pravnici zapravo ne znaj kako bi trebalo izgledat to savjetovanje i što ne poznaju zakon o potpomognutoj oplodnji, jer se zapravo njime baš i ne bave pa onda odbijaju dati pravno savjetovanje. Ili se pak potrude pročitati zakon i prenjeti ti ga ali ti to onda i masno naplate.... Zato svaka čast ovoj "mojoj! pravnici.
    Što se tiče psihološkog savjetovanja mi smo se naručili na psihijatriju u kbc-u i u ponedjeljak imamo termin, pa cu vam tada više znat reć o tome.
    Potvrda o bračnom statusu je vjenčani list ako jesi u braku ili ako nisi u braku opet potvrda pravnika da živiš u izvanbračnoj zajednici.

Evo kako treba izgledati potvrda pravnika

Sukladno odredbi članka 8. stavak 3 Zakona o medicinskoj oplodnji (Narodne novine 88/09.) izdajem slijedeću

POTVRDU

Ja niže potpisana, xxx, ADRESA , ovim putem potvrđujem da su u moj ured pristupili gđa. XX, ADRESA; rođena ---- u Rijeci; OIB: i g. XY, ADRESA; rođen ------- u Rijeci; OIB: , te da su prošli pravno savjetovanje na temu medicinske oplodnje, odnosno da su upoznati s pravnim značenjem i učincima pristanka na planirani postupak medicinske oplodnje te sa obiteljsko-pravnim učincima koji proizlaze iz tog određenog postupka, a sve sukladno odredbama članka 8. Zakona o medicinskoj oplodnji (NN br.88/09)

U ------, 3.11.2009.

Potpis i pečat odvjetnika

Eto nadam se da će ovo nekome pomoć, meni je.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kika83 presretna sam zbog tebe i tvojih stvari Love toliko su te izmučile i izdeprimirale i eto sad je sve ispalo u redu Very Happy ... kad si već imala toliko briga nadam se da će iz ovog postupka proizaći nešto prekrasno!! Poslije kiše dolazi sunce.
    U kakvom si ti to postupku, prirodnom ili blago stimuliranom??

Moram piti klomifen- po meni blago stimulirani. Prije me m zezala a sad neznam kako da pijem klomifen :? Cure su me zbunile :/

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Oče mi sestra znati reči kako da pijem? Čisto sumljam :/ :/ :/
    Ja mislim da hoće, ništa te ne košta da nazoveš i pitaš.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj dani82 prvotno napisa
    Oče mi sestra znati reči kako da pijem? Čisto sumljam :/ :/ :/
    Ja mislim da hoće, ništa te ne košta da nazoveš i pitaš.
    Znaš šta ti one kažu? Pa kako ste se dogovorili s doktorom, ja neznam. Zato kažem da čisto sumljam da če mi pomoć.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moram piti klomifen- po meni blago stimulirani. Prije me m zezala a sad neznam kako da pijem klomifen :? Cure su me zbunile :/
    Znači ne moraš se pikat?? Jesi li se morala u prijašnjem postupku. Ne daj se zbunit, nazovi sestru i pitaj.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Znači ne moraš se pikat?? Jesi li se morala u prijašnjem postupku. Ne daj se zbunit, nazovi sestru i pitaj.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nemoram se pikati. Uvijek sam bila na klomifenima. Rekao je zbog godina mi daje samo klomifen, zbog policističnih jajnika-mogla bi preburno reagirati na jaču stimulaciju i zbog novog zakona.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Meni je docentica rekla da isto zbog godina a i zbog zakona najprije napravimo nekoliko blagostimuliranih, pa da ćemo lako kasnije na stimulirane. Meni to nekako iskreno i paše, oduvijek me je bilo strah igala još da se moram sama pikat :shock: ...ali naravno da hoću ako bude trebalo, sve za bebulinca. A i mislim zbog ovog novog zakona stvarno nema smisla da me šopaju hormonima i onda bacaju moje jajne stanice
    Ali me kod tog blagostimuliranog plaši da neću dobit ni 3 jajne stanice ... koliko si ih ti dobila prošli put??
    Isto pitanje vrijedi i za sve cure koje su do sada bile u blago stimuliranim postupcima.

Ako nećeš zvat sestru ja bi na tvom mjestu pila klomifene onako kako su ti rekle cure koje su kod dr. Vlašića.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vidjet ču dali ču ih zvati. Neću se pravit pametna i radit probleme di ih nema. Piti ču kako mi je napisano. 2x1 a ne 1x2. Ipak smatram da bi mi bio naglasio da treba dvije odjednom a i nije mi prvi put da pijem klomifen
    Prvi AIH- jedna tableta klomifena- jedan folikul, drugi aih- dvije tablete- dva folikula i treći aih prirodan-jedan folikul. To ti je moja situacija. Sad će bit prvi IVF i vidjet čemo kako ču reagirat i dali če biti koja js. Nadam se da hoće

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I da, cure su napisale da su kod dr V. A koji? Jer ih ima dva
    Tako da opet ništa neznam

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I ja mislim da ti je najpametnije piti baš točno onako kako ti je doktor napisao i da sigurno nećeš pogriješiti.
    Nadam se da ćeš dobiti barem dvije tri jajne stanice.

zvijezda  danica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

dani82 hvala na odgovoru .

Šta to znači da i za inseminaciju se čeka tako dugo ili je to samo za IVF ?

Jer ja bi prvo na inseminacije, a za IVF bih malo sačekala,jer pomisao na pikanje mi je brrrrrrrrr.

Prvo moram na pregled pa onda tek mogu razmišljati o inseminaciji i sl., da vidim šta će doktor reći da li imam polip ili ne.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

kika 83, baš mi je drago da te krenulo i da je došlo do preobrata jer je stvarno bio zbunjujuče, ali dešava se! I meni su neki ciklusi bili sumnjivi (krvarenja) pa sam se pitala šta se dešava, ali mislim da je to sve normalno. Glavno da ti sad krečeš i da konačno vibramo na odbrojavanju i za koju riječku čekalicu.

Zvijezda danica, gužve jesu na humanoj (ovisno o doktoru-mislim da Vlastelić ima najviše pacijenata i da se kod njega najduže čeka, a Vlašić i Docenica su tu negdje, naručuju za drugi mjesec za IVF). Za inseminacije nisam sigurna ali ja sam bila dva mjeseca zaredom (9. i 10.) pa mislim da nema nekih lista čekanja.

zvijezda  danica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

To znači da dr. Vlastelić neće u penziju početkom 2010 ili ipak hoće?!

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj zvijezda danica prvotno napisa
    Jer ja bi prvo na inseminacije, a za IVF bih malo sačekala,jer pomisao na pikanje mi je brrrrrrrrr.
    S obzirom na pet neuspješnih AIH ja ne bi čekala.
    Sretno što god odlučila.

zvijezda  danica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mmaslacak ne mogu odmah skakati na IVF, ne daju nego se mora ići po redu inseminacija pa onda IVF, jer sa muzevim spermiogramom je sve ok,a ja dobijem O sa Klomifenom svaki put tako da moram ići po redu. A imam 28 god. tako da nisam u kategoriji nema čekanja (po njihovom). Bila sam ja pred IVF-om 2005 ali pošto sam bila već prošla 8 ciklusa sa Klomifenom (3 ciljana + 5 AIH) htjeli smo malo odmora. I tako smo se odmarali 4 god i sada smo odlučili da opet krenemo. I naravno opet ćemo krenuti od početka. Osim ako u međuvremenu se meni nije pogoršalo stanje sa jajnicima i sl.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zvijezda danica prvotno napisa
    mmaslacak ne mogu odmah skakati na IVF, ne daju nego se mora ići po redu inseminacija pa onda IVF, jer sa muzevim spermiogramom je sve ok,a ja dobijem O sa Klomifenom svaki put tako da moram ići po redu. A imam 28 god. tako da nisam u kategoriji nema čekanja (po njihovom). Bila sam ja pred IVF-om 2005 ali pošto sam bila već prošla 8 ciklusa sa Klomifenom (3 ciljana + 5 AIH) htjeli smo malo odmora. I tako smo se odmarali 4 god i sada smo odlučili da opet krenemo. I naravno opet ćemo krenuti od početka. Osim ako u međuvremenu se meni nije pogoršalo stanje sa jajnicima i sl.
    Ali ti si prošla 5 inseminacija i ništa se nije desilo, znači treba ič na IVF (po meni). Trebali bi ti skratit muku i da kreneš na nešto konkretno bezobzira na godine.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa da o tome i ja pričam, već nakon 3 AIH se ide na IVF

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Dani82 hvala za primjer potvrde od pravnika .
    Još me zanima da li si se za psihijatriju kod psihologa naručivala na centralno naručivanje i kako to ide? I javi obavezno kako je prošlo u ponedjeljak.
    Kika83 i ti i ja smo kod Vlašića. Meni je napisao Klomifenski ciklus 2x1. To po meni znači dvije odjednom. I još mi je rekao da idemo jednom sa klomifenima pa ako se ništa ne dogodi da ćemo sa lijekovima (mislio je na Gonale). Drži se draga....vibram da ti uspije

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dani82 hvala za primjer potvrde od pravnika .
    Još me zanima da li si se za psihijatriju kod psihologa naručivala na centralno naručivanje i kako to ide? I javi obavezno kako je prošlo u ponedjeljak.
    Kika83 i ti i ja smo kod Vlašića. Meni je napisao Klomifenski ciklus 2x1. To po meni znači dvije odjednom. I još mi je rekao da idemo jednom sa klomifenima pa ako se ništa ne dogodi da ćemo sa lijekovima (mislio je na Gonale). Drži se draga....vibram da ti uspije
    Meni to nikako neznači dvije odjednom. Dvije odjednom bi značilo 1x2 kao šta je drugim curama po drugim bolnicama pisano i rečeno. Ja ču popit jednu ujutro i jednu navečer. Je tebi baš rekao da popiješ dvije odjednom ili? :? Ja se neču više opterečivat, popit ču tako kao i inače i valjda če biti sve ok

zvijezda  danica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Valjda se od 2004/05 nešto promijenilo, jer ja sam onda morala proći toliko tih AIH-a (bila sam kod docentice), a imala sam 24 god. Tako da je prvo bilo "..ti si još mlada imaš još vremena...", a onda su bile AIH.
    Ja sam mislila ako opet krenemo na Humanu da ću opet morati ispočetka raditi scenarij tj. znači AIH (tko zna koliko ) pa onda dalje.

Kik83 ja sam uvijek pila Komifen po jednu svakih 12h (ako su bile dvije na dan) ili 8h (ako su bile 3 na dan) isto kao i Dabroston.

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kika83 možda ipak imaš pravo. Daj svakako pitaj nekoga stručnog ako već ne možeš dobiti KBC ili V.
    Ja još ne pijem ali sam uputu prepisala sa nalaza specijaliste koji mi je napisao V kako ću krenuti u 2. mjesecu, piše Klomifenski ciklus 2x1 pa sam zato mislila da se piju dvije na dan i to zajedno. Hm, ne slušaj nikoga već se raspitaj...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo cure, nije mi vrag dao mira i zvala sam humanu. Samira kaže da se piju dvije odjednom ujutro svaki dan u isto vrijeme. Nije mi nikako jasno zašto mi to nije rečeno na vrijeme :/
    No, nema veze. Glavno da sad ja znam kako se ustvari piju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •