Kolektivni godišnji na humanoj pa smo i mi uzele g.o. od foruma........novosti nema do daljnjega........
Kolektivni godišnji na humanoj pa smo i mi uzele g.o. od foruma........novosti nema do daljnjega........
Zanima me od vas koje ste već bile u postupcima tko vam propisuje utrogenese?.... Znači da li vam na kbc-u poslije postupka daju utrogenes ili recept za njega ili vam recept za njega daje vaš ginekolog prije postupka... i ako da da li vam to vaš mpo doktor napiše na nalazu na kojem piše koje stimulativne lijekove koristite.
... E jesam ga zakomlicirala...ali sigurna sam da je odgovor jednostavan.
Bok curke, ja dobila i potvrdu pravnika...eto sad sam spremna za postupak . :D :D Tko će dočekati kraj mjeseca?
recept za utrogestane dobivaš od svog ginekologa, obično ti mpo dr. napiše na onom nalazu što daješ svom gin. da ti je potreban recept a ako ti i ne napiše mislim da nebi trebala imati problema oko recepta. ja sam sada bila u postupku u sloveniji i išla sam pitati svog gin. ako mogu dobiti recept za utrogestan i on mi je dao bez problema, pa zašto bi plačala kada imam pravo dobiti besplatno.
Tako i ja razmišljam... ali moram priznat da sam malo razočarana površnošću na koju sam naišla, naime meni nitko nije spomenuo utrogenese, a dobila sam protokol i sve, znači tamo se moram pojaviti 8dc na folikikometriji ... mislim kad bi mi rekli da moram nabavit utrogenes :? - ja sam prvi put u postupku i da nema foruma ja ne bi imala pojma o ničemu.
.... I ta krvna grupa i rh faktor, ispada da ja jedina nisma to trebala vadit.
Diabolica super... a ja cu stvari tek dobit krajem 2. mjeseca![]()
Ameli jesi ti sad čekalica bete??? Ja se nadam da će ti Slovenija biti dobitna kombinacija![]()
nažalost slovenija nam nije bila dobitna kombinacija, procurila sam prije 9 dana tako da nisam dočekala ni vađenja bete. sada se trenutno odmaram i razmišljam kako dalje i dali uopče više pokušavati.
ne brini se za utrogestan njega počinješ koristiti tek nakon punkcije tako da ćeš ga imati vremena nabaviti, a tu krvnu grupu i rh faktor nisam ni ja vadila iako je iza mene već 5 postupaka IVF-a.
sretno u veljači!
Ameli žao mi je.... ali nemoj posustajat, možda je baš slijedeći put taj... vjerujem da je teško nakon toliko razočarenja krenut dalje ali kažu da uvijek postoji svijetlo na kraju tunela.... samo je neki put nažalost taj tunel predugačak.
Koliko moram tih utrogenesa pitat svog ginekologa?
dani bas cudno da ti nisu dali za vadit rh faktor i grupu...po novome se treba pise na papiru koji se dobije za protokol o MPO.jesi ti dobila taj papir na humanoj?mi bili jucer po muzevu krvnu grupu gotova mu je....sad jos cekam nalaze stitnjace i briseva i psihologa i pravnika i to je to....e da,zaboravila sam cekamo i muza nalaz hiva i hepatitisa krajem tj.dani82 prvotno napisa
dani slazem se s tim,i ja sam isto prvi put u tom svemu(nadam se i zadni)i da nema foruma i dobrih cura koje pomognu sa svojim savjetima,objasne bila bih neupucena u sve jel po dr slabo bi ista saznala...
zabor.sam reci danas konacno mi se pokazale stvari,jako slabe ali ajmo reci dosle...bilo je i vrijeme,za staru god sam zadnji dabroston popila.u cetvrtak mi je 3.dan ciklusa pa idem vadit ginek.hormone. drzite mi fige da budu ok.moja socij. ginek. mi rekla da mozdas imam manjak estrogena posto mi sa svim dabrostonima traju samo 1 dan.
BarbyRi dobila sam neki papir na kojem mi je pisalo koje sve pretrage trebamo mm i ja obavit... šta i tm treba radit nalaz krvne grupe i rh faktor :?
...Super za stvari, nadam se da će sve dobro bit i da se vidimo u 2. mjesecu![]()
da i on pise na papiru ua OBA partnera krvna grupa.rh faktor..onda ja briseve jos i sta treba ostalo skupa...dani82 prvotno napisa
mene sad muci samo TSH i stitnjaca moja ako se to ne snizi nista od postupka u 2.mj....sve cu znat za otprilike tjedan dana kad mi bude nalaz gotov... drzite mi fige!!!!!!
Meni je zadnji put trebalo mislim 4kutije. Imaj ti sa sobom utrogestane kad budeš išla na transfer jer ja ih nisam imala pa su mi oni dali za taj dan. Inače baš i nedaju.Stave ti jednu i poslije moraš trčat kod ginića za druga dva taj dan ili kupovat a nema smisla jer idu na recept. Zato ih imaj sa sobom.dani82 prvotno napisa
čitam vas i prsječam se sebe sa tim njihovim propustima.
utrogestan sam uzela sasvim slučajno,na kraju se pokazalo pametnim.Nitko ga jednom rječju nije spomenuo.
i još jedan njihov propust.Nemojte me krivo shvatiti ,da sam smotana i slično ali neke stvari ja nemam šta znati.Tu su oni da me upute na vrijeme.
Naime,na dan punkcije nitko mi nije rekao da samnom mora doći i MM. On je srećom bio tamo,ali isto tako moglo se dogoditi da ne bude.I šta onda?
To mi se ne sviđa kod njih.... rješavaju nas po defaultu.... a kad se samo sijetim koliko mi je moj ginekolog govorio "to zbog stresa ne možete ostat trudni".... a sad kad ulazim u postupak nije bed ako sam pod stresom, jer sama je ta situacija stresna, a kamoli kad još ne znaš da moraš stavljat utrogenes ili trčat kod ginekologa nakon punkcije, a da ne kažem da se kod mog gospodina ginekologa treba posebno najavljivat i čekakt termin i po tjedan dana.... i sad se ti nemoj živcirat, pa pod stresom sam već sada.
Znači u principu se stavlajuj 3 utrogenesa na dan.
I ja sam imala na prvoj inseminaciji problema jer sam se na IUi došla samo sa jednom uputnicom. Nitko mi nije naglasilo da mi treba uptnica i za spermiogram za supruga, pa sam ja zaključila da se to podrazumijeva i da ide skupa s mojom uputnicom (kao sad kad idemo skupa na psih.savjetovanje s jednom uputnicom). Onda sam imala problema i skoro mi je odgođen postupak.
dani82, ja bi ti savjetovala da svakako napraviš krvnu grupu i RH faktor jer netko ti je to zaboravio naglasiti (i oni griješe) a kasnije češ ispaštat ti. Ne vjerujem da će ti zbog toga odgodit postupak, ali nikad ne znaš, a usput češ se poštediti nepotrebne sekirancije do koje bi zbog svega moglo doći. Svima su nam rekli da to napravimo, i 99% sam sigurna da su ti zaboravili reči-slučajno.
Gizmos što misliš samo da ja napravim te nalaze ili imm to mora radit?
Znači u principu se stavlajuj 3 utrogenesa na dan.
Ja sam stavljala 3x2 utrogestana nakon transfera. Oni ti stave dva odmah nakon transfera.
Dani, zašto nebi provjerila s docenticom dali to trebaš napravit?
Mislim da neradiš bezveze ako netreba, a i ima prim ginekologa koji ti neče napravit neke stvari ako nije nepiše na papiru specijaliste. Neznam kakav je tvoj.
Ja ču zvat Vlašića čim počnu radit pa ču vidjet dali i meni to treba.
Oboje morate to napraviti. MM je neki dan dobio sve uputnice a iste stvari nam trebaju i za Mb osim briseva koje treba napraviti više radi sebe nego njih. Objasni tvojoj doktorici da su ti to zaboravili napisati na papir i da su ti rekli naknadno telefonom i da ti treba ili neka ti netko skenira i pošalje onaj papir što smo svi dobili (ti ga vjerojatno nemaš) na kojem je sve objašnjeno što nam treba prije postupka. Mislim da ni meni na nalazu ne piše za krvnu grupu, ali kad mi je dala taj papir onda mi je rekla da sve navedeno moram skupiti prije postupka i da ne smije biti starije od tri mjeseca. da imam kako skenirati rado bi ti to poslala, ali MM je na godišnjem a na poslu nemamo skener
Ili napravi kako ti je kika rekla pa pitaj docenticu. Mislim da je ona do 18. na godišnjem pa ćeš i ako pričekaš opet sve stići obaviti...
Oboje morate to napraviti. MM je neki dan dobio sve uputnice a iste stvari nam trebaju i za Mb osim briseva koje treba napraviti više radi sebe nego njih. Objasni tvojoj doktorici da su ti to zaboravili napisati na papir i da su ti rekli naknadno telefonom i da ti treba ili neka ti netko skenira i pošalje onaj papir što smo svi dobili (ti ga vjerojatno nemaš) na kojem je sve objašnjeno što nam treba prije postupka. Mislim da ni meni na nalazu ne piše za krvnu grupu, ali kad mi je dala taj papir onda mi je rekla da sve navedeno moram skupiti prije postupka i da ne smije biti starije od tri mjeseca. da imam kako skenirati rado bi ti to poslala, ali MM je na godišnjem a na poslu nemamo skener
Mislim da ću ih nazvat 11-og kad se vraćaju s godišnjeg i pitat još za to, a za utrogenes ću ginekologu reć da su mi zaboravili napisat pa da su mi naknadno javili.
...e a ko da je jučer bilo kad sam objavila tu da sam sa svim gotova i da samo čekam postupak u 2. mjesecu... pun mi je kufer svega.
Draga moja, nedaj bože da vam neuspije ovaj postupak. Tek onda če ti biti pun kufer svega, vjeruj mi.dani82 prvotno napisa
....draga moja ništa se ne sekiraj imamo istog ginekologa baš me zanima koliko će nam ovaj put zakomplicirat život.......mislim da ri je najbolje čekat 11. i tako su ti kod nas gotovi nalazi za 7 dana (rh i kg) meni je uputnicu dao naš najdraži a mm njegova dr. opće prakse.....dani82 prvotno napisa
oboje morate napraviti,naglaseno je oboje partnera,osim sta on ne treba briseve a ti trebas...dani82 prvotno napisa
a nalaz krvnu grupei rh faktora je gotv odmah drugi dan,jedino za hiv i hepatitis se ceka 7 dana.
ja "cak" drugi dan krvarim,slabo ali ide...sutra idem vadit hormone.
I ja sam prekjučer dobila i na moju žalost bolovi jači nego prije laparoskopije. A baš sam se ponadala da mi ketonali neko vrijeme neće trebati. Sljedeći ciklus krečem sa kontracepcijom pa mi se onda možda posreći po tom pitanju...BarbiRi super da si dobila, sad iskoristi priliku i izvadi si hormone pa da znaš na čemu si, ali vjerujem da će sve biti ok!
evo bila ja vadit hormone,za tjedan dana nalazi gotovi...nadam se da ce biti sve ok... ali kako me krenulo sve.... :/
jutros sam odmah isla narucit se za operirat fibrom iznad uha..vec godinama ga imam,ne smeta mi,niti me bolio niti se vidio,kosa gaje pokrivala.ali moja dr kaze to treba skinut cim prije da se ne upali i ne dodje veci i tako se ja odlucila to rijesit,kazem bolje sad nego sljedeci mj kad pocnem sa postupkom ili ako ostanem trudna..i na kraju mi odmah danas to operirali..kaze bolje odmah to obavit..tako da sam koma..sva mamurna,pospana,jedva gledam..valjda od anestezije..alme bolilo,6puta me bola i to u onu kost izmedju uha i oka..uzasidem malo odmorit.od 7h jutros do malo prije sam po bolnici...
Barby držim fige da sve bude super i da ideš u postupak koji će biti BINGO naravno![]()
A ja sam u totalnoj banani, jučer mi počeo spotting, znala sam da hoće, danas se nastavio i sad samo čekam da procurim![]()
I da bi stvar bila gora, izgleda da me mm zarazio sa gripom. On ju je imao prije 15-ak dana i sad sam ja koooooma ali baš koma(visoka temp,kašalj, glavobolja i začinjeno sa bolovima od menge koja dolazi). Kao da me brzi vlak pregazio nekoliko puta![]()
E sad, jedno pitanje: mislila sam ić vadit prolaktin 3dc ali ako imam visoku temp dali smijem? Može to kako utjecati na rezultat? :?
evo upravo zvala ginekologicu da vidim jesu mi dosli nalazi od briseva,kaze taman danas stigli i sve je ok,da su uredni :D :D :D
ajde bar to,za sad su uvijek bili...sad jos samo stitnjaca i hormoni ginek. drugi tj..
Dani tnx, i ja se nadam jer me baš dobro drma ova![]()
![]()
jutros sam zvala za nalaze od stitnjace da vidim jesu gotovi,kaze mi sestra da jesu i da su ok..znaci tsh se snizio ipak...bas sam happy :D :D :D sad samo da jos budu ginek.hormoni ok i mogu na postupak u 2.mj :D oni ce mi 14.1 bit gotovi ici cu po njih...
BarbyRi super za štitnjaču!!![]()
Evo još jednog bisera s kbc-a.... zvala sam da pitam moramo li mm i ja vadit krv za krvnu grupu i rh faktor i kao što sam već znala moramo... ali sada najbolji dio, pitam ja za utrogenes za kojeg mi nitko ništa nije rekao ili napisao i kažu mi da bi to najbolje bilo pitat odmah ginekologa (i to sam znala), ali onda ona (mislim da je bila sestra Samira) pita kada ja trebam dobit stvari.... i ja joj mrtva hladna odgovaram: krajem 2. mjeseca, ona meni da ne u 2. mjesecu nego sad.... ostala smam zbunjena što me to pita ali mislim si, dobro za nešto joj to treba i kažem joj da krajem mjeseca, kad će ona meni na to: e dobro taj dan kad dobijete javite se i krećete u postupak :shock: :shock: :shock: .... pa meni je docentica rekla da se javim kad dobijem prve stvari u 2. mjesecu... a onda bi mi sam postupak bio u 3. mjesecu..... i što bi ispalo da ja pukim slučajem nisam danas nazvala, izgubila bi termin i pitaj boga kad bi ponovno došla na red.
Sva sreća na ljubaznoj sestri koja se to potrudila objasnoit kako treba.
E da i moram vam priznat da sam u totalnom šoku, otkako sam to saznala noge mi se tresu, mučno mi je.... nekako se taj postupak činio dalekim, a sad čim dobijem stvari kreće.... ne znam je li to strah, uzbuđenje, sreća.... ma sve je to pomiješano...
dani82 pa to je super :D ! Što prije, to bolje! Vesela si i uzbuđena jer si sretna!![]()
Ma presrtna sam, i ja se veselim da je to ranije, prije sam mislila da to nikad neće doć, a sad mi je tu za čas :D :D
(ali malo me i strah)
super dani :D :D :D vjerujem da su ti noge otkazale od uzbudjenja i iznenadjenja.....dani82 prvotno napisa
![]()
meni danas nije bio moj dan...nemam srece pa nemam..ujutro zvala za nalaz i kaze dobar je dojite po njega ja otisla i sad kako se 3 hormona stitnjace vade uvijek ja vidim na nalazu smo 2,pitam sestru di je treci i kako to da fali ?ona meni pa ne znam mozda su ga zabor napisat ili imje prifalilo markera pa nisu radili :shock: ili odite vidjet na nuklearnu nek vam daju prijepis ili cete opet vadit krv...onako flegmo,kao ja sam jos u sveu tome kriva....a ja u manje od 2tj vadila 4 put vec krv.. ma cudo od naseg zdravstva,nemara... uglavom da se moj tsh snizio i to dobrano..u samo mjesec dana mi je od 7,42 dosao na o.7 i to je super..sad nece smetat za postupak.... :D da mi nebi bio jedan sok samo danas drugi dozivim odmah kod ginek.isla po briseve kod nje jel kao gotovi su mi na tel rekla.i ok su... najprije cekam 40 min da ih uzmem samo izasla sam za manje od minute van....
i odtrcim ja brzo u auto,zgrabila te papire muz me cekao ja vec na zivcima koliko me ceka..u autu ja gledam nalaze kad ono tamo samo nalaz od ureaplasme,micoplasma a klamidije i onih bakter.briseva nigdje. dodjem ja doma zovem ju i kazem kako to da toga nema?ona meni niste pogledali dobro papir bolje pogledajte,i ja njoj citam sta pise,radi me budalu i kad je vidjela da nema kaze ne znam mozda su vam ti drugi losi pa jos nisu poslali..krasn!!!!!!!! strasno!!!!!!!!!!
ja zasutim prisjelo mi..
kaze ona evo vam broj od laboratorija pa zovite sutra da vidite di je to zagubilo se ili zasto nisu poslali ? sta nije to njen posaoda pita :? dobro ok sutra cu zvat ali meni sve to treba za cetvrtak jel idem i kod endokrin. na kontrolu i usput kod vlastelica reko mi javit se kad prikupim nalaze.. drzte mi fige da ne poludim sutra!!!!!!!!!!!
![]()
BarbyRi jesi sigurna da su ti uzeli briseve za klamidiju i ovo drugo? tako sam i ja mislila da jesu, nakraju moj ginekolog uzima bris samo za ureoplazmu... ali meni je docentica rekla da ne moram radit ostale briseve ako mi je ureoplazma ok, ta do znači da je i drugo ok (valjda9...
Što se tiče uzoraka za krv, ja sam u 1 tjednu krv vadila 3 puta, jer su mi jednom uzeli premalo uzoraka... pa me sestra mog dotora zvala da su je zvali da trebam doć dat još .... naše zdravstvo, mene više ništa ne čudi.
da uzeto mi je 100% jel sam sama nosila briseve na zavod i na uputnici je pisalo a i zvala sam jutros zavod da vidim di je zastekalo ona kaze to je poslano naknadno kod ginek,i ja zovem ginek ona opet nije nista dobila...KRASNO!!!!!!!!!!!! da ako mi hitno treba nek dodjem tamo i trazim prijepis koji moram platit...pa da neces poludit...koji nemar vlada boze sacuvaj!dani82 prvotno napisa
![]()
a sta se tice hormona stitnjace bila na nuklearno vidit kaze nema 3 stavke tj. T3 nisu ni radili analizu... ja pitam kako je tomoguce? jednostavno ne znaju... a ja moram imat nalaz u cetvrtak ujutro u rukama.... i da idem ponovno vadit opet mi nebi bio gotov do tada nego se ceka 10ak dana... zasto bi bilo jedostavno kad moze bit komplicirano![]()
Gdje se točno vadi krv za krvnu grupu i rh faktor, u koje vrijeme i da li se može svaki dan i kad su nalazi gotovi?
vadi se na transfuziologiji na poliklinici na zadnjem katu i gotovi su drugi dan.dani82 prvotno napisa
U koliko sat se mora doći i mora li se naručiti?barbyRI prvotno napisa
dani82 ne moraš se naručivat na transfuziju...samo dođeš, ali bolje da dođeš malo kasnije a ne odmah ujutro jer je gužva...oko 8,30-9h je najbolje i odmah si na redu kad svi većinom prođu.
Baš mi je drago za tebe što ulaziš u postupak...vidim da će nas biti dosta u 2. mjesecu...ma mora biti dobitan!!!:D :D :D
BarbyRI doživjela sam sličnu stvar sa brisevima ali nisam htjela ništa govoriti jer sam mislila da se to slučajno dogodilo ali vidim da i drugi imaju pokoje "lijepo" iskustvo sa nalazima, uputnicama i KBC-om...kako nas vozaju...prave budalama...izgubila sam toliko vremena sa njihovim uputicama da je to nenormalno....super što ti se snizio TSH...
ah, kad sam ja prorok![]()
![]()
vidiš da sam ti dobro rekla a ti si se živcirala bezveze...
Nadam se da ćeš i što se tiče ove rečenice gore biti prorokdiabolica prvotno napisa
![]()
Ne znam da li ce ti raditi probleme radi stitnjace. Recimo meni tsh dosta varira od niskog ispod normale pa do skoro gornje granice. U nacelu ako ti ne stima tsh traze se t3 i t4 pa ako su oni okej to ti ne sprijeci postupak. Meni su uvijek radili samo tsh i t4.
da draga bila si prava prorocicadiabolica prvotno napisa
samo ovaj T3 sad nemam i sta cu.. :? recu kako je bilo valjda nije tako on vazan ko tsh. nadam se....bit ce nas u 2.mj hrpa....a cure jel znate vi kojeg datuma ste narucene tocno? jel pocela koja sa stimulacijama?
cudno mi je mi 25.1naruceni za pravnika ali nam nisu rekli u koliko sati...![]()
meni je ginek rekao da TSH mora biti u granicama normale tj.do negdje 2,3 najvise da bi se moglo u postupak i da mi se nije snizio nebi mogla ic.iako su mi T3 i T4 uvijek ok.Kikica1 prvotno napisa
ja sam u ponedjeljak zvala za pravnika naručili su me 1.2. i rekla mi je da dojdem oko 9 i pol da je tako najbolje kad završe sa svim sastancima....mene su isto stavili za 2.mjesec to sam u ponedjeljak saznala tek......barbyRI prvotno napisa