Stranica 33 od 55 PrviPrvi ... 23313233343543 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 2711

Tema: POTPOMOGNUTA NA KBC RIJEKA

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj dani82 prvotno napisa
    Mislim da je stvar u tome da su oni tamo do 14 sati i do onda im se može javit, a za stimulaciju nije velika razlika od kojeg dc je počneš koristit kad je stvar u samo pola dana (barem je tako za klomifen, s ostalim stimulacijama nisam upoznata).

Ja inače isto računam 1dc onaj dan kad sam dobila dok ne odem spavati.

.... sad mi je palo na pamet, a što ako dobijem u subotu i nedjelju kako da im javim 1dc??? Pretpostavljam da treba javit u ponedjeljak.
    Ja ču računat kao i do sada ali ču svejedno to opet provjerit kod V.
    Da, njima je glavno da se javiš prije nego počneš s klomifenom. Mora ti Samira dati dozvolu da možeš počet pit( provjeri dali si na listi i onda možeš). Ako dobiješ u sub, u pon počinješ piti i taman prije nego počneš ih zvrcneš.

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

drage cure vidim da ste krenule s postupcima pa sam vam došla poželiti sreću. meni je isto rečeno da pauza između stimuliranih ciklusa mora biti od 4-6 mjeseci a između možete ubaciti koji prirodnjak s klomifenima ili bez ali na kbc rijeka je to trenutno nemoguće jer imaju određenu kvotu pacijenata koje mogu mjesečno primiti. moja prijateljica je bila u 11.mj. i kada nije uspjela naručili su je tek za 5. mj. iako je bila samo s klomifenima, kažu gužva.
    ja samo odustala od postupka u 2.mjesecu jer nakon svih komplikacija koje su mi se dogodile (vanmaternična trudnoća) treba mi malo odmaka od svega i trebam si posložiti u glavi gdje i kako dalje.
    svima i sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Ameli prvotno napisa
    drage cure vidim da ste krenule s postupcima pa sam vam došla poželiti sreću. meni je isto rečeno da pauza između stimuliranih ciklusa mora biti od 4-6 mjeseci a između možete ubaciti koji prirodnjak s klomifenima ili bez ali na kbc rijeka je to trenutno nemoguće jer imaju određenu kvotu pacijenata koje mogu mjesečno primiti. moja prijateljica je bila u 11.mj. i kada nije uspjela naručili su je tek za 5. mj. iako je bila samo s klomifenima, kažu gužva.
    ja samo odustala od postupka u 2.mjesecu jer nakon svih komplikacija koje su mi se dogodile (vanmaternična trudnoća) treba mi malo odmaka od svega i trebam si posložiti u glavi gdje i kako dalje.
    svima i sretno!
    Vidiš ja sam isto bila u 11mj ali sam naručena za 3mj, bila bi i prije ali nestignem riješit pravnika i psihologa na vrijeme. Vjerovatno je pacijentica dr Vlastelića pa zato mora toliko čekati.

lucija83 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ameli drzi mi se doci ce vec sve na svoje i ugledat ces ti jedno ili dva srceka koje kucaju za tebe A svim ostalim curama vibrrrriram do neba da ugledaju plusiće i pozitivne bete puse velike svima

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cure koje ste kod docentice kada su kod nje folikulometrije? I koliko cca traju?

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

svima vama koje krećete u postupak u 2mj, evo malo ~~~, evo i mene odmah poslije vas...

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cure koje ste kod docentice kada su kod nje folikulometrije? I koliko cca traju?
    Bitno je da dođeš oko 8, sestre te upišu da si došla i onda čekaš. Obično sve bude gotovo najkasnije do deset (ja barem nikad nisam čekala više od 2 sata, a sve ovisi kojim redosljedom dolaze doktori i čiji pacijenti ulaze prvi. Ja sam nekako po mom iskustvu skužila da ona dođe zadnja negdje oko 9-9.30. Sam ultrazvuk traje 2-3 minute! U biti kad krene ide brzo, jedino čekaš dok ne dođe određeni doktor

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Tnx Gizmos!! Bit će mi to malo problematično zbog posla, ali što ću.

Jeste čitale u Novom listu da od nove godine i u kbc-u Rijeka smrzavaju jajne stanice?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bas sam krenulo pisati o informaciji o zamrzavanju jajnih stanica u Rijeci i vidim da me dani28 pretekla.

Mene je to sto danas pise u Novom listu jako iznenadilo obzirom da mi je dr. V. sam bio rekao da u Rijeci nece zamrzavati JS. Mora da se od tada ipak nesto promijenilo i to je dobra vijest.

Cekamo onda i prvu trudnoci iz zamrznute jajne stanice i u Rijeci! Voljela bih da bude to jedna od vas koje ste sada u postupku i tu na forumu pa da cujemo iskustvo iz prve ruke.

Ipak, nemojmo se previse zavaravati s tim "dobrim vijestima" i borimo se i dalje da se zakon promijeni tako da bude dozvoljena oplodnja svih jajnih stanica kao i zamrzavanje zametaka!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Baš sam čitala. Napokon nešto dobro iz kbc-a :D :D :D

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Aurora moje je mišljenje vezano za smrzavanje jajnih stanica ostalo nepromijenjeno od kako je zakon bio u pripremi... jedino zašto smatram da je u redu da su se na kbc-u osposobili za smrzavanje js je to da smatram da ako sam ja morala prolazit svakakve nonsentnosti kako bi ispoštovala dio zakona koji se odnosi na mene onda smatram da i ustnove/država/ ili tko već mora ispoštovt svoj dio i zamrznuti one moje stanice koje se zbog ovog zakona ne smiju oploditi.
    Svjesna sam kolike su šanse da se te stanice uspješno odmrznu a kamoli oplode, ali svejedno mi je lakše da znam da se s njima ipak nešto pokušalo.

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

rijesila danas i pravnika.....koji kaos bi na poliklinici....dodjem ja tamo pitam gdje moram ici da sam kao u 10h narucena kaze mi na salteru sestra odite do kraja hodnika i pitajte sestru koju vidite gdje morate cekat i odem ja kad mene na ulazu napade masa ljudi,tj. parova i kazu svi mi ovdje cekamo za pravnika..a bilo ih je jedno 6,7 parova..kad tamo i unutra jos jedno 2,3.na kraju se utanovilo da je nas oko12 parova bilo u 10h naruceno....bas krasno!!!!!!! a iza nas za 11h jos 5,6 sigurno...pricala sam sa jednom zenom kaze da sad na ljeto ide na postupak i da ce joj biti 10 put.. uzas....ja joj se divim i svim ostalima koji to prolaze..trebas stvarno dobre zivce imat,nista drugo...bial odmah na humanu se javit jel mi rekao vlastelic da dodjem kad obavim pravnika ali ga opet nije bilo,da nek sutra dodjem,pitala sam sta nece bit kasno mi za narucit injekcije kaze ne,jel da sad po novome vise ne treba narucivat od socij. ginek. nego oni daju na humanoj..super,jedna briga manje..

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nova sam ovdje iako forum pratim već duže vrijeme.
    Evo da razložim naš problem. Suprug ima azoospermiu i nisu nam dali nikakve nade da bi se to moglo okrenuti na bolje. Ja sam, izgleda, sklona cistama što nije ništa strašno, ali svakako ne pomaže. Interesira me, sad po novom zakonu, kako funkcionira potpomognuta oplodnja s doniranim spolnim stanicama. Je li itko već imao takva iskustva kod nas?
    Unaprijed hvala na pomoći.

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ati prvo da ti poželim dobrodošlicu i zaželim da čim prije postaneš trbušasta. nažalost neznam odgovor na tvoje pitanje ali bojim se kako je zakon tek nedavno stupio na snagu da još u klinikama nisu uspjeli taj dio realizirati jer se treba stvoriti nekakva lista donora a ženama se određuju donirane js od donorke sa sličnim karakteristikama, tako barem rade u stranim državama.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ati dobrodošla. Ja ti neznam ništa o tome, probaj malo prošvrljati rodom možda nađeš nešto o tome. Sretno

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ati dobrodošla!!
    Mislim da se o donaciji js još ništa ne govori jer se taj dio još nije počeo primjenjivat... meni nije jasno zašto bi vi išli na donaciju jajne stanice ako je s tobom sve u redu osim malih problema s cistom?

BarbyRi kako si ti? Trčiš po bolnicama vidim

Ja danas računam kao 1.dc.... u četvrtak počinjem s klomifenima, a u utorak 2.2. mi je prva folikulometrija.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Tigrical kako je naša Čitalica... je li dobila ili krenula sa stimulacijom??

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

dani82 je, dobila je i danas joj je prvi dan protokola. Bila je jutros i dobila Decapeptyl. Ruka joj je poplavila (bolje da sam joj ja davala injekcije 8) ), od sutra će joj u trbuh.

[b]Čitalice znam da nas čitaš i šaljemo ti za uspješan početak!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ovo mi je 200-ti post, pa ću ga iskoristit da zaželim sreću svim u postupku u veljači! Neka vam veljača bude kao macama MIJAU!

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I ja se nadam da će nam veljača biti ko i micama

Čitalice evo ti pusa i od mene i vidimo se 8.dc na folikulometriji

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo izvjesca....
    jutros bila na humanoj..da se definitivno dog za stimulaciju..kad pocinjem..posto sam sad na dabrostonima jos 11.dan ih uzimam kaze dr uzimajte ih jos sljedeci mj pa cemo u 3. na postupak..medejutim odjednom se predomislio zove samiru i akze pisite ju za sutra,sutra pocinjemo....ja ostala,nisam se nadala....dali mi 7 injekcija Decapeptyla odmah sutra popodne moram doc na ginek da mi daju...jela ja ne znam o tome nista...prvi puta sm u tom i totalno zbunjena...
    receno mi je da mogu u nogu,guzu ili trbuh primit...sta vi cure kazete di mi je najbolje,di najmanje boli :? pise mi decapeptyl 0.1mg od 23 dana ciklusa(tj.27.1.2010)
    gonal F75 2 amp od treceg dana ciklusa...
    i utrogestan caps/II scat. to sam podigla u ljekarni.

moze mi netko reci koliko tih gonala cu morat primit,koliko sve skupa onda injekcija? nemas tamo bas koga pitat... danas dok sam dog sa dr neki tip bio kod njega sjedio na stolici do mene nisam ni pitat nista mogla....
    jos jedno mozda glupo pitanje... da li se mozes keksat ovo vrijeme dok se uzimaju injekcije,znaci do punkcije...?da me netko ne shvati krivo nije da ne mogu bez toga nego pitam cisto da znam...citala sm danas u uputama decapeptyla da se mora iskljucit trudnoca prije nego se pocne korisiti.a mene nitko nije ni pregledao ni utz mi radio..sta ako sam slucajno trudna?mislim nisam ja te srece ali ako se desilo?jel imala sam bas plodne dane i radili smo.... a i danima vec imam zgaravice pogotovo ujutro i mucnine vec 5,6 dana cim se probudim ujutro...

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ati dobrodošla!!
    Mislim da se o donaciji js još ništa ne govori jer se taj dio još nije počeo primjenjivat... meni nije jasno zašto bi vi išli na donaciju jajne stanice ako je s tobom sve u redu osim malih problema s cistom?

BarbyRi kako si ti? Trčiš po bolnicama vidim

Ja danas računam kao 1.dc.... u četvrtak počinjem s klomifenima, a u utorak 2.2. mi je prva folikulometrija.
    a dani82 evo dosao i nas dan... ti si na klomifenima..mene stavio na dugi protokol odmah...valjda zbog muza spermiograma...
    znaci sve smo tu negdje i diabolica i mayica01 pocinju ove dane... :D tko jos?
    na kojoj se vi stimulaciji ostale? zna mozda tko kakve su nuspojave jos od gonala i ostaloga? cula sam da napuhnutost,debljanje,nervoza,depresija... aja sve to vec imam i sad....

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Barby pikalice :D :D :D :D :D :D
    Cure koje ste krenule ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    za vas. Mislim na vas i držim fige

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

cure a kad ste vi odlazile na pikice ujutro ili popodne?meni rekli da biram,meni vise odg popodne a sad sam cula da je bolje ujutro zbog razine nekih hormona... :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

barbyRI budi sretna sto si tako nenadano brzo krenula s postupkom i nista ne brini, sve sto ti ne bude jasno mozes pitati na forumu i sigurno ces dobiti odgovor.

Sutra dakle odi po prvu injekciju Decapeptyla kako ti je receno, a moja topla preporuka ti je da ih tom prilikom zamolis da ti samo pokazu kako se daju injekcije i da se dalje pikas sama. To ti je vrlo jednostavno, nista ne boli i ima puno prednosti u odnosu na to da svaki dan moras ici da te netko drugi pika.

Najbolje je da se pikas u trbuh. Ne zato sto tako najmanje boli, jer su iglice toliko tanke i malene da ne boli bez obzira gdje se pikas, nego zato sto je tako najjednostavnije. Sve u vezi pikanja imas na temi samodavanje injekcija gdje mozes i pitati u vezi toga, ako ostane nesto sto nije jasno.

Gonale ces primati po svoj prilici 10 dana. Kad krenes s Gonalom (2 ampule idu u jednu spricu, pa je to samo jedna injekcija) nastavljas i sa Decapeptylom sve do stoperice. Znaci od 3. dc ces svaki dan dobiti dvije injekcije. Preporucujem ti da si sama odredis vrijeme koje ti je najprikladnije za davanje injekcija, jer u ono vrijeme u koje si budes dala prvu injekciju trebas dati i sve ostale.

Spolne odnose mozes normalno imati tamo negdje do stoperice ili jos bolje do nekih 3 dana prije punkcije. 3-5 dana je optimalna apsinencija za davanje sjemena.

Ako sumnjas da si trudna, odnosno, ako simptome koje imas pripisujes trudnoci, napravi test. Ako su simptomi posljedica trudnoce i test ce biti pozitivan. Inace, nije preveliki problem ako ustanovis da si trudna, a vec pocnes sa Decapeptylom. To se zna desiti, kao sto se upravo desilo i forumasici marti26.

Nadam se da ce ti napisano biti od koristi, a ako budes imala jos pitanja potrazi teme koje u vezi toga vec postoje i pitaj tamo, jer ovdje za to bas i nije mjesto.

Sretno!

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    barbyRI budi sretna sto si tako nenadano brzo krenula s postupkom i nista ne brini, sve sto ti ne bude jasno mozes pitati na forumu i sigurno ces dobiti odgovor.

Sutra dakle odi po prvu injekciju Decapeptyla kako ti je receno, a moja topla preporuka ti je da ih tom prilikom zamolis da ti samo pokazu kako se daju injekcije i da se dalje pikas sama. To ti je vrlo jednostavno, nista ne boli i ima puno prednosti u odnosu na to da svaki dan moras ici da te netko drugi pika.

Najbolje je da se pikas u trbuh. Ne zato sto tako najmanje boli, jer su iglice toliko tanke i malene da ne boli bez obzira gdje se pikas, nego zato sto je tako najjednostavnije. Sve u vezi pikanja imas na temi samodavanje injekcija gdje mozes i pitati u vezi toga, ako ostane nesto sto nije jasno.

Gonale ces primati po svoj prilici 10 dana. Kad krenes s Gonalom (2 ampule idu u jednu spricu, pa je to samo jedna injekcija) nastavljas i sa Decapeptylom sve do stoperice. Znaci od 3. dc ces svaki dan dobiti dvije injekcije. Preporucujem ti da si sama odredis vrijeme koje ti je najprikladnije za davanje injekcija, jer u ono vrijeme u koje si budes dala prvu injekciju trebas dati i sve ostale.

Spolne odnose mozes normalno imati tamo negdje do stoperice ili jos bolje do nekih 3 dana prije punkcije. 3-5 dana je optimalna apsinencija za davanje sjemena.

Ako sumnjas da si trudna, odnosno, ako simptome koje imas pripisujes trudnoci, napravi test. Ako su simptomi posljedica trudnoce i test ce biti pozitivan. Inace, nije preveliki problem ako ustanovis da si trudna, a vec pocnes sa Decapeptylom. To se zna desiti, kao sto se upravo desilo i forumasici marti26.

Nadam se da ce ti napisano biti od koristi, a ako budes imala jos pitanja potrazi teme koje u vezi toga vec postoje i pitaj tamo, jer ovdje za to bas i nije mjesto.

Sretno!
    draga hvalati puno na ovom opsirnom postu...pomogla si mi...ja ti decapeptyl imam vec 7 injekcija danas dobila samo gonal jos nisam....znaci ne smeta ako popodne idem tamo da mi daju?isla bi mozda prvih par puta onda bi si sama nastavila da ne moram stalno tamo ici i trost vrijeme.
    sta se tice trudnoce ako i jesam opet ne mogu znat i da radim test jel bi to rano bilo...a i za utz mislim..a zbunilo me to jelu uputama pise da se mora iskljucit najprije trudnoca...
    jos da te pitam nesto akad bi moglabit stopericami ako sutra pocnem sa decapeptylom?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma ne trebas ici ni par puta na injekciju, dosta je i jedanput. To je zbilja krajnje jednostavno, pogotovo Decapeptyl koji je vec gotova injekcija, samo skines kapicu, istisnes zrak i piknes se u trbuh kojeg si prvo ocistila alkoholom. I gotovo. Kada si poslijepodne mislila ici na injekciju? Procitaj na onom topiku koji sam ti dala sta su cure pisale o vremenu davanja injekcija, ali ja mislim da mozes komotno i poslijepodne i da je najvaznije uvijek u isto vrijeme.

7 Decapeptyla bi ti trebalo biti dovoljno taman negdje do menstruacije. Kad dobijes M moras se javiti sestri, ili ako slucajno ne dobijes takodjer se moras javiti kad potrosis sve Decapeptyle. S Decapeptylima ne smijes raditi pauzu. Osim naravno ako prije ne zagledas plus na testu, kada se opet obavezno moras javiti sestri.

A to sto pise na uputama za lijek, to pise na svakom lijeku i samo zbog toga ne brini. Ako sumnjas na trudnocu napravi dakle test kad mislis da je vrijeme za to ili pricekaj M, koja bi ti trebala doci za cca. 7 dana prema ovome sto kazes.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Za stopericu sam ti zaboravila odgovoriti. Prvo znaci moras dobiti M. Kad dobijes M, 3. dc kreces sa Gonalom, stimulacija obicno traje 10 dana, a koliko tocno ovisi o stanju na folikulometriji. Prvu folikulometriju ces imati tamo negdje 8. dc. Stopericu mozes ocekivati tamo negdje 12. dc.

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo i mene....meni danas 1dc...sutra ujutro idem kod V da me uvede u protokol jer to nije obavio odmah poslije Lpsc a i rekao mi je da ćemo to naknadno....dakle u četvrtak počinjem sa Klmifenima a sutra ću znati sve vezano za folikulometrije...ja i Dani82 smo u istom filmu :D :D :D ...tako da ćemo zajedno brojati....
    BarbyRI baš mi je drago zbog tebe,sjećam se da si na kavici bila još u nedoumici kad ćeš krenuti sa protokolom a vidi sad, želim ti puno dobre vibre i da ti postupak bude uspješan...
    Čitalice vibram ze tebe!
    Kika83 znam da ti ovo pada teško jer nas je sada baš puno u postupku a i upoznala si nas pa ti teže pada...ali ti sada iskoristi vrijeme za pripremu jer 3. mjesec je blizu...čekamo te, ne brini!

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma ne trebas ici ni par puta na injekciju, dosta je i jedanput. To je zbilja krajnje jednostavno, pogotovo Decapeptyl koji je vec gotova injekcija, samo skines kapicu, istisnes zrak i piknes se u trbuh kojeg si prvo ocistila alkoholom. I gotovo. Kada si poslijepodne mislila ici na injekciju? Procitaj na onom topiku koji sam ti dala sta su cure pisale o vremenu davanja injekcija, ali ja mislim da mozes komotno i poslijepodne i da je najvaznije uvijek u isto vrijeme.

7 Decapeptyla bi ti trebalo biti dovoljno taman negdje do menstruacije. Kad dobijes M moras se javiti sestri, ili ako slucajno ne dobijes takodjer se moras javiti kad potrosis sve Decapeptyle. S Decapeptylima ne smijes raditi pauzu. Osim naravno ako prije ne zagledas plus na testu, kada se opet obavezno moras javiti sestri.

A to sto pise na uputama za lijek, to pise na svakom lijeku i samo zbog toga ne brini. Ako sumnjas na trudnocu napravi dakle test kad mislis da je vrijeme za to ili pricekaj M, koja bi ti trebala doci za cca. 7 dana prema ovome sto kazes.
    hvala ti jos jednom,lijepo si objasnila sve....milsila sam napravit testic ali i ds je sta prerano bi bilo za vdit...samo me nervira to da se oni ne sjete samo nas pregledat ili utz napravit prije psotupka,ipak postupak nije mala stavr ipak je to ozbiljno...asta slucajno ako se desi da ne dobijem stvari,sta onda?jel ja ih u zadnje vrijeme i uz dabrostone imam samo po 1 dan...
    vidjet cu sutra kako je to pa da si onda sama dajem ubuduce bilo bi lakse da ne moram svaki dan trcat tamo...

diabolica evo dosao je i taj dan,a kao da je jucer bio 9.mj kad sam saznala i zapisala se za 2.mj.
    onda nas puno ima koje cemo uskoro postat trbusaste! :D
    cure moje zelim vam svima da vam se ostvari vas najveci san i da se sljedeci put nadjemo na kavici bar sa malim busicama ....

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ej cure da vam se javim malo ja danas obavila psihologa 1.2. pravnika i tad ću dobit protokol.......čekam 5-6 1dc pa na posao.........
    Barby meni je ista stimulacija kao i tebi gonal 2 amp. ali još neznam protokol super da ti je brzo stavio postupak........
    Dani i Diabolica veselim se zbog vas već sad bit će te prve........tigrica l pozdravi prijateljicu............ :D :D :D
    Kika puuuuuuuuuuuusa

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

super vita :D dosta nas ima,jupiiiiiiiii!!!!!!!!!!! :D :D :D

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ati dobrodošla!!
    Hvala svima na dobrodošlici.
    Ne treba donacija jajne stanice, nego spermija. Zvala sam KBC Rijeka, oni to ne rade, a klinike u ZG me samo preusmjeravaju na druge telefone, a informaciju nisam dobila...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Drage moje, ja sam se kao nešto i pokrenula u vezi postupka
    Čula sam se sa Samirom, dala mi je naputak šta moram sve obavit( krvna grupa itd), kod pravnika i psihologa sam naručena 1.2 a pregled i predaja nalaza kod V. 16.2 :D :D
    Jedva čekam

Innu draga u kojoj si ti fazi?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nadala sam se da se prl nakon terapije bromergona snizio ali ne ovoliko. Prije 3mj je bio 920 a danas samo 11,8 šta nije nikako ali nikako dobro
    Zvala humanu da vidim šta da radim ali Mira me odpilila i kaže probajte sutra ujutro zvati, možda bude bio i V ovdje. Krasno I šta da ja radim???

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kika jesi zvala oko podne i nesto to?ja sam pred vratima cekala vise od 40 min da predam papire,Mira je pricala na tel bila odrijesita kao i inace i kaze nazovite sutra najbolje ujutro...mozda si to ti bila...
    radio mi utz dr da se iskljuci trudnoca,nema nista.. nego sad me buni nesto...
    Aurora pomazi opet molim te.......ja dans pocinjem sa decapeptylom kako sam rekla pise na 23. dan ciklusa,znaci danas i dobila 7 injekcija koje moram do 2.2 uzimat. a do 30.1 uzimam dabrostone i cekam krvarenje i kad ih dobijem javit se moram prvi dan i od treceg uzimat gonale a sta od zadnje decapeptyla do stvari?pauza ili? najgore mi je sta nemas jako koga pitat svi nadrndani....a prvi put sam u svemu...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

barbyRI kad krenes s Decapeptylom (to je supresija), znaci od danas, nema nikakve pauze sve do stoperice.

Kao sto sam rekla, ovih 7 Decapeptyla bi ti trebalo biti dosta do menstruacije kada se ionako moras javiti sestri. Ako bi slucajno potrosila svih 7, a M jos ne bi dosla isto tako moras otici kod sestre i ona ce ti po potrebi dati jos koji Decapeptyl. Kad dobijes M nastavljas dalje s Decapeptylom, a od 3. dc uzimat ces i Decapeptyl i Gonal (Gonal je stimulacija).

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj kika83 prvotno napisa
    Nadala sam se da se prl nakon terapije bromergona snizio ali ne ovoliko. Prije 3mj je bio 920 a danas samo 11,8 šta nije nikako ali nikako dobro
    Zvala humanu da vidim šta da radim ali Mira me odpilila i kaže probajte sutra ujutro zvati, možda bude bio i V ovdje. Krasno I šta da ja radim???
    Koju dozu sada dobivaš? Vjerojatno će ti doktor sada samo smanjiti dozu na jednu ili pola teblete ili će ti jednostavno ukinuti. Meni je bilo palo na 47 što je bilo ispod donje granice pa je rekao da ne moram više piti, mada se povisio čim sam prestala piti...I ja ću ga iči ovih dana ponovo kontrolirati. Nadam se da će ti doktor sutra reči nešto pametno i da neće biti problema!

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pozdrav svima!!

Kika žao mi je zbog tog prolaktina, ali nadam se da će se stvari stabilizirat do postupka!
    BarbyRi kako je prošlo prvo pikanje??
    Aurora vidim da si upućena u taj Decapeptyl pa nam malo pojasni što je on i čemu služi, koliko sam skužila on nije stimulacija.

Diabolica, Vitta

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

barbyRI kad krenes s Decapeptylom (to je supresija), znaci od danas, nema nikakve pauze sve do stoperice.

Kao sto sam rekla, ovih 7 Decapeptyla bi ti trebalo biti dosta do menstruacije kada se ionako moras javiti sestri. Ako bi slucajno potrosila svih 7, a M jos ne bi dosla isto tako moras otici kod sestre i ona ce ti po potrebi dati jos koji Decapeptyl. Kad dobijes M nastavljas dalje s Decapeptylom, a od 3. dc uzimat ces i Decapeptyl i Gonal (Gonal je stimulacija).
    a tako Aurora....sad mi je ipak jasnije...znaci ja cu morat uzimat stalno to do stvari...ali to me i bunilo jel ja 2.2. zadnji decapeptyl uzimam,a dabrostone prestajem 30.1 uzimat,a negdje 3,4,5 dan od zadnje tablete ih dobijem.to je mozda cak i 5,6.2 sta ne? a do 2.2 ovo uzimam znaci par dana bi bila bez..onda ponedj. cu morat se javit opet na humanu i pitat jos...spasila si me stvarno...tnx
    stvarno zalosno da ti tamo nista ne objasne kako spada,pogotovo onima koje idemo prvi put u to sve..i sta one koje nemaju net,forum :? bio bis neupucen i krivo nesto napravio...
    a koliko injekcija jos osim ovih 7 bi jos ubiti trebala primit zajedno sa gonalom i opet decapeptylom?

bila sam oko 5h na ginek da mi daju injekciju i sad ja kazem sestri samo da dignem majicu i pripremim trbuh da me pikne aona meni ne,ne ne pikamo mi nigdje drugdje nego u rame,ja gledam blijedo..kao kad su mi rekli i samira i mira na humanoj da mogu ruku,nogu i trbuh a oan meni ko vam je to rekao mi tako ne radimo...krasno!!!!!!!!!! bas sam mislila vidjet pa da si sama u trbuh dajem ubuduce lakse bi mi bilo nego u rame...sutra cu opet ici jel danas nisam ni gledala jel me uzasno peklo i zabolilo pa da si krivo ne dam....
    ipak,prezivila sam :D

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

barbiRi, možda bi i bilo najbolje da se nastaviš pikati kod njih na humanoj jer si prepuna pitanja (definitivno njihova krivica, jer misle da sve moramo znati). Na taj način ćeš biti pod "njihovom kontrolom" i kad se budeš bližila zadnjoj inekciji valjda će se netko sjetiti i dati ti još jer tamo je očito dar-mar. Sve to i mene uskoro čeka, mada mislim da će mi biti još gore jer ću znati još manje i neće mi imati tko pokazati kako se daje decapeptyl, a prvi gonal će mi navodno oni dati...(ali otom -potom).

Super mi je da se u zadnje vrijeme puno piše na ovoj temi i da su se stvari lagano počele zakuhavati, postupci približavati...znači nešto se događa i iz svih tih postupaka koji slijede u 2. i 3. mjesecu morate popuniti listu odbrojavanja da imamo puno razloga za :D i za plakanje, ali od sreće...

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa
    barbiRi, možda bi i bilo najbolje da se nastaviš pikati kod njih na humanoj jer si prepuna pitanja (definitivno njihova krivica, jer misle da sve moramo znati). Na taj način ćeš biti pod "njihovom kontrolom" i kad se budeš bližila zadnjoj inekciji valjda će se netko sjetiti i dati ti još jer tamo je očito dar-mar. Sve to i mene uskoro čeka, mada mislim da će mi biti još gore jer ću znati još manje i neće mi imati tko pokazati kako se daje decapeptyl, a prvi gonal će mi navodno oni dati...(ali otom -potom).

Super mi je da se u zadnje vrijeme puno piše na ovoj temi i da su se stvari lagano počele zakuhavati, postupci približavati...znači nešto se događa i iz svih tih postupaka koji slijede u 2. i 3. mjesecu morate popuniti listu odbrojavanja da imamo puno razloga za :D i za plakanje, ali od sreće...
    GIZMOS ja bi i htjela da mi oni daju bolje bi bilo ipak vec tamo poznam sestre ali ne mogu uvijek ujutro doci a rekla mi je samira da kako pocnem prvi put i u koliko sati tako moram uvijek u isto vrijeme...zato sam i morala na odijel ginek. da bas su nekako skrte na rijecima,a dr sve prepuste njima da objasne a one se bas ne trse....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Decapeptyl sluzi za supresiju, odnosno za suzbijanje prirodnog lucenja hormona koji su bitni za rast folikula (LH i FSH). Na taj nacin se stvore uvjeti za kontroliranu stimulaciju rada jajnika s tim hormonima u vidu Gonala ili Menopura.

Prema tome Decapeptyl sam po sebi nije stimulacija, ali je zato njen neizostavni dio u postupku potpomognute oplodnje.

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Aurora a u cemu je razlika izmedju menopura i gonala?

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mislila sam da će ti davati sestre sa humane, ali ukoliko nema njih onda stvarno nema smisla gubiti vrijeme i svakodnevno odlaziti u Rijeku. Zamoli sutra nekoga da si sama daš inekciju ali pod njihovom kontrolom, tako ćeš možda najbolje skužiti da li radiš ispravno (ali kako Auraora kaže-ne možemo fulati). Ja ću isto nekog prvi put uhvatit na tu foru, pa šta bude.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj barbyRI prvotno napisa
    Najkrace receno Menopur sadrzi kombinaciju LH i FSH hormona, a Gonal samo FSH. Na forumu ima puno napisanog o ta dva lijeka pa ako nekog zanima vise neka malo pretrazi tu na Potpomognutoj.

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Najkrace receno Menopur sadrzi kombinaciju LH i FSH hormona, a Gonal samo FSH. Na forumu ima puno napisanog o ta dva lijeka pa ako nekog zanima vise neka malo pretrazi tu na Potpomognutoj.
    menisu koliko sam ja vidjela hormoni u granicama normale..a dr mi je rekao da idem na dugi protokol radi muzevog spermiog i valjda tih mojih hormona... a hormoni su mi ovakvi:
    FSH-5.4,LH-7.0,PRL-261.0,E2-0.21,TESTOSTERON-1.5
    jesu ok ili? mozda na temelju njih mi je dao gonal,jelda :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

barbyRI jako puno je faktora koji utjecu na izbor jednog ili drugog lijeka, ukljucujuci dakako hormonski status, godine, dijagnozu i sve ono sto moze procijeniti samo tvoj lijecnik...
    Ali, ako zelis i o tome saznati malo vise evo ti za pocetak ove dvije zanimljive teme:

gonal ili menopur

Jačina stimulacije - forumska statistika

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

a tako Aurora....sad mi je ipak jasnije...znaci ja cu morat uzimat stalno to do stvari...
    Mislim da nisi dobro shvatila, evo kopiram ti još jednom što je Aurora napisala:

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a tako Aurora....sad mi je ipak jasnije...znaci ja cu morat uzimat stalno to do stvari...
    Mislim da nisi dobro shvatila, evo kopiram ti još jednom što je Aurora napisala:

tnx dani82 skuzila sam draga sve do stoperice i kad budem gonal uzimala cu morat uzimat..mozda sam se krivo izrazila...nek,neka volim da me neko ispravi bolje ....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •