barbyRI naravno da smiješ jest. Ne smije se jest samo kad se ide pod potpunu anesteziju. Pa, ti popij danas Normabel da vidiš kako ti djeluje. Neke ulovi jače, neke ništa (kao mene npr.).
barbyRI naravno da smiješ jest. Ne smije se jest samo kad se ide pod potpunu anesteziju. Pa, ti popij danas Normabel da vidiš kako ti djeluje. Neke ulovi jače, neke ništa (kao mene npr.).
Meni je dr jedino rekao da uzmem nesto da se iscistim, bila sam popila nesto na biljnoj bazi al djelotvorno. Hm, normabel...valjda ovisi kako kome djeluje. Mene su vise omamljivali utrici oralno nego normabel, njega nisam kao ni tigrical uopce osjecala. A za jest - normalno da mozes jesti ali meni od napetosti nije uopce bilo do toga. Jedino savjet za transfer da se ne napijete previse (osim ako vas traze da dodjete na transfer s punim mjehurom) jer sam ja mislila da cu puknut za ona dva sata lezanja u sobi poslije.
Normabel ti je dosta lagan pogotovo onaj od 2 mg ja bih uzela i po 2 komada![]()
pozzz svima, i ja moram primjetiti i pridružiti se ovim pozitivnim vibracijama, još i više jer sve više razmišljam otić na postupak u Ri, dok čekamo famozni termin u Mb. ovo je predobro, ova viđanja, razgovori i čakule nakon pregleda, transfera, punkcije. superrr cure, vjerujem da vam je puno lakše prolazit sve tako zajedno. želim puno sreće svima, neovisno u kojoj su fazi...ova 2010. moraaa bit dobraaaa!!!
Ajme, koji mir danas, svi su na transferu!
Jedva čekam da se javite sa super vijestima!
Di ste trudnice?!
Evo da se javim... transfer prošao, vraćena su mi dva osmostanična embrija. Moram napomenuti da je moja doktorica inzistirala na vraćanju samo jednog i na nalazu mi je napisala da su mi vraćena 2 protivno mišljenju liječnika
.... eto drage moje, ja sam vam sad i službeno trudna... i nadam se da će tako i ostat narednih 9 mjeseci
Betu moram vadit 4.3.ko će izdurat do tad?!?!
Pozdravljam svoje kolegice iz sobe 107 i šaljem im jednu veeeeliku pusu
Pitanje: Moram stavljat utrogestane 3x2.... na transferu su mi stavili 1... kako (kada)da danas stavim ostale??
Dani82![]()
![]()
Šta su napravili s 3 embrijem?
Ja čim sam došla doma sam stavila još jedan utrić, popodne negdje oko 17h dva i navečer prije spavanja 2.
Evo i mene...meni su vraćene 2 js, jedna osmostanična i jedna šestostanična....hehe...i ja sam od danas trudnica....evo donijela sam svoje blizančeke kući i sad se odmaramo.....
Meni su stavili 2 utrogestana i rekao mi V da navečer, ujutro i navečer po 2 kom.
Ma nemam pojma zašto tako kasno, mislim da će neki testić pasti prije.
dani82 super i ja se nadam da će tako ostati idućih 9 mj., kao i svim ostalima naravno! Zanima me šta je s trećim embrijem? Betu sam svaki put, ako nisam prije dobila M, vadila 14 dana od dana punkcije, doktori u Ri imaju običaj duže čekanje, ali nema potrebe, slobodno vadi ranije. Utrogestane stavi popodne 2 i večeras 2, od sutra ujutro 3x2. Pusa!
Kika bacili su ga.... ipak je to etičnije nego da ga zamrznu.
P.s. Hvala na savjetu za utrogestane.
Diabolica![]()
![]()
Cure čuvajte svoje blizančeke i navijamo da beta bude veeeeelika. Pusa svima od mene
diabolica odmaraj, mazi blizančeke i samo pozitivno! Pusa!
trudnice nove zelim da vam cim prije prodje vrijeme do bete ili ako budete nestrpiljive ugledate plusic na testu.sretno!!!!!!!!!!
Last edited by barbyRI; 11.02.2010 at 16:14.
Cure moje čestitam još jednom danas.........super je počela 2010. sada samo +++++++++++++++++++ dolaze u obzir ..............puse i svima ostalima
trudnice moje mazite trbušiće i čvrsto držite svoje mrvice narednih 9 mjeseci!
pozdrav svima i veliki pusač!
Eto sad ste i sluzbeno trudnice. Mazite trbuscice i sve 4 u zrak bar do ponedjeljka!
Btw koliko sam skuzila Vlastelic trazi betu za 14 dana a docentica kasnije.
eto i ja sam se dogegala do kompjutera
i meni su vraćene danas dvije četverostanične mrvice (molim malo vibre da nastave rasti!!)
još uvjek čekam M da se vrati s ljekom pa da vidim točno o čemu se radi, naime Dr. vlastelić mi je propisao ljek kojeg se ne sjećam imena, da smiri upalu, kakvu upalu??? nisam se sjetila pitati, ali s obzirom kako osjećam jajnike od punkcije biti će da su otečeni...
i ja ću betu vaditi ranije ....ko će dočekati 01.03.???
pozdrav
Vojvođanka ne brini sigurno se js razvijaju i rastu.....i javi nam kakve su to tabletice koje moraš piti!
Vojvođanka ja sam sad s Vitom pričala na telefon i ona mi je rekla da ima frendicu kojoj su vratili dva četvorostanična predembrija a sada nosi dvojčeke... tako ćeš i ti.... znaš da smo nas četiri zajedno u rodilištu za nepunih devet mjeseca.... evo malo i vibrica za to~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Evo i malo vibrica Vita i za tvoju prvu folikulometriju sutra~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
pozdrav cure eto i mene na prijavak draga vojvođanko glavu gore bit će to super a jajnici su i meni povećani pa proći će i to a sad uživajte!!!!
vecer cure!
kako su nase new trudnice,jel odmaraju?
cure jel boli iza punkcije?
drzite mi fige za sutra, idem opet na folikulometriju..
vita ide sutra isto? Mozda se i vidimo a ne prepoznamo...![]()
Last edited by barbyRI; 11.02.2010 at 21:46.
Vojvođanka evo malo vibrica za tvoje dupliće ~~~~~~~~~~~~~~~~
Nemoj se brinut, samo budi pozitivna i to če biti to. Nema ti tu nekog pravila, ja sam imala 8-staničan embriji i nije došlo do trudnoće. Cure znaju imati i blastociste i ništa, a neke znaju uspjet i sa 4-staničnim ili 6-staničnim embrijem a kažu da najviše šanse imaju 8-stanični ili blastociste šta nije tako u pravilu jer pravila nema.
Zato glavu gore i samo optimizam do kraja. Sretno i neka bude velika beta
BarbyRI i Vita22 sretno sutra, ~~~~~~~~~~~~~ za puno lijepih folikulića
Moje drage trudnice vi odmarajte, mirujte, spavajte i čuvajte svoje dupliće
Pusa svima i pozz od mene![]()
vojvođanka vibrat ćemo i za tvoje mrvice! (na odbrojavanju)
barbyRI i vita22 sretno na folikulometriji!
diabolica i dani82 u horizontalu, muževi neka kuhaju, usisavaju, spremaju![]()
Cure za Vase male mrvice ~~~~ da se lijepo razvijaju i obraduju Vas sa jednim velikim +![]()
Tigrical hehe...končano da sam i to doživjela da svi titraju oko mene....evo danas se probudila i vidim Novi list, toplo pecivo, kavica miriši.....divno!
Last edited by diabolica; 12.02.2010 at 10:00.
diabolica i dani82 sretno sretno sretno...nadam se da ćemo uskoro čuti prekrasne vijesti od vas.
mena u biti zanima kako se vi cure ponašate nakon transfera...dal je potrebno mirovat? mene zbunjuju doktori, kad sam bila kod dr.Reša (Postojna), njegovo je mišljenje ni slučajno ležanje i mirovanje, treba se živjeti normalno pa me zanima kakvo je mišljenje doktora u Ri? ja ful brijem da to može itekako utjecat
loks ja sam bila u postupku u RI, Zagreb, Postojna i sve je to tu negdje, jedino dr. Reš kaže nakon transfera odmah na noge i nema mirovanja jer priroda će odradit svoje ako postoje uvjeti. Ja se uvijek trudim prva tri dana što više ležati, ne kuham i ne radim ništa diabolica tako to i kod mene izgleda, samo ležim na kauču, a MM nosi i titra, a nakon tri dana odem radit (na poslu sjedim) doma kuham, ali nema naglog saginjanja, nošenja teških stvari, usisavanje je zabranjeno zbog specifičnih pokreta, ali odem van, šetam, kavica i sve drugo normalno.
Ja sam nakon svog prvog IVF-a doslovno odležala punih 5dana, nisam radila ništa osim išla na wc, povremeno do kompa... Drugo su sve radili umjesto mene, bila mi je muka ležet ali sam se trudila što više. Niti nakon 5dana do bete nisam usisavala, peglala, kuhala, čistila, ma baš ništaNakon tjedan dana sam prvi put izašla u šetnju, uh kako mi je pasala.
Ovaj put definitivno neču toliko ležat, ono max 3dana ali neću drugo ništa radit, sve može čekati 14danaInače mi je V rekao da odmaram, laganini, ništa dizanja, ništa pretjerano i nikako opterečivat trbuh s naglim pokretima, saginjanjima....
To je moje iskustvo![]()
danas sam konačno dobila te famozne tablete, zovu se Decortin (ili Prednizon) koji se koristi u mali milon slučajeva, ali sebe nisam pronašla čitajuću uputstvo, odlučila sam da ga sve jedno pijem do prvog testa, jer moram vjerovati Dr i njegovoj prosudbi
Cure dali je koja pila ove tablete nakon transfera???
i mene moj muž mazi, danas je pao usisivač i ribanje poda, ujutro čaj u krevet)
dobro je rekla sestra Semi treba muževe sad iskoristiti
Diabolica i Dani82 jel vas žicaju jajnici??? mene nakon svakih 10 min hodanja po kući vrate u ležeći položaj
hvala vam cure na vibrama, sigurno je pomoglo i moje mrvice su se do danas već poduplale![]()
Evo i mene danas bila na folikulometriji nije ništa rekao jer mi je tek 6 dc pa sam išla u biti da vidi kako reagiram na gonal.......8dc mi pada u nedjelju pa je htio biti siguran da je sve ok u pon ponovo hvala cure na vibricama................puseeeeeeeee ovim debelima od jučer..............Barby vidile smo se bila si iza mene odmah........ciao vidimo se u ponedjeljak
Vojvođanka mene isto bockaju jajnici ali ne stalno...... dok ležim i umirim se osjećam da se dolje nešto kuha.....mislim da je to od stimulacije, ipak su jajnici povećani....
Samo ti odradi terapiju sa tim tableticama, zna dokotr šta radi.
Vita22 uskoro će biti folikula kao u priči...
ciao cure!
Bila ja na folikulometriji.kaze dr da je opet super da je jako zadovoljan sa odvijanjem situacije...to je vazno....na lijevom je prosli put bilo 2 folikula sad 4 a na desnom jos vise,ne znam opet koliko,nije rekao..kaze sluznica maternice je super isto i ponedjeljak opet na folikulometriju.koliko se uopce folikulom ima? 3,4? do ponedj. dobila gonale i decapeptyl.
vita22 bila si prije mene?pa koja si ti?jucer sam procitala da i ti ides ali ne znam jesmo se upoznale onaj dan na kavici?
kako su novopecene trudnice?![]()
Draga BarbyRI vidim da se stvari i kod tebe super razvijaju...bit će čekalica ove veljače stvarno puno i nadam se da će biti dobitne.....
Evo ja mirujem i gladim trbuh....i jedem, jedem, jedem...Utrogestani su opaka stvar za apetit!
ajoj diabolica znači nisam sama, ja sam počela i nastavila s klopom dan poslije punkcije......a još se osjećam sva napuhana
Vojvođanka ma da...ovo je prestrašno...već sa 10 puta jela danas....ajme jedva čekam izaći malo u šetnju na friški zrak....sutra ću bacit đir oko kvarta!
a pazi sad, ćevapi i cijela ljubičasta kapula za ručak, njam, straaašno
ma jel normalno da se osjećam još toliko napuhano, dan poslije punkcije sam malo splasnula al sad se opet uhvatim da jedva dišem, mičem trenirku sa stomaka i sl???
Vojvodjanka to ti je normalno i meni je tako bilo cure vibriram do neba da vam bude kao i meni !!!!!!
Vojvođanka ovo što ti je dr. preporučio decortin je kortikosteroid inače se preporučuje kod sumnji da postoji imunološki problem, a u tvom slučaju vjerojatno zbog hipertireoze kao nekakva mjera predostrožnosti da tijelo ne odbaci plod zato ga svakako uzimaj ako ti je dr. rekao
Uh i ja sam isto nakon transfera neprestano jela i to sve do bete
I prva dva dana sam doslovno prespavala, baš mi je bilo dobro, jedva čekam to ponovit
Pusa mojim budućim mamicama![]()
![]()
dani82 MM mora sutra u nabavku....ja pojela sve šta mi je oku vidljivo...čas slatko, čas kiselo....kao prava trudnicane znam do kad će to trajat...valjda ne do kraja jer sam i ovako punašna. Jel ti se spava od Utrića?
Ja sam večerala mesni doručak .... mm nije moga vjerovat kad sam mu to naručila da mi kupi u dućanu... i čokolino)