mirna
ponovo te upozoravam na način komunikacije
prestani svaki odgovor shvaćati kao napad
ovdje te nitko ne napada
molim te da se držiš teme
mirna
ponovo te upozoravam na način komunikacije
prestani svaki odgovor shvaćati kao napad
ovdje te nitko ne napada
molim te da se držiš teme
ajmo cure vratiti se na temu i razmjenjivati korisne informacije.
cure vi koje ste sada u djiru moze li koja ispipati dali je to istina da dr.Vlastelić ide u mirovinu,to bi mi malo promijenilo planove hvala
Meni je ovo prvi glas, ali nisam njegov pacijent pa stvarno ne znam. Ne izgleda mi kao da bi trebao u penziju (jedino možda prijevemenu), a možda i izgled vara!!! U svakom slučaju i mene zanima odgovor na ovo pitanje! Je bio neko možda u simuliranom postupku ovaj mjesec i da li su još radili po starom ili se drže novog zakona. Na koji način će sada ići ta stimulacija obzirom na zakonska ograničenja?
Big blue, kada imaš laparoskopiju? Ili si je već obavila? Ako da, kako si prošla...Ne javljaš nam se više pa sam se baš pitala...
Nekako nam se dijagnoze i postupci poklapaju pa me baš zanima. Ako nisi još bila onda ti želim sreću i neka prođe što bezbolnije!
Kika83, kad imaš u planu napraviti test? Ja očekujem menzis 28.09., nekako mi se čini da od ove inseminacije ne bude bilo previše sreće pa već s nestrpljejem iščekujem onu sljedeću (nadam se zadnju)
Meni je nekako prerano da dr. Vlastelic krene u mirovinu, uostalom koliko sam cula ove godine je doktorirao tako da mi to bas i nije potez covjeka koji se sprema prestati raditi. Nadam se da je ipak neka patka.
Gizmos ja neznam kad ču radit test. Dogovorila sam se sa Vlašićem da ako nedobijem 01.10 da pričekam još 10 dana pa da tek onda napravim test (ako ni onda nedobijem). To mi je tako puno za čekat ali morati ču :/
Četvrti dan od inseminacije sam imala cijeli dan grčeve i povremena probadanja u desnom jajniku, pa me to malo uznemirilo :? I odonda ništa,nikakva bol. Nadam se ali... neželim se opterečivati, uf teško je.
Cura koju znam sa drugog foruma je bila kod Vlastelića prije tjedan dana i on joj je potvrdio da početkom 2010 ide u penziju. Mislim da nema razloga lagati :? I usput ju je naručio za IVF 2/2010. Toliko ja znam.
Gizmos
Ja očekujem menzis 28.09., nekako mi se čini da od ove inseminacije ne bude bilo previše sreće pa već s nestrpljejem iščekujem onu sljedeću (nadam se zadnju)
Zašto si tako negativna?Moramo biti optimistične i vjerovati do kraja, koliko god da bilo teško.
Kako se osječaš?
Nisam negativna, poslat ću ti pp, pa će ti biti jasnije! A da jedva čekam da završim sa inseminacijama to je istina...Nekako se oteglo! Na prvim konzultacijama dr. mi je rekla da čemo oko 9. ili 10. mjeseca na IVF i da čemo iči na maksimalno 4 inseminacije, pa se spermiogram popravio pa inzistira na još inseminacija. To je valjda ako! Strpljenja...
evo poslala pp, nadam se da ti je stigla! Uvijek imam neke poteškoće sa slanjem pp, možda nešto krivo radim, a i internet mi je danas nešto uspavan!
ja sam počela sa pikanjem prije par dana,tako da ti mogu odgovorit na pitanja,mi koje smo od prije u proceduri ostajemo po starom što se tiče papira tj. ne trebamo nikakva savjetovanja ni potvrde,ali nas hvata zabrana zamrzavanja i oplodnja samo tri j. stanice.GIZMOS prvotno napisa
[img] i zaboravila sam napisati da imamo pravo na šest besplatnih postupaka,tako je za sada ako se šta ne promjeni[/img]
duba13, super da si se javila. Dakle ti si krenula s pikanjem, ima li jos zena koje su krenule?
Koliko gonala primas dnevno? Je li to neka blaza stimulacija? kad bi ti trebala biti punkcija? DA li u Rijeki imaju iskustva sa zamrzavanjem neoplodjenih jajnih stanica? Da li ce to uopce raditi?
Oprosti sto te tako "bombardiram" pitanjima, ali pokusavamo saznati kakva je situacija!?
Hvala![]()
Kaduna u Rijeci nemaju iskustva s nikakvim zamrzavanjem,koliko je meni poznato obzirom da su krio. poceli koristiti ove godine a po onom sto su cure nedavno pisale ubrzo su i prestali koristiti vjerojatno nedostatak prakse
[quote="KadaunaDA li u Rijeki imaju iskustva sa zamrzavanjem neoplodjenih jajnih stanica? Da li ce to uopce raditi?[/quote]
Meni je dr. Vlastelic krajem srpnja rekao da nece ni pokusavati sa zamrzavanjem jajnih stanica.
ja sam ti sad prvi put na inekcijama,tako da ne znam kad će mi biti punkcija,ja sam na menopurima,primit ću ih manje nego što smo se dogovorile,da se ne nakrcam stanicama kad se mogu oplodit samo tri,ima još cura koje se pikaju,a zamrzavanja nema nikakvog,ja se sve nadam da će se to promjeniti i da će odobrit ponovno zamrzavanje,bar kroz neko vrijeme.Kadauna prvotno napisa
Veliki pozdrav svim curama na forumu.
Nova sam u svemu tome i moram priznati da me je u jednu ruku strah a u drugu ruku nije, ali ipak nemogu biti ravnodušna. 2004.g. i 2006.g. sam imala vanmaternične trudnoće i lap. su mi odstranjena oba jajovoda. Nakon druge exuterine sam bila u depri i evo sada već godinu dana sam super. Moj stav je sljedeći: i da ne uspije IVF neidem korak nazad a neidem ni korak naprjed, ostajem tu gdje jesam i s još jednim plusom - barem mi neće izvaditi još neki organ. Možda malo morbidno alitako funkcioniram. Inače sam odgojiteljica predškolske djece i radim u jednom vrtiću u RI - HA HA što je sudbina. Ne znam što mi je gore, živjeti u neznanju ili čitati i slušati tuđe sudbine. Čujem svakakve priče od toga da inseminacija jako boli jer da se radi "na živo", do takvih priča da hormonalne terapije mogu jako naštetiti. Voljela bih saznati korake IVF-a. Inače idem na IVF u potpunosti kod dr. Vlastelića u 12.mj.I da progesteron mi je 21.dan 48 dali je to ok? Moja ginekologinja je totalna neznalica što se tiče IVF-a. Unaprijed vam se zahvaljujem. :?
Duba 13, si razmišljala o tome koliko jajnih stanica češ dozvoliti da ti oplode obzirom da ih moraju tri vratiti ukoliko ih tri oplode! Mene toga užasno strah, to što nam ne ostaje izbora. Vjerujem da će moj prvi stimulirani postupak biti onaj u MB ali nakon toga sumnjam da ću si ga više moći priuštiti i onda ostaje Rijeka ili neka druga Hrvatska bolnica. Koliko sam skužila tu su najviše u opasnosti od višeplodnih trudnoča cure do nekih 30 godina...To je meni užasno teško pitanje, i ne znam što ču napraviti u takvoj situaciji :?
hrabrica 29, dobrodošla! Nemoj da te plaše oni koji govore da inseminacija boli jer je to netočna informacija (vjerujem da ima izuzetaka). Ja sam ih prošla 4 dosad i stvarno ne bole ništa (manje od uzimanja bateriološkoh briseva što zna bit malo nelagodno). Na prvoj sam jedino bilo malo ukočena jer nisam znala što očekivati, ali ništa strašno!!!! Pozdrav
hm..da...šta reći..
ako nemas jajovoda...to nije neki bed..ides na IVF i zatrudnit ces vjerojatno iz prve jer to i nije neka strašna dijagnoza.moja je recimo strašnija jer nikad ne znas kaj ti može endometrioza donest iliti odnest.jedna od teorija nastanka je imunološka tako da mi se moze desiti u većem postotoku nego kod tvog slučaja, da imam pobačaj.
kod tebe je vazno jedino da ti je muzevo sjeme ok.
hormoni mogu stetiti utoliko kaj mogu po nekoj teoriji izazvati rak jajnika ako se ponavlja x puta...ali eto...ni nato ne treba gledati kao definitivno..jer rak mozes dobiti uvijek i bez stimulacije.
sa inseminacijama nemam iskustva pa ne znam ti reći
eto..valjda sasm ti malčice pomogla nova curo..![]()
Thanx cure.
najvažnija je pozitivna vibra. Dr. Vlastelić i Dr. Anđelka Badovinac su mi rekli da nema veze što mi dragi ima oligo..(nešto)-(mali broj ali su svi plivači) jer idemo na full IVF. A ja im slijepo vjerujem. Imam sreću (kao i sve vi) što je MM 1000% uz mene. On kaže da nismo zajedno jer smo dobar reproduktivni materijal već zato što se volimo, poštujemo etc.... I on mi je najveća podrška u životu. u najgorem slučaju ćemo prodati kuću, ukrcati sena cruisera (on kao električar, a ja kao odgojiteljica) sa psom i mačkom i iskrcati se negdje naNovom Zelandu.
![]()
Ona ti je glavna u labosu, ona ti radi oplodnjuGIZMOS prvotno napisa
Hrabrica29, dobro došla! Možeš mi molim te objasniti što podrazumijevaš pod full ivf, da li si dobila protokol za postupak u 12. mjesecu?
Gizmos, dr. Badovinac je biologica (embriolog) na odjelu Humane reprodukcije Kbc Rijeka, koliko je meni poznato.
profka iz tjelesnog kaj ne.
ma kaj se ti sekiraš....moj muž ima tešku oligoastenozoospermiju..dakle malo ih je i loše plivaju pa svejedno mogu zatrudnit...samo uz ICSI(intracytopasmicsperminjection)....i tak ti je to....kaj ćeš...
to sto ti sebi govoris da se volite itd....
prvo kad sam saznala da je moj muž maltene sterilan, a da ja mogu teško zatrudnit mi je reakcija bila...neeeeee..to se ne dešava meni..kaj je vama..pa mi cemo prirodno čudom zatrudnit i svetim bogom...ali eto dodje vrijeme kad i to prihvatiš i postane ti sve normalno..jedino mozda okolini nije normalno i mozda im nikada nece biti normalno to sto je sada tebi normalno pa se i na to pripremi..naravno govorim o onima koji normalno zatrudne..najgore mi je to kaj te počnu gledati sa sažaljenjem kao da ces umrijeti i ti i tvoj muž...mislim se pih....vi ljudi zapravo niste normalni,(mislim na ljude koji sažalijevaju)..a mi smo u potpunosti ok!
![]()
sorite cure...ali ima i profka iz tjelesnog koja se isto zove)))
ova vaša se zove profesorica.dr.sc.Anđelka Radojčić Badovinac..
vodi molek.biologiju u reprodukciji
Hvala cure, vidila sam tek neku dan biologinju u Rijeci, ali nisam joj znala ime, jer dosad nismo ni kontaktirale!
A ti Mirna26, drži se svog cinizma, i potrudi se ignorirati moja pitanja jer nisu postavljena tebi. Mislim da si dovoljno puta upozoravana na ponašanje pa se malo sredi!
ne živciraj se GIZMOS..evo ja jutros primila prva dva menopura u životu..čekam neke nuspojave pa ti ih prijavim..pozdrav svim curama i vibrice za sve..
gizmos....eto vidis...sada i ti tako mislis..jednostavno enmam sreće![]()
ali ja ne govorim uopće cinizmom..da razgovaras samnom uzivo vidjela bi da nema cinizma..sada si i ti paranoikus..nemoj biti....pa šta ti nimalo ne pomažem....pročitaj bolje moje postove...zaista te ne bih informirala da sam sklona cinizmu...imas veeeliku predrasudu i to zato što sam krivo shvacena i bezveze upozorena...
[quote="CERES"]Hrabrica29, dobro došla! Možeš mi molim te objasniti što podrazumijevaš pod full ivf, da li si dobila protokol za postupak u 12. mjesecu?
Dr. Badovinac pod tim podrazumijeva tzv. totalnu oplodnju tj. ona će oploditi moje jajašce sa spermijem a neće čekati da spermij sam oplodi jajšce. O kakvom protokolu govoriš? :? pliz, hoćeš li mimalo objasniti. Thanx
[quote="Hrabrica29"]Hrabrice, to je ICSICERES prvotno napisa
mislim da to ovdje nitko ne zove full ivf...
sretno!!!![]()
[quote="frka"]Hrabrice29, znam da ti je još sve novo, ali brzo ćeš usvojiti terminologiju..Hrabrica29 prvotno napisa
ICSI je intracitoplazmatična spermoinjekcija, to je metoda oplodnje gdje
se jedan jedini (pažljivo izabran) najbolji spermij ubrizgava u jajnu stanicu, zatim se čeka oplodnja, pa nkon 3-5 dana prenošenje embrija u maternicu. Koristi se kod izrazito lošeg sjemena...
Protokol se odnosi na ljekove za stimulaciju ovulacije koje ćeš koristiti u postupku. Na trenutak sam se prestrašila da je u pitanju full stimulacija.
Po novom zakonu dozvoljena je oplodnja samo 3 jajne stanice, zato bi
i stimulacija trebala biti blaga, puno balaža.... sa manje lijekova ili bez (prirodni ciklus).
Sretno! Bit će to sve OK!![]()
Hrabrica29 Dobro došla i sretno na IVf-u. Neka bude dobitan :D
Cure dali je ijedna od vas nakon inseminacije pila dabroston ili mi se čini da jedino ja to radim :?
Koliko čitam sve stavljaju ili piju utriće a ja sam na dabrićima i nije mi jasno. Kako je moguće da sam ja jedini izuzetak? :/
I ja sam nakon inseminacije pila dabroston. To ti je isto progesteron.
Da li mi netko može reći da li mi je progesteron OK 21.dan vađenja mi je 48
hrabrice pogledaj referentne vrijednosti lab-a u kojem si vadila progesteron
I ja poslje svake inseminacije dobijem dabroston! Mislim da ga svima daju
Pozdrav svima! Evo da vam se malo i ja javim. U ponedeljak 28. mi je prva punkcija janih stanica :D . Pila sam Klomifen 3 dnevno i nadam se da ce ih bit sto vise. Malo me strah, jel punkcija jako boli? Hvala![]()
Ajd dobro ondaGIZMOS prvotno napisa
![]()
Ambra sretno![]()
Ja ti nisam nikad bila na punkciji, koliko čujem priče neke boli, neke ne. Uf možda to i mene čeka u 11mj :/
Mislim da ti je progesteron okej, bitno da je iznad 2o. U svakom slucaju, zato ti i daju utrice ili dabroston za svaki slucaj kako bi progesteron bio sto visi.
Ambra, punkcija ti ovisi od osobe do osobe. Meni je punkcija ciste sa jajnika bila puno gora nego punkcija js. Ovisi ti o tvom pragu koliko mozes podnijeti ali mislim da ima veze i koliko je folikula a i gdje se nalaze folikuli jer mi je jedna cura koja je isla u prirodnjake pricala da nekad ni ne osjeti punkciju a ponekad da joj je dosta neugodno.
Meni ti je dr okrenuo monitor, objasnio sta je igla a sta folikul i nekako mi je bilo lakse jer sam se uspjevala pripremiti da ce me bocnuti. Da je nesto posebno ugodno, naravno da nije ali meni nije bilo ni previse bolno. Pitaj dr da li smijes sta popiti za smirenje ili bolove kod kuce pa ce ti i to dodatno olaksati. Sretno!
Ambra, kod kojeg si ti doktora? Kako to da su se već odlučili za IVF? Sretno na punkciji
i još nešto (Ambra) što su ti rekli, kako si odreagirala na klomifen?
bog cure, ne javljam se redovito ali vas zato redovito čitam![]()
danas mi je bila inseminacija, treća po redu kod Dr. Vlastelića i ja ništa ne pijem nakon postupka ( niti me je ikada pitao ili razgovarao o progresteronu :? ) samo da mu se javim akoto me stvarno čudi???
za potpomognutu sam upisana za 02/2010 - do tada se nadam da će se ovaj glupi zakon promjeniti
Dr. je potvrdio da je istina da ide u penziju i nije mi htio odgovoriti da li ide u privatnike, a kad sam ga pitala ko će preuzeti nas (njegove "cure") rekao mi je da imamo i druge stručnjake kao što je docentica i Dr. Vlašić te da će doći mlađi doktori..... a ja ne bih htjela mjenjati doktora :?
svim novim i starim curama jedan veliki![]()
Meni je ovu zadnju inseminaciju (12.09.) radio Vlastelić i isto mi nije spominjao dabroston, ali ja sam ga svejedno uzela jer mi ga docentica uvijek daje. Tako ti je i za štopericu, koliko sam skužila doktora daje, ona ne. Doktor ide češće na klomifene, ona ih izbjegava...osim što je svatko od nas različit, tako su i doktori tamo različiti pa svatko tjera svoje! Kad bi se moglo od svakog od njih uzet ono najbolje...????
Vojvođanka, gdje si upisana za IVF za 02/2010 u Rijeci ili u nekoj privatnoj klinici?
gIZMOS razmišljala sam koliko stanica bi mi vratili,za dvije sam sigurna,već sam dobivala po dvije,a u slučaju da se oplode sve tri i da budu dobre,bit će mi teško odlučiti,da li dvije ili sve tri,do sada nisam ostajala trudna a imala sam već pet oplodnji sa klomifenom,pa sumnjam da bi mi se uhvatile sve tri. mi smo isto bili na razgovoru u ljubljani,ali odlučili smo brvo probati ovdje sa inekcijama,a za dalje ćemo vidjeti,ako i dalje ne bude uspjeha.GIZMOS prvotno napisa
![]()