Gizmos, točno je da je sve individualno. Nakon što smo odradili dvije bezuspješne inseminacije isto u prirodnom ciklusu, a spermiogram je svaki put bio sve lošiji (usprkos svim mogućim naporima da ga poboljšamo), doc. nam je preporučila IVF sa klomifenom tzv. Mini IVF. Ja sam nekako bila skeptična prema klomifenu zbog čitave palete nuspojava koje izaziva tipa stanjen endometrij, ciste, polipi i embriji lošije kvalitete., tako da sam sama tražila da krenemo s prirodnim ivf-om (bez ikakve stimulacije osim štoperice) s obzirom da imam školske ovulacije i da sam zdrava.GIZMOS prvotno napisa
Doc, se složila uz napomenu (što sam i sama znala) da je potrebno proći više ciklusa ,znači 4-5 prirodnih imaju kumulativnu stopu trudnoće kao jedan stimulirani postupak.
E sad, to više nije izvedivo zbog lista čekanja, ovim tempom naručivanja doći ćemo na red 2-3 x godišnje ( ako i toliko) tako da nam je potrebna luda sreća
da bi uspjelo. Na kraju preostaje stimulacije klomifenom, jer ništa drugo ni nema smisla u ovakvim uvjetima.